Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...
 "enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!
 La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)
 Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?
 

Se poate contesta in instanta rezultatul unei plangeri penale ?

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
anz

anz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 590
  • Înscris: 16.02.2013
Salutare.
De curand am intampinat o problema la care nu pot zice ca nu m-as fi asteptat ...
Acum cativa ani am depus o plangere penala despre un furt de ceva bunuri in valoare cam de aprox. 1600 lei pe care mi-a tras tzeapa un nemernic de aici din orasul meu.
Cum era de inteles, am depus plangere la sectia de politie locala, as putea sa nu ii dau nume insa o sa o fac ca sa stie si restul cat de incredere si plina de oameni competenti este aceasta institutie, si anume este vorba de "celebra" Sectie 2 din Timisoara...
Am lucrat impreuna cu procurorul care mi-a luat-o in primire si am reusit sa il identific (tin sa mentionez ca EU l-am identificat din datele de pe contul lui de pe OLX acolo unde am vorbit cu el), si i-am spus procrorului cine este. Acesta , cand l-a sunat sa il cheme la sectie , hotul , cum era si normal, a negat fapta facuta si i-a inchis telefonul in nas "domnului" procurorul, si asa a facut de fiecare data cand a mai incercat sa il sune de aunci inainte ... apoi acesta m-a sunat pe mine si mi-a povestit cele intamplate, si, tineti-va bine, citez: "Eu nu ma duc peste ala la el acasa ca imi este frica de el ...". Auzutu si voi vorba de politist care mai avea un an pana sa iasa la pensie ... HALAL !!!
Am asteptat timp de 2 ani ca sa mai rezolve ceva , si cand am sunat mi-a raspuns cineva de acolo si a zis carespectivul  procurorul a iesit la pensie de un an, si a "aranjat" cel de la telefon ca plangerea mea sa fie preluata de catre altcineva de acolo...
Am mai asteptat 6 luni, si anul acesta prin ianuarie , dupa ce am sunat de cateva ori si am realizat ca sectia 2 nici macar nu are telefon (dadea Server Inaccesibil), le-am scris un email in care i-am amenintat cu Inspectoratul daca nu primesc un raspuns la plangerea cat mai curand.
A dat Dumnezeu si mi-au raspuns la email, zicandu-mi ca au rezolvat legal cazul, si ca raspunsul l-au lasat la Parchet.
M-am dus saptamana asta la acea institutie sa aflu ce au rezolvat si mi-a zis cel de la Parchet ca solutia a fost "clasarea" dosarului penal deschis de catre mine.... mai pe romaneste bataie de joc pe fata a domnilor politisti si procurori de la Sectia 2 Giroc, Timisoara.

Ca sa nu o mai lungesc mult povestea, stie cineva daca plangerile penale pot fi contestate in instanta? Banuiesc ca da, asai? Ca as vrea sa ii dau in judecata atat pe nenorocitul ala de hot cat si pe putoarea de la Politie care s-a ocupat in nici mai mult nici mai putin de 4 ani de plangarea mea, avand toate informatiile (gasite de mine...) pe tava, si ea s-a sters cu plangerea mea pe undeva ...
Multumesc celui care stie/ajuta !!

#2
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,017
  • Înscris: 02.08.2021
Nu plângerea în sine, ci soluția procurorului.
Da, se poate contesta, dar e un termen limită, ceva gen 15 zile.
Și dacă știu bine, cred că prima dată se contestă la șeful parchetului respectiv.

Edited by Valy_User, 08 March 2024 - 18:16.


#3
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,282
  • Înscris: 27.10.2007
Codul de procedura penala
Art 340
(1) Persoana a cărei plângere împotriva soluţiei de clasare sau renunţare la urmărirea penală, dispusă prin ordonanţă sau rechizitoriu, a fost respinsă conform art. 339 poate face plângere, în termen de 20 de zile de la comunicare, la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.

Edited by strongsss, 08 March 2024 - 18:25.


#4
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,384
  • Înscris: 01.12.2001
Nu cu telefoane sau emailuri se rezolva un dosar.
Nu prin telefon se cheamă un infractor la secție.


#5
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,017
  • Înscris: 02.08.2021
Articolul 339
Plângerea împotriva actelor procurorului
(1) Plângerea împotriva măsurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispozițiilor date de acesta se rezolvă, după caz, de prim-procurorul parchetului, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel, de procurorul șef de secție al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
(la 23-05-2016, Alin. (1) al art. 339 a fost modificat de pct. 88 al art. II din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 18 din 18 mai 2016, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 389 din 23 mai 2016. )
(2) În cazul când măsurile și actele sunt ale prim-procurorului, ale procurorului general al parchetului de pe lângă curtea de apel, ale procurorului șef de secție al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casație și Justiție ori au fost luate sau efectuate pe baza dispozițiilor date de către aceștia, plângerea se rezolvă de procurorul ierarhic superior.
(la 23-05-2016, Alin. (2) al art. 339 a fost modificat de pct. 88 al art. II din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 18 din 18 mai 2016, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 389 din 23 mai 2016. )
(3) Dispozițiile alin. (1) și (2) se aplică în mod corespunzător atunci când ierarhia funcțiilor într-o structură a parchetului e stabilită prin lege specială.
(4) În cazul soluțiilor de clasare, plângerea se face în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus soluția.

#6
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,282
  • Înscris: 27.10.2007

Quote

ca solutia a fost "clasarea" dosarului penal deschis

Quote

Plângerea împotriva actelor procurorului
daca dosarul a fost clasat, nu mai poti face plangere impotriva actelor, trebuie sa faci impotriva solutiei. asa ca se aplica art 340.

#7
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,017
  • Înscris: 02.08.2021
Păi alineatul 4 din art.339 prevede expres situația de clasare.

Edited by Valy_User, 08 March 2024 - 18:43.


#8
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,168
  • Înscris: 24.11.2006
@anz: Nu tu erai persoana care voia sa "imprumute" motocicleta "abandonata" din parcarea mall-ului? :D Iar topicul asta trebuia sa-l deschizi pe aria juridica, umila mea parere.

#9
Mike1alike

Mike1alike

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,010
  • Înscris: 02.08.2020
@anz: ai făcut o varză în povestirea ta. Ai zis secției 2 poliție - poliția locală. Nu! Poliția Locală e o cu totul altă instituție, Aia de pe strada Avram Imbroane în Timișoara.
Pe polițist l-ai corcit cu procuror, ai făcut 2 în 1.
Polițistul lucrează în secția de poliție și avea obligația să meargă cu sesizarea ta, în termen de 24 ore, să o înregistreze la parchetul de pe lîngă judecătoria timișoara. Acolo trebuia deschis un dosar de urmărire penală, acesta repartizat unui procuror care îl dă înapoi poliției pentru efectuarea lucrărilor de urmărire penală. În final polițistul  care a avut dosarul în lucru întocmește un referat pe care îl înmînează cu tot cu dosar procurorului și procurorul dispune soluția.
Ție ți-au spus verbal că în dosarul în care ar trebui să ai calitatea de "persoană vătămată" s-a pus soluția de clasare.
Această soluție trebuie să-ți fie comunicată în scris și ai termen de 20 zile de la comunicare să contești soluția la prim-procurorul pjt.
Îți zic și ce urmează în continuare, ca să nu fii surprins.
Prim-procurorul îți va respinge contestația formulată, va menține soluția procurorului de caz și-ți va impune obligația plății cheltuielilor de judecată cu dosarul.
Poți contesta mai departe rezoluția prim-procurorului, la secția penală a Judecătoriei Timișoara.
Contestația îți va intra în camera preliminară unde instanța va pronunța o încheiere (hotărâre definitivă) prin care îți respinge contestația și îți impune și ea plata cheltuielilor de judecată pentru plimbarea hîrtiilor în instanță.
Dacă nu-ți convine soluția finală, te vei putea adresa CEDO în termen de 4 luni de la data la care ți-a fost comunicată hotărîrea judecătoriei.

#10
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,872
  • Înscris: 25.01.2007
Un moderator uracios vad ca a inchis topicul...
https://forum.softpe...__fromsearch__1

#11
radu103

radu103

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,466
  • Înscris: 15.11.2003

View Poststrongsss, on 08 martie 2024 - 18:40, said:

daca dosarul a fost clasat, nu mai poti face plangere impotriva actelor, trebuie sa faci impotriva solutiei. asa ca se aplica art 340.
Cand se claseaza oficial dosarul primesti scrisoare recomandata acasa prin posta si tu ca reclamant !

Edited by radu103, 08 March 2024 - 22:50.


#12
anz

anz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 590
  • Înscris: 16.02.2013

Vizualizare mesajMike1alike, pe 08 martie 2024 - 21:38, a scris:


Îți zic şi ce urmează în continuare, ca să nu fii surprins.
Prim-procurorul îți va respinge contestația formulată, va menține soluția procurorului de caz şi-ți va impune obligația plății cheltuielilor de judecată cu dosarul.
Poți contesta mai departe rezoluția prim-procurorului, la secția penală a Judecătoriei Timişoara.
Contestația îți va intra în camera preliminară unde instanța va pronunța o încheiere (hotărâre definitivă) prin care îți respinge contestația şi îți impune şi ea plata cheltuielilor de judecată pentru plimbarea hîrtiilor în instanță.

Ce spui tu aicea ... ăla de la Parchet mi-a zis ca dosarul a fost clasat pentru ca faptele prezentate de mine in el nu fac temeiul nici unui legi penale. Eu nu știu Codul Penal pe dinafara, dar nu cumva ceea ce a facut hoțul ăla se încadrează la "abuz de incredere si inselatorie", care nu e o arie tocmai de neglijat al penalului...?!?! Deci cum ar veni eu cunosc mai bine codul juridic decât putoarea care s-a ocupat timp de 4 ani de plângere cu toate datele in fata, fără să mai trebuiască nimic decât să se duca la ăla acasă, sa-i puna carusel si sa-l aduca la celebra secție 2 din Timișoara, cam asa ar veni, nu? Sau greșesc eu...,?
Oricum luni merg la Judecătoriei sa ma interesez mai bine ce e de facut in situatia mea.

#13
alex342

alex342

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,574
  • Înscris: 23.09.2017

Vizualizare mesajanz, pe 09 martie 2024 - 04:11, a scris:


Detaliaza ce anume ai patit pe olx ca sa ne putem da seama ce s-a intamplat mai exact.

#14
anz

anz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 590
  • Înscris: 16.02.2013

Vizualizare mesajun_el, pe 08 martie 2024 - 20:39, a scris:

@anz: Nu tu erai persoana care voia sa "imprumute" motocicleta "abandonata" din parcarea mall-ului? :D Iar topicul asta trebuia sa-l deschizi pe aria juridica, umila mea parere.
Da  ce ai ma nene cu a motocicleta ..., de parca ar fi parcata la tine in cap...?
Sunt zeci de mașini acc8dentate su abandonate in Timișoara, pe camp, pe strada pe care stau, etc. Crezi ca si pe alea s-ar supăra cineva daca lee-ar lua careva, din moment ce sunt ABANDONATE?
Cred ca mai degraba ar zice MERSI ca le eliberez locul de parcare ...

Vizualizare mesajalex342, pe 09 martie 2024 - 04:14, a scris:



Detaliaza ce anume ai patit pe olx ca sa ne putem da seama ce s-a intamplat mai exact.
Era o vanzare in rate a ceva, eu nu i-am mai cerut garantie sau facut ceva contract de vanz-cump deoarece mi s-a parut un om cumsecade  vorbea frumos , era cu toata familia, si am mers pe incredere ...
Luna următoare când l-am sunat ca sa-mi dea cea de-a doua rata pentru bun mi-a inchis telefonul in nas, si asa a facut de atunci încolo...
Am mai procedat astfel si le-am cerut o poza după cartea de identitate, cert e ca au fost din alte orașe... însă aici am zis ca suntem localnici și nu cred ca ar avea competența morală sa faca vreo faptă de genu... dar uite ca s-a intamplat si pana la urma tot am aflat cine e, cu ajutorul celor de la Olx

Edited by anz, 09 March 2024 - 04:32.


#15
anz

anz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 590
  • Înscris: 16.02.2013

Vizualizare mesajslai, pe 08 martie 2024 - 22:28, a scris:

Un moderator uracios vad ca a inchis topicul...
https://forum.softpe...__fromsearch__1
No ce să-ți povestesc ... esti băiat sau fata, daca nu te superi ca te intreb? De te pasioneaaza chiar a asa de mult despre "motoare"...?

#16
alex342

alex342

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,574
  • Înscris: 23.09.2017

View Postanz, on 09 martie 2024 - 04:21, said:

Era o vanzare in rate a ceva, eu nu i-am mai cerut garantie sau facut ceva contract de vanz-cump deoarece mi s-a parut un om cumsecade  vorbea frumos , era cu toata familia, si am mers pe incredere ...
Luna următoare când l-am sunat ca sa-mi dea cea de-a doua rata pentru bun mi-a inchis telefonul in nas, si asa a facut de atunci încolo...

Stai ca nu inteleg. Deci tu ai vandut un obiect cu plata in rate astfel ca respectivul se obliga sa iti plateasca in fiecare luna suma x?
Eu nu m-as risca la asa ceva. In plus nu am avzut ca olx sa prevada vanzarea in rate (sau poate exista insa mi-a scapat mie)

Edited by alex342, 09 March 2024 - 05:10.


#17
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,168
  • Înscris: 24.11.2006

Vizualizare mesajanz, pe 09 martie 2024 - 04:21, a scris:

Da  ce ai ma nene cu a motocicleta ..., de parca ar fi parcata la tine in cap...?
Sunt zeci de mașini acc8dentate su abandonate in Timișoara, pe camp, pe strada pe care stau, etc. Crezi ca si pe alea s-ar supăra cineva daca lee-ar lua careva, din moment ce sunt ABANDONATE?
Cred ca mai degraba ar zice MERSI ca le eliberez locul de parcare ...

Era o vanzare in rate a ceva, eu nu i-am mai cerut garantie sau facut ceva contract de vanz-cump deoarece mi s-a parut un om cumsecade  vorbea frumos , era cu toata familia, si am mers pe incredere ...
Luna următoare când l-am sunat ca sa-mi dea cea de-a doua rata pentru bun mi-a inchis telefonul in nas, si asa a facut de atunci încolo...
Am mai procedat astfel si le-am cerut o poza după cartea de identitate, cert e ca au fost din alte orașe... însă aici am zis ca suntem localnici și nu cred ca ar avea competența morală sa faca vreo faptă de genu... dar uite ca s-a intamplat si pana la urma tot am aflat cine e, cu ajutorul celor de la Olx

Colegu' sustii aceiasi prostie la infinit, aia cu motocicleta, da' trecem peste.

In rest, referitor la vanzarea in rate pe olx si alte combinatii sa stii un lucru: prostia si domnia se platesc, intotdeauna. Sportul asta, cu cerutul pozelor dupa CI, vezi ca poate avea consecinte grave. Cam atat am avut de spus, succes!

#18
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,168
  • Înscris: 24.11.2006

Vizualizare mesajMike1alike, pe 08 martie 2024 - 21:38, a scris:

@anz: ai făcut o varză în povestirea ta.

Nu te mai complica, n-are rost!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate