Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Zilele emailului

Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei
 Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024
 Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 

Efecte adverse Rivotril

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#19
Chayah

Chayah

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,038
  • Înscris: 21.08.2016

View PostMihalciuc, on 31 mai 2023 - 07:42, said:


0.5 mgX3, dar cand ii ceva stresant sau cu mare responsabilitate pe santier , le i au pe toate 3 deodata. Eu i am sps sa imi prescrie de 2 mg X3, dar raspunsul lui il ai mai sus.
Imi prescrie doar 30 pastile luna , eu zic ca ii putin, dar na,asta e. El o zis ca imi ajunge. In fine..


Anxioliticele/benzodiazepinele pot fi prescrise și de alt medic decât medicul psihiatru.

Înțeleg că tu îl iei pentru anxietate.


Benzodiazepinele sunt o grupă de substanțe care dau dependență enormă și imediată - chiar tu ai observat asta - și nu se iau mai mult de 1 lună, pentru că te pot da complet peste cap.

Unul din efectele adverse este că începe să îți crească anxietatea, așa că simți nevoia să iei altă doză.


Nu înțeleg de ce neurologul continuă să îți prescrie, deși i-ai spus că vrei să mărești doza :(((.


Dacă anxietatea ta continuă și nu te mai simți confortabil fără un medicament, mergi la un psihiatru și îți va prescrie el ceva ce poți lua pe termen lung, fără să îți dea dependență.




#20
realwalle

realwalle

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 04.10.2017

View Postgeorge_alexandru, on 31 mai 2023 - 08:35, said:

Ai mare noroc că astea se eliberează doar pe bază de rețetă.
Abia te ții pe picioare la 1mg și tu vrei 6mg?

Nu e dracul asa de negru. Folosesc uneori alprazolam (xanax) pt insomnie si il obtin fara reteta, foarte usor, fara nici un cost in plus (spaga sau "pile"). Efectul nu este identic la toata lumea, daca o persoana nu poate sta in picioare de la o doza nu inseamna ca la altcineva este acelasi efect. Cateodata de la 1/2 xanax is foarte somnoros dar am avut zile in care am luat 1+1/2 si eram mai alert decat de obicei, practic nu simteam nici un efect din pacate. Toate medicamentele au un scop, decat sa faci un burn-out din ala din care iti trebuie luni de zile sa iti revii mai bine iei pastile "periculoase". Nu incurajez/ justific abuzul, consider ca aceste medicamente sunt utile in anumite cazuri.

#21
Chayah

Chayah

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,038
  • Înscris: 21.08.2016

View Postrealwalle, on 31 mai 2023 - 09:00, said:



Nu e dracul asa de negru. Folosesc uneori alprazolam (xanax) pt insomnie


Spre deosebire de tine, care folosești uneori, inițiatorul folosește zilnic, de 3 ori pe zi, de câteva luni.
Și e revoltat că nu poate lua fără rețetă, ca să poată lua imediat cum se instalează sevrajul.

Și de bine ce îi face, scrie mesaje pe forum, la 3 noaptea...


#22
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,526
  • Înscris: 05.06.2009

View PostAlexEn, on 31 mai 2023 - 06:56, said:


Corina, tu esti o draguta ca de obicei dar sfatul asta e un fel de 'fii vesel ca sa nu mai fii trist'. Daca locurile de munca fara stres s-ar gasi pe toate drumurile cred ca lumea ar fi un loc mai bun dar nu e cazul :)

Mi-a luat puțin peste 1 an pana am reușit să-mi schimb locul de munca, unde aveam parte de mult stres și frustrări (responsabilitatea era relativ ok), pe un salariu mic, cu atribuții cât pentru 3 posturi.
Ajunsesem sa am parte de insomnii, stări de nervozitate, o stare de lehamite/oboseala, tensiune (arteriala) crescuta în permanenta.
În momentul în care am conștientizat pe deplin faptul ca angajatorul nu da 2 bani pe salariați, ca nu merita să-mi pun sănătatea pe butuci și familia pe locul 2, am făcut tot posibilul să-mi găsesc un alt loc de munca, cu un salariu mult mai bun, cu colegi de treaba, cu mai putina responsabilitate și stres.
Da, a durat 1 an și ceva. Am strâns din dinți și am rezistat, pentru ca mi-am propus acest obiectiv, tocmai pentru ca am înțeles ca niciun loc de munca nu merita să-ți sacrifici sănătatea, familia, starea de bine, respectul de sine.
Offtopic: urmăresc pe LinkedIn o tipa care spune lucrurilor pe nume, mai exact despre mediul toxic de la locul de munca, mentalitatea invechita/eronata a multor angajatori, șamd. Cine vrea și are timp/chef să-i citească postările - tipa se numește Andra Pintican. Mie mi-a deschis ochii în multe privințe sau mai degrabă as putea zice ca a pus degetul pe rana, constientizam și eu multe chestii care nu erau în regula, dar ea mi-a confirmat faptul ca gândesc corect, nu ca as fi fost prea pretentioasa/mofturoasa în legătură cu ceea ce ar trebui sa fie un loc de munca, cu tot ce implica asta.

#23
robert23mg

robert23mg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 549
  • Înscris: 18.06.2017
Ce zici tu ar trata cauza, dar el nu mai vrea asta, a gasit deja o solutie. Trage rivotril zilnic si vrea mai mult, problema e ca nu se elibereaza fara reteta. Am mai avut cunoscuti care prelucrau pe acasa diverse medicamente luate de la farmacie, fara reteta. Alchemistii substantelor.
Cel mai probabil are un salariu pe masura la care nu vrea sa renunte, banii dati pe diverse substante acum fac parte din costurile muncii. Momentan e rivotril, pe viitor nu se stie.
Asa vad unii viata, si oricat incerci sa le deschizi ochii, ei nu o sa inteleaga decat prea tarziu.

#24
realwalle

realwalle

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 04.10.2017

View PostChayah, on 31 mai 2023 - 09:37, said:

Spre deosebire de tine, care folosești uneori, ...

Am avut si perioade mai lungi in care am luat zilnic, dar nu am depasit o luna, din momentul in care ma "reglam" nu mai luam. Cum am scris, nu vreu sa justific abuzul ci utilitatea acestui tip de medicamente considerate periculoase.

#25
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,867
  • Înscris: 06.01.2008

View Postrobert23mg, on 31 mai 2023 - 09:54, said:

...Cel mai probabil are un salariu pe masura la care nu vrea sa renunte, banii dati pe diverse substante acum fac parte din costurile muncii. Momentan e rivotril, pe viitor nu se stie.
In constructii, ca inginer, e destul de usor sa-ti gasesti de lucru. Si e usor sa faci anumite cursuri complementare, prin care poti pe urma sa fii diriginte de santier sau sa ocupi alte functii care nu te obliga neaparat la un mediu de lucru stresant.
Probabil el considera ca e mai usor sa se indoape cu boabe care ii fac ficatul praf si creierul muci, in loc sa-si caute alt loc de munca.

#26
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
E clar ca ai căpătat dependenta. Trebuie sa renunți, treptat, nu sa mărești doza. In câțiva ani ajungi leguma, n-o sa mai știi nici când te-ai născut. Se da pentru epilepsie și tulburări de panica. Dacă îl iei pentru tulburări de panica, mai bine mergi la psihiatru sau psiholog,  nu la neurolog.

Edited by Freddy12, 31 May 2023 - 10:25.


#27
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,994
  • Înscris: 18.12.2007

View PostMihalciuc, on 31 mai 2023 - 07:42, said:

0.5 mgX3, dar cand ii ceva stresant sau cu mare responsabilitate pe santier , le i au pe toate 3 deodata. Eu i am sps sa imi prescrie de 2 mg X3, dar raspunsul lui il ai mai sus.
Imi prescrie doar 30 pastile luna , eu zic ca ii putin, dar na,asta e. El o zis ca imi ajunge. In fine..

Ti-a spus medicul sa le iei pe toate deodata?
Daca nu, faci niste prostii IMENSE! Doza nu se creste la cererea pacientului de catre medicii normali la cap. Tu ai ajuns la dependenta, cum ti-au spus colegii. Trebuie sa te lasi de medicamentul asta, nu sa maresti doza.
Daca nu ai incredere in medicul curant, schimba-l. Poate daca iti mai spun cativa ca nu e ok ce faci o sa pricepi ca nu iti vor ei raul.

#28
stalker2142

stalker2142

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,701
  • Înscris: 29.10.2017

View PostMihalciuc, on 31 mai 2023 - 07:12, said:

Eu i-am spus la doctor ca vreau sa imi mareasca doza si el o zis ca "nu vrea sa ma vada la stiri mort in sant de la supradoza".

Vezi ca mai e unu pe forum care la fel procedeaza, ia multiple "medicamente" din astea de vreo 20 de ani de cand sta inchis in casa..si cand merge la doctor ii sugereaza ce alte medicamente ar vrea sa-i mai prescrie.

#29
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,994
  • Înscris: 18.12.2007

View Postcorinadaniela, on 31 mai 2023 - 09:44, said:

Mi-a luat puțin peste 1 an pana am reușit să-mi schimb locul de munca...

Nu am zis ca nu se poate. Am zis ca omul are o problema acum, pe care trebuie sa o gestioneze pe termen foarte scurt si sigur locul de munca nu il schimba maine.

#30
florinellll

florinellll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,076
  • Înscris: 02.09.2009

View Postrealwalle, on 31 mai 2023 - 09:00, said:

Nu e dracul asa de negru. Folosesc uneori alprazolam (xanax) pt insomnie si il obtin fara reteta, foarte usor, fara nici un cost in plus (spaga sau "pile"). Efectul nu este identic la toata lumea, daca o persoana nu poate sta in picioare de la o doza nu inseamna ca la altcineva este acelasi efect. Cateodata de la 1/2 xanax is foarte somnoros dar am avut zile in care am luat 1+1/2 si eram mai alert decat de obicei, practic nu simteam nici un efect din pacate. Toate medicamentele au un scop, decat sa faci un burn-out din ala din care iti trebuie luni de zile sa iti revii mai bine iei pastile "periculoase". Nu incurajez/ justific abuzul, consider ca aceste medicamente sunt utile in anumite cazuri.
Minciuna

#31
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,445
  • Înscris: 10.08.2005

View PostMihalciuc, on 31 mai 2023 - 07:42, said:


0.5 mgX3, dar cand ii ceva stresant sau cu mare responsabilitate pe santier , le i au pe toate 3 deodata. Eu i am sps sa imi prescrie de 2 mg X3, dar raspunsul lui il ai mai sus.
Imi prescrie doar 30 pastile luna , eu zic ca ii putin, dar na,asta e. El o zis ca imi ajunge. In fine..
Tu nu ești medic, dacă nu îți ajung este pentru ca ai dezvoltat toleranță iar 1 pastila nu-si face efectul.
Iar faptul ca ai nevoie de ele sa functionezi este definiția dependenței.

@corinadaniela @AlexEn poate un concediu de odihnă ar fi un prim pas

Edited by MarianG, 31 May 2023 - 12:17.


#32
florinellll

florinellll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,076
  • Înscris: 02.09.2009

View PostHider141, on 31 mai 2023 - 10:01, said:

In constructii, ca inginer, e destul de usor sa-ti gasesti de lucru. Si e usor sa faci anumite cursuri complementare, prin care poti pe urma sa fii diriginte de santier sau sa ocupi alte functii care nu te obliga neaparat la un mediu de lucru stresant.
Probabil el considera ca e mai usor sa se indoape cu boabe care ii fac ficatul praf si creierul muci, in loc sa-si caute alt loc de munca.
Situatia cu job-ul nu este atat de nasoala,cred ca se autosugestioneaza negativ.
Face din tantar armasarPosted Image

#33
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,994
  • Înscris: 18.12.2007

View Postflorinellll, on 31 mai 2023 - 12:16, said:

Situatia cu job-ul nu este atat de nasoala,cred ca se autosugestioneaza negativ.


De unde stii asta? Lucrezi acolo cu el?
Sau nu ai auzit de stres la lucru?

Edited by AlexEn, 31 May 2023 - 12:29.


#34
robert23mg

robert23mg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 549
  • Înscris: 18.06.2017
Stresul apare daca nu esti sigur pe tine si pe rezultatele actiunilor tale, din nesiguranta.
Daca e doar volum mare de munca, ii zice presiune si nu ai motiv sa fii stresat.
Cand nu stii daca ai maine bani de mancare, e un stres, din cauza nesigurantei/necunoasterii, pe strada se rezolva cu un alt fel de rivotril, la punga, la lingurita, la seringa, la boaba.
Eu pot sa fiu foarte stresat ca sofer de autobuz daca nu stiu pe ce butoane sa apas ca sa se deschida usile, pot sa iau pastile sa imi reduca stresul, sau pot sa il combat prin alte cai.

#35
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,994
  • Înscris: 18.12.2007
Altul...
Presiunea poate crea stres si anxietate. Nu e aici locul de dezbatut asta.

#36
robert23mg

robert23mg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 549
  • Înscris: 18.06.2017
Scuzele mele, aici e despre efectele adverse ale lui Rivotril.
Asadar pun aici cateva desi sigur OP le poate citi si singur de pe prospect, asta vine cu siguranta la boabele cumparate legal prin reteaua farmaceutica.

Somnolență sau oboseală excesivă
Dificultăți de coordonare motorie sau slăbiciune musculară
Amețeli sau vertij
Confuzie sau tulburări de memorie
Probleme de vedere, cum ar fi vedere încețoșată sau dublă
Dureri de cap
Greață sau vărsături
Irascibilitate sau schimbări de dispoziție
Probleme de concentrare sau de atenție
Reacții alergice, cum ar fi erupții cutanate, mâncărime sau umflături


Iar in caz de supradoza, sau cum ar fi sa iei 3x boabe odata, desi doctorul ti-a zis cate 1 ar mai fi astea

Administrarea unei doze mai mari de Rivotril (clonazepam) decât cea prescrisă poate avea consecințe grave și poate fi periculoasă pentru sănătate.
Depresie respiratorie: Clonazepamul poate suprima sistemul respirator, iar o supradoză semnificativă poate duce la dificultăți de respirație sau chiar la oprirea respirației.
Somnolență extremă: O doză mare de Rivotril poate provoca o somnolență excesivă și poate duce la pierderea conștienței sau chiar la comă.
Slăbiciune musculară severă: Supradoza de clonazepam poate duce la slăbiciune musculară severă și la dificultăți în controlul coordonării motorii.
Confuzie și dezorientare: O doză mare de Rivotril poate provoca confuzie mentală, dezorientare și dificultăți în gândirea clară.
Probleme cardiovasculare: Supradoza de clonazepam poate provoca scăderea tensiunii arteriale, bradicardie (ritm cardiac scăzut) sau alte probleme cardiovasculare.

Nici eu nu inteleg de ce s-ar elibera asa ceva doar pe baza de reteta si in cantitati mici.
Va urez tuturor o zi buna si lipsita de stres si anxietate.
Sanatate maica ca-i mai buna decat toate...boabele.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate