Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 

Antrenor Fitness , Merita?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
LupulSinguratic28

LupulSinguratic28

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 05.10.2023
Cam mort pe aria fitness,asa ca am zis sa o mai invii eu.
Poate imi raspund si mie niste antrenori daca mai merita sa te faci antrenor de fitness in ziua de azi si daca da
cum gasesti clienti? e musai sa fii angajat de sala, sau poti sa fii si independent?

#2
Tipiric

Tipiric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,074
  • Înscris: 02.12.2007
E musai sa stii ce sa faci. Ca de "antrenori" aparuti peste noapte care isi bat joc de clienti e plin.

#3
fqx

fqx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,213
  • Înscris: 23.08.2014
Daca iti permiti sala ta, si te pricepi, merita.Sa fii angajat, nu prea.

#4
alex342

alex342

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,571
  • Înscris: 23.09.2017
Apropo de asta, eu am ramas mut cand am auzit ca exista taxa chiar si de 3000 lei pe luna pt antrenor personal. Posted Image

Edited by alex342, 06 October 2023 - 07:00.


#5
vladut01

vladut01

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,429
  • Înscris: 23.12.2015
oricum ai fi (angajat sau pe cont propriu) trebuie sa ai aptitudini de vanzator si sa convingi cat mai multa lume sa apeleze la serviciile tale, dar asta se intampla, mai mult sau mai putin, in mai toate meseriile.

#6
jm2010

jm2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,000
  • Înscris: 14.03.2013
Daca esti genul mai lenes care nu se descurca in general singur, atunci da, merita un antrenor personal.Altfel, in ziua de azi, cu atata informatie gratis la dispozitie, te poti descurca si singur. Desigur, presupune si vointa din partea ta ca altfel si antrenorul este degeaba.
Pe de alta parte, daca chiar alegi pe unul, vezi si tu ceva aspecte cum ar fi: cum arata omul (adica nu te duci la sala si vrei sa cresti in asa musculara si iti iei antrenor personal pe un schelembar de 50 de kg de zici ca a venit direct din Somalia, cum am vazut exemplu intr-o sala unde mergeam mai demult, adica trebuie putin sa dovedeasca si el ca stie despre ce vorbeste pe propria piele), ce review-uri are omul, studii, poate un feedback de la prieteni care au lucrat cu el(ea).

Edited by jm2010, 06 October 2023 - 08:23.


#7
razvaldinho

razvaldinho

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 08.04.2008
Cred ca initiatorul se referea la faptul ca el vrea sa se faca antrenor de fitness, nu daca merita sa mergi la sala si sa-ti iei antrenor de fitness.
Am apelat la o antrenoare de fitness angajata la o sala intr-o perioada in care imi reveneam dupa o fractura urata de clavicula in care muschii trunchiului se atrofiasera.
Habar nu aveam de cum sa-mi lucrez grupele musculare la sala asa ca in primele luni m-a ajutat foarte mult, plus ca am pornit treptat incat sa reduc cat mai mult riscul de accidentare si oboseala musculara excesiva. Am lucrat si cu greutati dar si exercitii de core si mobilitate. Pot sa spun ca m-a ajutat extrem de mult si dupa 12 luni eram intr-o forma fizica mult mai buna ca inainte de accident.

As spune ca dupa cele 12 luni deja retinusem cam ce aveam de facut asa ca nu prea am mai vazut utilitatea celor 400 lei. A ajutat foarte mult si motivatia de a merge aproape la fiecare sedinta pentru ca plateam niste bani si nu am vrut sa simt ca se irosesc degeaba.

Acum, revenind la subiectul topicului, antrenoarea imi mai povestea diverse: era angajata cu CM la sala (salariu fix) dar ii revenea un procent din taxa de antrenor personal pe care o plateau clientii. Mai avea inca un contract de munca si la alta sala din oras (cred, cu aceleasi conditii). Presta si servicii de antrenor personal dar avea si ore de grup la sala. Imi povestea ca era destul de nemultumita de salariul fix si se gandea sa-si faca PFA. Avea si ore de grup on-line in timpul liber.
Arata bine si se promova frecvent si on-line (fb si instagram) pentru a-si mari baza de clienti.
Timp liber zicea ca nu prea are avand in vedere programul explicat mai sus

Edited by razvaldinho, 06 October 2023 - 09:02.


#8
helen76

helen76

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,410
  • Înscris: 17.10.2018
Eu consider ca da,daca iti permiti si te si tii.

#9
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
Merita comparativ cu alte posibilitati si/sau oportunitati, depinde ce mai poate face omul respectiv si cu cat ar fi platit.
Poate merita in loc sa plece omul la munca in Germania, Anglia de ex.

#10
takillya

takillya

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,121
  • Înscris: 03.12.2005
daca esti un antrenor de-ala care isi duce clientii la aparate si doar le numarara repetarile clar nu merita fiindca nu vei face bani, sunt "antrenori" de-astia o gramada.
plus ca in ziua de azi e si moda asta in care toata lumea reinventeaza roata pana la ridicol iar clientii nu fac nici un progres.

eram zilele trecute la sala si era acolo un antrenor care le invata pe 2 fete sa faca genuflexiuni.
dar asa cum banuiti, fetele faceau genuflexiuni cu picioarele mult prea cracanate si se lasau in jos cred ca 10 cm, fara ca el sa le zica ceva (ba chiar le felicita, deci inclin sa cred ca el le-a invatat).

cu alta ocazie il vedeam pe altul care il "invata" pe client sa faca impins la piept. trantea ala bara pe piept de ziceai ca e trambulina si ala nu-i zicea nimic.

si partea trista e ca 90% din antrenorii personali din Romania isi cam bat joc de clienti fiindca si ei sunt la fel de habarnisti ca si clientii lor, doar ca au avut norocul sa raspunda mai bine la antrenament, fara sa se oboseasca sa invete cine-stie-ce.

#11
habanero

habanero

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 599
  • Înscris: 11.07.2023
Nu stiu cum isi scolesc unii antrenorii de fitness in devenire, dar am asistat la un fel de examinare a unor viitori antrenori si din cate am vazut erau destul de exigenti. Unii poate ca primeau si intrebari mai usoare, dar cat timp mi-am facut antrenamentul in sala trageam si cu urechea la cum erau cursantii evaluati.
  Nu stiu ce diferente exista intre cei care tin aceste cursuri, dar in cazul celor examinati la care am tras si eu cu ochii/urechea, acestia erau scoliti de catre personal calificat care mi se pare ca lucreaza chiar la federatia de culturism si fitness. De fapt chiar federatia cred ca tinea aceste cursuri (las link la sfarsitul comentariului). Asta o zic pentru ca sunt destule cursuri acreditate, dar probabil unii sunt mai seriosi si mai exigenti decat altii. Chiar imi aduc aminte de o intrebare pe care a primit-o un "student". A fost intrebat cum executa un exercitiu care izoleaza un anumit muschi sau grupa de muschi daca se afla in parc cu elevul pe care-l va antrena. O intrebare la care probabil este mai usor de raspuns in sala, dar faptul ca te pune in situatii unde nu ai nici greutati nici aparate, te face sa cunosti unele exercitii pe care le poti executa doar in anumite situatii. Astfel ajungi sa inveti variatii de exercitii care iti imbogatesc cunostintele despre fitness. Chiar a fost dojenit un cursant caruia i s-a atras atentia ca urmeaza curs de fitness organizat de FRCF si urmeaza sa fie acreditat de aceasta federatie si nu va deveni un antrenor cum sunt atatia, despre care ati facut si voi referire.
  Cel care evalua cursantii il puteti urmari pe YouTube pe canalul Generatia Fit, dar si Sambata pe TVR dimineata, in cadrul emisiunii cu acelasi nume.
   Am vrut si eu sa urmez acest curs, dar nu pentru a deveni antrenor, ci pentru cunostintele personale. Desi cred ca as fi un bun indrumator. Dar nu am stofa de vanzari. Ceea ce iti cam trebuie ca sa iti vinzi marfa. Adica ca sa-ti faci clienti. Nu le am cu vanzarile. Cand am vazut ce varste aveau unii cursanti si ce expresie se regasea pe fetele lor, parca ma faceau sa prind curaj.


https://www.cursuri....qBoCIKUQAvD_BwE

#12
LupulSinguratic28

LupulSinguratic28

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 05.10.2023
Nu sunt genul ala ,imi place sa fac lucrurile cum trebuie .Stiam ca se fac cursuri si la federatie, si la 18 gym dar din ce spui pare mai tentant la federatie. Nedumerirea mea este cum  iti faci clienti ,ca pe la sali se angajeaza destul de greu si pe la cate sali m-am dus chiar nu am vazut antrenori )) .  Va multumesc tuturor pt raspunnsuri.

Edited by althea, 09 October 2023 - 04:55.
te rog să nu mai citezi inutil - practic ai dublat mesajul anterior, mult mai lung decât al tău


#13
habanero

habanero

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 599
  • Înscris: 11.07.2023
LupulSinguratic28, eu zic ca sunt o alegere buna cursurile de la federatie. Ramane la alegerea ta cu cu cine le vei face. Chiar daca sunt sali unde nu exista antrenori, tin minte ca printre primele sali cu antrenori au fost salile din Mall-uri. Astea mai scumpe etc. Dar am intalnit si la sali obisnuite, de cartier. Chiar am avut o discutie pe tema asta cu personalul unei sali prin 2005-2006 cand mi-am facut abonament la ei si mi-au prezentat antrenorul, care nu retin daca costa bani in plus sau era inclus in pretul abonamentului. Le-am zis ca nu imi trebuie deoarece am minime cunostinte despre fitness si ma antrenez la un nivel mai scazut, in sensul ca fac mai mult pentru conditie fizica decat pentru cine stie ce rezultate. Aveam conceptia ca antrenorul este indicat atunci cand vrei sa atingi anumite performante. Intre timp mi-am dau seama ca este bun chiar si pentru amatori. Am fost putin dojenit de reprezentantul salii in urma refuzului meu de a consulta antrenorul.
  Am fost doar o luna acolo pentru ca simteam ca de la discutia privind antrenorul, se crease o situatie putin incordata si nu ma duceam cu placere. Nici sala nu era cine stie ce. Era curata si amenajata destul de recent, dar nu era prea bine echipata. Nu ma simteam bine acolo.

  Revenind la clienti, asta pare sa fie partea cea mai dificila dupa ce termini cursurile. Nu stiu ce sfat sa-ti dau, dar sunt sigur ca sunt persoane pe forum care ar putea sa te indrume intr-un fel.
  Fara sa te descurajez, este posibil ca domeniul sa fie destul de saturat, sau disproportionat. In sensul ca sunt mai multi antrenori acreditati, decat sali unde s-ar putea angaja. Ceea ce face si mai grea gasirea unui loc liber la o sala. Asta daca cauti sa te angajezi la o sala. Daca vrei sa-ti cauti singur clientii, s-ar putea sa fie si mai greu. E ca si cum ai avea un produs de vanzare si umbli cu el in mana pe strada cautand cumparatori.
  Asteptam si parerile unora care pot ajuta mai mult.

#14
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,524
  • Înscris: 18.10.2011

 fqx, on 06 octombrie 2023 - 06:54, said:

Daca iti permiti sala ta, si te pricepi, merita.Sa fii angajat, nu prea.
De ce? Cam cat se plateste, care sunt problemele?

 jm2010, on 06 octombrie 2023 - 08:21, said:

Daca esti genul mai lenes care nu se descurca in general singur, atunci da, merita un antrenor personal.Altfel, in ziua de azi, cu atata informatie gratis la dispozitie, te poti descurca si singur. Desigur, presupune si vointa din partea ta ca altfel si antrenorul este degeaba.
Pe de alta parte, daca chiar alegi pe unul, vezi si tu ceva aspecte cum ar fi: cum arata omul (adica nu te duci la sala si vrei sa cresti in asa musculara si iti iei antrenor personal pe un schelembar de 50 de kg de zici ca a venit direct din Somalia, cum am vazut exemplu intr-o sala unde mergeam mai demult, adica trebuie putin sa dovedeasca si el ca stie despre ce vorbeste pe propria piele), ce review-uri are omul, studii, poate un feedback de la prieteni care au lucrat cu el(ea).

Exact. Unde le gasesti?
  • Acesti antrenori sunt acreditati? Exista cursuri?
  • Exista un inventar /site cu antrenorii acreditati, eventual specializarile, un CV (sali pe unde au lucrat, referinte)?
Ca de fakeuri, parerologi suntem plini. Te trezesti ca dai o gramada de bani unui asemenea om si iti da sfaturi care se dovedesc a fi gresite.

#15
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,664
  • Înscris: 24.10.2015
In Fr ca sa poti lucra pe cont propriu ,(autoentrepreneur) trebuie sa ai diploma ori minim 3 ani experienta profesionala. Din moment ce lucreaza cu acte in regulă inseamna ca-i specialist. Cel putin teoretic ca, intre noi fie vorba, o diploma de instructor fitness o obtii in 2-3 săptămâni parca si aceasta diploma nici intr-un caz nu se compara cu ani de practica si studiu pe cont propriu din pasiune cum fac multi practicanti amatori.

#16
sandu222

sandu222

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,854
  • Înscris: 06.10.2008

 vinciun, on 14 noiembrie 2023 - 21:44, said:

I o diploma de instructor fitness o obtii in 2-3 săptămâni parca si aceasta diploma nici intr-un caz nu se compara cu ani de practica si studiu pe cont propriu din pasiune cum fac multi practicanti amatori.

Oamenii vor specialisti de aia care stiu bine cu studiile. Ma uit la mine la sala, tot aia care trag mai tare si mai greu(chiar si gresit) au mai multa masa si forta. Restul citesc studii. Sa citeasca in continuare.

#17
habanero

habanero

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 599
  • Înscris: 11.07.2023

 LupulSinguratic28, on 05 octombrie 2023 - 23:58, said:

Cam mort pe aria fitness,asa ca am zis sa o mai invii eu.
Poate imi raspund si mie niste antrenori daca mai merita sa te faci antrenor de fitness in ziua de azi si daca da
cum gasesti clienti? e musai sa fii angajat de sala, sau poti sa fii si independent?

    Poate te ajuta


https://www.facebook...679105/?app=fbl

#18
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
Baga-te in sistemul World Class si dupa aia vezi tu pe cont propriu.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate