Ulei de măsline fals în supermarket
#37
Posted 20 February 2024 - 09:48
Bogotta, pe 20 februarie 2024 - 08:37, a scris: Eu stiam ca are. Dar ma rog, poate am eu informatii gresite. Apropos de chestii contrafacute..... poate nu stiati dar cam tot sosul tomat provine din China. Este importat in butoaie de 200litri , rehidratat, i se adauga diverse condimente (inclusiv sare) si revandut sub braduri arhi-cunoscute, inclusiv multe italiene. Ai impresia ca faci paste cu sos tomat Cirrio din Italia si defapt e din Asia. E complet ilegal sa nu scrie proveniența in UE. Supermaketurile nu se dedau la asta. In plus agricultura locală e așa de sponsorizată de statele respective ca e și ieftin. |
#38
Posted 20 February 2024 - 10:03
#39
Posted 20 February 2024 - 10:16
altuser09, pe 20 februarie 2024 - 06:30, a scris:
De arhicunoscuta bianca dragusanu, numita si "femeia din plastic" care a devenit un reper in domeniul implanturilor, ce sa mai spunem? E cautata de unii barbati sau nu e? Nu sunt destui oameni care au implanturi dentare, alte proteze? Hai sa-i dam bataie cu inlocuitorii, cu completarile. |
#40
Posted 20 February 2024 - 10:30
vrajitoruldinoz, pe 20 februarie 2024 - 09:48, a scris:
E complet ilegal sa nu scrie proveniența in UE. Supermaketurile nu se dedau la asta. In plus agricultura locală e așa de sponsorizată de statele respective ca e și ieftin. Si unde e problema ? E ilegal, dar de ex in Italia cam tot ce tine de uleiul de masline tine de mafie. Si mai e o chestie... Abia acum urmeaza sa se scrie pe etichete mai exact ce si cum. Luna trecuta a iesit o directiva UE ptr miere de ex - in care exista obligatia de a screi pe borcanele de miere procentajul de provenienta - de ex 40% UE, 40% China, 20% Australia... Pana acum se putea trece doar "provenienta UE si alte tari non-UE". Fara a se specifica in ce procentaj si care sunt tarile alea. |
#41
Posted 20 February 2024 - 10:33
Bogotta, pe 20 februarie 2024 - 08:37, a scris: Eu stiam ca are. Dar ma rog, poate am eu informatii gresite. Apropos de chestii contrafacute..... poate nu stiati dar cam tot sosul tomat provine din China. Este importat in butoaie de 200litri , rehidratat, i se adauga diverse condimente (inclusiv sare) si revandut sub braduri arhi-cunoscute, inclusiv multe italiene. Ai impresia ca faci paste cu sos tomat Cirrio din Italia si defapt e din Asia. Asta era inainte cand se falsifica de nea caisa in fundul gradinii si facea ceai de tei cu zahar in loc de miere de tei. Acum se falsifica la nivel industrial , au si echipe de chimisti specializati. |
#43
Posted 20 February 2024 - 11:10
Hider141, pe 20 februarie 2024 - 09:00, a scris:
Am citit undeva ca uleiul de masline disponibil pentru un an la vanzare depaseste capacitatea de productie la nivel mondial. Cu alte cuvinte, daca tot uleiul de masline din magazine ar fi pe bune din masline, tot ceea ce e disponibil pentru vanzare intr-un an depaseste cu mult cantitatea de ulei produsa in anul anterior. Cat despre miere, cu siguranta si aia e lungita cu zahar sau altceva. Nu am vazut miere de tei luata direct de la producator care sa se zahariseasca vara, cand am ~22-23 de grade in casa,sau mai mult. Chiar si la ~19 grade e tot la fel. In schimb, cu mierea din magazin (LIDL, Kaufland) am patit foarte des sa se zahariseasca. Citat
Da, mierea adevarata se zahariseste, adica cristalizeaza. Acest proces este natural si nu afecteaza calitatea sau aroma mierii. De fapt, zaharisirea este un indiciu al puritatii mierii. Tipul de zahar predominant in miere determina viteza de cristalizare. Mierea bogata in glucoza (de exemplu, mierea de floarea soarelui, rapiță, tei) se zahariseste mai rapid, in timp ce mierea bogata in fructoza (de exemplu, mierea de salcam) se zahariseste mai lent sau chiar deloc. Factori precum temperatura de depozitare si umiditatea pot influenta si viteza de cristalizare. In general, mierea se zahariseste mai rapid la temperaturi intre 10 si 15 grade Celsius. Daca mierea nu se zahariseste niciodata, este posibil sa nu fie pura si sa contina sirop de zahar sau alte adaosuri. Iata cateva moduri de a recunoaste mierea zaharisita: Mierea devine mai vascoasa si mai greu de turnat. In borcan se formeaza cristale de diferite marimi si culori. Mierea poate capata o textura cremoasa sau grunjoasa. Daca mierea s-a zaharisit, o poti readuce la starea lichida prin incalzire usoara la bain-marie. Este important sa nu incalzesti mierea la temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius, deoarece isi poate pierde proprietatile nutritive si aroma. |
#44
Posted 20 February 2024 - 11:22
Al meu ulei laut din Grecia sa facut asa pe la 5-6 grade (o fi fost poate si mai putin):
PXL_20240217_074022967.jpg 122.21K 49 downloads Teoretic toate care sunt ok , non fake ar trebuie sa se precipite/solidifice sub o anumita temperatura. Testați treaba asta, dacă nu se întâmpla schimbați marca. |
#45
Posted 20 February 2024 - 11:24
Eu cumpar ulei de masline de pe un site care zice ca-l aduce de pe muntele Athos ... sa zicem ca in calugarii de la Athos am incredere
https://www.bizantic...litri-2022.html |
#46
Posted 20 February 2024 - 11:25
Sub 10 grade asa face uleiul de masline, insa isi revine daca temperatura creste la loc...
|
|
#47
Posted 20 February 2024 - 12:26
Daca vrei sa verifici uleiul de masline daca e fake sau nu il bagi in frigider/congelator, daca se faca ca untura si verde este ulei de masline, daca nu este contrafacut. Stiu din Italia de la producator.
|
#48
Posted 20 February 2024 - 13:23
Pai nu asa se intelege din ce am spus si noi desupra ? Din poza nu se vede ?
|
#49
Posted 20 February 2024 - 13:42
Leo2006, pe 20 februarie 2024 - 05:45, a scris:
Mierea de la Apidava este foarte ok. Cea de salcam s-a solidificat uniform si e alba. Mierea de salcam e singura care nu se zahariseste / solidifica. Poate doar daca e foarte foarte veche sa apar ceva zaharisire - adica tinuta cativa ani. GlCA_Contras, pe 20 februarie 2024 - 11:10, a scris:
Schiimba-ti producatorul... mierea adevarata se zaharistete de cand lumea. Nu toata. Cea de salcam nu prea se zahariseste - oarecum din cauza asta e si cea mai contrafacuta. Si mai sunt altele care nu sunt chiar "miere" - gen cea de pin, brad... Astea se "strica" - dupa o perioada - cam 1 an aproximativ - mai mult sau mai putin - depinde de conditiiel de stocare se... descompune. Zahar al fund, un start colorat la mijloc si apa deasupra. Practic nu sunt miere ci albinele culeg niste secretii dulci de la niste afide care infesteaa pomii respectivi si fac miere din ea. wolfydRg, pe 20 februarie 2024 - 11:22, a scris:
Teoretic toate care sunt ok , non fake ar trebuie sa se precipite/solidifice sub o anumita temperatura. Testați treaba asta, dacă nu se întâmpla schimbați marca. alseeme, pe 20 februarie 2024 - 12:26, a scris:
Daca vrei sa verifici uleiul de masline daca e fake sau nu il bagi in frigider/congelator, daca se faca ca untura si verde este ulei de masline, daca nu este contrafacut. Stiu din Italia de la producator. Culoarea verde se rezolva cu un pic de clorofila. Si toate uleiurile solidifica la rece. Doar ca la temperaturi oarecum diferite, in functie de tipul uleiului. In congelator si ala de floarea soarelui solidifica. Digix, pe 20 februarie 2024 - 11:00, a scris:
De-aia iau din Thassos de la magazinul fabricii. Subscriu Recomand sa cititi un pic si topicul asta mai recent - https://forum.softpe...abil-bucuresti/ |
#50
Posted 20 February 2024 - 14:13
eiffel, pe 20 februarie 2024 - 13:42, a scris:
Si toate uleiurile solidifica la rece. Doar ca la temperaturi oarecum diferite, in functie de tipul uleiului. In congelator si ala de floarea soarelui solidifica. Subscriu! In concluzie nu prea putem spune ca un ulei de masline cumparat din magazin este autentitc doar pt faptul ca s-a solidificat in congelator. Edited by alex342, 20 February 2024 - 14:14. |
#51
Posted 20 February 2024 - 14:18
Eu mai prajesc diverse in untură de rață. Luata intr-o găletușă de la Carrefour. Stiu, aici vorbim de ulei si alte rafinamente. Insa mai bine mergeti pe lucru cunoscut
|
|
#52
Posted 20 February 2024 - 14:18
Daca pui in frigider - temperatura intre 2-4 grade, cel de maslien se va ingrosa -a aproape de solidificare si el de floarea soarelui nu.
Dar de obicei nu se falsifica cu floarea soarelui ci cu altele - gen rapita - ala imi pare ca se solidifica undeva mai sus chiar - pe la 5-10 grade. Uite ce zice si maslinescu - https://maslinescu.r...ne-extravirgin/ |
#53
Posted 20 February 2024 - 15:10
cei de la antena 1 au descoperit apa calda. Uite un articol din 2016 in care se spune ca 80% din uleiul de masline italian e fals https://www.forbes.c...sh=4737a480639d Mai recent prin dec 2023 un alt scandal cu confiscare a peste 200000 l de ulei de masline care nu intrunea conditiile consumului casnic https://www.nytimes....taly-spain.html In aceste conditii ce s-a descoperit in Romania nu nimic deosebit
|
#54
Posted 20 February 2024 - 15:52
alex342, pe 20 februarie 2024 - 14:13, a scris:
Subscriu! In concluzie nu prea putem spune ca un ulei de masline cumparat din magazin este autentitc doar pt faptul ca s-a solidificat in congelator. Am specificat ca cel din poza era la 6 grade. Si era cum se vede, nu lichid, destul de solid. De unde tot scoateți cuvântul congelator. Asta a fost din întâmplare, lăsat intr-o locație neîncălzita. Nu am vrut sa imi demonstrez mie, pur simplu asa a fost, am fost surprins si de aia am facut poza. Edited by wolfydRg, 20 February 2024 - 15:54. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users