Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Road trip moto in Turcia, 3 saptamani si 5500 km

- - - - -
  • Please log in to reply
96 replies to this topic

#1
camelia19

camelia19

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,040
  • Înscris: 31.01.2010
Tocmai ne-am dintr-o vacanta superba in Turcia, in total 20 de nopti, 5570 km si multe amintiri din niste locuri fenomenale. Pentru noi a fost prima vizita in Turcia, dar sigur nu va fi si ultima. Habar n-aveam ce o sa gasim acolo, daca o sa ne placa sau nu, dar realitatea a depasit cu mult asteptarile. Am demontat si o gramada de mituri despre Turcia pe care le auzisem in dreapta si in stanga si am constatat ca niciodata nu trebuie sa te iei dupa povestile altora, ci sa vezi cu ochii tai cum stau lucrurile.

Ca de obicei, eu m-am ocupat de partea organizatorica: traseu, obiective, cazari etc. Am pornit de la trei mari obiective fără de care nu concepeam o vizită în Turcia: Efes, Pamukkale si Cappadocia. În final a ieşit un circuit frumos, care cuprinde unele din cele mai spectaculoase locuri atât din punct de vedere istoric, cât şi ca peisaje naturale, dar în care am strecurat şi câteva zile de relaxare pe frumoasa rivieră turcească. Am vazut multe locuri celebre, dar si locuri mai putin cunoscute care merita explorate. Sunt şi câteva obiective pe care nu am reuşit să le adaugam în itinerariu, desi tare am fi vrut si aici ma refer in special la zona Mesopotamiei Superioare. Nu e nimic, raman pentru altadata. Ce am incercat sa evitam a fost zona cu mult AI, in schimb ne-am axat pe orasele lor autentice si ce bine am facut. Turcia autentica e frumoasa, cu oameni primitori si draguti. Si, mai ales, mult mai sinceri. Sau cel putin asa i-am perceput. Condusul haotic si periculos e un mare bullshit, se conduce foarte ok, cu mai mult bun simt decat in Romania. Nu am vazut ciobanisme in trafic, lumea opreste la semafor, ba chiar ne-au dat prioritate de multe ori desi nu o aveam.
Ce nu pot pricepe nici in ruptul capului e cum se poate ca Turcia sa se axeze atat de mult pe All Inclusive, cand are atatea locuri superbe de aratat lumii si o infrastructura rutiera atat de bine pusa la punct. E mare, mare pacat. Si ce e strigator la cer e teama pe care o insufla agentiile de turism in cardasie cu marile resorturi, sa nu carecumva sa o iei singur de capul tau si sa descoperi ca Turcia chiar merita vazuta si traita si altfel decat inchis intre niste ziduri. Am umblat si singura pe strazi, m-am dus la 5 dimineata pe jos vreo 30 min pana la belvederea de deasupra localitatii Goreme sa vad baloanele fara absolut niciun stres. Pe intuneric, pe strazi pustii. Nu m-a mancat nimeni. M-am imbracat cum am vrut, in concordanta cu temperaturile de peste 30 de grade.
Nu mai vorbesc despre impactul negativ asupra obiectivelor luate cu asalt de sute de autocare in acelasi timp, am vazut asta la Pamukkale, e horror. Plus cat de mult dauneaza micilor localitati si afacerilor locale (iarasi ma gandesc la Pamukkale, localitatea aia ar trebui sa fie infloritoare, dar nu are cum sa fie pentru ca 90% din turisti nu pun piciorul in ea, vin direct buluc pe travertinele alea bietele de ele si dupa 2-3 ore pleaca inapoi in Antalya sau unde o fi). In fine, nu mai continui cu asta ca ma infierbant. Posted Image Sa trecem mai departe.

Itinerariul a fost urmatorul:
- o noapte Edirne;
- 3 nopti Alacati;
- 2 nopti Kusadasi (pt Efes si toate cele din jur);
- 4 nopti Kas;
- 2 nopti Kizilot;
- 5 nopti Goreme;
- 2 nopti Pamukkale;
- o noapte Didymotheiko (GR).

Am pornit din Timisoara pe ruta Moravita-Nis-Kalotina-Sofia-Kapetan Andreevo-Edirne, in total 13 ore din care statul la vama aprox. 1h 30 min. Initial voiam sa trecem din Bg in Grecia si sa intram in Turcia pe la Kastanies, dar vazand ca drumul e aproape gol ne-am razgandit si din Bg am intrat direct in Turcia.  

Prima noapte am stat in Edirne la Palmiye Suite Hotel, rezervat pe Agoda, 38 euro/noapte cu md inclus si parcare sigura pt moto, amplasat convenabil chiar langa mallul Erasta - chiar foarte ok pt tranzit, timp in care am rezolvat si chestiile de maxima importanta la inceput de vacanta:
- cumparat cartela sim Turkcell Tourist Pack cu 20 Gb net - 800 TL din care am folosit aproape 18 GB ( cu google maps, ceva clipuri youtube, facebook, am facut si mult hotspot, pentru 3 saptamani e foarte ok);
- scos cash cu Revolut de la banca Ziraat fara comision;
- cumparat si incarcat HGS - (s-a dovedit o alegere proasta, sistemul nu e bine pus la punct pentru motociclete, in loc de sticker ai un card care nu se lipeste cum trebuie pe parbriz si mereu stai cu ochii pe el sa nu-l pierzi, apoi camerele nu te citesc din spate si mereu trebuie sa intri pe la portile de plata cash/card in loc de cele pt HGS, in fine, o complicaciune de care data viitoare ne vom lipsi).
Mentionez tot aici ca am instalat de acasa un VPN, am ales din magazinul Play JAX VPN, gratuit, isi face treaba bine si nu aveti probleme sa folositi bookingul, am facut din Turcia o rezervare pentru o cazare in Grecia, am si platit-o, totul a mers perfect. Am incercat si fara VPN pornit si intr-adevar nu merge bookingul absolut deloc.

A doua zi am plecat spre Alacati, am traversat Dardanelele peste podul nou de la Canakkale, superb, cel mai lung pod suspendat din lume, chiar arata intr-un mare fel. Cazarea in Alacati a fost cea mai frumoasa din toata vacanta, Casa de Vien, am platit 1800 TL pe 3 nopti si am cunoscut niste oameni tare faini, care ne-au integrat din prima secunda, am ramas prieteni si ne-am promis ce ne vom mai vizita.
Urmeaza...
Attached File  traseu 1.jpg   162.93K   87 downloadsAttached File  traseu 2.jpg   173.77K   93 downloadsAttached File  P1230180.JPG   293.54K   91 downloadsAttached File  P1230188.JPG   329.22K   81 downloadsAttached File  P1230234.JPG   481.68K   79 downloadsAttached File  P1230239.JPG   403.71K   70 downloads

Edited by camelia19, 09 July 2023 - 15:25.


#2
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,273
  • Înscris: 14.11.2006
Ai un emoticon cu mult LOVE de la mine. Multumesc pentru relatare chiar dacã, ca de obicei, relatãrile tale ma baga în depresie... Glumesc, desigur. Abia aștept continuarea cãlãtoriei de poveste.❤️

Edited by florinbad, 09 July 2023 - 15:55.


#3
audiofidell

audiofidell

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,586
  • Înscris: 19.06.2018
Multumiri pentru randurile de mai sus. Minunat!

#4
oregano

oregano

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 247
  • Înscris: 14.03.2020
Frumos,frumos. Da suntem si barbati pe aici :).
Zi ceva si de paraitoarea cu care ati fost. Model,consum,probleme?

#5
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,891
  • Înscris: 22.12.2005
felicitari! nu mi au iesit ploile anul asta dar trag sperante:)
1. CU hgs-ul - era de asteptat, eu am renuntat de mult  la asa ceva.am tot postat dar lumea ..deh. mergea perfect cu cardul si ulterior pe site, eventualale restante
2. super traseul- ai "Tras cu tunurile alea mari"!
3. next time poate urci spre Gerogia :). Si ceva sud, unde sunt niste chestii arheologice grozave.
4. Ce perioada de valabilitate are SIM-ul pe care l-ai cumparat? ma intereseaza:)

#6
camelia19

camelia19

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,040
  • Înscris: 31.01.2010

View Postoregano, on 09 iulie 2023 - 16:12, said:

Frumos,frumos. Da suntem si barbati pe aici Posted Image.
Zi ceva si de paraitoarea cu care ati fost. Model,consum,probleme?

Suzuki VStrom 650 din anul 2006, consum undeva la 5.5% in conditiile date (2 pers, bagaje, autostrada), probleme yoc de vreo 10 ani incoace de cand mergem asa in vacante. :) Poza e facuta pe D400 undeva in zona Finike.
Attached File  P1260274.JPG   436.02K   100 downloads

View Postfoxbat, on 09 iulie 2023 - 17:12, said:

2. super traseul- ai "Tras cu tunurile alea mari"!
3. next time poate urci spre Gerogia Posted Image. Si ceva sud, unde sunt niste chestii arheologice grozave.
4. Ce perioada de valabilitate are SIM-ul pe care l-ai cumparat? ma intereseaza:)

Thanks. Da, cam asa, ne-am dus direct la cireasa de pe tort.
Data viitoare sper si eu sudul...Gobekli Tepe, Sanliurfa, Mardin, biserice siriace...
Cred ca o luna, sau ceva de genul. Tot am primit sms-uri de la ei dar nu m-am obosit sa le traduc. Oricum nici net nu mai are mult, maxim 2 gb.

#7
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,891
  • Înscris: 22.12.2005
neah, credeam ca tine 3 luni. ca ma interesa:). cand am luat ultima oara (vf) era  mai scump pt ca au prelungit valabilitatea la 3 luni ( de la o luna).
daca tine tot 3 luni - ti o cumpar:)

#8
camelia19

camelia19

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,040
  • Înscris: 31.01.2010
Numai daca cauti pe net despre ce e vorba in pachetul asta tourist pack. Dar sigur nu sunt mai mult de 3 gb ramasi.

#9
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,688
  • Înscris: 17.01.2008
@foxbat, legat de HGS, doar iti exprimi o opinie... nu e nimeni obligat sa faca  asa...
La fel ca si cu waze... lume inca il foloseste.... ;)

@camelia19, multumim pentru ... primul episod... asteptam si restul.
Este o "nebunie" sa pleci pe doua roti atatea zile si km.... Esti limitat la bagaje si alte lucruri care tin de confortul unui concediu.... :)
HGS-ul, din ce vad in poza, este cel standard, la care anul asta, mai dau si un suport pentru lipit in parbriz. Au mai zis colegi de-ai nostri despre asta.
Cartela de telefon este reincarcabila daca este in perioada de valabilitate... dar fiind achizitionata cu propriul pasaport... eu nu as da-o numanui... ;)

#10
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,891
  • Înscris: 22.12.2005
Doamne iarta ma.Toti sunt liberi sa se dea cu capul de pereti(fie ca waze sau hgs sau..you name it).Doar nu e plin de intelepti pe aici care sa invete din greselile altora.ba nici de aia de invata dintr ale lor:).

Ma bucura neespus sa vad spiritul liber(camelia &co).inca mai sunt sperante sa mai dai de oamemi care traies bucuria de a calari prin lume(chair daca nitel cam mult confort, :)) ,off camping e alta Turcie).

Pt restul :allinclusive si hgs:))

Btw.a aparut magic earth in zona de navigatii free.nu vad ca se agita lumea  sa  l recomande.harti de Tr la zi:)

Btw.eu o pusesem pe a mea la vanzare.era pacat sa expire mai ales ca sunt ceva bani.
N a fost nimemi interesat.50%off
Iar Camelia stie ca o iau sa pun bombe.O sa o sune in Ro s o intrebe.come on....

@camelia: cevs ev uri / statii? :)
Cum fu traficul?pe antalya tot bara la bara?


View Postoregano, on 09 iulie 2023 - 16:12, said:

Frumos,frumos. Da suntem si barbati pe aici :).
Zi ceva si de paraitoarea cu care ati fost. Model,consum,probleme?
Man.Are o japo.Alea n au probleme.never.vorbim de moto nu bmmuri.
Tr e raiul pt 2 roti.

#11
camelia19

camelia19

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,040
  • Înscris: 31.01.2010

View Postdanutzu_1069, on 09 iulie 2023 - 19:09, said:

Este o "nebunie" sa pleci pe doua roti atatea zile si km.... Esti limitat la bagaje si alte lucruri care tin de confortul unui concediu.... Posted Image
HGS-ul, din ce vad in poza, este cel standard, la care anul asta, mai dau si un suport pentru lipit in parbriz.

Am invatat cu timpul sa ne limitam la chestiile importante. E necesara ceva mai multa organizare, dar in principiu luam cu noi cam tot ce vrem. Hainele de vara sunt micute si usoare. Nu pot sa zic ca e vreun disconfort major.

View Postfoxbat, on 09 iulie 2023 - 19:37, said:

Cum fu traficul?pe antalya tot bara la bara?

Pe Antalya bara la bara, dar si mai rau pe centura Izmirului. Raiul pt 2 roti...da si nu. Drumurile sunt bune, dar pline de radare, dupa cum am simtit deja pe pielea noastra. :) Dupa 7 vacante in care am batut Grecia in lung si-n lat nu ne-a venit nimic, dar uite ca la turci o data a fost destul sa ne incalte. :)

#12
piciul

piciul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,198
  • Înscris: 07.01.2007

View Postcamelia19, on 09 iulie 2023 - 21:21, said:

Pe Antalya bara la bara, dar si mai rau pe centura Izmirului.

Tu numesti E87 centura?Posted Image

View Postcamelia19, on 09 iulie 2023 - 15:23, said:

- cumparat si incarcat HGS - (s-a dovedit o alegere proasta, sistemul nu e bine pus la punct pentru motociclete, in loc de sticker ai un card care nu se lipeste cum trebuie pe parbriz si mereu stai cu ochii pe el sa nu-l pierzi, apoi camerele nu te citesc din spate

HGS-ul trebuie pozitionat cat mai perpendicular de axul drumului pentru a facilita citirea lui de catre camere,unghiul la care a fost pozitionat la voi va dat bataie de cap

#13
camelia19

camelia19

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,040
  • Înscris: 31.01.2010
E87 chiar pare ca joaca rolul de centura a Izmirului. Nu e ceva deosebit ca o autostrada sa fie centura (vezi M0 Budapesta, 3-4 benzi pe sens)...oricum era bara la bara.
Tocmai aia e problema cu cardul asta, macar stickerul il lipesti oriunde si sta pt ca se muleaza. Parbrizul la moto e curb, unele moto nici nu au parbriz (la asta nici macar nu s au gandit), a fost singura pozitie in care sa stea cat de cat lipit, macar in mijloc, ca pe laterale era complet dezlipit dupa nici 100 km. La ce curenti il lovesc si intra pe sub el din lateral, daca mai dadea si o ploaie clar zbura de acolo. Nu asa trebuia conceput pt moto, ca nu are cum sa functioneze bine. Si noi chiar avem parbriz cat de cat.

Edited by camelia19, 10 July 2023 - 06:06.


#14
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,688
  • Înscris: 17.01.2008
info: Camerele citesc nr de inmatriculare nicidecum ceea ce scrie HGS. HGS este un dispozitiv RFID pasiv, citibil cu unde radio (deasupra fiecarei linii la bariere este o antena patrata, directionala)
Asta cel putin in teorie, dar de baza, ramane citirea nr de inmatriculare.
Din fata si din spate.

Continuarea pe topicul dedicat: https://forum.softpe.../#entry30096909

Edited by danutzu_1069, 10 July 2023 - 07:21.


#15
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,891
  • Înscris: 22.12.2005
Camelia, hai cu povestea.ca e ora de cafia si n-am ce citi:)
Doamne, rau am ajuns de ma uit la mobra care sta cu revizia facuta si ma asteapta si eu stau pe net si ma bucur de povestile altora:).

#16
EllaBeauty

EllaBeauty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,890
  • Înscris: 18.12.2011
Sfaturi de la profesionisti ...

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/J__qIfv8Ito?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#17
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,891
  • Înscris: 22.12.2005
:))da.pare ca au nevoie.acum ca s au intors:)))

#18
camelia19

camelia19

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,040
  • Înscris: 31.01.2010
Drumul dintre Edirne si Alacati (putin sub 600 km) l-am facut fara probleme, soseaua mai mult goala, exceptie cum ziceam zona Izmirului unde am pierdut ceva timp chiar daca am mai fentat cozile pe unde a fost loc (cu bagaje laterale nu e asa usor). In plus astia o zbughesc cu scuterele cand te astepti mai putin. Posted Image Am preferat sa mergem mai mult pe coasta, sa simtim putin pulsul oraselelor de coasta si ne-am promis ca data viitoare vom sta macar 2 nopti si in zona Canakkale, ca e cam frustrant sa treci la cativa kilometri pe langa obiective precum Troia fara sa opresti. Dar trebuie sa mai ramana ceva si pe data viitoare. Pe portiunea asta HGS-ul a functionat bine, ne-a luat 59 lire la podul peste Dardanele si inca 16 lire pe o alta portiune. Pe O-32 nu stiu daca ne-a luat ceva sau nu, era stins afisajul, posibil sa nu fi functionat. Nu ne-am batut capul. Am ajuns destul de tarziu la cazare, pana ne-am fatait prin camera s-a si intunecat, asa ca am iesit doar sa mancam in Alacati, prima cina in Turcia si primul Efes. Intre timp ne-a fost sugerata alta bere mai putin populara, dar mai buna, dupa parerea noastra - Bomonti, la care nu am mai renuntat pana la sfarsitul vacantei. Posted Image Din prima clipa ne-a izbit vibe-ul grecesc al oraselului, poate si pentru ca eram la cativa km de insula Chios sau pentru ca Alacati a fost infiintati de greci acum cateva secole si "croit" dupa stilul lor pe are il cunoastem deja mult prea bine. Urmatoarea zi a fost dedicata vizitarii orasului (foarte, foarte dragut si cochet), iar dupamasa am fost cu gazdele la o plaja din apropiere, faina, linistita, cu nisip, intrare lina in apa, exact pe gustul nostru - Cleopatra beach. Zi de relax, dupa 1500 km stransi in ultimele 2 zile, se simtea nevoia de o pauza. Pozele din Alacati mai pe seara. Daca nu l-ati vizitat inca, s-ar putea sa va convinga sa o faceti. Pe noi ne-a convins ca Turcia ne place deja. Posted Image
Attached File  20230619_221540.jpg   168.13K   31 downloadsAttached File  20230619_221648.jpg   444.4K   38 downloadsAttached File  20230619_220610.jpg   134.45K   45 downloadsAttached File  20230619_220604.jpg   128.66K   38 downloads

Edited by camelia19, 10 July 2023 - 09:17.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate