![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Intrebare certificat de nastere multilingv
Last Updated: May 23 2023 20:33, Started by
hustyus
, May 22 2023 10:52
·
5

Posted 22 May 2023 - 10:52

Buna ziua comunitate, vreau sa ma casatoresc in alta tara, insa cand am ajuns la primarie spre surpridere certificatul meu de naștere nu e valid ci am nevoie de un certificat internațional etc. Am sunat la ambasada si culmea ei asa ceva nu pot sa obtina de aici, stiti cum as putea sa obtin acel cerificat fara sa ma deplasez in România? Mulțumesc pentru ajutor.
|
Posted 22 May 2023 - 11:00

Posted 22 May 2023 - 11:47

Am sunat acolo si mi-au zis ca doar in România pot sa obtin acel certificat si credeam ca e si o alta solutie.
|
Posted 22 May 2023 - 11:56

Faceti o imputernicire la ambasada/consulat si cineva din RO o poate face in numele dvs.
|
Posted 22 May 2023 - 12:32

@atupi,asta e singura varianta, insa eu sunt departe de ambasada/consulat si credeam ca e o alta metoda.
@pastial,am încercat tot prin consulat insa doar procura si apoi cineva in România sa depuna, sa-l ridice. Am o întrebare pentru voi. Din ce am inteles eu se numeste certificat de nastere european multilingv sau asa ceva, am înțeles numele corect, nu? Pot sa-l obtin de la orice primarie sau trebuie sa merg in orasul muncipiu? Stie cineva cam cat dureaza toata procedura? Daca stie altcineva o alta metoda il astept cu un răspuns. Mulțumesc |
Posted 22 May 2023 - 13:01

Se numeste extras multilingv si se obtine de la primaria care a ingergistrat nasterea, sau SPCLEP de domiciliu, daca mai ai domiciliul in tara.
Articolul 6 (1) Extrasele multilingve se eliberează în baza actelor de stare civilă aflate în arhiva proprie sau, după caz, pe baza registrelor întocmite de parohii, ca urmare a unei cereri adresate S.P.C.L.E.P. ori primăriilor unităţilor administrativ-teritoriale în care nu sunt constituite astfel de servicii. Modelul cererii privind eliberarea extraselor multilingve este prevăzut în anexa nr. 4. (2) Cererea privind eliberarea extrasului multilingv poate fi adresată S.P.C.L.E.P. ori, după caz, primăriei unităţii administrativ-teritoriale: a) care are în păstrare actul de stare civilă; sau b) de la locul de domiciliu/reşedinţă al solicitantului. Edited by pasilla, 22 May 2023 - 13:02. |
Posted 22 May 2023 - 13:03

--
poti imputernici o persoana fizica (cu imputernicire data la notar/consulat) sau un avocat (cu imputernicire avocationala) sa se ocupe de treaba asta, in numele tau. daca nu reusesti sa faci imputernicirea la consulat, avand in vedere ca in vest notarii costa, e bine sa iei in calcul si imputernicirea unui avocat din tara. Edited by strongsss, 22 May 2023 - 13:06. |
Posted 22 May 2023 - 13:07

Procura facuta prin consulat e gratuita, dar tot trebuie programare prin econsulat.
Edited by pasilla, 22 May 2023 - 13:08. |
|
Posted 22 May 2023 - 13:11

Nu merge tradus la un traducator autorizat din tara in care te afli?
|
Posted 22 May 2023 - 13:13

Adaug la ce a scris bine pasilla:
- 1. te programezi la Oficiul de stare civila din orasul in care a fost emis Certificatul de Nastere. Telefonic. Poti plati taxa de urgenta (pentru ziua urmatoare) sau ti se elibereaza peste o saptamana. Apoi il traduci la traducator autorizat. Mi se pare ca nu e acceptat cum este emis. Mai intrebi. - 2. imputernicesti un avocat si ti-l obtine el. Saptamana trercuta a venit o ruda in tara sa obtina acest certificat, dar se programase cu o saptamana inainte. |
Posted 22 May 2023 - 13:34

Nu exista sa nu fie valabil un act tradus de un traducator autorizat si legalizat.
Ar fi se neconceput asaceva, sint N acte eliberate doar intr-o limba, aia ce fac, nu mai pot incheia, dovedi nimic in alta tara? Edited by Ion_Bumbu, 22 May 2023 - 13:35. |
Posted 22 May 2023 - 17:04

Daca stie altcineva o alta metoda il astept cu un răspuns. Mulțumesc Apostilă (din franceză apostille) se numește o rezoluție pusă pe o petiție, pe o cerere, pe un raport, în general pe un act oficial. În sensul Convenției de la Haga, din 1961, Apostila este o supralegalizare a unui document, necesară pentru ca documentul să fie recunoscut într-o țară semnatară a Convenției. Edited by GRATEFUL, 22 May 2023 - 17:07. |
Posted 22 May 2023 - 17:56

Nu! Din 2019 nu mai e necesara apostila de la Haga pt statele UE, pe anumite documente: certificat de nastere, certificat de deces,etc. Nu stiu unde e initiatorul. Vezi https://www.informat...-este-necesara/
|
|
Posted 22 May 2023 - 17:59

Te duci la consulatul romaniei din tara respectiva si soliciti acel certificat de nastere si extrasul pentru certificatul de nastere. Este printat pe o hartie usor bleu cu stema romaniei, versus galben pai cu stema romaniei comuniste.
Cost: Zero lei si zero bani. Facut eu lucrul asta personal. Mi-a venit certificatul cam in 3 luni de la solicitare. Edited by abac, 22 May 2023 - 18:03. |
Posted 22 May 2023 - 18:18

Nu! Din 2019 nu mai e necesara apostila de la Haga pt statele UE, pe anumite documente: certificat de nastere, certificat de deces,etc. Nu stiu unde e initiatorul. Vezi https://www.informat...-este-necesara/ ![]() Edited by GRATEFUL, 22 May 2023 - 18:27. |
Posted 22 May 2023 - 18:50

( era o nebunie la vremea respectiva: validarea unui singur act necesita 5 faze) ![]()
Facut eu lucrul asta personal. Mi-a venit certificatul cam in 3 luni de la solicitare. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users