Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Comisia Europeană vrea un permis auto digital, valabil în toate țările UE. Tinerii de 17 ani vor putea conduce

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#1
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
Comisia Europeană vrea un permis auto digital, valabil în toate țările UE. Tinerii de 17 ani vor putea conduce.

Quote

Comisia a prezentat astăzi propuneri de modernizare a normelor privind permisele de conducere, inclusiv introducerea unui permis de conducere digital valabil în întreaga UE, precum și noi dispoziții pentru a facilita aplicarea normelor de circulație la nivel transfrontalier.


- Înlocuirea, reînnoirea sau preschimbarea unui permis de conducere vor fi mult mai ușoare, deoarece toate procedurile vor fi online. În aceeași ordine de idei, pentru cetățenii din țări din afara UE cu standarde comparabile de siguranță rutieră va fi mai ușor să își schimbe permisul de conducere cu unul UE.

- O perioadă de probă de cel puțin doi ani pentru conducătorii auto începători după trecerea examenului auto și o normă de toleranță zero pentru conducerea sub influența alcoolului. Acest lucru este esențial deoarece, chiar dacă șoferii tineri reprezintă doar 8 % din totalul conducătorilor auto, 2 din 5 coliziuni mortale implică un conducător auto sau un motociclist cu vârsta sub 30 de ani.

- Oferirea posibilității tinerilor de a-și susține examenul pentru obținerea permisului de conducere și de a începe conducerea acompaniată de autoturisme și camioane începând cu vârsta de 17 ani, pentru a dobândi experiență de conducere auto.

- Adaptarea formării și examinării conducătorilor auto pentru o mai bună pregătire a acestora cu privire la prezența utilizatorilor vulnerabili pe șosea. Acest lucru va contribui la îmbunătățirea siguranței pentru pietoni, bicicliști, precum și pentru utilizatorii de scutere electrice și biciclete electrice, pe măsură ce UE trece la o mobilitate urbană mai durabilă.

- O evaluare mai bine direcționată a aptitudinii din punct de vedere medical, luând în considerare progresele înregistrate în tratamentul medical pentru boli precum diabetul. Conducătorii auto vor fi, de asemenea, încurajați să își actualizeze aptitudinile și cunoștințele de conducere pentru a ține pasul cu evoluțiile tehnologice.
Normele de examinare actualizate vor ține seama de tranziția către vehicule cu emisii zero. Acestea vor evalua, de exemplu, cunoștințele și competențele legate de sistemele avansate de asistență la conducere și de alte tehnologii automatizate. Șoferii începători vor fi, de asemenea, informați cu privire la modul în care stilul lor de conducere are un impact asupra emisiilor lor – de exemplu, momentul schimbării treptelor de viteză. În cele din urmă, masa permisă a unui vehicul din categoria B va fi ajustată pentru vehiculele alimentate cu combustibili alternativi, deoarece vehiculele cu emisii zero care funcționează pe bază de baterii pot fi mai grele.

- Pentru a preveni impunitatea în rândul persoanelor care săvârșesc infracțiuni rutiere, se va institui un nou sistem, care va permite o interdicție de a conduce autovehicule la nivelul UE atunci când un stat membru decide să decadă din drepturi un conducător auto din cauza unei infracțiuni comise pe teritoriul său.

Tragerea la răspundere a autorilor infracțiunilor rutiere în toate statele membre este esențială pentru siguranța rutieră. Cu toate acestea, în conformitate cu normele actuale, atunci când o infracțiune gravă duce la o interdicție de a conduce, aceasta nu poate fi pusă în aplicare la nivelul UE dacă conducătorul auto a comis infracțiunea într-un alt stat membru decât cel care i-a eliberat permisul de conducere.

Propunerea de astăzi se referă la infracțiuni rutiere grave, cum ar fi excesul de viteză, conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor și cauzarea de decese sau vătămări corporale grave ca urmare a oricărei încălcări a normelor de circulație.

Propunerile vor fi acum examinate de Parlamentul European și de Consiliu în cadrul procedurii legislative ordinare.


https://www.wall-str...nduce.html#gref

Sper ca toate aceste propuneri sa fie acceptate si adoptate de tarile membre UE.

Edited by Adm, 03 March 2023 - 22:25.
formatare


#2
sanderoalex

sanderoalex

    Nefumător înrăit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,653
  • Înscris: 26.03.2009
Ar trebui ca in toată UE să fie același cod rutier.

#3
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,632
  • Înscris: 07.02.2003
E o idee buna.

#4
dtd234

dtd234

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,062
  • Înscris: 29.03.2021
Asta ar rezolva si dilema romaniei cu sensurile giratorii ?

#5
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,433
  • Înscris: 18.01.2020
Majoritatea celor pe care ii cunosc si au permis de pe vremea lui Ceausescu sau imediat dupa, pana in anii 2000 in general, folosesc termenul de "prioritate de stanga" in sensul giratoriu... daca mai bagam si de la 2 in benzi in sus e clara treaba.

On topic: Da-l naiba de permis digital, ca oricum asta e mic, nu ma deranjeaza... intrebarea e cand scapam de paleta asta de ping-pong numita C.I? Parerea mea este ca ar trebui sa ai un singur astfel de document, care sa fie la nivel "basic' C.I si mai apoi, dupa caz, permis de conducere, card de sanatate, etc.

Edited by Rares95, 02 March 2023 - 13:54.


#6
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,495
  • Înscris: 19.04.2009
Sa vrea comisia linistita, Romania nici ID-uri normale nu are inca cu paletele alea de CI-uri :lol:
auzi la ei, permis digital :))

#7
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,845
  • Înscris: 13.07.2011
In Austria s-a introdus deja un asa zis carnet de conducere digital. Problema este ca daca vrei sa aplici pentru carnetul digital, trebuie sa alergi la 2 institutii publice ca sa ti-l activeze si am renuntat.

#8
exqusit_drunk

exqusit_drunk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,799
  • Înscris: 17.12.2019
Mai există un topic pe o parte a acestei teme: https://forum.softpe...-toata-uniunea/
Întrebarea care se pune este dacă se uniformizează codul rutier în toate țările UE și răspunsul e în bancul că „da, dar nu în timpul mandatului meu”.

#9
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,852
  • Înscris: 17.08.2022
O idee buna.
Moderna.
S-a terminat cu carnetul de conducere international ce il luai cu tine in vacante.

Edited by vio69c, 02 March 2023 - 14:17.


#10
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,574
  • Înscris: 15.06.2004
Bun asa.
Prin 2100 poate il baga si la noi in teste, ca CI-ul electronic e in teste de cativa ani...

#11
sftp

sftp

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 11.01.2023
Nu prea inteleg ideea asta de "digital".
Cum nu inteleg nici ideea de a exista obligatoriu un permis fizic asupra unui conducator auto.
La RCA s-a rezolvat situatia si au modificat sa fie clar si pentru orice politist ca e suficient sa ai doar o poza de pe RCA, ca oricum politele se pot verifica simplu de catre politisti in sistemul online.
La fel ar trebui si la permise, cat timp politistii pot interoga in timp real atat bazele de date cu evidenta populatiei cat si baza de date cu permise (unde pot vedea inclusiv istoricul persoanei) care e rolul de a obliga omul sa aiba hartia la el, fie ea cipata sau necipata de inteligenta digitala?

 sanderoalex, on 02 martie 2023 - 13:35, said:

Ar trebui ca in toată UE să fie același cod rutier.
Slabe sanse. Sunt prea multe orgolii si reguli aberante prin UE, in special in tarile nordice, si acestea nu cred ca vor dori sa renunte la ele, ci mai degraba sa le impuna restul statelor sa faca ca ei.
Nu cred ca isi doreste cineva vreodata sa importam idioteniile altora, cu atat mai mult cei din zona statelor europene proaspete unde inca mai exista ceva normalitate prin legile rutiere.

Sa nu mai zicem de sanctiuni, ca o sa ajunga statele sarace din est sa plateasca sanctiuni de state unde stau doar milionari, precum Elvetia.
Ca de obicei cam asa s-a transpus "integrarea" in familia europeana la tarile estice: SALARII de colonie de sclavi aficani, dar PRETURI/TAXE/AMENZI de tara de milionari.
Adica s-au integrat doar cand e vorba de dat banii la europeni, atunci a crescut nivelul de preturi/taxe/amenzi pana la nivel european pentru cetatenii estici, dar cand e vorba de luat bani de catre cetatenii estici de la companiile vestice ce au acaparat piata, brusc cetatenii estici nu mai sunt europeni si salariile au fost plafonate sa fie ca de colonie de sclavi africani.

Edited by sftp, 02 March 2023 - 14:28.


#12
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Hmmm, ma mir ca mai au si idei bune. De fapt pe baza numarului masinii sa vada Politia pe loc ce am si ce mi-a expirat sau nu am.

#13
adnana2121

adnana2121

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 453
  • Înscris: 22.09.2021

 dtd234, on 02 martie 2023 - 13:49, said:

Asta ar rezolva si dilema romaniei cu sensurile giratorii ?
vezi că s-a modificat codul rutier recent
Le-a venit mintea la cap primilor tăntălăi....
Permisul dijital este următoarea goangă după greieri.

 Neaceasca85, on 02 martie 2023 - 14:42, said:

Hmmm, ma mir ca mai au si idei bune. De fapt pe baza numarului masinii sa vada Politia pe loc ce am si ce mi-a expirat sau nu am.
și atunci...de ce te-ar mai opri? Că nu mai au motive....să mai stea în boskeți.
Pui in fața triunghiurilor, vesta și lada medicală aruncată la 5 ani sigilată....

#14
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,142
  • Înscris: 04.02.2011

 business11, on 02 martie 2023 - 14:10, said:

In Austria s-a introdus deja un asa zis carnet de conducere digital. Problema este ca daca vrei sa aplici pentru carnetul digital, trebuie sa alergi la 2 institutii publice ca sa ti-l activeze si am renuntat.
Lol, tot Austria pe care o știu de mai bine de 10 ani de zile. Posted Image
Și UE poate introduce multe chestii dar tot un birocrat pe undeva trebuie să dea cu bățul. Digital, digital dar până la digital te papă birocrații.

Edited by benis, 02 March 2023 - 15:03.


#15
adnana2121

adnana2121

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 453
  • Înscris: 22.09.2021

 sftp, on 02 martie 2023 - 14:27, said:

Nu prea inteleg ideea asta de "digital".
Cum nu inteleg nici ideea de a exista obligatoriu un permis fizic asupra unui conducator auto.
La RCA s-a rezolvat situatia si au modificat sa fie clar si pentru orice politist ca e suficient sa ai doar o poza de pe RCA, ca oricum politele se pot verifica simplu de catre politisti in sistemul online.
La fel ar trebui si la permise, cat timp politistii pot interoga in timp real atat bazele de date cu evidenta populatiei cat si baza de date cu permise (unde pot vedea inclusiv istoricul persoanei) care e rolul de a obliga omul sa aiba hartia la el, fie ea cipata sau necipata de inteligenta digitala?

Slabe sanse. Sunt prea multe orgolii si reguli aberante prin UE, in special in tarile nordice, si acestea nu cred ca vor dori sa renunte la ele, ci mai degraba sa le impuna restul statelor sa faca ca ei.
Nu cred ca isi doreste cineva vreodata sa importam idioteniile altora, cu atat mai mult cei din zona statelor europene proaspete unde inca mai exista ceva normalitate prin legile rutiere.

Sa nu mai zicem de sanctiuni, ca o sa ajunga statele sarace din est sa plateasca sanctiuni de state unde stau doar milionari, precum Elvetia.
Ca de obicei cam asa s-a transpus "integrarea" in familia europeana la tarile estice: SALARII de colonie de sclavi aficani, dar PRETURI/TAXE/AMENZI de tara de milionari.
Adica s-au integrat doar cand e vorba de dat banii la europeni, atunci a crescut nivelul de preturi/taxe/amenzi pana la nivel european pentru cetatenii estici, dar cand e vorba de luat bani de catre cetatenii estici de la companiile vestice ce au acaparat piata, brusc cetatenii estici nu mai sunt europeni si salariile au fost plafonate sa fie ca de colonie de sclavi africani.
ești în confuzie
Amenzile in colonii sunt mai mari ca la colonizatori

#16
sftp

sftp

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 11.01.2023

 Neaceasca85, on 02 martie 2023 - 14:42, said:

Hmmm, ma mir ca mai au si idei bune. De fapt pe baza numarului masinii sa vada Politia pe loc ce am si ce mi-a expirat sau nu am.
Ar lasa loc de multe abuzuri.

#17
Natural4living

Natural4living

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 341
  • Înscris: 10.08.2022

 dtd234, on 02 martie 2023 - 13:49, said:

Asta ar rezolva si dilema romaniei cu sensurile giratorii ?

Adica intra in sens si incep sa semnalizeze stanga ca pe vremea lui ceasca.Prostie de care nu s-au dezvatat nici dupa 33 de ani de democratie.

#18
ionfacatoru

ionfacatoru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 581
  • Înscris: 05.05.2018

 dtd234, on 02 martie 2023 - 13:49, said:

Asta ar rezolva si dilema romaniei cu sensurile giratorii ?
la care dilema te-ai gandit, ca are mai multePosted Image

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate