Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...
 Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 

Emigrare meteo:))

* * - - - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
374 replies to this topic

#1
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Salutare,

mai in gluma, mai in serios, oare ce tari s-ar preta la preferintele si dorintele mele meteo-climatice? Nu am posibilitati de emigrare, nu cred ca o voi face, dar dupa niste ani (1991-2019) in care vremea m-a rasfatat suficient la Slatina, Olt, Romania, cu furtunile si viscolele care imi plac si pentru care traiesc practic, dupa anul 2019 incepe sa ma enerveze si imi vine sa-mi bag picioarele in ea de Slatina si de Romania, zona in care dupa 2019 in afara de ploi de toamna, furtuni locale/izolate, vanturi uscate si multe multe zile cu soare si caldura/canicula, altceva nu mai stie vremea.

Furtuni severe nu, zapezi si viscole nu. Vara multa canicula si furtuni razlete la nimereala, iarna vanturi reci uscate cu soare sau daca nu, ploaie ca toamna. Sper sa isi revina vremea cat mai curand, weekendul asta m-am mai inveselit putin, ploi torentiale vineri noapte, aseara ploaie cu vant puternic, poate va fi viscol in ianuarie-februarie.

Incep sa urasc sudul Romaniei pentru ca e la cheremul Oceanului Atlantic, adica daca Atlanticul produce cicloni si e activ, Mediterana este moarta, produce cicloni frumosi doar cand Atlanticul tace, ceea ce este foarte greu, rar se intampla, iernile 2011-2012 si 2009-2010 au fost pe placul meu, plus un viscol in ianuarie 2014, dar de atunci nu prea, dupa 2019 deloc.

Da, ati citit bine, eu nu as emigra pentru probleme social-politice (desi tot dupa 2020 majorarea preturilor la gazele naturale in special ma enerveaza) ci din cauza lipsei fenomenelor meteo interesante.

Ce tari as vedea eu:

- Slovenia, pare mult mai activa meteo decat Romania, cu de toate, punctul nasol-limba, slavona, dificila
- Croatia, cam la fel cu Slovenia
- Turcia, Antalya, macar sunt fulgere si furtuni puternice iarna, zapada e rara, e misto ca turist hotelier acolo, ca cetatean turc nu e la fel de usor, limba e foarte grea
- Miami sau alte locatii din SUA, pentru furtuni, dar tornade nu as vrea
- New England sau Canada, pentru zapezi si viscole, tot pe continentul american
- la propunerea altcuiva, Kuala Lumpur Indonezia, fulgere-trasnete zilnic, oras mare cu blocuri inalte, iar Asia e cea mai convenabila pe politicile energetice :D

Ce pareri aveti? Eu sunt fericit cand vremea este rea, turbata, si trist cand este calma. Imi place sa fie si canicula si sa mearga aerul conditionat, dar sa fie si furtuni. Si iarna viscole. Exista zone pe glob cu furtuni si fara zapezi, dar si zone ce le au pe ambele.

La ger imi e indiferent, nu ma tem de frig (daca pot mentine 19 C in casa), oricum gerul e dupa viscol, furtuna poate fi dupa canicula.

Nu as emigra in vecii vecilor in:

- Germania
- Anglia
- in SUA nu-mi place ca reteaua electrica e 120 V cu 60 Hz dar pot trece peste, SUA nu par asa de chititi pe energia verde (care nu-mi place) cum incepe sa fie UE
- Elvetia (am auzit faze cu inchisoare cand consumi mult)

Impunerea cu forta a panourilor FV, a pompelor de frig (caldura) si a masinilor electrice iarasi le-as considera motive de emigrare din Europa.

Vreau sa am curent doar din reteaua publica, sa pot folosi gaze naturale si masina macar hibrid. Si desigur, vremea sa aiba manifestari spectaculoase.

Ori Romania si UE devin deprimante din aceste puncte de vedere, fenomene meteo nu mai sunt, iar politica energetica devine aberanta. Pana si in SUA ar fi mai OK cu energia, desi am impresia ca ordinele astea malefice asa zis verzi si eco de acolo vin. Imi pun sperante in alegerile din 2024, cand sper ca in UE si in RO sa se instaleze conduceri mai normale la cap, acum am impresia ca nebunii au sarit gardul si au ajuns la conducere.

Si eu sunt "nebun" dar diametral opus fata de eco-talibanii astia. Iubesc petrolul-gazele naturale-carbunii, nu vad alternative (in ideea epuizarii) decat hidro si nuclear, cred in incalzirea globala, dar doar din cauze naturale (as fi de acord cu reimpaduririle) nu CO2, care e un rau necesar unei vieti de calitate, in care nu se poate renunta la fosili. Asta e alta discutie pe care am tot dezbatut-o, aici vreau mai mult componenta meteo.

Nu pot parasi locul natal, dar viata devine urata meteo-politic. Pentru furtuni sunt si zone din Romania mai bune decat Slatina, dar cu viscolele e mai greu.

Vremea isi poate reveni dar pot fi cicluri de cate 10-20 de ani. 1987-1994 ar fi fost o perioada meteo urata ca acum, dar a dat viscole dementiale in 1991 si 1993, pe cand acum 2019-2023 pot spune ca fenomene demne de mentionat nu prea au fost. Doar tentative vara, iernile oribile, complet seci.

#2
Ev_eee

Ev_eee

    Smochină Înghețată

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,728
  • Înscris: 12.07.2022
Pe scurt? Mi e lene să citesc atât.  :blush:

#3
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Ati emigra vreodata pe motive meteo? Eu pe motive meteo si politice. Desi pana acum, ambele aspecte imi conveneau.

#4
Ev_eee

Ev_eee

    Smochină Înghețată

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,728
  • Înscris: 12.07.2022
Da, bineînțeles.  Dc mi aș permite financiar,  aș emigra pe o insulă unde să fie mereu zi de plajă.  :lol:

#5
pownee13

pownee13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 758
  • Înscris: 31.03.2005
Siberia.

#6
Ev_eee

Ev_eee

    Smochină Înghețată

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,728
  • Înscris: 12.07.2022
Să dorm/ mănânc/ făcut plajă/ baie n ocean.... eheheeee .. :heart:

#7
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Plaja imi place cea din Antalya, si merg acolo 7 zile pe an. Sunt rau de caldura, dar e AC peste tot, mi se pare mai usor de suportat canicula decat in Romania, chiar daca e mai cald si e si umezeala. Apa marii e de vis.

Pentru fenomene, Slovenia mi se pare super, Antalya sau alte zone Mediteraneene doar in afara verii. Insa inactivitatea ciclonilor mediteraneeni afecteaza si acolo. Sudul Romaniei e prea dependent de Mediterana, vestul Europei profita din plin de ciclonii Atlantici care noua ne aduc vreme moarta.

#8
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,545
  • Înscris: 30.08.2017

View PostNeaceasca85, on 06 noiembrie 2023 - 12:01, said:

- Elvetia (am auzit faze cu inchisoare cand consumi mult)


In Elvetia e nasol, viata grea, lumea nu prea se ajunge cu banii plus, vorba ta....faci inchisoare din orice. Nu recomand. Apoi, n-ai litoral iar muntii lor nu-s prea grozavi...nu poti sa arunci un pet ca vin nazi sa te apostrofeze. Plus statiunile anoste, deloc pline de viata precum cele de pe Valea Prahovei.

Edited by george_alexandru, 06 November 2023 - 12:16.


#9
glassofwine

glassofwine

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,032
  • Înscris: 17.11.2011
Aș emigra într-o țară scandinavă, îmi place clima rece, iernile aspre, nopțile cu auroră boreală, dar și relieful este extraordinar. Motivele socio-politice și economice de asemenea sunt favorabile, n-are rost să le menționăm. Și îmi plac nordicii, cu mentalitatea lor pragmatică, ce pun preț pe ordine și disciplină.

Edited by glassofwine, 06 November 2023 - 12:29.


#10
gelublabla

gelublabla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,093
  • Înscris: 06.01.2005

View PostNeaceasca85, on 06 noiembrie 2023 - 12:01, said:

- in SUA nu-mi place ca reteaua electrica e 120 V cu 60 Hz
Nu mi am propus sa plec in SUA dar nu mi a trecut neam prin cap ca asta ar fi un minus.

#11
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Aici prefer Caciulata, Moieciu, orice alta zona decat Valea Prahovei sau altele Bucharest related. Nu-mi place nici Bucurestiul. Cel mai OK oras imi pare chiar Slatina mea, cu conditiile scrise mai sus.

View Postglassofwine, on 06 noiembrie 2023 - 12:18, said:

Aș emigra într-o țară scandinavă, îmi place clima rece, iernile aspre, nopțile cu auroră boreală, dar și relieful e extraordinar. Motivele socio-politice și economice de asemenea sunt favorabile, n-are rost să le menționăm. Și îmi plac nordicii, cu mentalitatea lor pragmatică, ce pun preț pe ordine și disciplină.
In tarile nordice imi place noaptea polara, dar detest ziua polara. Aurora nu ma atrage.

View Postgelublabla, on 06 noiembrie 2023 - 12:19, said:

Nu mi am propus sa plec in SUA dar nu mi a trecut neam prin cap ca asta ar fi un minus.
Prefer tarile cu 230-240 V si 50 Hz, Malaezia cu Kuala Lumpur se incadreaza aici. Se incadreaza si Dubai dar este desertic.

Curatenia si ordinea imi plac, mai ales siguranta de a merge pe strada noaptea, dar prea multa disciplina si rigurozitate mai ales la munca nu, ci apreciez intelegerea si ajutorul reciproc.

La fenomene meteo de tot felul, SUA sau mai ales unele zone de acolo sunt pe pozitii fruntase.

Pentru zapezi si Japonia e foarte buna, mai ales nordul ei. Dar atat Coreea de Sud cat si Japonia exagereaza cu munca.

In privinta muncii prefer mentalitatea bugetara de aici.

#12
lely

lely

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 942
  • Înscris: 03.02.2010

View PostNeaceasca85, on 06 noiembrie 2023 - 12:24, said:

Aurora nu ma atrage.
N-ai întâlnit Aurora potrivită.

Attached Files



#13
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,535
  • Înscris: 30.10.2003

View Postgeorge_alexandru, on 06 noiembrie 2023 - 12:16, said:

In Elvetia e nasol, viata grea, lumea nu prea se ajunge cu banii plus, vorba ta....faci inchisoare din orice. Nu recomand. Apoi, n-ai litoral iar muntii lor nu-s prea grozavi...nu poti sa arunci un pet ca vin nazi sa te apostrofeze. Plus statiunile anoste, deloc pline de viata precum cele de pe Valea Prahovei.
In Elvetia vara e foarte cald. Posted Image Totusi sa ma explic. De vreo 7 ani tot merg vara la inceput de August in Elvetia prin zona Visp. Nene, niste temperaturi vara in valea aia de nedescris: 33-35 grade, in conditiile in care eu plecam de la 25-27 din München. Si nu a fost doar o data.

Edited by Bursul, 06 November 2023 - 12:32.


#14
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,744
  • Înscris: 08.10.2004
mi-aduce aminte de asta(adaptata):

Jurnalul lu' neaceasca: prima iarna in Canada!
12 August
Mi-am cumparat o casa noua in Canada. Sunt foarte emotionat.
Aici e atat de frumos. Muntii sunt de o splendoare nedescrisa. Abia astept sa ii vad acoperiti de zapada.
14 Octombrie
Canada. E cea mai frumoasa tara de pe Pamant.
Frunzele au primit toate acele minunate nuante de culoare galbena si portocalie. M-am plimbat cu masina prin natura si am vazut cativa cerbi.
Sunt atat de gratiosi. Cerbi sunt cele mai frumoase animale.
Cred ca am ajuns in paradis. Iubesc Canada.
11 Noiembrie
Ziua sarbatorii nationale. In curand incepe vanatoarea cerbilor. Nu imi vine sa cred ca cineva poate sa ucida un animal atat de frumos.
Sper ca va ninge in curand. E atat de frumos aici.
2 Decembrie
Azi noapte a nins pentru prima oara. M-am sculat si am vazut ca este alb peste tot ca in cele mai frumoase vederi. Am iesit afara, am curatat in fata casei si apoi ne-am batut cu bulgari de zapada (eu am castigat).
Cand a trecut masina de curatat zapada am curatat din nou in fata curtii. Tara deosebita. Iubesc Canada.
12 Decembrie
Azi noapte a nins iarasi. Masina a curatat zapada din nou. Mi-a blocat intrarea in curte. Aici e splendid.
19 Decembrie
Azi noapte a nins iarasi. N-am putut sa scot masina sa merg la lucru. Aici e intr-adevar foarte frumos numai ca sunt obosit de curatat zapada(lopatarie). Din nou masina aia blestemata.
22 Decembrie
Cacatul asta alb nu s-a oprit toata noaptea. Am bataturi la maini de la lopata si ma doare spatele. Aceasta maimuta cu masina parca se ascunde dupa colt si numai asteapta sa termin de curatat in fata curtii. La naiba.
25 Decembrie
Craciun Fericit pe naiba. A nins din nou zapada asta nenorocita. Daca il prind pe homosexualul ala cu masina il omor. Fu.. le ...... ca nu arunca mai multa sare (pt. topit zapada) pe sosele.
27 Decembrie
Azi noapte iarasi zapada. Nu ies de trei zile din casa doar ca dau cu lopata intr-una dupa ce trece masina. Nu pot pleca nicaieri, auto este blocat sub un deal de zapada si mai e si foarte frig pe deasupra. Au spus ca la noapte v a mai cadea inca 30 cm de cacatul asta de zapada.
28 Decembrie
Prognoza a fost proasta. S-au mai depus 50 cm nu 30 cm. Daca se continua asa nu se va topi pana la vara. Masina de curatat a ramas blocata si maimutoiul a venit la mine sa imi ceara lopata. I-am spus ca am rupt deja 6 curatand rahatul ce mi l-a aruncat in fata curtii. Era cat pe ce sa ii dau in cap cu lopata.
4 Ianuarie
Am iesit din casa in sfarsit. M-am dus pana la alimentara sa cumpar de mancare si la intoarcere am lovit un cerb. Auto avariat in valoare de $3000. Bestiile de cerbi trebuie omorate. Sunt peste tot. De ce oare nu i-au omorat vanatorii toamna trecuta?
3 Mai
Am dus masina la mecanic. Incredibil cat de mult a ruginit de la sarea aia nenorocita care se arunca peste tot, tot timpul iernii ca sa topeasca zapada si tot degeaba.
10 Mai
Ma mut inapoi in Slatina. Nu imi pot imagina cum cineva normal poate trai in Canada asta !!!

#15
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,114
  • Înscris: 17.01.2012
pt ciudățenii mută-te-n caraibe...acolo uragane și taifunuri
iar între 2 uragane ai localnicele, care tot rele-s!

#16
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,006
  • Înscris: 02.08.2021
Brașov, Miercurea Ciuc sau Întorsura Buzăului.
Oricum, oriunde dar nu în sudul țării pentru tine.

Prin Europa probabil că prin țările nordice gen Norvegia, Suedia sau Finlanda.

Edited by Valy_User, 06 November 2023 - 12:34.


#17
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,535
  • Înscris: 30.10.2003

Quote

Nu as emigra in vecii vecilor in:
- in SUA nu-mi place ca reteaua electrica e 120 V cu 60 Hz dar pot trece peste,

[ https://media.tenor.com/_RXvBoRx9xkAAAAd/idi-amin-laugh.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#18
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Referitor la Canada, pe partea de iarna rulz, viscole, ploi inghetate, polei, parca si vara pot avea furtuni bune, tornadele par sa lipseasca. Miami ar fi si pentru uragane vara-toamna,

Dar am urmarit multi ani pe canadianul Garret Claridge, bestial pana in 2014, daca toti tinerii din Canada au mentalitatea aia e super. Inainte de a arunca la reciclat orice aparat, distractie cu el cu prajit sau smashing. Posted Image

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate