Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...
 "enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!
 La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)
 Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?
 

Impozitarea tranzactiilor peste 5000 lei

  • Please log in to reply
211 replies to this topic

#199
tclau

tclau

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,086
  • Înscris: 19.03.2007
"evaziunea fiscala este in floare aici in tara"

Imi place (NU), combatem evaziunea cu cresteri de taxe. Daca nu sunteti deja in guvern poate o sa ajungeti la anu'. Intelegeti pe deplin sistemul si aveti si solutia ideala ca sa ne scapati de probleme.

#200
Corl

Corl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 599
  • Înscris: 11.04.2006
M-a innebunit trolul cu Danemarca. Am calculat de curiozitate

180 kr. 28.800 kr. ~ 18.800 kr. (~ 2.540€)
190 kr. 30.400 kr. ~ 19.800 kr. (~ 2.660€)
200 kr. 32.000 kr. ~ 20.700 kr. (~ 2.780€)

Deci in Danemarca la un salariu de 32 000Kr adica 4160 de euro iei in mana 2780 euro (dar mai poti deduce niste chestii)
In Romania la un salariu de 20800 de lei adica 4160 de euro iei in mana 2447 de euro (si nu mai deduci nimic).

Oricum nu e vorba de taxe si cei cu 3500 lei salariu traiesc mai bine decat in comunism dar ii deranjeaza ca unii castiga mai mult.

#201
cipri2bau

cipri2bau

    Violonist sarac care nici nu mai canta de disperat ce e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,073
  • Înscris: 30.11.2017
Toate meseriile și ocupațiile sunt importante. Ce contează că unul face videochat altul jocuri altul pune varza in raft altul face curățenie.

Însă unele sunt pe scara mă înaltă a trebuințelor și poftelor, pe când unele sunt de baza, varza e de baza.

Ia sa vedem cum ar fi cei cu videochatul daca ar decide sa renunțe complet, sau ia sa vedem daca toți medicii și profesorii ar decide sa dezerteze din sistem complet.

Dar ca sa nu mai fie aceste contre o soluție este impozitele spre minim și statul minimalist sau libertarian. Orice activitate se face daca e cerere pe piata. Serviciile medicale și educative sunt artificial extrem de scumpe la privat, cred că softul este ceva eftin comparativ, chiar și videochatul, cele mai ieftine sunt produsele fizice ptr că se pot fura ușor. Pe când softul îl furi mai greu, satisfacția prin videochat și aia greu de furat iar educația este și mai greu sau imposibil. O operație consult diagnostic este imposibil de furat.

#202
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,611
  • Înscris: 15.06.2007

View PostToymachine, on 17 noiembrie 2023 - 09:41, said:

Conversatie cu un prieten care castiga cu mult peste media nationala ( nu dau sume exacte, ca desi nu-i pe forum nu se stie niciodata ) din tara unde locuieste

-Deci, eu platesc aprox de 6 ori taxele unui om care castiga mediu de economie, dar ma duc la privat cand am o treaba la spital, am pilonul 3 de pensie, contract cu firma privata pt securitate ( sta intr-un cartier rezidential, ceva gated comuniti )
Nu ma pot retrage "voluntar" din sistemul asta, de platit trebuie sa platesc, desi nu folosesc jumatate din facilitatile pentru care dau bani. Dar nu-mi vine politia de 6 ori mai repede daca am o problema, nu vin 6 masini de pompieri daca-mi ia foc casa....Iar acum, mai nou, aflu ca platesc si pentru emigrantii ilegali, care sunt tratati in sistemul public de sanatate fara a contribui cu nimic. Si desigur, tot spre oamenii ca mine tipa stangacii ( se refera la extrema de stanga, dar el le zice stangaci ) ca trebuie sa-mi ia statul mai multi bani
- Pai ( ca roman ce sunt ) dc platesti atata ? Adica nu-s modalitati s-o scoti la cifre mai mici ? Gen, nuj, faci o firma prin Cipru sau ceva ? Dubai ? Ca cica sunt metode..
- Evident ca se poate, dar daca cei care isi permit se retrag din sistem , prin "metode" si colapseaza , cine va fi mancat primul in furia proletara care n-a vazut paine  de 3 luni ?

Mno, m-a inchis. Adica , in cuvintele lui, el e de acord sa plateasca taxe ( evident ca infrastructura unde locuieste e ceva nivele peste RO, si profita cel putin indirect din asta, deci e constient ca si primeste ceva de banii dati la stat )  fiidnca asta ii permite sa traiasca intr-o societate care la randul ei ii ofera toate oportunitatile sa faca "o caruta de bani".

PS: ce zice initiatorul : " sounds like comunism with extra steps" :)
ei lasa, nu-i plange de mila. Si ziua lui are tot 24 de ore.  E un genius ca Einstein? A inventat dinamita? Intelegi?
Care este secretul castigurilor sale exceptionale?  Este omul de neinlocuit?Daca el pleaca din pozitia aia si pui pe altcineva in loc, nu va merge treaba?
Pur si simplu exista oportunitati in viata cand poti castiga mult in timp putin.
Omul are acces la multi bani cu munca putina, norocosul. Oricine ar face schimb cu el.

Edited by tfmercedez, 18 November 2023 - 12:12.


#203
loren2

loren2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 550
  • Înscris: 08.11.2023

View PostMagicwisewolf, on 16 noiembrie 2023 - 16:57, said:

Da, asa merge treaba pe aici.
Platesti taxe, platesti impozite, iar cand te duci cu copilul la doctor (de stat, nu privat, atentie), primesti reteta pe care o cumperi cu bani. ZERO la suta compensare, gratuitate zero, dar ma-sa si tac-su (aka eu si nevasta), platim la stat toate taxele pana la ultimul leu...
Si nu consideri ca e bine asa?
Tu esti serios cand spui ca ai vrea sa ai decontate aspirina, paracetamolul, algocalminul si nurofenul pe motiv ca te doare in gat?
Eu de la asigurarea de sanatate am pretentia sa imi asigure medicamente compensate pentru boli serioase si costisitoare, nu sa imi compenseze un rahat de algocalmin pentru un rahat de tuse capatata ca am stat prea mult cu AC-ul la max in cap.

Daca ar compensa cum vrei tu, intr-o luna ar intra in faliment din cauza celor ca tine si cei care chiar au boli ar muri ca banii de medicamente vitale s-ar duce pe fantezia ta de algocalmin care oricum nu te ajuta cu nimic ca iti trece si natural raceala.

Tu iti faci casco ca sa iti compenseze un bec W5W ars de 2 lei?
Nu iti faci ca sa iti repare masina in caz de dauna serioasa si costisitoare?

View Postbibolu, on 16 noiembrie 2023 - 16:15, said:

ca in tarile sanatoase ca Danemarca, acolo asa e si nimeni nu mai face scandal.
Esti constinet ca Danemarca e REGAT?
Stii ca regalitatea e dictatura, oricat de mult au incercat ei sa o rebranduiasca ca nefiind dictatura, desi toata istoria regalitatii arata ca regalitatea a fost mai odioasa decat orice dictatura?
Ori in dictatura daca faci scandal capul se taie, deaceea nu vezi in regatul Danemarca ca ridica vreunul capul.

#204
cipri2bau

cipri2bau

    Violonist sarac care nici nu mai canta de disperat ce e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,073
  • Înscris: 30.11.2017
Pai și în toate regatele e dictatura? Adică în monarhie e dictatura? Și în Japonia și Spania o fi?
Eu cred că Republica nu e deloc o forma de libertate cum cred unii, schimbarea ăluia din vârf oricum cu rol simbolic nu înseamnă libertate.
Și dacă ai rege atunci premierul e important și poate fi ținut în funcție fara limita de mandate. Și cu președinte se poate asa. Daca ai și președinte și premier și ambii au cam aceleași atribuții nu faci decât să ai un perpetuu conflict daca sunt cu orientări diferite. In situația aia nu contezi pe plan extern ptr că e aparent un echilibru pe care foarte ușor că actor extern îl poți trage in direcția dorită daca e cazul. In unele tari se schimba des "alesii" că sa fie emulat un sistem democratic și să nu-și asume nimeni eșecurile. De exemplu daca vrei sa tragi la răspundere pe cineva ptr ultimii 30 de ani nu ai pe cine ptr că au fost 30 de premieri 4 președinți graua moștenire razboie pandemie criza economica mii de miniștrii și alte motive. Nici ptr ultimii 10 ani nu răspunde nimeni.  Alții țin în scaun decizional important același om 20-40 ani și își văd de treabă.

Dictatura se referă în general la libertățile interne și este și în legătură cu situația externa. De exemplu se poate ajunge la dictatura în condiții externe nefavorabile război cataclisme crize economice sau sanitare și alte amenintari pe care tara respectiva nu le agreeaza sau le agreeaza. De exemplu poate fi o dictatura că sa se evite intruziunile straine sau poate fi o dictatura că sa se poată sprijini niște cheltuieli externe cum e acum. Acum s-au pus biciul cu impozitarea mare că sa susțină asistații sa nu se revolte dar și să se poată face fata efortului de război având în vedere că pe plan global sunt 2 războaie in desfășurare și al treilea mocnește și Ro nu e neutră și indiferența din cauza așezării geografice defectuoase. Exista diverse grade de dictatura și îngrădire a libertăților și exista mai multe feluri de dictaturi, de exemplu dictatura proletariatului dictatura banilor și capitalurilor dictatura monopolurilor economice, dictatura centrelor de putere, dictatura calculatoarelor dictatura chimicalelor dictatura resurselor dictatura teroriștilor dictatura milogilor dictatura religioasă dictatura rasistă și altele care sunt forme extreme de exploatat populația de către alte paturi sociale sau state.

Edited by cipri2bau, 19 November 2023 - 02:01.


#205
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,245
  • Înscris: 05.06.2002
deci singura democratie adevarata e anarhia?

#206
AndyM

AndyM

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,996
  • Înscris: 01.08.2005

View Postbibolu, on 17 noiembrie 2023 - 11:21, said:

scoala romaneasca care te-a scolit ca doar esti roman si ai facut o scoala romaneasca, ai profitat de invatamantul din aceasta tara.
Repet, nu deschide subiectul ca vorbesti pe langa. Daca invatamantul romanesc ar fi participat macar cu 10% la cunostintele pe care le am pentru a profesa, ar fi fost bine.
In fine....

Deci din cate observ dupa gandirea ta:

Daca eu am un salariu NET de 400 euro, adica de 2000 lei si implicit platesc taxe la stat de 1600 lei... sunt cetatean cinstit, pe care l-ai imbratisa.

In schimb daca avansez an dupa an si dupa 3 ani ajung sa am un salariu de 2000 euro adica 100 meleoane, deci de 5 ori mai mare, si implicit, taxele pe salariu (impozit, cas, cass) platite ar fi tot de 5 ori mai mari adica de 8000 lei... eu as fi in mintea ta o lichea a tarii din cauza careia, tu ai de suferit. E clar atunci. Eu nu mai continui discutia, ca m-as lupta cu morile de vant. Continua sa fii frustrat daca doar atat poti... insa tine minte... e o vorba... cand doi oameni iti spun ca esti beat, te duci si te culci.

BTW, nu stiu ce vis umed ai tu in care consideri ca daca bogatii ar fi supraimpozitati, banii aia s-ar duce la saraci.... Deci si daca bogatii ar fi supraimpozitati, tu tot la fel de sarac ai fi, si tot la fel de prost ai duce-o... din contra, chiar mai rau, fiindca va veni un moment in viata cand va trebui sa pui ban pe ban si vei fi nevoit datorita anumitor factori sa iti cumperi cu greu ceva scump si ghici ce... vei fi si tu supraimpozitat.

#207
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,245
  • Înscris: 05.06.2002
chestia e ca socialismul asta desantat omoara initiativa privata si pana la urma nu prea mai ai ce averi sa le supraimpozitezi si ca palmas nu prea mai ai pe unde te angaja. socialismul are rolul lui in societate, dar cu masura.

ca s-a adus aminte pe aici de averi facute prin smenuri cu statul: solutia pt astea nu-i supraimpozitarea ci DNA-ul, sa-l ia de uerchi pe “afacerist” dar in special pe functionarii statului care i-au favorizat afacerile. dar asta-i alta poveste…

Edited by Fane, 19 November 2023 - 16:17.


#208
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,106
  • Înscris: 29.01.2016

View Postloren2, on 18 noiembrie 2023 - 18:06, said:

Si nu consideri ca e bine asa?
Tu esti serios cand spui ca ai vrea sa ai decontate aspirina, paracetamolul, algocalminul si nurofenul pe motiv ca te doare in gat?
Eu de la asigurarea de sanatate am pretentia sa imi asigure medicamente compensate pentru boli serioase si costisitoare, nu sa imi compenseze un rahat de algocalmin pentru un rahat de tuse capatata ca am stat prea mult cu AC-ul la max in cap.

Daca ar compensa cum vrei tu, intr-o luna ar intra in faliment din cauza celor ca tine si cei care chiar au boli ar muri ca banii de medicamente vitale s-ar duce pe fantezia ta de algocalmin care oricum nu te ajuta cu nimic ca iti trece si natural raceala.

Tu iti faci casco ca sa iti compenseze un bec W5W ars de 2 lei?
Nu iti faci ca sa iti repare masina in caz de dauna serioasa si costisitoare?
Dar tu esti serios ? Este ca nu ai copii si nu sti ce inseamna ?
Nu era vb de aspirina, era vorba de antibiotic si ce a mai fost nevoie. Iar durerea era de ureche. Sunt convins ca nu sti cum se manifesta o durere la ureche pentru un copil, cat sufera si cat urla.
Sunt cazul fericit care a avut acei 100 lei sau si mai mult daca era nevoie. Sunt foarte multe cazuri nefericite care nu ii au pe aia 100 lei. Si ce fac ei atunci ? Lasa copiii sa sufere sau se imprumuta, desi platesc asigurari din salariile alea si asa mizerabile...
La ce plm imi mai ceri bani, daca oricum nu oferi nimic, tu, stat ???
Stai linistit, ca o sa vezi, daca nu pot compensa o aspirina, nicio sansa sa vezi vreun ban la tratamente mai costisitoare. Vei muri cu zile, daca nu ai bani deoparte....

PS : Comparatia cu Casco, e cel putin deplasata, ca sa nu zic altfel...

#209
loren2

loren2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 550
  • Înscris: 08.11.2023
Tocmai ce ti-am explicat, ai tu asteptari aiurea de la stat pentru banii platiti, si asta pentru ca in viziunea ta de tanar crezi ca tie nu ti se poate intampla niciodata ceva mai grav decat o banala raceala, o banala otita, si alte banalitati. Si din credinta asta gresita ca tu esti de neatins de o boala grava, iti doresti ca statul sa compenseze pastile de 2 lei pentru afectiuni banale, ca tu traiesti cu impresia ca doar din alea ti se pot intampla tie.
Stai linistit, ca din nefericire am avut nevoie de tratamente mai costisitoare si nu a murit nimeni cu zile, decontarile si compensarile s-au facut cum trebuiau facute.

Cunosc persoane care timp de 30-40 de ani au contribuit si n-au decontat nimic la stat ca fiind tineri n-au avut nevoie, iar dupa aia i-au lovit diverse boli cronice care necesita tratamente destul de costisitoare care daca nu ar fi fost decontate ar fi insemnat sa ajunga in pragul saraciei, ca ar fi ajuns in situatia in care majoritatea venitului sa se duca pe tratament.
Nu iti doresc sa afli cat de costisitoare sunt niste pastile/injectii pentru niste boli adevarate. O sa te faca sa iti doresti ca toata viata sa ai nevoie doar ocazional de un banal tramadol si paracetamol pe care sa dai cativa lei.

Ai accepta sa platesti in plus daca statul ar face un plan extra de sanatate prin care sa iti deconteze si banalele pastile ocazionale?
Asa e sistemul in Vest unde au privatizat asigurarile medicale si unde toata lumea fuge ca dracu de tamaie de plata unei asigurari medicale de baza, de cele extra nici nu vor sa auda.
Le crapa inima americanilor de ciuda cand vad sistemul nostru, la ei daca au ghinion sa faca un banal diabet trebuie sa isi vanda casa sa isi plateasca tratamentul, ca s-a format o mafie in domeniu incat au urcat preturile atat de sus incat trebuie sa fii milionar sa iti permiti tratamente pentru boli cronice.

#210
ForsakenTotal

ForsakenTotal

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 362
  • Înscris: 27.08.2021
Si daca acele persoane nu ar fi trebuit si nu ar fi platit asigurari de sanatate timp de 30-40 de ani si ar fi bagat banii respectivi intr-un ETF, cu un randament mediu istoric de 10% in dolari pentru ultimii 30 de ani la S&P 500, ar fi fost pe castig sau nu?

Edited by ForsakenTotal, 20 November 2023 - 17:02.


#211
cipri2bau

cipri2bau

    Violonist sarac care nici nu mai canta de disperat ce e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,073
  • Înscris: 30.11.2017
Pai americanii merg la spitale în Cuba, restul bolnavilor mor daca nu au posibilități financiare, oricum rata sinuciderilor e enorma la ei. E selecția naturală.
Daca Coreea de Nord nu era așa restrictiva și închisă și să nu primească străini cu siguranță și cei din sud și japonezii ar fi mers la tratamente eftine sau gratis in nord.

Capitalismul e bun ptr cine are noroc la toate și trece selecția naturala, socialismul trage de rebuturi sa nu moara și îi pune in cârcă celorlalți tragandu-i pe toți în jos.

Antibioticele se compensează la noi in Ro, e aberant sa fie pretenția să ai gratuit, costă mult mai mult compensațiile ălora cu boli nasoale care ar fi putut să fie chiar eutanasiati. Antibioticele sunt ieftine însă produsele care se dau fara rețetă și au eficienta îndoielnică adjuvanți cel mult sunt scumpe și necompensate, de ex sirup de tuse sau alte chestii naturiste care sunt promovate puternic în reclame. E afacerea farma aici, ei iau bani de la state așa și elimină ieftiniturile. Când nu mai da statul bani destui bagă de o boala chiar în masă și apoi scoate pastila vaccinul și remediul. Și antiviralele sunt eftine, prețurile unora sunt de pump însă.

Chiar se aude că în Ro nu mai sunt bani de tratamentele celor cu cancer, dar se fac pomeni enorme in alte părți, burse la golani și minore curve, bani care ajung inevitabil la droguri produse de lux și altele. Pensii speciale alta problema, investiții aiurea la suprapreț alte probleme.

#212
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,044
  • Înscris: 09.08.2005

View Postloren2, on 18 noiembrie 2023 - 18:06, said:

Eu de la asigurarea de sanatate am pretentia sa imi asigure medicamente compensate pentru boli serioase si costisitoare, nu sa imi compenseze un rahat de algocalmin pentru un rahat de tuse capatata ca am stat prea mult cu AC-ul la max in cap.
Daca ar compensa cum vrei tu, intr-o luna ar intra in faliment din cauza celor ca tine si cei care chiar au boli ar muri ca banii de medicamente vitale s-ar duce pe fantezia ta de algocalmin care oricum nu te ajuta cu nimic ca iti trece si natural raceala.
Io am pretenția să facă ce scrie în contract că face - decontează toate medicamentele trecute în listă. Indiferent că e 1 leu sau 10.000 pastila. Asta m-a obligat statul să semnez, eu mă achit de partea mea, statul să se achite de a lui. Punct.

View Postloren2, on 20 noiembrie 2023 - 14:23, said:

Asa e sistemul in Vest unde au privatizat asigurarile medicale si unde toata lumea fuge ca dracu de tamaie de plata unei asigurari medicale de baza, de cele extra nici nu vor sa auda.
Le crapa inima americanilor de ciuda cand vad sistemul nostru, la ei daca au ghinion sa faca un banal diabet trebuie sa isi vanda casa sa isi plateasca tratamentul, ca s-a format o mafie in domeniu incat au urcat preturile atat de sus incat trebuie sa fii milionar sa iti permiti tratamente pentru boli cronice.
Vezi că nu doar SUA e în vest. Mai e un vest mai apropiat - Germania, Franța, scandinavii. Ia studiază cum e cu sănătatea socializată pe acolo. O să ai o surpriză.

View Postloren2, on 18 noiembrie 2023 - 18:06, said:

Esti constinet ca Danemarca e REGAT?
Stii ca regalitatea e dictatura, oricat de mult au incercat ei sa o rebranduiasca ca nefiind dictatura, desi toata istoria regalitatii arata ca regalitatea a fost mai odioasa decat orice dictatura?
Ori in dictatura daca faci scandal capul se taie, deaceea nu vezi in regatul Danemarca ca ridica vreunul capul.
Io zic să arunci cărțile alea de economie politică din anii '50 și să arunci un ochi în realitate. Danemarca aia regală e mai democrată decît o să fim noi peste 50 de ani.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate