Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
HEV D Segment - intrebari/pareri ...

Hyperos consum excesiv baterie?

Contractul pentru Salubrizare est...

Elicopterul care-l transporta pe ...
 Sfaturi achizitionare apartament ...

Permis de conducere nou

Packet Loss la Digi

Masurare parametri CATV prin Conn...
 Youtube a inceput sa aiba lag!?

Internet Archive - adauga item la...

Electrica Furnizare + Poșta ...

Probleme cu scurgerea de ulei pe ...
 Blocuri cu apartamente de 5+ camere

Casa noua finisata, teava incalzi...

Ce marca si model de DVD-RW sa cu...

Achizitie camera video auto (II)
 

Internet Digi RCS RDS

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
robertdanii

robertdanii

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 03.01.2023
Bună ziua ! Am și eu o nedumerire despre serviciile digi . De curând mi-am instalat tv și internetul de la digi iar cei care mi-au făcut instalarea mi-au pus decât un router ont fyberhome HG 6544C prin care funcționează și tv -ul ! Problema este ca eu am alt router și nu îl doresc pe cel de la ei însă routerul meu nu are acea mufa unde se conectează fibra optica ! Am văzut la alte persoane ca au un fel de decodor alb si micut în care se conectează fibra optica iar cu un cablu ethernet se conectează la router din acel decodor dar mie nu mi-au pus asa ceva! Îmi puteți spune cum se numește mai exact acel decodor și dacă sun la ei pot sa le returnez acest router și sa îmi monteze doar acel decodor ?

#2
sags

sags

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,036
  • Înscris: 24.04.2013
Suni la suport sa iti treca HG6544C in mod bridge si conectezi portul WAN al router-ului tau la el. Conexiunea PPPoE va fi setata pe router-ul tau. Dupa router-ul tau (WiFi + porturile LAN) va fi reteaua locala, configurata cum ai nevoie. Daca HG6544C are si WiFi ar fi de preferat sa il dezactivezi, sa nu polueze spectrul radio degeaba; la alte modele se face tinand apasat mai mult timp butonul lor de ‘WiFi’.

Vezi ca exista topic dedicat FiberHome HG6544C, unde era bine sa caute din capu’ locului ca probabil gaseai un raspuns de la cei ce chiar il au.

#3
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,037
  • Înscris: 08.08.2002
Oficial nu poti scapa de ONT-ul lor, neoficial se poate vezi aici daca crezi ca te descurci sau are cine sa te ajute https://forum.softpe...-digi-prin-sfp/
Nu poti sa-ti alegi ce ONT vrei, ce au pe stoc in zona ta aia primesti. Nu exista decodor toata lumea primeste ONT nu stiu ce ai vazut tu la ce provider si prin ce tara.
Pentru a evita dublu NAT este util sa soliciti trecerea ONT-ul Digi in bridge mode daca vrei sa folosesti routerul personal. Wifi de pe ONT se dezactiveaza cand este trecut in bridge mode.

#4
sags

sags

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,036
  • Înscris: 24.04.2013
Exista si varianta de instalare mininod optic + ‘router’. Din mininod iese cablul coaxial pentru tv si un cablu optic scurt ce merge la ‘router’.

Nu stiu exact cum e la modelul primit de initiator, dar la al meu chiar si in bridge mode WiFi este implicit activ desi nu ofera conectivitate la internet. Partea de radio este activa deci polueaza inutil spectrul. Sau partial inutil, ca te poti conecta la acea retea sa accesezi paginile de configurare ale routerului - nu ca ar folosi la mare lucru.

#5
Neadumitru

Neadumitru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 671
  • Înscris: 02.11.2014
Am facut o instalare recent, si i-am rugat sa puna ONTul simplu fara router: Luster Teraband Photonics TBEG300-1-1R

Este solutia cea mai buna (ocupa putin spatiu) daca vrei sa folosesti routerul tau.

@Sags, ar trebui sa te poti conecta in interfata routerului lor sa poti dezactiva functia de WIFI (am reusit asta odata).

Edited by Neadumitru, 29 December 2023 - 10:22.


#6
sags

sags

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,036
  • Înscris: 24.04.2013
@Neadumitru: Da, poti dezactiva WiFi din interfata chiar fiind conectat pe WiFi-ul lui. Dupa care ramai fara semnal (sa reactivezi WiFi daca vrei)… Asa am descoperit ca butonul ‘WiFi’ de pe ONT tinut apasat mai mult timp activeza/dezactiveaza WiFi, care dealtfel e metoda cea mai simpla ca nu ai nevoie de laptop/telefon, de parole, etc, etc.

#7
robertdanii

robertdanii

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 03.01.2023

 MD, on 29 decembrie 2023 - 07:40, said:

Oficial nu poti scapa de ONT-ul lor, neoficial se poate vezi aici daca crezi ca te descurci sau are cine sa te ajute https://forum.softpe...-digi-prin-sfp/
Nu poti sa-ti alegi ce ONT vrei, ce au pe stoc in zona ta aia primesti. Nu exista decodor toata lumea primeste ONT nu stiu ce ai vazut tu la ce provider si prin ce tara.
Pentru a evita dublu NAT este util sa soliciti trecerea ONT-ul Digi in bridge mode daca vrei sa folosesti routerul personal. Wifi de pe ONT se dezactiveaza cand este trecut in bridge mode.
Eu ma refeream la acel modem pe care îl are toată lumea numai la mine nu au pus !
https://images.app.g...fjmzqvgB6VbRa8A
La ceva de genul asta ma refeream eu , un mic modem la care se conectează tv-ul și routerul

#8
sags

sags

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,036
  • Înscris: 24.04.2013
Cel mic este mininodul optic de care am scris. Si chiar daca il aveai, conexiunea intre el si router (ONT de fapt) este tot prin fibra optica, asa ca nu rezolva problema folosirii unui router obisnuit de-al tau ci doar o muta ‘cu un device mai incolo’ de intrarea in casa.

#9
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,037
  • Înscris: 08.08.2002
Banuiam ca asa ceva ai vazut dar cum am scris mai sus si cum ti-a scris si sags nu te ajuta cu nimic, ONT-ul tau e suficient nu ai nevoie de mininod-ul optic (decat daca mergi pe SFP GPON ONU pentru a avea acces si la canale tv). Practic nu ai nici o problema sa-ti folosesti routerul personal odata ce ai ONT-ul in bridge, ONT-ul devine acel "decodor" pe care ti-l doresti in care intra FO si iese RJ45 pentru routerul tau.  Acum ca ONT-ul nu este dimensiunile unui mininod optic aia este nu ai ce face (cel putin in mod oficial).

Edited by MD, 30 December 2023 - 09:35.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate