Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 

Casa mica si simpla in Ilfov

- - - - -
  • Please log in to reply
191 replies to this topic

#1
razvan-softpedia

razvan-softpedia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,189
  • Înscris: 06.10.2019
Salutare, si ”La multi ani ! ” . Va doresc tuturor ca 2024 sa fie un an mult mai bun decat cel care tocmai s-a incheiat.

Avand in vedere ca arhitectul ne-a promis ca luna asta ne va iesi autorizatia de construire, am decis sa deschid si eu un jurnal, jurnal care sper sa ma ajute atat pe mine, cat si pe cei care il vor citi.

Este vorba de o casuta mica ( in jur de 87 mp utili ), pe un singur nivel, cu doua dormitoare, o baie, o bucatarie, un living, o mica camera tehnica ( in planuri este trecuta „camara”), si doua spatii de depozitare ( cel lipit de bucatarie va avea rol de camara) . Ulterior, in curte vor mai aparea un foisor de vreo 20 mp, si o anexa care va avea in jur de 20 - 25 mp ( cu rol de depozitare pentru diverse chestii necesare in curte ), sub care va fi si o mica pivnita.

Terenul este in Ilfov ( zona de sud-vest ), suficient de mare ( in jur de 1150 mp ), are forma unui patrulater neregulat, si are ”strazi” pe doua laturi ( pe latura din fata este drumul ”principal”, iar pe una din laturile lungi este un drum de servitute, care deserveste proprietatea surorii mele). Casa va fi amplasata undeva spre mijlocul terenului ( fata de schita atasata am cerut mutarea ei mai in spate cu inca 3 m ), aliniata la partea din stanga a acestuia ( privind din strada „principala” ). Am amplasat casa mai in spate ( raportat la strada ”principala”) , deoarece intre intrarea principala in curte si aceasta va fi ridicat foisorul, si nu as vrea sa am cele doua constructii prea inghesuite.

Planul casei ( compartimentarea, dispunerea tamplariei, forma acoperisului, amplasarea constructiei, etc. ), este 100% conceptia mea ( deci sunt singurul vinovat pentru toate prostiile si erorile de acolo), si a fost realizat tinand cont de mai multe aspecte: nevoile noastre, bugetul alocat, randamentul banilor investiti ( sau cheltuiti, depinde cum vreti sa o luati 😃 ), intretinerea casei ( atat dpdv financiar, cat si al efortului fizic ), dar si micile placeri si ”hobby-uri” 😉 .

De precizat ar fi ca in primii 10-15 ani aceasta casa va fi folosita doar in week-enduri, urmand ca ulterior sa ne mutam acolo. Pe copii nu i-am luat in calcul in nici un fel deoarece sunt sigur ca nu vor vrea sa mearga “la tara”, si ca se vor bucura de fiecare data cand vor scapa de noi, asa ca nu avea rost sa cheltui banii aiurea pe o casa mai mare sau cu mai multe dotari ( din acest motiv exista si o singura baie ).

Constructia va fi din BCA Ytong ( grosimea peretilor exteriori va fi de 30 cm ), izolatia din polistiren expandat ( cel mai probabil EPS 80 cu grosime de 20 cm ), invelitoarea din tigla de beton Bramac, iar tamplaria va fi in proportie de 85-90% Salamander BE92 ( nu stiu daca se pot face sticlele cu acele insertii interioare pentru design pe care le dorim ). Voi izola pe exterior fundatia si soclul cu polistiren extrudat de 10 cm, iar la interior voi izola podul atat pe placa ( cu polistiren, dar nu stiu acum grosimea ), cat si intre capriori ( in proportie de 90% va fi vata bazaltica de 15 cm ). Sub placa de la parter va fi un polistiren de 10-15 cm. Este posibil, in functie de buget sa izolez si tavanul camerelor ( la acest aspect ma mai gandesc ). Nu vom avea sistem de ventilatie cu recuperare de caldura ( mi se pare ca s-ar amortiza foarte greu o astfel de “investitie”), nici pompa de caldura ( din acelasi motiv ), iar peste parter vom avea placa ( podul va fi folosit strict pentru depozitare ).

Atat la partea de “proiectare”, cat si la partea de alegere a materialelor folosite, m-am raportat la lucruri pe care le-am observat la noi acasa ( in apartamentul in care stam acum ), in santierele prin care lucrez, dar si la locatia constructiei, rezultand astfel “configuratia” prezentata mai sus.

Pentru inceput  ( in 2024 ), mi-am propus sa “duc” casa la un gri rosiatic 😃, adica sa avem casa la rosu + tamplaria si invelitoarea instalate, urmand ca in anii urmatori sa o facem locuibila. Casa nu este o prioritate pentru noi ( este foarte ok unde locuim acum ), dar imi dau seama ca, cu trecerea anilor imi va fi din ce in ce mai greu sa fac o casa, si de aceea m-am hotarat sa ii dau drumul la treaba 😃 .

La acest moment cea mai mare necunoscuta o reprezinta sistemul de incalzire deoarece inca nu m-am hotarat daca voi alege varianta cu IPAT, sau varianta cu calorifere. Dpmdv fiecare dintre cele doua variante are avantaje si dezavantaje. Voi mai studia, interesa, si observa, si voi lua mai tarziu o decizie in acest sens. Ca sa fiu insa ”acoperit” zidul va avea 15 randuri de BCA cu o grosime de 20 cm, deci voi avea undeva in jur de 305 - 315 cm intre cele doua placi ( placa peste parter si placa peste etaj ), suficient spatiu sa ma pot inalta 15-20 cm ( izolatie + ipat + sapa + pardoseala ), si sa cobor 10-20 cm ( o eventuala izolatie pe tavan + spatiu tehnic care sa imi permita sa instalez usor cablurile electrice ).

In acest moment prin fata terenului trece conducta de gaze, pentru apa si canalizare au fost demarate lucrarile de extindere a retelei ( conform discutiei avute cu reprezentantii constructorului si cu viceprimarul localitatii ar trebui ca acestea sa ajunga si in dreptul terenului meu ), iar ”curentul” se afla la vreo 50-60 metri de teren.

Cam acestea ar fi datele problemei in acest moment.

Daca aveti sfaturi, sugestii, recomandari ( sau cum vreti voi sa le spuneti ), cu cea mai mare placere le ascult si le analizez pe toate. As vrea insa sa spun ca apreciez foarte mult sfaturile primite de la cei care au „experimentat” pe pielea lor o anumita situatie, si mai putin sfaturile celor care doar stau si butoneaza calculatorul ( de accesat google, youtube si facebook pot sa o fac si eu ). Deasemenea, daca aveti poze sau filmulete cu situatia descrisa, m-ar ajuta foarte mult se le postati aici. Este o vorba care spune ca ” o poza face cat o mie de cuvinte”. Va dati seama cat face un filmulet ?! 😉

Un alt lucru care m-ar ajuta foarte mult ( si nu numai pe mine ), ar fi ca cei care nu au nimic “valoros” de spus, sa se abtina de la comentarii. Nu are rost sa ”umflam” artificial un topic. Mai bine sa ramana micut, curat, si usor de citit 😉 .

Attached Files



#2
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,086
  • Înscris: 07.07.2006
Mi se pare mai comod și mai util să ai baia între dormitoare, iar bucătăria și spațiile tehnice și de depozitare la intrare.

#3
mircea812

mircea812

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 08.06.2005
As scoate ''depozitarea'' aia din bucatarie si as face acces direct din hol(in bucatarie).  Vin cu varza murata de la piata si trec prin living sa ajung in bucatarie? :)

#4
razvan-softpedia

razvan-softpedia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,189
  • Înscris: 06.10.2019

 abancor, on 03 ianuarie 2024 - 18:25, said:

Mi se pare mai comod și mai util să ai baia între dormitoare, ...

Cand locuiesc doar doua persoane in casa, cred ca este mai putin important unde este baia ( din punct de vedere al utilizarii ). Am grupat baia si bucataria in zona aceea pentru a usura partea de instalatii.  Utilitatile ( gazul, teava de canalizare, conducta de apa rece, si eventual curentul),  vor fi trase pe acea parte ( aliniate la partea stanga a terenului ).

#5
don_King

don_King

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,048
  • Înscris: 26.11.2001
As incepe cu tragerea curentului inainte de orice investitie in arhitecti/etc. Daca e posibil trifazic de capacitate decenta.

Tu stii mai bine unde pui casa pe teren, din cate am inteles esti expert in acoperisuri deci stii cum se plimba soarele pe cer ...

Presimt un jurnal interesant, felicitari !

#6
razvan-softpedia

razvan-softpedia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,189
  • Înscris: 06.10.2019

 mircea812, on 03 ianuarie 2024 - 18:36, said:

As scoate ''depozitarea'' aia din bucatarie si as face acces direct din hol(in bucatarie).  Vin cu varza murata de la piata si trec prin living sa ajung in bucatarie? Posted Image

Ai dreptate Mircea, dar nu pot sa o scot deoarece pe peretele ala vine un coltar de bucatarie ( exact asta este configuratia bucatariei de la apartament, si suntem foarte multumiti cu ea ).

Stiu ca nu este "casa perfecta", dar am incercat sa obtinem maxim din bugetul pe care il avem. Asa ca am incercat sa facem compromisuri care sa ne deranjeze cat mai putin. Posted Image

 don_King, on 03 ianuarie 2024 - 18:41, said:

As incepe cu tragerea curentului inainte de orice investitie in arhitecti/etc. Daca e posibil trifazic de capacitate decenta.

Am vorbit pentru partea de curent, dar mi-au spus ca fara a avea autorizatia de construire nu pot sa demarez nimic. Posted Image

#7
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,113
  • Înscris: 29.06.2005
Seamana foarte mult cu ce am construit eu anul asta.  Cea mai practica varianta si cu utilizarea eficienta a spatiului.
Eu am optat pentru renuntarea la spatiul de depozitare din bucatarie - am preferat sa fie bucataria mare si oalele le-oi pune in ceva mobila.

Stiam ca vrei acoperis in 4 ape, insa te-ai gandit la posibilitatea ca pe viitor sa instalezi un sistem PV? Ca ar fi avantaje de suprafata la un acoperis in 2 ape....Nu ma spun de spatiul din pod, ceva economie la acoperis si alte din astea....

Eu cand am inceput constructia nu aveam in plan panouri, cel mult un sistem de tip UPS....pana am ridicat-o am descoperit ca sunt des intreruperi de retea si ca s-au ieftinit bine sistemele fotovoltaice. Vezi cat te-ar costa racordarea electrica de la 50-60M si compara cu costurile unui sistem PV. Si deschid niste optiuni suplimentare, cum ar fi racire/incalzire cu AC pe timpul zilei...etc.
Doar o idee....

La partea de incalzire - chiar daca nu avem chiar aceleasi pareri - dupa multa analiza am hotarat ca cea mai avantajoasa varianta e cea cu calorifere. Mai mult de atat, cu teava aparenta, din cupru, nu prin pardoseala/pereti. Motivul principal - practicalitatea; nu vrei sa spargi pereti din BCA ca sa repari un por sau o fisura ; si idem in cazul incalzirii in pardoseala - stiu cazuri cu tevi fisurate in pardoseala, sau infundate....sa spargi gresie/parchet/shapa la 1-2 ani dupa ce ai finalizat casa noua e nono.
Asa am ajuns la ideea de cupru aparent, ulterior lacuit. Eventual asortat cu vreo lampa din cupru si niste baterii vintage... cred ca ar fi interesant.

#8
razvan-softpedia

razvan-softpedia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,189
  • Înscris: 06.10.2019

 don_King, on 03 ianuarie 2024 - 18:41, said:

Presimt un jurnal interesant, felicitari !

Sincer sa fiu, eu cred ca va fi extrem de plictisitor ( nu voi avea chestii wow, si probabil ca se va intinde pe o perioada foarte lunga ). Posted Image Vom vedea cum va fi . Posted Image

#9
don_King

don_King

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,048
  • Înscris: 26.11.2001

 razvan-softpedia, on 03 ianuarie 2024 - 18:47, said:

Am vorbit pentru partea de curent, dar mi-au spus ca fara a avea autorizatia de construire nu pot sa demarez nimic. Posted Image
Corect, dar macar sugerez sa te asiguri ca inca mai exista disponibilitate de putere in acel transformator. Curentul e o chestiune foaaaarte importanta.

#10
razvan-softpedia

razvan-softpedia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,189
  • Înscris: 06.10.2019

 florinel, on 03 ianuarie 2024 - 18:47, said:

Stiam ca vrei acoperis in 4 ape, insa te-ai gandit la posibilitatea ca pe viitor sa instalezi un sistem PV? Ca ar fi avantaje de suprafata la un acoperis in 2 ape....Nu ma spun de spatiul din pod, ceva economie la acoperis si alte din astea....

M-am gandit si la aceasta varianta, si din acest motiv am ridicat acoperisul destul de mult ( doua ape au 39 de grade, iar doua au 30 de grade ), dar nu am fost dispus sa renunt la forma acoperisului ( fiecare cu pasaricile lui Posted Image ). Panouri nu stiu daca voi pune vreodata, dar cu siguranta acoperisul in patru ape ma va apara de apa si soare din prima zi in care va fi gata Posted Image.

In alta ordine de idei, nu stiu ce sa fac si cu spatiul din pod. Parca n-as vrea sa strang toate "troacele" in ideea ca "le voi folosi eu odata".

 florinel, on 03 ianuarie 2024 - 18:47, said:

La partea de incalzire - chiar daca nu avem chiar aceleasi pareri - dupa multa analiza am hotarat ca cea mai avantajoasa varianta e cea cu calorifere. Mai mult de atat, cu teava aparenta, din cupru, nu prin pardoseala/pereti. Motivul principal - practicalitatea; nu vrei sa spargi pereti din BCA ca sa repari un por sau o fisura ; si idem in cazul incalzirii in pardoseala - stiu cazuri cu tevi fisurate in pardoseala, sau infundate....sa spargi gresie/parchet/shapa la 1-2 ani dupa ce ai finalizat casa noua e nono.
Asa am ajuns la ideea de cupru aparent, ulterior lacuit. Eventual asortat cu vreo lampa din cupru si niste baterii vintage... cred ca ar fi interesant.

La incalzire voi mai studia. Daca ar trebui sa iau in acest moment o decizie, cred ca as merge tot pe calorifere. Posted Image

 don_King, on 03 ianuarie 2024 - 18:51, said:

Corect, dar macar sugerez sa te asiguri ca inca mai exista disponibilitate de putere in acel transformator. Curentul e o chestiune foaaaarte importanta.

Am inteles. De unde as putea afla informatia asta ( daca mai exista disponibilitate de putere in acel transformator ) ?

#11
birau1982

birau1982

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,787
  • Înscris: 07.01.2010
Dacă ai gaz mergi pe calorifere. E cea mai plăcută încălzire. Experimentez și cea în pardoseală și cea cu calorifere, cel puțin pentru mine e mul mai plăcută.

#12
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,637
  • Înscris: 28.11.2001
Chiar și în 2 persoane o a doua baie (sau măcar un wc de serviciu) își găsește utilitatea .... atât pentru necesitățile "simultane" cât și ptr perioadele de indisponibilitate tehnica (renovezi o baie și o ai pe cealaltă disponibila) .... o data la 10 ani și tot e bine :).
În plus ar mai fi și accesul din dormitor la baie fără expunere în restul casei .... asa se poate ca unul sa stea la poker peste noapte (iar participanții sa aibă acces la wc) iar celalalt sa doarmă/îmbăiere fără stres.

Cu toate cheltuiala suplimentara implicata eu te sfătuiesc sa te gândești la a face o baie principala între cele 2 dormitoare și încă una secundara, sau macar un wc de serviciu în locul unde ai acum sau chiar în cămară de lângă bucătărie.

Spor

#13
don_King

don_King

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,048
  • Înscris: 26.11.2001

 razvan-softpedia, on 03 ianuarie 2024 - 19:00, said:

Am inteles. De unde as putea afla informatia asta ( daca mai exista disponibilitate de putere in acel transformator ) ?
PM user Anaki, din cate stiu el e expert in domeniu si poate puncta in directia corecta

#14
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 01.10.2004
Eu as schimba Dormitorul de la intrare cu Bucataria si Baia cu Debaraua.
Nu prea este bine ca Baia sa fie in celalalt capat fata de intrare, iar dormitorul, spatiu privat si intim, la intrarea in casa.
In plus, as unifica unul dintre Dormitoarele din spatele casei cu Debaraua (dintre ele) si ar rezulta un Dormitor matrimonial cu dressing.
Apropo, urcarea in pod (pentru depozitare) se va face cu scara retractabila?

Edited by claudiu1, 03 January 2024 - 21:13.


#15
vladut01

vladut01

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,429
  • Înscris: 23.12.2015
am trecut prin ceva similar peste ocean (cumparea unei case) si pot sa-ti spun ca ne-a luat ceva timp pana ne-am dat seama ce ne trebuie. Un singur sfat as avea: fa 2 bai sau cel putin 1.5 bai. Cand mai imbatranesti si in special dimineata cand te scoli si constati ca jumatatea e in baie si tu faci pe tine si de abia t mai ti nu o sa fie prea placut. La varste si mai inaintate e posibil sa nu te mai poti chiar tine.

#16
razvan-softpedia

razvan-softpedia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,189
  • Înscris: 06.10.2019

 Tarzy, on 03 ianuarie 2024 - 19:52, said:

Chiar și în 2 persoane o a doua baie (sau măcar un wc de serviciu) își găsește utilitatea .... atât pentru necesitățile "simultane" cât și ptr perioadele de indisponibilitate tehnica (renovezi o baie și o ai pe cealaltă disponibila) .... o data la 10 ani și tot e bine Posted Image.

Initial, spatiul dintre cele doua dormitoare a fost gandit ca si o baie, dar dupa ce am schitat compartimentarea ne-am gandit ca ne-ar ajuta mai mult un spatiu de depozitare.

Noi doi ( sotia si cu mine ), avem programe atat de diferite incat nu prea ajungem sa ne "batem" pe baie, deci cred ca varianta cu spatiul de depozitare este mai buna. Oricum, voi trage acolo o teava de canalizare, si una de apa astfel incat sa pot face oricand o baie ( daca observ ca avem nevoie de una in plus ).

 claudiu1, on 03 ianuarie 2024 - 21:13, said:

In plus, as unifica unul dintre Dormitoarele din spatele casei cu Debaraua (dintre ele) si ar rezulta un Dormitor matrimonial cu dressing.

La noi nu exista chestia cu "Dormitorul matrimonial" Posted Image  Dormim separat, ni se pare supert ok asa ! Posted Image Functionam dupa total alte fusuri orare, avem total alte gusturi ( dpdv al privitului la televizor, al temperaturii in camera, al zgomotului, etc. ), si in felul asta ( fiecare cu dormitorul lui ), toata lumea este multumita. De revelionul asta a trebuit sa dormim impreuna ( copiii au avut invitati care au dormit la noi ), si a fost un chin pentru amandoi. Nu m-am odihnit deloc. Imi venea sa ma ridic din pat si sa plec de nebun pe strazi !!! Posted Image

 claudiu1, on 03 ianuarie 2024 - 21:13, said:

Eu as schimba Dormitorul de la intrare cu Bucataria si Baia cu Debaraua.

Bucataria si living-ul dau spre partea de curte "accesibila" invitatilor ( pe usa de la living se va iesi catre un foisor ), si nu mi-as pune acolo dormitorul. Un alt motiv pentru care nu as vrea acolo dormitorul il reprezinta faptul ca dupa ora 13.00 Soarele "bate" exact in zona aia, si cred ca s-ar face foarte cald in dormitor.

 vladut01, on 03 ianuarie 2024 - 21:46, said:

Cand mai imbatranesti si in special dimineata cand te scoli si constati ca jumatatea e in baie si tu faci pe tine si de abia t mai ti nu o sa fie prea placut. La varste si mai inaintate e posibil sa nu te mai poti chiar tine.

Am mai spus, avem programe atat de diferite incat sansele sa ne batem pe baie este extrem de mic. Posted Image Pana se trezeste "jumatatea mea mai buna" eu am golit toata instalatia. Posted Image Ca idee, eu ma trezesc in fiecare zi in jur de 05.00 ( fara ceas ), iar ea in jur de 07.00. Deci, slabe sanse sa ne lovim la baie. Posted Image

 don_King, on 03 ianuarie 2024 - 20:00, said:

PM user Anaki, din cate stiu el e expert in domeniu si poate puncta in directia corecta

Multumesc, o sa incerc sa il contactez in privat. Deocamdata sa imi iasa autorizatia de construire. Posted Image

#17
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,389
  • Înscris: 24.09.2017
cand citesc casa mica de obicei tresar, ca eu casa mica inteleg la 50mp si majoritatea cred ca 100 mp e casa mica. a ta e decenta, mai ales ca zici ca dormiti separat. si mie imi place sa dorm singur, dar eu mi-as fi amenajat ceva in sufragerie si as mai fi taiat o camera si vreo 7-8 cm din holul ala, eu sunt mai zgarcit si poate n-am nici $$ tai.

1.de acord cu invelitoarea in 4 ape. cea mai buna idee
2.desi aici lumea e cu bucatarie separata, eu sunt pro open space. n-are rost sa reluam argumentele pentru a mia oara
3.livingul e mic, de asta mergea open space. eu cel putin aici petrec 90% din timpul in care nu dorm. in dorm itor dorm.
4.holul e mare si nu stiu ce rol are din moment ce ai toate incaperile separate. adica e un spatiu de legatura mic(ca latime) si sumbru.
5.de acord si cu parter si cu placa peste
6.eu unul as face ferestre normale si putine, eu nu-s deloc pro ferestre mari si chestii ca ”aport solar” sau lumina in casa. imi place sa fie lumina, dar nu prea multa. trebuie sa maresc luminozitatea cand lucrez sau cand citesc pe tableta. asa ca, no no. plus ca prin ferestre mari pierzi si caldura mai multa.
7.ventilatia cu recuperare de caldura cred ca isi scoate banii, dar nici eu nu as pune, fiindca carotari, plus ca ai inca o chestie care se poate defecta, inca o chestie unde se pot aduna microbi prin tevile alea(da stiu ca ei zic ca sunt anti bla bla) +filtre. deschisul de geam e sanatos
8.bca-ul era favoritul meu candva, izoleaza mai bine, e mai usor de pus, iese mai bine, poti trage prize usor, nu se sparge cum o face caramida. dar nu stiu, acum mi-as face din caramida. nu am un motiv anume, doar ca as pune caramida cu goluri cat mai tare. m-as simti ”mental” mai bine.
9.izolatiile par bune. unii izoleaza si pe interior fundatia, stiu ca mi-a aratat cineva cu camera de termoviziune ca intradevar e un castig daca faci asta. inca nu-s convins ca merita neaparat.
10. noi suntem 4 si ne descurcam cu o baie. nici nu vreau sa comentez asta.
11.foarte buna alegerea si cu bramac. e cam cea mai buna alegere. au si ai mei la casa si da, poti dormi si la mansarda:) are vreo 20 de ani deja.
12.stiu ca ai zis ca ideal ar fi sa scrie oameni care au facut. si da clar e un avantaj in asta, dar nu mereu, si oameni care bat din taste, dar care au citit multe pot da sfaturi foarte bune. sunt jurnale de casa sau case facute de oameni care se priceau cat de cat la constructii si au ajuns sa faca mai multe tampenii decat aia cu teoria care au stiu sa asimileze si sa se inteleaga cu constructorul.

pune si tu randarile ca mie imi place sa ma uit la case. defapt casele romanesti simple sunt foarte inteligent gandite, cu acoperisul in 4 ape, cu geamuri mici, destul de joase.

Edited by bobitad, 03 January 2024 - 23:40.


#18
razvan-softpedia

razvan-softpedia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,189
  • Înscris: 06.10.2019

 bobitad, on 03 ianuarie 2024 - 23:32, said:

cand citesc casa mica de obicei tresar, ca eu casa mica inteleg la 50mp si majoritatea cred ca 100 mp e casa mica. a ta e decenta, mai ales ca zici ca dormiti separat. si mie imi place sa dorm singur, dar eu mi-as fi amenajat ceva in sufragerie si as mai fi taiat o camera si vreo 7-8 cm din holul ala, eu sunt mai zgarcit si poate n-am nici $$ tai.

Cand am spus "mica" m-am raportat la celelalte case prezentate in jurnale. Comparativ cu ele, a mea este mica. Posted Image

 bobitad, on 03 ianuarie 2024 - 23:32, said:

stiu ca ai zis ca ideal ar fi sa scrie oameni care au facut. si da clar e un avantaj in asta, dar nu mereu, si oameni care bat din taste, dar care au citit multe pot da sfaturi foarte bune. sunt jurnale de casa sau case facute de oameni care se priceau cat de cat la constructii si au ajuns sa faca mai multe tampenii decat aia cu teoria care au stiu sa asimileze si sa se inteleaga cu constructorul.

Prefer sfaturi de la cei care au facut ceva, in ideea in care incerc sa deosebesc realitatea de marketing Posted Image.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate