![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Phising - se stocheaza date personale!
Last Updated: Sep 23 2023 12:09, Started by
Adm
, May 04 2023 11:10
·
4

Posted 04 May 2023 - 11:10

Se intampla ceva "ciudat" in ultimul timp, adica deja pare ca se trece la un nivel mai profi de colectare a datelor personale, probabil pentru a se incerca accesul la conturile bancare prin telefon sau pentru autorizarea unor plati.
Am primit aceste SMS-uri in zile diferite. Sunt folosit mai multe redirectari, dar ce e interesant e faptul ca se verifica daca IP e de Romania si probabil si alte lucruri. Daca IP-ul tau nu e de Romania, te redirecteaza catre site-ul postei Romane (oficial) Daca IP-ul tau e de Romania, te duce catre o clona a a site-ului Postei Romane, unde completezi tot ce ai in buletin! Attached Files |
Posted 04 May 2023 - 11:16

Si eu am primit saptamana trecuta si chiar aveam un colet de primit
![]() Dar url-ul era dubios si nu am fost curioasa sa aflu unde duce. Edited by AlexEn, 04 May 2023 - 11:16. |
Posted 04 May 2023 - 11:20

Sunt destinatar pentru doua expeditii (in medie) saptamanal, sunt inscris - cu un mail "dispensabil" - pe zeci de site-uri de comert electronic. N-am primit niciodata un astfel de sms (sau mail echivalent). A, mi-a venit un sms c-a fost o pana de curent in cartier; nu-mi cerea nimic, cred ca era legit.
|
Posted 04 May 2023 - 11:22

Am primit și eu acum câteva săptămâni. Nu am fost curios să văd unde mă duce link-ul.
|
Posted 04 May 2023 - 11:28

Si eu am primit ...link-ul duce catre o pagina fake a postei romane si acolo iti cere sa introduci date persoanle ( am bagat date fictive sa vad daca ma duce spre o noua fereastra unde imi cere date bancare) ...evident ca dupa ce am introdus datele, am apasat continua si ... noua fereastra cerea datele cardului pentru a putea plati .... suma fiind modica 0.96 ROL
|
Posted 04 May 2023 - 11:44

A fost si in presa saptamana trecuta - sunt atacuri ale hackerilor rusi se pare - incearca sa obtina date bancare.
|
Posted 04 May 2023 - 11:50

Din ce am observat, nu este SMS, este mesaj pe whatsapp.
Din experienta mea, Posta Romana trimite SMS, cateodata, daca are chef angajatul. Altfel, pune aviz in cutia postala. Nu foloseste whatsapp. |
Posted 04 May 2023 - 12:03

Baze de date sparte iar datele personale sunt folosite pentru atacuri tip phishing. Contul meu de Yahoo este bombardat zilnic de atacuri phishing sau spam. Din fericire contul de Google este inca curat, nu folosesc messenger iar whatsapp doar la job si in rest propriul server prosody pe care il impart doar persoanelor apropiate.
Daca as fi bombardat cu sms-uri sau mesaje whatsapp nesolicitate, mi-as schimba numarul imediat. E un stres sa stii ca hackerii au numarul tau. Mai am un numar pe prepay pe care nu-l stie nimeni si de 4 ani nu am primit pe el nici un sms sau apel. Stiu acum ca este complet sterilizat si poate fi folosit oricand va fi nevoie. |
Posted 04 May 2023 - 13:10

Am primit si eu. SMS. Dar nu urmez link-uri scurtate decat de pe PC. Si nu-mi pun datele oriunde. Ca aici e buba. Lake si share si urmareste la orice, fara discernamant, de la castiguri la kkufland, pana la bilete la zoo.
|
|
Posted 04 May 2023 - 13:21

Baze de date sparte iar datele personale sunt folosite pentru atacuri tip phishing. Nu cred. Pur si simplu sunt mai mari sansele sa fie vorba de SMS-uri trimise la gramada. Daca ar fi detinut deja date personale ale destinatarului, le-ar fi folosit in continutul mesajului: "Leo, avem un pachet pentru tine insa bla bla bla... Da click aici rezolvam problema". Vorbind de SMS-uri trimise la gramada, exista vreun client de SMS pt android care sa NU faca linkurile clickabile? Eu mi-am instruit parintii, pensionari, insa nu stii niciodata pe ce mai dau click. Ma gandesc sa le bag nextdns pe telefoane (sau ceva echivalent) si pur si simplu sa blochez domeniile mai noi de 30 zile si domeniile pt siturile de URL shortening. |
Posted 04 May 2023 - 15:48

sunt antvirusuri ce ofera(separat parca) scanarea conturilor de mail, fb etc si atentionare daca au fost compromise cumva, oare se poate si pentru numere de telefon o "scanare" de genul asta?
Edited by Punter, 04 May 2023 - 15:49. |
Posted 05 May 2023 - 12:58

|
Posted 05 May 2023 - 15:39

Posted 06 May 2023 - 00:15

Se intampla ceva "ciudat" in ultimul timp, adica deja pare ca se trece la un nivel mai profi de colectare a datelor personale, probabil pentru a se incerca accesul la conturile bancare prin telefon sau pentru autorizarea unor plati. Am primit aceste SMS-uri in zile diferite. Sunt folosit mai multe redirectari, dar ce e interesant e faptul ca se verifica daca IP e de Romania si probabil si alte lucruri. Daca IP-ul tau nu e de Romania, te redirecteaza catre site-ul postei Romane (oficial) Daca IP-ul tau e de Romania, te duce catre o clona a a site-ului Postei Romane, unde completezi tot ce ai in buletin! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users