Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Range Rover Evoque, 2020, Hibrid,...

Pompa erbicidat p100

[CUM] Pot sa ajung la Impact Hub ...

Apartament in bloc nou.
 Tantari uriasi

lenovo ideapad 1 15alc7

caut cablu lvds(video-invertor) p...

Adobe premiere pro, problema seta...
 Ochelari distanta intermediara

Cum pot sa montez un SSD Sata in ...

Digi + patronul Prima TV cumpara...

Husa si folie pt. Samsung Galaxy ...
 Plita electrica moderna

problema incalzitor de apa Ferroli

Incarcator PB 3.0

Radu Mazare, eliberat conditionat...
 

Routere detinute in trecut si in prezent?

* - - - - 3 votes
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#19
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,214
  • Înscris: 14.10.2008
Acasă am o mica problema, la Asus AC 56 U telefonul meu Huawei Mate 10 Pro nu vede banda de 5 Ghz. Alte telefoane o vad și al meu vede 5 Ghz la AC 1200 sau la Xiaomi de la taranoaia. Și astfel dacă vreau streaming live sa aud prin boxa BT, streamul merge prost pentru ca BT e tot pe 2,4 Ghz. Trebuie sa pun telefonul în camera cu AP ul Dir 615 ca să meargă fără probleme.

La fel de când luasem Smart tv îmi mureau camerele Tapo când TV era aprins, tot de la BT era, am schimbat canalul de Wi-Fi 2,4 și apoi am instalat AP ul care era necesar oricum pentru încă un Smart tv la mama ca voia Netflix, eu stau doar pe YouTube.

#20
djbiti1

djbiti1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 891
  • Înscris: 27.06.2009
  • Speedtouch 516 fara wifi
  • Huawei HG655b pe care dupa ce am scapat de ADSL am pus OPenwrt si l-am folosit la camin ca router normal
  • Huawei HG658
  • Dupa am trecut la fibra la telekom si au adus ei HG8247h, pe asta aveau blocat sectiunea de DNS server in DHCP, dar daca scoteai fibra si il resetai puteai avea acces la un user cu privilegii si asa i-am pus OpenDNS. Era cam haotic asa ca l-am pus in bridge si am pus dupa el Linksys ea6350 care merge si acum cu OpenWRT intr-o alta locatie pus dupa un Digi Luster in bridge.
  • Dupa am schimbat locatia si mi-au dat Sagemcom 5655v2, avea wifi decent
  • Cand am trecut la Orange mi-au pus ceva ONT de la Huawei cu 4 antene si wifi 5Ghz, nu mai tin minte modelul dar a mers bine.
  • Actual am net de la digi cu ONT Luster in bridge si Router custom Banana PI R3 cu OpenWRT; daca au de gand sa lanseze si aici 2.5Gbps poate o sa folosesc si porturile alea SFP de pe el. Dar foarte stabil router, extrem de performant, hardware acceleration la PPPoE si NAT cred ca duce si QoS la gigabit, dar nu mi-am batut capul ca nu am bufferbloat.


#21
gogosaru100

gogosaru100

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 06.08.2015
routerul dat de digi acum, plus un wi fi extender luat din piata cu  30 lei super ok pentru 2 camere video)
si un tp link mai vechi care isi intrerupe conexiunea random tras pe dreapta
a
si un mercusys cu 4 antene
nu cunosc date despre ele
toate albe :)

Mercusys MW325R

#22
djbiti1

djbiti1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 891
  • Înscris: 27.06.2009

View PostNeaceasca85, on 28 martie 2024 - 15:58, said:

Acasă am o mica problema, la Asus AC 56 U telefonul meu Huawei Mate 10 Pro nu vede banda de 5 Ghz. Alte telefoane o vad și al meu vede 5 Ghz la AC 1200 sau la Xiaomi de la taranoaia. Și astfel dacă vreau streaming live sa aud prin boxa BT, streamul merge prost pentru ca BT e tot pe 2,4 Ghz. Trebuie sa pun telefonul în camera cu AP ul Dir 615 ca să meargă fără probleme.

La fel de când luasem Smart tv îmi mureau camerele Tapo când TV era aprins, tot de la BT era, am schimbat canalul de Wi-Fi 2,4 și apoi am instalat AP ul care era necesar oricum pentru încă un Smart tv la mama ca voia Netflix, eu stau doar pe YouTube.

Unele dispozitive nu vad canalele DFS, pune macar temporar pe canalul 36, ala e suportat de toate dispozitivele. Daca nu se rezolva, mai poti scadea latimea canalului, cred ca majoritatea ar trebui sa stie macar 80MHz, dar poti pune si pe 40 pt test. Daca nici de la asta nu e, poate sa fie de la caractere speciale in SSID sau metoda de criptare nesuportata, am avut probleme cu WPA3 pe o tableta mai veche, merge incercat WPA2 pentru troubleshooting, dar nu e foarte sigur.

#23
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 27.10.2007
primul nu mai stiu care a fost, dar il stiu pe al doilea. Linksys WRT54GL, undeva prin anii 2003-2004 (abia aparuse). cel mai stabil router ever.
prin 2007-2008 am pus cateva in niste pensiuni, unele inca mai functioneaza.
vad ca insa se mai vinde, si nu e ieftin deloc

Edited by strongsss, 28 March 2024 - 20:43.


#24
Nexxus2

Nexxus2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,613
  • Înscris: 16.08.2008
Eu de fiecare data am luat cel mai ieftin router care îmi satisfăcea toate dorințele
Astfel:
- Între 2008 și ~2011 am avut un DLink DI 524 - primul router foarte simplu cu standard wifi G (wifi 3)
- între 2011 și 2014 am avut un Edimax BR-6324n router wifi N (wifi 4)
- 2014 și 2020 am avut un TP-Link Archer C2 wifi 5 care funcționează și azi la părinți
- 2020 - prezent am un Huawei AX3 pro wifi 6 în locația din oraș iar la casa de la țară am un Xiaomi 4A de la Digi dar vreau să-l schimb cu un sistem mesh WiFi 6

Edited by Nexxus2, 28 March 2024 - 21:47.


#25
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,214
  • Înscris: 14.10.2008
Am omis un D Link DI-600 fara Wi-Fi, folosit foarte putin intre iulie si noiembrie 2006 la birou. Nu l-am mai gasit, apoi am pierdut si sursa lui D-Link DIR 615, am gasit culmea sursa lui DI-600 si e pusa la DIR 615 pe post de AP.

Ah, intre 2012 si 2015 a mai fost inca un DIR 615 la birou. Pe ala l-am dat, a ramas cel de acasa de l-am pus asta toamna ca AP pentru TV-ul maica-mii. Fratele a incercat cu un range extender pus la parter, enervat ca maica-mea consuma GB din Orange, dar ala a fost o mizerie, a avut si el, la el inlocuit cu Mesh RDS Tp Link si la mine cu acest DIR 615.

************
Asus N-56-U l-am luat in locul lui TL-WDR-3600, la indicatiile de pe forum, aria RCS-RDS, eram oricum cititor fidel acolo din ianuarie 2011.

La birou el a crapat in februarie 2019. Dupa 414 zile uptime, s-a oprit curentul 40 minute noaptea. Dupa faza asta, nu am mai putut accesa deloc DVR-ul. Ajung duminica dupa amiaza la birou si ce sa vad, N-56-U functiona in mod switch cu 5 porturi (si acum daca il bag merge asa) dar fara niciun led aprins. Cine sa mai faca PPPoE pentru ditai reteaua LAN daca el era asa, switch comatos?

Si dai si ia AC-1200 G+ pe care fratele il comandase pentru apartamentul lui (Wi-Fi de ONT ZTE alb acum acolo) si fa pe network engineer sa reconfigurez tot:

- port forwarding pentru DVR
- print server pentru un Biz Hub vechi ce avea adaptor LAN Edimax (e la mine in sertar acum), e mult mai bine cu 2 Brother acum
- LAN print la Brother

Era duminica, nimeni nu venea duminica, urma luni cand era imposibil sa se lucreze fara net. Posted image

#26
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,201
  • Înscris: 18.04.2008
Ehehe.
o întrebare bună!
  • 2008 - 2010: Siemens SE361, folosit pe iLink;
  • 2011 - 2012: Huawei HG655b, folosit pe RomTelecom;
  • 2012 - 2017: Huawei HG658, Folosit pe (Rom)Telekom:
  • 2016 - 2019: Asus RT-N10E, folosit pe post de hotspot, atât pe Telekom, cât și pe RCS&RDS;
  • 2017 - 2019: Kaon AR4010AP, folosit pe RCS&RDS;
  • 2019 - 2019: Huawei HG8143A5, acum ăn mod bridge, folosit pe RCS&RDS;
  • 2019 - 2019: TP-Link WDR3600, folosit pe RCS&RDS;
  • 2019 - 2023: MikroTik hAP ac2, folosit pe Digi;
  • 2020 - 2021: TP-Link Deco M5, folosit ca AP.
  • 2021 - 2022: TP-Link AX10, folosit ca AP;
  • 2023 - prezent: MikroTik ax3, folosit pe Digi.
Bonus:
  • Mi-Fi:
  • 2015: Huawei E587u-2, folosit mai mult pe Cosmote, ulterior pe Digi 3G, până la dezactivarea 3G-ului;
  • 2017: Huawei E8372-153, folosit pe Digi.Mobil;
  • 2021 Huawei E5783B-230, folosit pe Digi.Mobil.
  • La țară:
  • 2023 - prezent: MikroTik wAP cu modem 4G integrat. Temporar este oprit, dar cred că-l voi transforma în AP.
  • 2023 - prezent: MikroTik wAP ac, căruia i-am schimbat modemul 4G cu unul care știe agregare. În prezent în serviciu pe Digi.Mobil.


#27
Pieptoasa

Pieptoasa

    38G

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,505
  • Înscris: 31.07.2011
De vreo 7-8 ani cred.. un linksys WRT1900ACS care se descurca destul de.. bine - de ce sa il schimb? c-asa zice.. macipu'? Posted Image

#28
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,594
  • Înscris: 01.12.2001
Și eu credeam că @djl
Voiam să povestesc despre modemul dial-up ce l-am avut prima data ce avea 56 Kbps maxim. Dar mergea cu mult mai puțin.
Stăteam o noapte sa descarc un MP3 de pe Napster. ;)

#29
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,214
  • Înscris: 14.10.2008
Nu as fi facut asa ceva, in vremurile ante 2006-2007 consideram ca netul nu merita, TV si FM erau the shit, dupa 2009 cand Youtube a inceput sa se vada bine si sa se auda Stereo-Dolby, am inceput sa iau in considerare netul, iar din 2017 si 2021 am renuntat chiar complet la muzica de pe TV si FM, doar Youtube, acasa, in masina, peste tot.

Dial up l-am folosit putin intre 2004 si 2005, intram pe un singur site, Administratia Nationala de Meteorologie, in loc de Teletext practic, altceva nu aveam rabdare.

Intre decembrie 2011 si mai 2012, pe langa Wi-Fi de la vecinul (HG520S disparut in 2014 cand vecinul a trecut la RDS) pe laptop, am folosit desktopul cu un modem USB ZTE MF 190 pe Digi Mobil. Am experimentat iarasi ce inseamna dial-up, doar noaptea mergea cat de cat acel 3 G pe 2.100 Mhz.

#30
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,426
  • Înscris: 06.01.2007

View PostPieptoasa, on 29 martie 2024 - 20:03, said:

De vreo 7-8 ani cred.. un linksys WRT1900ACS care se descurca destul de.. bine - de ce sa il schimb? c-asa zice.. macipu'? Posted Image
Am zis eu asta?
Daca am zis, schimba-l. Daca nu , nu.

#31
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Șah la bărboși.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,876
  • Înscris: 13.06.2004
Am router. Ca să meargă pe wireless laptopul mamei.
Router am de acum ceva ani. Am schimbat vreo 3, atât de bune e unele.   :disgust:
Telefonia fixă prin cablu clasic e ceva separat şi aşa trebuia să rămână.

#32
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,214
  • Înscris: 14.10.2008
Mie mi-a placut din start VoIP-ul RCS-RDS in 2006, dar pentru ca RDS nu a vrut telefonie si internet fix la casa pana in 2012, nu am putut scapa de ea, sa o portez la RDS mai devreme de 2012. Numarul e acelasi care era si in 1992. Posted image

La birou a prelungit accidental pe 3 ani RTC-ul in 2011, asa ca mai devreme de 2013 nu am putut sa scap. A fost o mare placere pentru mine sa renunt la cablul telefonic de cupru. La fostul magazin noi eram singurii de pe scara ce mai aveau, in 2016 Telekom au demolat complet tabloul telefonic cu perechi de cupru, si au pus ODB-ul de fibra optica. Posted image

Cand nu e curent, am voce si net pe telefon, mi se pare arhisuficient pentru ceva de avarie, 4 G care merge ca si atunci cand este curent, cel putin cateva ore bune, ma gandesc, cate ore nu se ia curentul la oras. Posted image

#33
djbiti1

djbiti1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 891
  • Înscris: 27.06.2009

View Postdjl, on 02 aprilie 2024 - 11:28, said:

Am router. Ca să meargă pe wireless laptopul mamei.
Router am de acum ceva ani. Am schimbat vreo 3, atât de bune e unele.   Posted Image
Telefonia fixă prin cablu clasic e ceva separat şi aşa trebuia să rămână.

Telefonia fixa nu mai e de mult separata de net. E sarma cel mult cativa kilometri unde tot pe fibra intra. Oricum fibra e superioara din multe puncte de vedere, nu e susceptibila la interferente, are nevoie de amplificatoare mult mai rare si de obicei astea au UPS ca sa tina o perioada fara curent. Poti spune ca e putin mai fragila, dar in multe orase oricum e in subteran, iar in rural e pe aeeasi stalpi ca si sarma, deci daca pica stalpul o sa pice ambele la fel.

#34
Pieptoasa

Pieptoasa

    38G

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,505
  • Înscris: 31.07.2011

View Postmaccip, on 01 aprilie 2024 - 19:44, said:

Am zis eu asta?
Daca am zis, schimba-l. Daca nu , nu.

Faci pă modestu-smart in ecuatia de față Posted Image.
Mai interesant de stiut ar fi.. de ce ati schimbat router-ul si ce diferente ati simtit!?Posted Image

#35
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,426
  • Înscris: 06.01.2007
Pe primul l-am schimbat din cauza de viteza mica si din cauza de vechi.
Pe al doilea l-am schimbat ca facea figuri.
Dar am scris, nu esti atent.

#36
driftking91

driftking91

    Freak on a leash

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,743
  • Înscris: 28.12.2008
Acum mulţi ani am avut ceva de la RDS, nu mai ţin minte modelul, ceva Huawei, după care tot un Huawei, anume EchoLife HG8121H care acum stă în mod bridge. Ca router principal am un Mercusys MR60X AX1500.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate