Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 

Abator din Belgia (orasul Tielt) unde se chinuie porcii !

* - - - - 3 votes
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#19
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018

View PostValy_User, on 27 ianuarie 2024 - 21:50, said:

Dacă poți să pui un link? Update: Am căuat și am găsit. Nu înțeleg de ce nu folosesc asomator. E electric, și își face foarte bine treaba.

Este ciudat ceea ce zici. Pentru sacrificare se folosește de regulă asomatorul, care trântește instant la pământ orice animal.

În Turcia și în țările musulmane au și ritualuri religioase de schinguire a animalelor.
Ti-am dat linkul pe privat, nu stiu daca e ala pe care l-ai gasit, ca sunt mai multe. Ai sa vezi in lnkul de ti l-am dat ca nu e vb doar de sacrificare de zici tu ca de ce nu se foloseste asomatorul, sa vezi cum da cu piciorul in porc, o sa vezi tu acolo !

Sa fi atent la minutul 1:10 ce se intampla in apa, la minutul 1:56, la 2:10, mau ales la 2:41 (aici ai sa vezi ca nu e deloc vb doar de sacrificare.
Dar oricum il vezi pe tot ca are 4 min si ceva. Si dupa aia imi zici parerea.
Nu am dat link aici ca nu stiu daca e permis asa ceva.

#20
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,006
  • Înscris: 02.08.2021
În momentul în care se folosește asomatorul, porcul nu se mai zbate deloc. Cade la pământ electrocutat și poate fi sacrificat.
Nu înțeleg de ce respectivii procedează așa.
Pe la 3:41 au o tentativă. E de ăla electric, nu cred că dă voltaj mare. Dar sunt culmea, îi asomează, după îi taie după cei îi ridică sus și se trezesc.

Vezi la Dan Praf pe canalul de youtube. Găsești tot ce vrei despre sacrificarea porcilor.

View PostMinettoMatoi, on 27 ianuarie 2024 - 23:39, said:

Si dupa aia imi zici parerea.
Nici nu cred că e ceva de comentat. E no comment.

Edited by Valy_User, 28 January 2024 - 00:05.


#21
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,221
  • Înscris: 08.01.2021
Eu am fost vegetatarian de doua ori, de fiecare data câteva luni.

Prima oara când mi-au ieșit niște analize nașpa. După 6 luni pe zarzavat au ieșit și mai nașpa. Am descoperit apoi ca croissantele cu grăsimi trans voiau să mă omoare, nu carnea.

A doua oara după ce am fost la târgul de mașini agricole de la Paris, in exercițiul funcțiunii. După ce am văzut secția de utilaje de abator (inclusiv halal) și cum funcționează nu mi-a mai trebuit mult timp carne.
Porcii sunt animale foarte inteligente, probabil știu foarte bine ce li se întâmplă.

Edited by KiloW, 28 January 2024 - 00:09.


#22
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018

View Postbusiness11, on 27 ianuarie 2024 - 21:21, said:

Se numeste lipsa de omenire si asta nu are limite. Si stai linistit ca asa ceva nu se intampla doar in abatoarele din Belgia, dar si in altele din Franta, Germania, Olanda, etc. In general angajatii sunt co-nationali sau din tari mai putin dezvoltate intelectual.

Porcii ca porcii, dar sa vezi ce este si la oameni. In perioada cand lucram ca avocat aveam un client dotat financiar care era intr-un azil privat. Si datorita faptului ca nu se putea misca, mergeam eu la el sa purtam meetinguri. Pur si simplu imi era scarba ca sunt om, la cum se purtau si vorbeau angajatii cu persoanele din azilul respectiv. Si mereu ma gandeam ca totusi este privat, nu vreau sa stiu cum este situatia in cele publice.

Si cam aceasi situatie si cu animalele...

Iar referitor la controale etc, da exista, dar atat timp cat angajatii sunt o problema, cand exista controale ei se poarta normal va dati seama. Singura sansa pentru imbunatatire conditiilor este o supraveghere totala.
Doamne fereste sa pateasca maica-mea asa ceva vreodata pe undeva printr-un camin daca va fi nevoie sa se duca acolo ca eu nu as putea sa mai am grija de ea ca ar fi f batrana, eu sunt om cu oamenii, dar porc cu porcii, de aia mi-e si frica de conflicte, ca nu vreau probleme.
In general evit, nu am anturaj nasol, dar zic ca idee, nu vreau sa intru la parnaie, ca eu nu bat (nu-s bun la bataie), eu...rezolv de tot treaba si am grija ca ala sa ramana cu semne mereu.
Si asa...mi-e frica sa nu vina un chirias nenorocit care sa nu plateasca, sau sa strice in casa, ca nu stiu ce iese. Deocamdata am pe una f okey la care plateste firma chiria, curentul, intretinerea, dar nu stiu ce va veni mai in colo.

Sau la spital cum am vazut zilele trecute cum un batran era bruscat de o infirmiera si un infirmier sau ce era.

View PostValy_User, on 28 ianuarie 2024 - 00:01, said:

În momentul în care se folosește asomatorul, porcul nu se mai zbate deloc. Cade la pământ electrocutat și poate fi sacrificat.
Nu înțeleg de ce respectivii procedează așa.
Pe la 3:41 au o tentativă. E de ăla electric, nu cred că dă voltaj mare. Dar sunt culmea, îi asomează, după îi taie după cei îi ridică sus și se trezesc.

Vezi la Dan Praf pe canalul de youtube. Găsești tot ce vrei despre sacrificarea porcilor.


Nici nu cred că e ceva de comentat. E no comment.
Ai vazut ? E mai mult decat sacrificare fara asomare. Aia trebe chinuiti mai, jigodiile alea de oameni.
Deci aveau asomator ! Chiar il asomase pe ala.

Dar ce ma intreb eu, oare porcii or fi constienti de ce se intampla ? Ca astia ziceau ca omul e singurul care e constient de existenta lui, adica ma gandesc daca ei nu se comporta de fapt ca niste fiinte programate sa reactioneze cumva la diverse dar fara a stii ca exista.
Ai vazut porcul ala trist ? Ce fata avea ! Se vedea si in privire. Nu stiu daca e automata faza sau e constientizata situatia, ca daca e constientizata e jale !

View Postadisz, on 27 ianuarie 2024 - 22:20, said:

Tot stau si ma minunez de cata dreptate au semenii mei cu privire la cruzimea fata de animale.
Cruzime fata de porci, fata de vite, etc. Nu inteleg insa de ce nu se revolta la cruzimea fata de gaini sau curcani.
De asemenea nu inteleg de ce tac chitic oamenii cand vine vorba de vanatoare. Ca pana la o adica si omorarea, chiar daca in "spirit sportiv" a unui animal tot omor se numeste.
Sau si mai interesant. Nimeni n-are nici pe dracu impotriva imbecililor care tin animale de companie in casa, mai exact apartament si aici nu ma refer la surogate de caini, aia de 50 de grame cu hainele de iarna cu tot. Ci la ditamai potaile de 25-40 de kile. Aia nu se numeste cruzime?
Suntem plini de ipocrizie fratilor si ne revoltam doar impotriva a ce ne convine sau impotriva a ceea ce ni s-a inoculat/manevrat/manipulat. Cel mai pervers animal ramane tot omul.
Eu condam orice, si chinuirea curcanilor, gainilor (alea erau chinuite in fermele din Australia), vanatoarea, desi la vanatoare poate mare repede ca tinteste unde trebuie vanatorul.
La a avea caine mare in casa nu stiu daca e cruzime, ca, cainele nu pare ca sufera, e altceva.

View Post__Dan__, on 27 ianuarie 2024 - 21:11, said:

Daca intr-adevar te deranjeaza suferinta animalelor de consum, renunti la mancat carne. In varianta extrema - si la oua/branzeturi. Cum oamenii vor sa moara cat mai tarziu/cat mai sanatosi Posted Image, se pare ca incet-incet spre asta ne indreptam. Sigur, in virtutea libertatii de a alege, unii vor continua sa bage-n vena maț porcarii.
Nu are rost sa renuntam la carne, ca daca asomezi, animalul nu sufera, nu conteaza ca moare daca nu sufera, conteaza sa nu se chinuie. Eu sunt contra suferintei, uneori ma imaginez ca sunt eu in locul porcului ala, fara sa vreau.
Bine, eu am si ceva anxietate, dar zic ca idee.

#23
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,006
  • Înscris: 02.08.2021

View PostMinettoMatoi, on 28 ianuarie 2024 - 00:22, said:

Ai vazut porcul ala trist ? Ce fata avea !
Filmările din abatoarele de vaci sunt mult mai terifiante.Posted Image

Edited by Valy_User, 28 January 2024 - 00:25.


#24
hellmarvel

hellmarvel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,931
  • Înscris: 12.03.2010
Dudes, aici nu e vorba de cruzime, CI DE ABRUTIZARE, care tot o forma de psihopatie e, dar o intilnesti si la autopsieri (medicii), ambulantieri, politisti/jandarmi, angajatii de la spitalele si azilele psihiatrice si șoferii de autobuz din anii '80 (cum zicea un profesor de-atunci, „sint 3 tipuri de oameni, oameni buni, oameni rai, si șoferi —d-ăia care <urcati, muscati, fteti-va in cur daca e nevoie, dar lasati-ma sa inchid usile>”.

Nu e cu intentie ca sa fie cruzime, daca e sa injurati pe cineva, injurati-i p-ăia cu barbecue-urile si cu burgherii zemoși. Era unu' „King of Bacon”, noroc ca n-a avut decit citeva editii, p-ăla l-aș fi dus la un abator dintr-ăsta.

Edited by hellmarvel, 28 January 2024 - 09:00.


#25
mihai_mc

mihai_mc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 335
  • Înscris: 31.12.2008

View PostRobert_Kiran, on 27 ianuarie 2024 - 21:06, said:

Eu am asistat la o scena horror la un abator din Romania. Cei drept acum vreo 10 ani, sau mai bine. Vreo 3 angajati incoltesc un porc sa il sacrifice. Bietul animal simte ca i se apropie sfarsitul si reusesete sa treaca printre ei. Atunci romanasii nostri iau niste bate groase si se pun sa ciomageasca bietul porc ... deh oameni cu nivel mare de inteligenta! L-au batut in ultimul hal, injurandu-l "ca nu a stat la taiere". Am plecat de acolo cat de repede am putut.
Nu strici carnea daca-l umpli de vanatai ?

#26
GunDALF

GunDALF

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 409
  • Înscris: 19.02.2023

View Post__Dan__, on 27 ianuarie 2024 - 22:12, said:

Nu. Noi nu putem de 34 de ani sa alegem niste oameni cinstiti in capul statului. Si se-ntampla in lumea - si tara - astea lucruri mult mai groaznice decat masacrul porcilor.
Da' putem dezbate aici, pana ni se face somn. Noapte buna! Posted Image
O tara de (majoritar) nemernici nu poate avea decat conducatorii pe care-i merita. Filozofam pe forumuri, dar in oglinda nu prea ne uitam ;)

#27
nico99900

nico99900

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,068
  • Înscris: 09.09.2010
Si daca maine, cineva demonstreaza ca plantele sufera cand sunt taiate, prelucrate.

View Postmihai_mc, on 28 ianuarie 2024 - 09:37, said:

Nu strici carnea daca-l umpli de vanatai ?
Ai mancat snitele?

#28
PietreNeispirescu

PietreNeispirescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 11.12.2023
Evident carnea capătă alt gust daca o umpli de vânătăi cat timp umblă pe propriile picioare și guiță. O dată că alterezi tesutul distrugandu-l și a doua cauza, animalul are și el simțul fight or flight și secreta substanțe care îi inunda corpul in acord cu amenințarea.

#29
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018

View Postjohndoes, on 27 ianuarie 2024 - 22:42, said:

Nu mai bine decât să ne facem noi griji de lumea civilizată ne-am preocupa aici la noi de cum ne purtăm cu oamenii cu handicap? Psihic mai ales... Că până una alta cam suntem campioni la violențe conjugale și multe alte probleme umane?
Ai dreptate, trebuie sa ne ocupam si de handicapatii psihic (si nu numai) de la noi, dar ce sa zic ? Nici asta nu se face. Violenta in casa ar fi peste tot, nu doar la noi, doar ca la noi poate mai mult.
Nicaieri in lume nu se prea face mare lucru ptr cei cu probleme, iar de umanism nici atat intre oameni, nu doar la noi.

Si daca e sa stam sa gandim de ce, e logic, problema nu sta in conducatori, etc ci in natura umana, ca de aia nici aia nu fac nimic bun si asa mai departe.
Astia de ex cu porcii sunt oamenii perfecti din punct de vedere al naturii ! Cei agresivi supravietuiau, cei buni dispareau, de aia majoritatea suntem rau.
Si care a mai scapat, a mai scapat si un din asta cu umanism in el.
Eu zic "ce oameni ?", asa la misto, e clar.
Doar ca ma mir cum de autoritatile nu fac nimic dat fiind ca pledeaza asa mult ptr drepturile animalelor (cainii, pisici, dar ceilalti nu, e culmea, de parca ceilalti sunt calculatoare, nu tot animale).

Astia sunt aia care te bateau de te rupeau si iti luau mancarea, femeia si teritoriul in trecutul indepartat, normal ca astia s-au reprodus majoritar.
Pai si intre animale e mai bine ? Nu e, tot asa se incaiera unu cu altu f violent, si cainii astia de ii lauda lumea ce buni sunt, cand se bat ti-e groaza sa te uiti.
Aia sunt ei cu adevarat. Sunt buni cu noi ca asa au evoluat, ca omu le dadea de mancare si au in instinct sa se dea bine pe langa tine de asta, adica vine tot din interes, tot interesul sta la origine chiar daca e crecincios 100 %, e din cauza aia.
Si se bat ampulix de multe ori, de parca nu e loc ptr toti, venise unu pe aici, toti pe el, lasa-l dracu ca are loc si asta, asta apropo si de inteligenta.

Si porcii, ia sa fie mancare putina sa vezi ce se intampla ? In loc sa o imparta intre ei si gata, murim toti sau nici unul, fiecare vrea tot. Si aia ar face la fel daca ne-ar putea domina.

Si cu handicapatii, oamenii cu prob, instinctiv se vrea ca sa dispara, tot de la natura, ca nu sunt utili perpetuarii.
Iar intre oamenii sanatos lipsa de umanism vine din ce am zis.

Intr-o civilizatie la care baza e supravietuirea celui mai adaptat nu o sa fie niciodata bine, asta inseamna automat violenta, nepasare, egoism.
Daca pe alte planete ar fi totul bazat pe alt sistem poate fi bine.
De ex eu sunt amic cu tine da ? Si avem o paine, jumate tie jumate mie, si ce o fi o fi la amandoi in mod egal, chiar daca am iesi intr-o luna dintr-o camera unde ne-ar inchide cineva. Murim amandoi, aia e, dar nu am cum sa-ti dau in cap, ce naiba.

View Postmihai_mc, on 28 ianuarie 2024 - 09:37, said:

Nu strici carnea daca-l umpli de vanatai ?
Si daca ai strica carnea daca-l umpli de vanatai pe scrof, si il mai umpli si de hormon de stres pe cine intereseaza ? Merge si asa, doar nu o mananca ei, ca aia de o mananca ei sa vezi de la ce purcei vine, ingrijiti, fara hormoni de stres secretati, etc. Ar muri fratii lor de dincolo (din zona nasoala) de invidie.
Plus ca nu stiu, porcu are strat mare de grasime si nu stiu daca ii faci vanatai, poate grasimea aia amortizeaza si se comporta porcu ca un om batut prin sacul de nisip, nu raman urme.
Acuma nu stiu daca homonii de stres au treaba cu calitatea carnii, dar zic ca idee.

Se poarta frumos cu ei "sa nu stresam porcu`", probabil se tem de hormoni de stres.
Pai in nu stiu ce tara occidentala, un fermier a luat amenda ca n-a dat jucarii la porci, a fost la TV, dar in abatoare ? Nu vad ce e ?
Zau daca ii inteleg.

#30
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,845
  • Înscris: 13.07.2011

View PostMinettoMatoi, on 28 ianuarie 2024 - 00:22, said:

Doamne fereste sa pateasca maica-mea asa ceva vreodata pe undeva printr-un camin daca va fi nevoie sa se duca acolo ca eu nu as putea sa mai am grija de ea ca ar fi f batrana, eu sunt om cu oamenii, dar porc cu porcii, de aia mi-e si frica de conflicte, ca nu vreau probleme.
In general evit, nu am anturaj nasol, dar zic ca idee, nu vreau sa intru la parnaie, ca eu nu bat (nu-s bun la bataie), eu...rezolv de tot treaba si am grija ca ala sa ramana cu semne mereu.
Si asa...mi-e frica sa nu vina un chirias nenorocit care sa nu plateasca, sau sa strice in casa, ca nu stiu ce iese. Deocamdata am pe una f okey la care plateste firma chiria, curentul, intretinerea, dar nu stiu ce va veni mai in colo.

Sau la spital cum am vazut zilele trecute cum un batran era bruscat de o infirmiera si un infirmier sau ce era.


Si problema este faptul ca suntem neputinciosi. Dupa cele vazute acolo, am luat initiativa si am trimis un e-mail anonim directoarei azilului cu amenintarea ca daca nu se verifica voi merge si in presa. Dupa cateva saptamani am primit raspuns ca totul este in ordine, cum ca ea ar fi vorbit cu pacientii si nimeni nu s-a plans si asa mai departe. Atat timp cat nu ii prinzi in flagrant sau pe camere nu ai cum sa dovedesti asta si de acolo maltratarea continua.

#31
Beda_Venerabilis

Beda_Venerabilis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 577
  • Înscris: 05.03.2009

View PostMinettoMatoi, on 28 ianuarie 2024 - 00:22, said:

Ai vazut porcul ala trist ? Ce fata avea ! Se vedea si in privire.
Eu condam orice, si chinuirea curcanilor, gainilor...
Asta îi sensibilizează pe oameni: vederea suferinței altora. Presupun că e ceva genetic, o măsură de siguranță, altfel am fi cu toții niște psihopați, riscând să dispărem.
Putem condamna cât vrem chinuirea animalelor, numai că suntem ipocriți: și plantele sunt vii, însă nu au caracteristici umane. Și o plantă suferă atunci când este smulsă din pământ sau tăiată, dar nu-i putem vedea durerea, nu o putem auzi. Când un pește este scos din apă nu se zbate, nu suferă? Credeți că insectele nu suferă, atunci când le omorâm?

View PostMinettoMatoi, on 28 ianuarie 2024 - 00:22, said:

Nu are rost sa renuntam la carne, ca daca asomezi, animalul nu sufera, nu conteaza ca moare daca nu sufera, conteaza sa nu se chinuie.
De unde știm că nu suferă? De ce nu asomăm și alte ființe?

#32
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018

View Postabac, on 27 ianuarie 2024 - 23:34, said:

Ma rog, moartea nu e balnda, tot violenta e, ca tot se taie jugulara cu cutitul, dar animalul nu este chinuit, nu este speriat pana la momentul sacrificarii. Iar cand e sacrificat e sacrificat de un meserias care taie ce si unde trebuie, in 30 de secunde a murit.
Ma gandesc ce simte in alea 30 de secunde, cred ca i se impaienjeneste vederea si intra in inconstienta.
Dar eu am intrebat si nu a raspuns cineva, dat fiind ca s-a zis ca doar omul e constient de existenta sa, oare porcii, vacile, caii, puii pot sa nu stie de existenta lor ? Adica real sa nici nu sufere decat automat, adica fara sa stie.
Adica creierul lor sa reactioneze asa pur si simplu fara a fi constienti de ce se intampla.
Ca un calc la care urca temperatura la proc si tipa alarma.

Ca daca nu iti dai seama de tine, atunci e ca si cum nu se intampla ptr tine insuti.
Adica ca si cum tu esti in coma, nu stii nimic, eu iti fac o taietura la picior si corpul reactioneaza cumva ca si alarma ptr o afectiune.

Ce m-a frapat ca unul din porci avea fata trista de ziceai ca e om, atasez sa vezi sa vedem ce parere iti face, daca te uitai vedeai ca e trist, si in ochii lui daca te uitai, nu stiu daca si asta e o reactie automata sau nu.

Odata ma luase frica ca nu cumva in viata urmatoare sa fiu porc desi nu cred in vieti anterioare, dar sa fiu constient de tot insa sa nu fiu intr-o tara unde m-ar asoma inainte de sacrificare. Iti dai seama ca nici n-am gura sa zic "beeeei eu is ala dus cu pluta de pe softpedia din viata anterioara, nu ma mai sacrificati ca va dau raport la admin".
De ex o ruda are afinitate catre pesti si zice ca o fi fost peste in alta viata, eu ptr porci, imi place sa ii vad asa nesimtiti si haplea cum sunt, ma amuza.

View Posthellmarvel, on 28 ianuarie 2024 - 08:51, said:

Dudes, aici nu e vorba de cruzime, CI DE ABRUTIZARE, care tot o forma de psihopatie e, dar o intilnesti si la autopsieri (medicii), ambulantieri, politisti/jandarmi, angajatii de la spitalele si azilele psihiatrice si șoferii de autobuz din anii '80 (cum zicea un profesor de-atunci, „sint 3 tipuri de oameni, oameni buni, oameni rai, si șoferi —d-ăia care <urcati, muscati, fteti-va in cur daca e nevoie, dar lasati-ma sa inchid usile>”.

Nu e cu intentie ca sa fie cruzime, daca e sa injurati pe cineva, injurati-i p-ăia cu barbecue-urile si cu burgherii zemoși. Era unu' „King of Bacon”, noroc ca n-a avut decit citeva editii, p-ăla l-aș fi dus la un abator dintr-ăsta.
Nu conteaza ca mancam carne, conteaza cum sunt sacrificate animalele, nu ca sunt sacrificate, ca aia nu conteaza daca nu se chinuie.
Soferii trebuiau sa inchida usile, ca unele autobuze nu porneau daca nu se inchideau usile. Nu avea el vina ca se buluceau toti sau ca ceausescu nu baga destule autobuze.
La un moment dat mergeau si cu usile deschise de statea lumea pe scara, ma mir cum de avea curajul, ca puteai sa cazi oricand.

E una sa fi psihopat si sa nu ai emotii cum sunt unii medici si cine mai zici tu dar sa nu faci rau, si alta e sa faci rau aiurea. Pana la urma meseria cere sa fi psihopat cumva, altfel nu ar mai face nimeni autopsii, imbalsamari, operatii, etc.
Dar sa faci rau aiurea nu se justifica. Iti dai seama ce-i face la nevasta si copii daca chinuie porcii din rautate. Cum erau si aia de lucrau in armata, isi terorizau si nevasta si copiii multi din ei.
Aveam si noi colonel ca prieten de fam, si-a batut fata odata de am zis ca o omoara, si de fata cu noi ! Damite singur.

Attached Files


Edited by MinettoMatoi, 29 January 2024 - 19:23.


#33
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,456
  • Înscris: 24.02.2017
Securitatea se purta astfel cu oamenii dusi la angheta. Erau inveliti intr-un covor si batuti pana la leșin, ca sa nu se vada urmele. De multe ori nu mai ieseau vii din sediu.  Se mai purta bataia la tălpi, care e cruntă de asemenea.

#34
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018
Stiu faza cu covorul si altele, chiar povestea Csampar ca era si metoda cu usa (nu stiu cum e aia), cica punea o usa pe tine si dadea, poate nici asa nu ramaneau urme.
Insa eu nu intelesesem ceva, de ce doar pe barbatii incomodanti sistemului ii bateau iar pe femeile la fel de incomodante nu.
Zicea csampar ca si la circile de politie dupa 90 se facea la fel daca te prindea ca ai facut nu stiu ce.

Acuma ontopic, de ex in Germania nu e ca in Belgia si Franta, se pare ca acolo controalele la abatoare este mult mai okey, deci se poate, nu ca fac aia ce vor si nu ii vede nimeni:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/8rrzSCHpJFE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Si totusi sunt toate tari dezvoltate care arata catre noi ca suntem praf si ei sunt sfinti pe toate.

#35
KotOR3

KotOR3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 937
  • Înscris: 22.05.2009
Care Csampar?Ala care a omorat vreo 7 persoane pe timpuri iar acum e liber ?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate