Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Foliere geamuri

Microsoft Defender

cartela Internet Europa

Sondaj EV
 Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.

Interpretare XML
 PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!

La multi ani @Nimcid25!
 "Spionul" nostru cel de t...

Care aplicatie are cele mai ok co...

Parere antrenament incepator

Dilema sursa
 

switch Gigabit POE pentru toate echipamentele

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,156
  • Înscris: 04.02.2011
Am mai multe AP-uri ubiquiti, calculatoare, imprimante, camere, etc și aș vrea să iau un cisco 3560x cu 24 de porturi gigabit. Întrebarea este dacă merg AP-urile ubiquiti pe 48v pe el și dacă se poate dezactiva POE pentru restul de porturi care nu cer POE. Omul mi-a spus că negociază automat dar eu știam că POE este prezent implicit și ar putea să ardă echipamente conectate astfel.

#2
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,271
  • Înscris: 24.02.2007
N-as lua switch de acum 14 ani. Se gasesc noi la preturi decente, cu PoE.

#3
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,240
  • Înscris: 22.05.2003
Daca tot ai AP-uri UB, mergi tot pe UB PoE.
O sa se vada toate in Controller.

OLX e prietenul tau.

#4
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,367
  • Înscris: 26.02.2008
Pt sw cu PoE calculează puterea consumată a tuturur dispozitivelor ce vor fi alimentate din el. Să nu fie mai mare decât poate livra el.

#5
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,271
  • Înscris: 24.02.2007
https://mikrotik.com...-specifications de exemplu iti specifica ce standard PoE respecta, cat curent da maxim pe un port si cat da maxim in total.

#6
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,471
  • Înscris: 06.06.2006
https://shop.us.dlin...ns/poe-switches

Gasesti inclusiv POE++ daca ai nevoie: https://www.dlink.co...llance-switches

Edited by Ravy, 27 February 2024 - 03:49.


#7
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,551
  • Înscris: 07.03.2006
Poe (la ubiquiti)  e 24V (pasiv) non-standard si 48V cu autosensing (activ).  
48 e de 2 feluri: POE 802.3af (max 15.4W) si POE+ 802.3at(max 25.5W) + mai nou poe++ 802.3bt up to 60W var 3 sau 100W var 4.
Niciun switch de la ubiquiti nu stie toate variantele.
Gama edgeswitch (negre) sunt cele mai versatile, stiu passive Poe 24V + 802.3af/at.
Gama unifi (albe) nu stiu pasive Poe 24V dar stiu  802.3bt 60W + evident 802.3af/at. (Poe++ doar la cele mai scumpe).
Majoritatea AP-urilor de la ubiquiti sunt 802.3af/at, singurul poe++ find AP XG. Sunt AP-uri ce stiu atat pasiv (24V) dar si 802.3af sau numai 24V (dar cele din urma sunt modele vechi) sau 48V pasive dar si 802.3at in acelasi timp.

Revenind,
Orice switch poe ai lua trebuie sa ai grija la:
1. Sa poata aceleasi standarde ca si clientii lui
2. Bugetul poe total sa fie min cu 10% mai mare decat consumul total la clientilor
3. Bugetul poe per port sa fie minim conform standardului.
Ce echipamente poe ai? Si in functie de asta alegi switch-ul.
Si da, POE/POE+ (802.3af/at) 48V e autosesing: daca clientul cere poe va negocia cu el si va livra. Daca nu, nu. Dar ca o regula de aur, daca nu e client poe pe port poe atunci dai shutdown la poe pe portul respectiv. Pt linistea ta sufletească:)





#8
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,551
  • Înscris: 07.03.2006

 Adm, on 26 februarie 2024 - 21:38, said:

Daca tot ai AP-uri UB, mergi tot pe UB PoE.
O sa se vada toate in Controller.

OLX e prietenul tau.
Nu chiar.
Se vor vedea in controller doar echipamentele din gama UNIFI (in general, echipamentele de culoare alba).
Gama EDGE (negre) nu se vad/nu se pot controla din Controller-ul Unifi (trebuie UISP ca si controler pt ele).


#9
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,156
  • Înscris: 04.02.2011

Vizualizare mesajorlandobarbulescu, pe 26 februarie 2024 - 22:02, a scris:

Pt sw cu PoE calculează puterea consumată a tuturur dispozitivelor ce vor fi alimentate din el. Să nu fie mai mare decât poate livra el.

Nu e cazul, vor fi maxim 5 AP-uri și 5-6 camere.

#10
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,551
  • Înscris: 07.03.2006
Asta inseamna 11 poe iar pt 802.3at (poe+) ai nevoie de 30W la port (PSE) ca sa ai min 25W la client.
30 x 11 x 10% = 363W. Deci un switch ce are un buget total poe de ~400W. Asta cu condiția obligatorie ca ai tai clienti sa stie 802.3af/at si sa nu aiba nevoie de poe  “ciudate” non-standard.
Deci, in teorie, cauti un switch poe de  min 16 porturi cu 400W buget poe.  


#11
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,823
  • Înscris: 09.01.2007
De mult n-am mai intalnit un switch PoE care sa NU aiba autosensing. Tot cu ce-am lucrat in ultimii ~7 ani cel putin avea.
Eu nu zic ca nu e o idee buna sa ai mapate porturile si sa dezactivezi PoE unde nu trebuie, dar nici nu ar trebui sa se intample nimic daca nu faci asta.

De exemplu, in firma avem 3x Cisco SG350X si toate sunt pe auto-negociate pentru ca folosim des deviceuri PoE peste tot prin firma (camere, telefoane, microfoane, tablete, playere video, etc.). Nu am ars niciun echipament de cand sunt eu aici.

#12
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,156
  • Înscris: 04.02.2011
https://www.amazon.c...B08HS4NT13?th=1
Acesta ar trebui să fie compatibil cu al meu switch dacă e compatibil AF, nu?

Că am camere non poe cu alimentare la 12v.

Edit: Am primit răspunsul aici:

Citat


I've used lower power PoE splitters (12v, 1A) without anything connected to the 12v plug and the splitter will show on the switch as a very low power draw - about 0.5 watts. This splitter does not. Evidently it uses the down stream device to draw power, cause the switch to handshake, which then turns on PoE to the port. Well, one of my devices (Netgear R7000 router) doesn't draw enough power before startup to load the splitter and get the switch to turn on PoE to the port. I was able to trick it on by placing a 330ohm resistor across the 12v power lines. Once the PoE on the port is on, it will stay on just fine but if there is a power outage or disruption the switch won't restart the PoE on the port without once again tricking it with a resistor. I plan to make an inline adaptor that will keep the resistor as part of the power supply circuit so that the system will restart properly after a power failure. This splitter is just about the only device I was able to find that makes 12v 2A. Once the switch is tricked the device works great. Customer support has been receptive and is working with me to learn how they might be able to fix or improve their device. I'll update if we get anywhere.
UPDATE:
Customer service basically told me everything is working as it should and by design. They explained that I would need to increase the load but provided no device or info for doing so.
Ultimately, I discovered that a 1k ohm, 1/2 watt resistor was sufficient to start the PoE. I then took it a step further by soldering the resistor inline with my power plugs to make a "load dongle" which you can see in the picture. I heat shrinked the whole thing. It's an indoor application so weather and water resistance is not an issue. Now if the power goes out everything restarts on its own as it should.
In my ideal world the manufacturer would have designed the unit with a switch to turn on/off a load resistor. Second to that they would provide a manufactured load dongle with each unit. A very distant third best option would be to simply provide instructions for making a load dongle instead of me having to figure it out as I go.
In conclusion, it is nice being able to mount or place the router anywhere in the house regardless of the availability of electrical outlets. Its a lot less clutter not needing the wall wart power supply. I was able to place mine high on a staircase wall.
This allows the signal to propagate very well but also hides the router. I'm getting gigabit ethernet throughput and powering non-PoE router with a PoE switch.


Deci trebuie să aibe o sarcină suficient de mare pe jackul de 12 v pentru a se activa. Și omul a legat o rezistență în paralel.

#13
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,551
  • Înscris: 07.03.2006
Eu zic sa nu te incurci cu improvizatii...
Cumpara exact ce-ti trebuie pt device-urile POE - daca nu gasesti un switch cu toate cerintele poe necesare clientilor, ia 2 atunci - fiecare cu clientii lui/cerintele poe specifice.

#14
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,156
  • Înscris: 04.02.2011
A ajuns switchul acela, acuma vedem cum o fi, fac de la zero tot frumos, cablu cat6 ecranat, totul așa cum trebuie. Camerele deja sunt luate, asta e.

#15
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,271
  • Înscris: 24.02.2007
Cat a fost?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate