Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Ceva in neregula de la Trulicity pe axa slabit, m-am speriat, solutii ?

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#19
WhimsicalPeanut

WhimsicalPeanut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 14.05.2008
Iti recomand sa citesti si cartea lui Michel Montignac "Mananc, slabesc si ma mentin" aia mai noua nu prima editie ca in prima era comunist rau Posted Image
Am slabit cu aia vreo 11 kg in 5-6 luni, si nu m-am mai ingrasat vreo 2 ani dupa desi am abuzat de snitel cu cartofi prajiti si maioneza in aia 2 ani. Dupa s-a simtit.

Ca si principiu ai vreo 4-5 chestii interzise printre care zaharul, berea(merge un vin), cafeaua (merge decaf).

Omul explica ca ingrasatul vine dintr-un dezechilibru al pancreasului care nu dozeaza corect insulina si baga mai multa decat este necesar pentru aportul glucidic al mesei iar ce ramana in plus se agata de grasimi si face depozite. Iar solutia lui este sa ai mese glucidice (fara grasimi) si lipidice(cu proteina, grasimi si carbs cu indice glicemic sub 40) si sa fie vreo 3-4 ore intre mese, nu mai stiu exact.

Nu te infometezi, mananci ce vrei cum vrei mai putin cele cateva restrictii si slabesti frumos si de durata Posted Image

#20
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,996
  • Înscris: 18.12.2007
Ai slabit fiindca ai mancat mancaruri putin calorice si probabil ai avut si portii mai mici. Atata tot.
Cata vreme te mentii la un anumit numar de calorii poti sa slabesti si mancand doar zahar (evident, dai in alte probleme dar nu asta era focusul :) ).

#21
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,027
  • Înscris: 04.09.2018

 binox, on 02 octombrie 2023 - 18:33, said:

Prin zahar nu m-am referit strict la zahar ci la toata gama de produse bogate in glucoza ,fructoza, maltoza dextroza, amidon etc
Mie mi se pare ca e destul de evidenta adictia ta, avand in vedere topicurile pe care le deschizi unde subiectul principal in multe dintre ele, e cum sa obtii gustul pe care-l cauti fara a-ti creste glicemia.

Tehnic rosiile sunt tot fructe, nu legumePosted Image

Daca nu ai nici o nelamurire inseamna ca nu stii suficient.
Pentru cineva care crede ca stie tot despre nutritie faci niste erori mari. Una  periculoasa e sa pui fructoza alaturi de indulcitori, de aici rezulta ca nu intelegi prea bine care-i treaba cu zaharul si ca sunt sanse mari sa consumi alimente cu multa fructoza. Ar trebui sa stii ca "zaharul" este ascuns pe etichete sub zeci de denumiri si sa-l poti identifica rapid citind eticheta.
Mai ai cateva topicuri in care se vede ca nu prea ai inteles nutritia  dar esti ferm convins ca stii tot. Avand in vedere experienta ta cu diabetul mie mi se pare ciudat cand te miri ca nu stiu ce prajitura a crescut mult glicemia unui diabetic sau intrebi daca sucul de visine e ok sau nu....

Daca-l asculti pe Patraru si intelegi ca el recomanda diete dezechilibrate ai o problema de intelegere...
Pai asa si bunica era dependenta de mamaliga si paine pe care o manca zilnic adica amidon ?! Mananci ca aia e.
Ce adictie e (am zis) daca dispare brusc de pe o zi pe alta uneori destul de mult timp ?! Adictie e cand nu te opresti niciodata. Cum ar fi la droguri sa iei si deodata sa simti ca nu mai vrei sa iei o luna ! Si apoi iara sa te ia, asta e altceva, o alta dereglare pe psihic.
Confunzi adictiile cu altele, inseamna ca-s dependent si de mere, salate, mancare de varza ca na, mi se pune pata si pe alea.
Toti vrem sa mancam ce ne place, am mai zis, orice placere te face sa vrei sa o ai iar, nu e vb de ceva anume in mod special, asta este.
Inseamna ca toata lumea e adictiva ca mananca repetat ce le place. O fi.

Este si normal sa intreb ce si cum, ca invatam, poate mie nu mi-a venit ideea x si o are altul, si tot asa.
Nu am zis ca stiu tot in nutritie, am zis ca ma stiu destul de bine doar, nu exista perfectiune.
Eu nu am intrebat de glicemie ca pe aia am rezolvat-o, eu am intrebat de greutate, ca aia e mai greu rezolvabila.
Adica un om care are o problema la mansarda intreaba daca ar fi anumite metode cu care sa rezolve, ca asa stia si el rezolvarea clasica. Si un om care a cerut ajutor la specialisti si nu doar la unul, si toti dau din umeri desi nu e vina lor, cam atata poate medicina.
Adica inteleg treaba dar n-au solutii. Au inteles ca nu merge pe clasic, macar atat, ca daca nu intelegeau, nu facea medicul meu ce a facut, imi dadea un sut in dos si ma dadea afara cum s-ar zice daca nu tineam regim.Bine, a cerut de la psihiatru dovezi ca am probleme, nu ma credea asa aiurea, vroia sa vada daca-s vreun din ala nepasator care mananca din comoditate desi ar putea face ceva, sau chiar sunt probleme.

Deschid topicuri cu subiecte diferite daca ai observat, as pune totul intr-unul ca e mai simplu, insa nu se stie apoi subiectul si cine ar vrea macar sa citeasca, se incurca cand vede titlul care nu se refera si la celelalte subiecte din topic.
Asa dupa titlu intri mai repede sau nu intri, vezi subiectul decat sa stai sa cauti pe acolo ce sub sunt, adica daca zici "Discutii despre...".

Dar pe aici unii oamenii neavand experienta psihiatrica si nestiind ce inseamna un dereglaj la nivel de receptori (ca de aia n tratamente urca pofta de mancare si oameni complet echilibrati ajung obezi), normal ca ma vad aiurea si condamna, e de inteles.
Ca daca facem un experiment o sa-ti arat eu ca nu se mai pot abtine ! Si abia apoi vor intelege. Se simuleaza low serotonin pe care multi cu probleme au, cu Peritol sau alti inhibitori de serotonina si sa vezi.
Tocmai am facut asta mai acum ceva ani pe unu care se dadea smecher "manancaaa ca porciii, ce nesimtiti". Si s-a bagat la asta jurand ca pierd pariul.
Vai de el saracu`, aspira frigideru`  mai ales de dulciuri (scrie pe prospect ca asta face pe pofta de papa). Manca si parca tot nu era satul.
A doua zi si-a revenit, dar i-am dat o lectie dura sa nu mai condamne daca nu stie ce si cum. Asta se da de unii medici sa urce pofta de mancare desi el nu e ptr asta. Desi la unii nu are efect, depinde de om.

Si mai sunt, la unii si Valdoxan face asta, Remeron.
Eu am noroc ca inca am greutatea f buna 66,5 la 1,7 dar...aveam 60,2 acum 3 luni jumate.

E normal ca speri la solutii ca poate unu are o idee chiar daca nonstandard. Unii de ex nu stiau de Ozempic, Trulicity, Saxenda, am zis eu, s-au dus la medic si le-a dat la unii dar aia erau deja supraponderali, e doar un exemplu.
Daca nu intrebam era mai rau ca nu ma interesa.

Cam asa sta treaba, ce sa zic, eu nu vreau sa ajung ca aia si abia apoi sa caut solutii.
Ce, tu crezi ca mie imi convine sa arunc banii pe kakaturi ? Nu, cu banii aia pot face altceva.
Sau sa bag insulina in loc sa stau lejer fara ? Mai ales ca nici un medic nu a putut sa-mi zica de ce aia da foame in absenta hipo-urilor, alta chestie, ca la majoritatea nu face asa.

Organismul asta e o enigma, ce uimitor este, ce complex !

#22
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,996
  • Înscris: 18.12.2007
Ti se pare tie ca sunt subiecte diferite :)
Toate se invart in jurul zaharului, cat mananci, cum poti sa faci sa nu mananci zahar dar sa gasesti acelasi gust al zaharului si fara sa te ingrasi. Intr-un fel sau altul tot acolo ajungi.

#23
WhimsicalPeanut

WhimsicalPeanut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 14.05.2008

 AlexEn, on 03 octombrie 2023 - 13:11, said:

Ai slabit fiindca ai mancat mancaruri putin calorice si probabil ai avut si portii mai mici. Atata tot.
Cata vreme te mentii la un anumit numar de calorii poti sa slabesti si mancand doar zahar (evident, dai in alte probleme dar nu asta era focusul Posted Image ).

Eu din contra, mancam aproape zilnic la pranz (la birou) pulpe de pui rotisate de la Mega, cu sos de maioneza si salata, de erau toti colegii siderati cum e aia mancare de dieta la cate calorii erau acolo.
Daca te uiti pe niste idei de meniuri din carte numai putin caloric n-o sa vezi Posted Image

Inlocuisem painea cu telemea veche,  la ciorba, friptura, orice masa lipidica de-acasa aveam si o felie de telemea cat palma ca sa inlocuiasca painea. Iar portiile de mancare n-au fost niciodata miciPosted Image

Si obligatoriu trebuie sa ai cel putin o masa lipidica si una glucidica pe zi, si minim 10 glucidice pe saptamana parca.

#24
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,996
  • Înscris: 18.12.2007
Bine, sa reformulez: in lipsa unei probleme medicale, ai slabit fiindca ai ingerat mai putine calorii decat ai ars. E mai bine asa? :)

#25
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,027
  • Înscris: 04.09.2018

 AlexEn, on 04 octombrie 2023 - 10:52, said:

Ti se pare tie ca sunt subiecte diferite Posted Image
Toate se invart in jurul zaharului, cat mananci, cum poti sa faci sa nu mananci zahar dar sa gasesti acelasi gust al zaharului si fara sa te ingrasi. Intr-un fel sau altul tot acolo ajungi.
Normal ca, colegul a mancat mai putine Kcal decat arde, de aia a slabit, nici nu conteaza ce a mancat, nu realiza ca si alea ce manca el in total era sub kcal pe care le ardea.

Nu am ajuns tot acolo, de ex subiectul cu de ce insulina da foame in absenta hipoglicemiilor.
Problema e ca e o enigma si nu m-a lamurit nimeni, e normal sa cer pareri, ca poate cineva stie. Aici par ciudate intrebarile mai aparte dar chestii reale.
Aici vi cu diagnostic pus de patru medici pe baza la analize repetate de doua ori, cu tot, si ti se zice ca n-ai nimic, ca ai impresia, se supara unii ca pui problema, pai nu e arie de medicina ?
La medicina sunt subiecte mai ample, nu merge cu hai sa moara mama.
Dar e clar ca nu-s interesati de tema si aia e, unii din ei. Ca pe aia mai pasionati ii incita intrebarile mai aparte, ca-s o provocare, in orice ramura a medicinei.

Dar cu zaharul e o problema care ar trebui sa fie pusa la nivel de societate, multe vedete, smecheri isi pun intrebarea mea, de aia s-au scos si indulcitorii, ca sa poti avea dulce fara sa te ingrasi si fara sa se urce glicemia.
Se zice ca e moartea alba dar nu se ia nici o masura.
Se discuta, chiar azi la Maruta era un medic care le-a luat glicemia la aia, au mancat apoi, unu shaorma, altu salata, altu a baut energizante, si dupa 30 min s-a luat iar glicemia si zicea acela ca zaharul ne omoara.
Ca e deja fenomen de masa chestia cu mancatul si ingrasatul.

Nici nu am zis ca vreau sa mananc zahar, ci din contra, soltuii alternative, si eu il evit cat pot. Pe aici nu se prea pune problema, inseamna ca avem doar oameni cumpatati pe aici care nu au nevoie de o solutie de a manca orice si oricat si sa nu aiba nimic.
Ca unde ii arde, se pune problema.
Pai vedetele astea tin la diete de rup ca sa arate cum arata la TV, vai de mama lor, unii recunosc, altii nu.
Si daca nu se pune problema, nici solutii nu apar, sau nu se incearca sa apara daca suntem conservatori.

A zis Margarit Cristi "daca cineva face sa nu se mai asimileze tot, e milionar", deci rezulta ca se intreaba multi ce ma intreb eu, doar ca nu intreaba aici ca poate stiu ca nu au cu cine dezbate, nu stiu ce sa zic.
Eu ma gandeam la jonglarea cu enzimele de digestie.

 WhimsicalPeanut, on 04 octombrie 2023 - 17:16, said:

Eu din contra, mancam aproape zilnic la pranz (la birou) pulpe de pui rotisate de la Mega, cu sos de maioneza si salata, de erau toti colegii siderati cum e aia mancare de dieta la cate calorii erau acolo.
Daca te uiti pe niste idei de meniuri din carte numai putin caloric n-o sa vezi Posted Image

Inlocuisem painea cu telemea veche,  la ciorba, friptura, orice masa lipidica de-acasa aveam si o felie de telemea cat palma ca sa inlocuiasca painea. Iar portiile de mancare n-au fost niciodata miciPosted Image

Si obligatoriu trebuie sa ai cel putin o masa lipidica si una glucidica pe zi, si minim 10 glucidice pe saptamana parca.
Nu conteaza ca mancai ce mancai rotisat si maioneza, conteaza ca pe ziua aia aveai mai putine kcal decat ardeai, altfel nu merge sa slabesti.
Nu erau multe kcal acolo, sau depinde ce inseamna multe.
Aveau colegii impresia ca-s multe, poate mancai doar acolo asa, iar dim si seara mancai usor de tot.
De ex o sharoma are 1200 Kcal, daca mai mananci dim si seara un 600 total, ai 1800, arzi un 2300-2400, slabesti lent dar slabesti un 1,8-2 Kg lunar.
Si cand te vad aia cu ditamai Sharoma se mira, evident.
Alex are dreptate in ce spune.

Edited by MinettoMatoi, 04 October 2023 - 22:07.


#26
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,996
  • Înscris: 18.12.2007
Ti-am spus, cu zaharul e o problema pentru ca unii abuzeaza de el.
Orice va deveni o problema daca se abuzeaza.

Edited by AlexEn, 05 October 2023 - 08:35.


#27
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,027
  • Înscris: 04.09.2018
N-ai inteles nimic, pune mana si studiaza natura umana si vezi ce spune. Si ai sa intelegi de ce f multi abuzeaza. Studiaza de ce pisica nu simte gustul dulce, de ce nu poate abuza. Studiaza de ce produsele cat mai dulci devin o prioritate fata de precedentele.
Unii astia sunt 30 % din populatia globului.

Problema e ca baietii care au pus porcariile pe piata cunosc ce tu si altii nu.
Stiau dinainte ca multi vor abuza. Pai de aia ne si manipuleaza, ca suntem mai nestiutori ca ei.

#28
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,996
  • Înscris: 18.12.2007
De ce nu militezi sa se interzica alcoolul? Si ala da adictie iar de adictia de alcool nu se scapa niciodata, doar se tine in frau si cu greu.
Ai impresia ca tu si doar tu stii toate secretele lumii?

Pisica nu simte gustul dulce fiindca nu are receptori specializati.
LSD-ul nu are niciun efect asupra pisicilor precum nici iarba matei nu are efect asupra oamenilor. E doar biologie.

#29
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,027
  • Înscris: 04.09.2018
Vrem sa ajungem pe marte dar nu ne cunoastem pe noi cum functionam.

Eu am zis doar de zahar asa ca e subiect la medicina dar ai dreptate, militez ptr orice e nociv, fumat, alcool, droguri, destrabalare in scoli, neinvatat, batut profi, etc.
Astea strica societatea, macar sa fi fost zaharul singurul nasol.

Chiar interesant, nu stiam ca la pisica LSD nu are efect.
Nu, stai ca nu te-am intrebat de ce nu simte dulcele pisica in sens de cum ai raspuns, tu ai raspuns corect, dar era vb de altceva, de ce nu are de la natura acei receptori. Bine, nu am specificat eu sensul intrebarii.
Ptr ca nu era nevoie, ea e carnivora si nu are nevoie de fructe ca sa supravietuiasca.
Noi avem si din pacate s-a speculat asta de catre maharii alimentari. Mi se pare ca si cainele are, nici el nu e doar carnivor.

Dulcele si grasimea aveau f multe calorii, asa ca natura ne-a adaptat sa ne placa tocmai sa mancam sa punem pe noi ptr zile negre.
Altfel nu-ti mai placea.
Si de ex daca ai scos zaharu din ce l-ai scos si e mai dulce, se considera ca are si mai multe kcal, deci iti place ca sa mananci. Si atunci dulcele de dinainte mai slab din fructe nu mai e preferat, adica "trebuie" sa bagi ce e mai caloric.
Cam asa functioneaza.
Si prin placere te baga cu botu-n troaca cum s-ar zice.

Nu e asa simplu cum credem noi. Si la sex la fel, de ce iti place asa mult ? Ca sa faci si sa faci copii. S-a zis ca secretia cea mai mare de dopamina e la sex, si apoi la mancare.
Tu ai impresia ca natura e tampita sa faci ce vrei tu ? A stiut ce sa faca sa te ademeneasca puternic.

Sigur, sunt destui care pot invinge asta, dar mai putini, asta ptr ca nu simt asa o placere ca ceilalti, sist de recompensa la mancare e mai slab (slava domnului).
Astia suntem.
Nu e de gluma, de aia au scos astia ptr diminuarea poftei de mancare Trulicity, Ozempic, Saxenda, se pun cu natura, intarzie evacuarea gastrica (natura vrea sa papi mai repede, noi nu).
Mai scosesera americanii Belviq ptr asta dar l-au scos ca cica puteau sa produca tumori.

S-au prins si ei de chestia pe care o zic, altfel nu scoteau astea, s-au prins ca trebuie intervenit cumva. Ce s-au prins, ei stiau deja asta, dar au scos acuma ca se ingorasa gluma si destui obezi devin neproductivi, de ex in SUA obezitatea e boala si te pensioneaza daca ai peste nu stiu ce greutate, la noi nu, deci cazi pe capu statului. Adica americanii considera boala in sens cumva ca n-ar fi vina ta, ca ai prob psihologice sau altele.

Voi priviti treaba la suprafata doar, nu in profunzime sa vedem cauza reala.
Si tinand cont de asta, trebuie sa taiem raul de la radacina sa nu mai ai capcana in fata, ca si la pacanele de fapt. Generatiile actuale nu mai au de unde lua si se vor obisnui, urmatoarele generatii nu vor sti de ele si e mai bine.
Revin la fructe si atat asa cum e si normal, ca nu cunosc ceva mai dulce de atat.

Si se vede ca nu privim in profunzime, vedem ca multi nu se abtin dar nu stim de ce, dam vina pe ei. Cand placerea, dorinta depaseste ratiunea nu mai ai ce face.
Pai da-o dracu de treaba, profi universitari, medici, avocati, ingineri grasi, doar nu or fi idioti sa nu se abtina daca ar fi putut.
Lasa-ma pe mine ca eu sunt dambla, nu-s reprezentativ.

Edited by MinettoMatoi, 06 October 2023 - 17:37.


#30
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,996
  • Înscris: 18.12.2007
Tot n-ai inteles. Nu a zis nimeni ca nu e adictie in cantitati mari. Am zis ca interzicerea nu e solutie, au mai incercat unii cu alcoolul si nu le-a iesit.

#31
binox

binox

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,260
  • Înscris: 17.02.2008

Quote

nu au nevoie de o solutie de a manca orice si oricat si sa nu aiba nimic
Asta ar trebui sa intelegi tu , ca nu ar trebui sa-ti doresti asa ceva.
Corpul uman nu a fost "proiectat" sa functioneze optim in conditiile in care il exploatam acum. ( mancare in exces si de calitate proasta, miscare fizica putina , stat mult pe scanu, somn putin si prost, mult stres, putina natura, etc)
Tu tot cauti solutii minune prin care sa compensezi "desfraul" alimentar pe care ti-l doresti atat de mult. Medicamentele cu care tot incerci creeaza dezechilibre in organism care duc la alte probleme.
Poti sa speri ca la un moment dat sa apara medicamentul minune si intre timp sa tot incerci zapacindu-ti organismul sau realizezi care-i defapt problema ta si faci tot posibilul sa o rezolvi.
Interesant e ca tu defapt stii exact ce problema ai, ( nu te poti abtine), ai reusit sa convingi medicii sa-ti dea insulina doar ca sa poti manca cum iti place in loc sa incerci sa-ti rezolvi adictia.
Stiu ca nu e usor, stiu ca pentru unii e mult mai greu decat pentru altii dar din ce povestesti tu, nici macar nu vrei sa incerci. Ti-ai spus ca tu nu te poti abtine si ai ales sa cauti solutii artificiale care te afecteaza in diferite feluri apoi te plangi ca nu s-a inventat inca solutia minune.
Daca vrei sa intelegi mai multe despre problema ta, in loc de Maruta incearca sa te uiti la( sau si mai bine sa le citesti cartile) Robert Lustig, Sten Ekberg, Jessie Inchauspé, etc.

Edited by binox, 07 October 2023 - 08:54.


#32
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,027
  • Înscris: 04.09.2018

View PostAlexEn, on 06 octombrie 2023 - 18:57, said:

Tot n-ai inteles. Nu a zis nimeni ca nu e adictie in cantitati mari. Am zis ca interzicerea nu e solutie, au mai incercat unii cu alcoolul si nu le-a iesit.
Am mai zis de ce nu le-a iesit cu alcoolul dar tu nu ai inteles, si zic iar, si asa s-a diminuat mult consumul ptr ca nu avea acces oricine si nu mai erau preturi ptr oricine la alcool atunci.
Astia zic ca zaharu e adictiv in orice cantitate, nu in cantitati mari, si asa se ajunge la cantitati mai mari, daca ori fi specialistii prosti, or fi, e posibil.
Desi sincer eu nu-s deacord ca e adictiv, eu consider ca orice placere e adictiva, gustul dulce e adictiv, nu zaharul in sine.

#33
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,027
  • Înscris: 04.09.2018
binox, pai ce caut eu cauta f multi ! Nu doar eu. O sa auzi si printre vedete "ce mi-ar place sa fie o lume unde ciocolata nu ingrasa". Eu nu am adictie, eu am explicat dar poate nu ai fost aici cand am zis mai sus, la mine poate dispare pofta aia brusc si destul timp sa nu mai vina, asta nu adictie, e de la neurotransmitatorii dereglati, in special 5HT2C grupul de receptori de serotonina, plus ca medica mi-a dat un antipsihotic ptr tulb bipolara,  mai face si asta asta ca blocheaza si receptorii H1 si ailaltii, nu e chiar asa simplu.

Nu am convins medicii sa dea insulina, au dat ei, ca doar nu se iau dupa mine. Au inteles situatia, si n-au dat insulina sa mananc ca porcul, ci sa ma mentin in greutate dar sa mananc orice ca orice om, atata tot. Ca nu-s genul sa nu mananc deloc toata viata ceva dulce sau si paine, mancare, hai sa fim seriosi, sau cartofi cu portii ridicole (200 g adica un cartof, pai care om mananca un cartof ?! Sau 40 g paine, cine mananca asa ? Adica doar o felie mica jumage), e cam crima regimul ala. Aia deja nu mai tine de adictie, aia e cam exterminare psihica.
Asa ca ei zic ca daca respect kcal permise, e okey cu insulina sa mananc moderat ca orice om sanatos.

Lumea indura ca asta e, oricum fug de insulina ca dracu si cand e nevoie in stadiu f avansat al diabetului. Si oricum nu se da ptr ca putini au talent sa simta chestiile si sa faca treaba profi sa nu moara de hipo-uri.
Corpu e proiectat cum era ptr acum enspe mii de ani, acuma s-a schimbat societatea, de ce au facut smecherii atatea otravuri ? Ca apoi sa ne zica ca nu-s bune ?! Nu sunt bune, dar punandu-le la nas, e jale, mai ales la copii. Daca vrei sa facem cum e proiectat corpu, nu apar pe piata chestii contra la asta, si gata treaba, nu stii de ele, nu vrei.
Medicamentele nu neaparat fac rau, decat obezitatea care aia te f grav, aia e. Unii au efecte secundare de la medicamentele x, altii nu au.

E cazu de update la organism sau scoti de pe piata toate idioteniile, nu merge altfel. Deocamdata au facut astea de reducere pofta de mancare, macar atat, si au rezultate f bune la multi. Ca si tampitul asta de corp vrea sa mananci cat mai mult, a remas in urma cu 3838383 ani cand era nevoie sa pui pe tine.
Au mai facut, deci lucreaza la ce zic eu, au blocat gena IKKE la soricei, si grupul tratat nu se ingrasa desi manca fast food destul si nu faceau miscare, grupul netratat se ingrasa, dar au zis ca nu se stie daca merge la om.
Au scos sucurile fara zahar, s-a facut totusi ceva. Tocmai de aia sa bei cat vrei si sa nu te ingrasi. Ca...asa chimcale au si alea cu zahar, doar ca alea duc si la diabet si la obezitate. Dintre doua rele alegem pe ala mai putin rau daca ne plac sucurile. Lasa domne omu sa bea si aia e, mai face si vanzare.
Tu si altii credeti ca doar eu vreau din astea, total gresit.

Edited by MinettoMatoi, 10 October 2023 - 19:33.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate