Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Sucul natural de visine fara zahar e permis in diabet ?!

* * * - - 4 votes
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,027
  • Înscris: 04.09.2018
Ai dreptate cu sucul de lamaie, chiar daca e acru daca bei mult nu e bine ptr diabetici, noroc ca pui putin si 90 % apa daca faci limonada cu stevia.

la 2 ore sub 140 e de om sanatos 133 ala, dar mi se pare ca mancasem ceva inainte, deci poate absortia glucidelor a fost mai lenta, medicu a zica urca mult la diabetici.
Problema e si alta, cum ca cica daca bag multi carbo rapizi, chiar daca glicemia e buna (deocamdata), se forteaza pancreasul si se poate defecta mai tare, m-a zapacit si medicu asta. Cica neaparat sa bag insulina, dar ma feresc sa mai bag des, ca imi da foame si iar nu e bine.
M-am cam saturat de astea. Incerc cat pot sa evit produse cu multi carbo ca...ajung iar la nebuni pana la urma, dar de data asta la inchisi daca fac o criza de nervi.

Eu de fapt mi-am dat seama ca nu-mi accept boala. Mereu ma mir "acum 25 ani nu eram asa..nu eram asa, mancam ce vroiam si nu-mi puneam problema de diabet".
Gramada de bani pe teste de m-a falimentat, la multi carbo masoara-te din 2 in 2 ore pana se termina de metabolizat carbo ca sa bag insulina, ca dupa 2 ore expira doza, si uite asa stau toata noaptea, ca seara ma apuca mancatu de prostii. Metabolizam cam 45-50 g carbo/ora, si daca ai 250-500 carbo iti dai seama. Medicu "si ce daca te masori ?", de parca eu am banii lui.
Am aruncat aparatu in calorifer tare, s-a spart, noroc ca am multe, ca la doua cutii de teste se da si ap.
Gramada de bani pe dulciuri, ce dracu !

Trebe sa rezolv cumva sa nu mai mananc asa, ca nu merge. Cer ajutor, nu ma ajuta nimeni cu capu asta idiot, etc. Psihiatru a dat Rispolept care urca pofta, nu vrea sa-l scoata, e...
Prob e ca majoritatea nu tin regimul insa ei is descoperiti, lasa glicemiile mari, mai grav.

Edited by MinettoMatoi, 22 October 2023 - 01:32.


#20
Mike1alike

Mike1alike

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,010
  • Înscris: 02.08.2020
Păi... linişteşte-te!
Medicul ăla e un idiot, "se forteaza pancreasul si se poate defecta mai tare" e o aberație cât casa. Gândeşte-te şi tu... sunt milioane de oameni care îşi forțează pancreasul şi nu li se defectează deloc. Plus ăia care participă la concursuri de mâncat.
Deci mănâncă liniştit şi fă câte unități de insulină ai nevoie, că nu-ți face rău nicicum. Cu testele da, e o problemă, chiar sunt scumpe.
Nu te-ai învățat să "simți" ce glicemie ai. Apreciezi înainte de test şi vezi apoi cât e. Asta ai de făcut, să înveți sã ştii dacă ai glicemia bună, hipo sau hiper.
Cu medicamente care-ți dau poftă de mâncare chiar nu e ok, trebuie scoase. Vorbeşte cu diabetologul, să-i scrie bilet psihiatrului în acest sens.

#21
Mike1alike

Mike1alike

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,010
  • Înscris: 02.08.2020
@ Minetto: încearcă şi "topinamburul". :)
https://adevarul.ro/...se-2127882.html

#22
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,027
  • Înscris: 04.09.2018
Nu simt ce glicemie am, ca e 90,130, 85 sau 170 ori 240 sau 323 nu imi dau seama. Naiba mai stie si cu medicii, pai zice ca la mine pancreasu e bolnav si de aia se strica daca-l suprasolicit, n-a zis de oamenii sanatosi.
Adevarul este ca...din 2009 de cand am fost cu capu f rau si am inceput sa mananc f mult, aveam si 800 de HC, aveam inca valori okey, dupa un an jumate brusc, m-am trezit cu valori mari la acelasi test de glicemie provocata, dar prostu nu s-a dus sa se trateze, a continuat..., si dupa aia val si mai mari.

Simt doar daca e hipo dar un hipo sub 60 doar.

Brusc adica daca pana sapt trecuta val erau ok, dupa o sapt mi-am luat-o. De ex orice mancam la o ora era 130-140, dupa aia sarea si la 260.
La doua ore era inca sub 140, dupa aia nici asa n-a mai fost. La un moment dat aveam glicata 8,1 parca, am uitat cand.

Eu bag unitati dupa cum mananc, dar m-am cam saturat. Trebuie sa ma descurc dar na.
Azi am mancat cartofi prajiti la Auchan, s-a deschis nou la noi aici, vino acasa, baga UI, 240 carbo, iar baga in valuri cate 3, masurat dar la 2 ore, sar o ora.

Eu nu am inteles de ce celulele beta nu se refac. Ca ficatu cica daca tai din el, se reface. Stiu ca e o intrebare care mi-o pun eu tot din neacceptarea problemei, dar na.
Corpul ar trebui sa vada ce probleme are si sa repare (visez si eu la cai verzi), asa cum se regenereaza celulele la cam 7 ani.

Testele na, bani si bani, ma descurc si asa dar n-as vrea sa mai dau banii pe astea.
I-am dat diabetologului scris de la psihiatru ca a dat Rispoleptul cu parafa cu tot, ca a cerut (probabil nu ma credea si credea ca e rea vointa ca mananc prea mult), a vrut sa vada iesirea din spital si tot, telefonul, i-am zis psihiatrei problema, nu scoate ala ca ala ma face sa ma simt ceva mai okey si asta primeaza, iar diabetologu sa rezolve problema cum o sti.
Ca si daca ma ingras ce, ca ce, si altii care iau trat din astea s-au ingrasat. Pai pe mine nu ma incalzeste asta. Psihiatrii astia is, dar nici alternative nu prea au sincer sa fiu.

Daca e, sa se certe ei la telefon, sa vezi circ. Ca pana la urma asta o sa o sune pe psihiatra cred, daca situatia se ingroasa pe greutate, ca nici asta nu e prea sanatos la cap, e tupeist. Sa sune la spital, sa ceara sectia x doctora y si sa discute.
Dar as vrea sa fiu si eu acolo la discutia asta sa rad sa ma sparg.

Asta o sa-i ceara imposibilul, aia o sa-l dea dracu ca se baga pe domeniu ei, asta se va enerva, si se lasa cu, ca unu din ei inchide telefonu in nas.

Multumesc de recomandare cu Topinamburul, nu stiu cati HC are pe 100 g, si nu stiu daca rezolva problema in caz ca un tratament blocheaza niste receptori in creier care da acea foame idioata si pofta de prostii.

#23
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,027
  • Înscris: 04.09.2018
Dar piure de rosii e bun ? Are cam 7 g carbo/100 g, sucu natural de fructe are cam 10-11. Am gasit la sticla de 700 g, nu are zahar, nu are amidon.
E asa cam lichid si curge insa il mananc cu lingurita din cana, are ceva consistenta, mananc o sticla din aia. Am 48 g carbo.

Edited by MinettoMatoi, 26 October 2023 - 22:53.


#24
binox

binox

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,260
  • Înscris: 17.02.2008
Mie nu-mi vine sa cred ca dupa toata experienta ta cu diabetul inca mai pui astfel de intrebari...
Nu-mi dau seama daca chiar intrebi la modul serios sau faci trolling...
Nu ti-a explicat nici un medic sau nutritionist pana acum diferenta dintre a manca un fruct intreg si unul transformat in suc/piure?

#25
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,027
  • Înscris: 04.09.2018
Eu niciodata nu am vb neserios, nu mi-a placut prosteala inca de mic, de aia nu mi-au placut cluburile si hahaiala. Daca ai sa vezi ce zic, peste tot vb serios (chiar daca zic corect sau nu), ca asa iti dai seama de stilul omului, ca daca troleaza, o face in mai multe locuri.
Nu aveam experienta cu sucul de visine dat fiind ca era acrisor. Invatam, nu exista sa le stiu pe toate oricate cunostinte as avea.
De restul stiam ca nu-s bune sucurile naturale si am si vazut pe pielea mea cu ala de portocale.
Dar am aflat de la medic si acum stiu, ca si ala de visine e la fel de nasol ca celelalte.

Intamplator am avut experienta asta cand am facut placinta cu visine din alea congelate, si s-a scurs sucul ala cand s-au dezghetat, nu aveam de gand in mod special sa beau.
Banuiam ca fiind acrisor are mai putini carbo.

#26
binox

binox

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,260
  • Înscris: 17.02.2008
Ce trebuia sa stii tu de mult timp e ca nici un suc/piure de fructe nu e ok cand ai diabet. Nu ar trebui sa-ti confirme cineva pentru fiecare fruct in parte.

Quote

Intamplator am avut experienta asta cand am facut placinta cu visine din alea congelate
Placintele nu ar trebui sa faca parte din meniul tau.....

#27
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,027
  • Înscris: 04.09.2018
Nu le stiu nici eu pe toate, am citit mult dar mereu invatam ! Nu mi-e rusine sa o recunosc.
Am zis ca sucul de visine fiind acrisor e mai breaz, insa totusi nu l-am testat practic concret sa vad la mine ce face.
In schimb cel de portocale acel litru baut, si-a aratat coltii la o ora de la baut.

Ai dreptate cu placintele dar na,  tulb de alimentatie venita de la prob psihica face prostii, se stie ca in depresii apare pofta de dulciuri de la deficit de serotonina, deci e clara treaba ptr toti medicii mei, si ala de diabet si ala de psihiatrie si rezidentele lui (doua-trei), stiu ei ca nu fac misto. Eu am cerut ajutor, daca medicii zic "nu se stie, nu avem ce face", ce sa fac ? Ca eu am vrut sa scap de pofte de porcarii, ca imi e mie mai usor in primu rand.

In primu rand nu mai trebuie sa bag insulina daca as manca doar ce trebuie, nu risc sa ma mai ingras, nu ma mai masor de enspe mii de ori din ora in ora la carbo multi.
Bine, pe greutate is f bine inca, 67 kg la 1,7 m, deci nu am mancat chiar zilnic in prostie totusi.
Cand am putut sa aleg, am ales ce trebuie, adica cand pofta aia nu e neagra urata care nu te lasa sa fi linistit pana nu bagi cat se cere.

Azi imi era foame, ziceam sa mananc ceva cozonac dar am renuntat, am zis lasa ca mananc ceva paine si gata, si am facut asa. Ca s-a putut.

Adica m-am sesizat, nu am stat asa ca nesimtitul pana la 150 de kile. Nu prea is omu sa suport chestii rele in viata, sa am obezitate, sa abia sa ma misc, nu merge la mine. La glicemie e bine ca, cu insulina am glicemii de om sanatos.

#28
binox

binox

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,260
  • Înscris: 17.02.2008

Quote

Azi imi era foame, ziceam sa mananc ceva cozonac dar am renuntat, am zis lasa ca mananc ceva paine si gata, si am facut asa. Ca s-a putut.
Minunat...Posted Image  cozonacul are indice glicemic mai mic decat painea. Chiar si zaharul pur are indice glicemic mai mic decat painea alba....

#29
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,027
  • Înscris: 04.09.2018
Nu, ca am mancat paine integrala grau intreg Velpitar, nu mananc paine alba. Zaharul la mine are IG mai mare ca painea alba, am testat si nu odata.
Si oricum am mancat cam 150 g paine din aia adica 56 g carbo, daca mancam cozonac ma intindeam la mai mult si aveam si kcal mai multe.
Painea asta are 223 kcal/100 g si 36,8 carbo, cozonacu ala are 398 kcal/100 g si 48,7 g carbo si e din faina alba, mai are si zahar pudra deasupra.

Acum 2 zile insa am cazut in pacat si am mancart 718 g cozonac din ala. E Stollen, cozonac nemtesc de 25 lei care apare in Lidl doar inainte de craciun, din noiembrie si pana la craciun, are 1 Kg ca e mai dens. Bun rau, are stafide in el si marzipan. Au fost cam 350 g carbo.
Dar am avut glicemii bune mereu, am masurat pana s-au metabolizat toti carbo, ca sa nu o ia in sus si sa nu stiu. Bine, am bagat in valuri insulina rapida din 2 in 2 ore, ca duoa 2 ore cam expira doza precedenta.
Nu am facut bine dar na, asta e, ce e bun si lui dzeu ii place.
Ca nu fac zilnic asa. In general mananc ce trebuie.

Ai mai omule fie vb intre noi, nici chiar asa sa avem restrictii totale la unele, ce naiba, ar trebui facut cumva sa putem manca din orice moderat.
Dar na, la varianta mea se asuma hipo-uri grave si fatale, insa eu imi asum, decat sa stau pe uscat mereu cu unele, mai bine incerc sa nu am hipo, si daca am, asta e.
Eu am fost toata viata un iubitor de dulciuri, atat timp cat nu sarim de kcal permise, nu as vedea de ce sa nu putem manca (zic la general nu doar la mine).
Sau paine proaspata si pui nutela din aia pe ea, mori, nu alta. Sau pe clatite.
Astea is interzise total, aici e problema de fapt.
Nu zic sa mancam in prostie, dar..., mananci si ce trebuie, faci miscare, iti mentii greutatea buna dar sa poti manca moderat din toate.

Mai sunt unii care iau tratament pastile si inca au glicemii bune desi mananca orice, din alea de stimuleaza pancreasu, ca se strica mai repede, asta e alta.
Vecina mea de la etajul superior, isi face salam de biscuiti, dulceata cu zahar, nu mananca mult dar mananca des din ele, are 84 ani si are diabet 2 de ceva ani.
Ia Janumet de doua ori pe zi, ala are metformin si stimulator de insulina. Dar nu stiu cum sta ca nu isi face glicozilata si nici nu isi ia glicemia la 2 ore de la mese si nici dimineata, i-o ia medicul dimineata doar, la 3 luni.
I-am luat-o eu odata la 1 ora de la paste si era 131 adica f buna, sub 160 cat e permis la diabetici. Si asa am concluzionat ca are valori bune, mama ar fi avut 250, dar ea ia doar metformin.

Edited by MinettoMatoi, 01 January 2024 - 04:12.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate