Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pornire dificila

Diferential wifi

Model gard

Termosistem cu spuma sau adeziv?
 VoWiFi sau WiFi Calling

Problema temperatura ACM centrala...

La Sinesti pe magistrala

,,Razbunarea tocilarilor: la ce s...
 Bardonecchia, stațiunea de s...

Cum il poate incerca Zeul biblic ...

Avocat imobiliar pentru vicii asc...

Achizitie miniPC.
 In ce an este bine sa cumperi tel...

Cablu electric pentru exterior

La multi ani indragostilor! D...

Germania a legalizat consumul de ...
 

Cum fac sa taie curentul in USB la inchidere calc ?

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
Remicade

Remicade

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,737
  • Înscris: 25.11.2009
Am un Gigabyte B450 Aorus la care ramane curent in USB-uri dupa ce il inchid, cum sa fac sa taie alimentarea ?

#2
pateu_98

pateu_98

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,844
  • Înscris: 12.11.2012
Intri n BIOS si dezactivezi USB urile sa fie functionale cand e oprit calculatoru

#3
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,231
  • Înscris: 08.02.2011
Nu merge la toate placile de baza asa.

#4
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,697
  • Înscris: 15.04.2019
Cu ce deranjeaza? Raman aprinse leduri pe mouse, keyboard ori casti?

Edited by __Dan__, 10 February 2024 - 13:20.


#5
Remicade

Remicade

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,737
  • Înscris: 25.11.2009
Am luat un DAC și nu vreau să-l văd pornit, am pitici pe creier. Evident as putea să-l scot din usb de fiecare data din spatele calculul dar e mai dificil de accesat adică mi-e lene...

#6
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,697
  • Înscris: 15.04.2019
Alimentati DAC-ul dintr-o priza comandabila, in master-ul careia infigeti cordonul PC.
Gen https://www.emag.ro/.../pd/E8GR7BBBM/; cred ca gasiti si mai ieftine.

Edited by __Dan__, 10 February 2024 - 13:37.


#7
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,316
  • Înscris: 21.12.2006
activează ErP din BIOS. La închidere PC-ul nu va mai consumă curent degeaba. Dacă vei folosi o priza cu monitorizare vei constata ca un PC oprit cu ErP activ in loc de 10W va consuma <1W
https://www.cgdirect...-ready-in-bios/
Dacă nu ai nevoie, tot din BIOS dezactivează Network stack și Wake via USB / power via USB

#8
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,505
  • Înscris: 05.12.2005
Unele plăci de bază au jumperi pt. USB care schimbă între permanent și comutat.

Edited by mihaicozac, 10 February 2024 - 13:57.


#9
Remicade

Remicade

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,737
  • Înscris: 25.11.2009
Astea sunt in BIOS

Attached Files



#10
pateu_98

pateu_98

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,844
  • Înscris: 12.11.2012

View PostRemicade, on 10 februarie 2024 - 13:31, said:

Am luat un DAC și nu vreau să-l văd pornit, am pitici pe creier. Evident as putea să-l scot din usb de fiecare data din spatele calculul dar e mai dificil de accesat adică mi-e lene...
Eu am vazut ca in Biosu la Gigabyte B450 Aorus are la meniu Power functia ErP care daca e oprit placa da curent la USB uri si cand e stins calculatoru
Da daca e pornit ErP in BIOS nu mai da curent la USB uri cand e stinsa placa da baza

Mai multe detalii gasesti in video "How To Enable Or Disable USB Power After Shut Down Gigabyte Motherboards"
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/teggmR2View?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Asa stiam ca e si la ASRock si la Asus da difera numele la functia aia!

#11
Remicade

Remicade

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,737
  • Înscris: 25.11.2009
Acuma merg sa dau Enable la ErP.

#12
pateu_98

pateu_98

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,844
  • Înscris: 12.11.2012
OK, sa revi aicea cu ce ai rezolvat!

#13
Remicade

Remicade

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,737
  • Înscris: 25.11.2009
Baietii cu ErP sa va dea Domnul Sanatate ca asa e cum ati zis, se inchide tooot !!!!

#14
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,178
  • Înscris: 30.08.2006
Alimentarea permanenta e un feature in zilele astea.
Toate placile permit scoaterea de sub alimentare a usb-urilor dar unele le pot tine alimentate pentru incarcarea device-urilor. De oprit e simplu dar de activat, depinde de placa.  Eu am boxele alimentate printr-un usb si primul lucru pe care l-am facut a fost sa intru in bios si sa dezactivez alimentarea permanenta a usb-urilor.

Edited by Leo2006, 10 February 2024 - 15:10.


#15
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 121,858
  • Înscris: 07.02.2003

Vizualizare mesajRemicade, pe 10 februarie 2024 - 14:52, a scris:

Acuma merg sa dau Enable la ErP.
Asta e solutia. Vezi ca exista si bios pe decembrie 2023 la placa asta, (am si eu 2) asigura securitate contra zenbleed si upgradeaza agesa.
Eu nu pot folosi usb power off desi mi-ar surade ideea, dar am keyboard cu functii smart si daca ramane fara curent trebuie sa resetez lumina si restul din noui la pornire. Asa daca ramane usb on nu uita.

Edited by andreic, 10 February 2024 - 15:22.


#16
Remicade

Remicade

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,737
  • Înscris: 25.11.2009
Am pus ultimul BIOS, corect cu tastatura, mi se aprind si  mie alte luminite acum daca ii ia curentul la shut down.

#17
pateu_98

pateu_98

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,844
  • Înscris: 12.11.2012

View PostRemicade, on 10 februarie 2024 - 14:59, said:

Baietii cu ErP sa va dea Domnul Sanatate ca asa e cum ati zis, se inchide tooot !!!!
Care baeti? Ca decat eu si useru @nei-k ti am zis sa intri n bios sa activezi ErP ca sa taie USB urile sa fie functionale cand e oprit calculatoru ca baetii iti ziceau ca nu merge la toate placile asa, te intrebau cu ce te deranjeaza luminile, iti recomandau o priza comandabila, altu iti zicea da jumperi pt. USB care schimba intre permanent si comutat  Posted Image

Da bine c ai rezolvat!

#18
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,316
  • Înscris: 21.12.2006
pateu_98, mă bucur ca ai învățat azi despre ErP.. de la mine

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate