![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Gratar pe gaz incorporabil. Aveti vreunul ?

#1
Posted 01 February 2023 - 10:29

Salut, vreau sa-mi fac anul asta gratarul la curte. Am momentan un gratar pe carbuni mobil si m-am hotarat sa imi construiesc un fel de bucatarie de vara cu gratar pe butelie gaz (sunt lenes, nu imi place sa umblu dupa carbuni, sa tot curat tavita, etc stiu ca multi spun ca e mai gustoasa carnea la carbuni, mie imi este f ok si la arzator).
Ce vreau sa-mi construiesc este cam asa ceva (poza atasament). Acum sunt la stadiul de cautare chiuveta, frigider de bauturi, gratar si hota ca sa vad la ce dimensiuni imi fac constructia. Ma tot uit la gratarele pe gaz si vad ca sunt super scumpe, am inteles ca au tabla din inox mai gros si au transfer de caldura mai bun, dar imi cam sare de buget. Aia e, daca e mai scump si merita, mai astept o perioada. Am citit despre gratarul de la Hornbach, Tenneker Halo TG 4 ca are tabla subtire si ca rugineste repede (pe un forum din Germania) desi costa o palarie de bani deja. Aveti cineva gratar pe gaz incorporabil ? Ceva feedback, sugestii ? Am vazut in mare ca sunt o mana de site-uri la noi care le comercializeaza, v-ati luat poate din afara ? Attached Files |
#2
Posted 01 February 2023 - 10:46

eu am renuntat de mult la carbuni, nu e deloc mai gustoasa carnea, dimpotriva. mai ales dupa ce se raceste, aia pe carbuni devine naspa. ofcourse, de gustibus non disputandum, sigur sunt multi care nu sunt de acord cu ce zic
![]() parerea mea ca un gratar cu capac si indicator/control de temperatura, sa stii cat sa tii carnea acolo sa se faca la interior exact cat trebuie, in functie de tipul ei, si apoi sa ii dai un searing rapid...bate orice gratar clasic pe carbuni... |
#3
Posted 01 February 2023 - 11:00

Eu folosesc pentru gratar lemne in loc de carbuni, mi se pare ca face mai putin fum.
|
#4
Posted 01 February 2023 - 11:13

eu am renuntat de mult la carbuni, nu e deloc mai gustoasa carnea, dimpotriva. mai ales dupa ce se raceste, aia pe carbuni devine naspa. ofcourse, de gustibus non disputandum, sigur sunt multi care nu sunt de acord cu ce zic ![]() parerea mea ca un gratar cu capac si indicator/control de temperatura, sa stii cat sa tii carnea acolo sa se faca la interior exact cat trebuie, in functie de tipul ei, si apoi sa ii dai un searing rapid...bate orice gratar clasic pe carbuni... ![]() Sau chiar mai simplu si ieftin [ https://www.bernzomatic.com/getattachment/fffa5023-2c42-459a-8bd4-208574263aea/Finish-a-Delicious-Steak-with-a-Perfect-Sear.aspx?width=1000 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#5
Posted 01 February 2023 - 12:17

mi se pare foarte scump gratarul ala - eu recunosc ca nu stiu nimic de el, dar la banii aia te apropii de broil king, despre care am citit la un moment dat de bine.
|
#6
Posted 01 February 2023 - 12:39

Ce rost are sa dai banii degeaba pe gratar cu gaz , n-ai cuptor la aragaz ? Sau cumpara un cuptor cu microunde si convectie. E absolut zero diferenta la gust ![]() Sau chiar mai simplu si ieftin [ https://www.bernzomatic.com/getattachment/fffa5023-2c42-459a-8bd4-208574263aea/Finish-a-Delicious-Steak-with-a-Perfect-Sear.aspx?width=1000 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Eu nu as folosi electric unde exista retea de gaz, dar asta e moda pe cuptoare. |
#7
Posted 01 February 2023 - 13:04

Tu nu faci mancare sa-ti dai cu parerea,doar intoxici fiecare subiect cu si ce nu-ti place.
Poti lua orice,fara intretinere corespunzatoare va rugini |
#8
Posted 01 February 2023 - 13:23

Indiferent de grătar, dacă nu pui bere proastă pe ceafă, nu faci nimic!!!!
Grătar pe butan e ok Nu acoperi carnea!!! BERE!!!! |
#9
Posted 01 February 2023 - 13:46

Mie imi place sa gatesc, sunt si mai gurmand.
Parere personala, gratarul cu lemne sau carbuni nu poate fi egalat de plita pe gaz sau inductie pentru anumite genuri de mancare. Micii care nu sunt facuti la jar si fum nu sunt la fel. Sarmalele sau fasolea cu afumatura la ceaun nu o poti pune pe acelasi nivel cu cea facuta la plita pe gaz. Puiul la rotisor pe jar... Pot continua. Pe de alta parte, ca sa gatesti cu lemne/carbuni ai nevoie de experienta si sa stii sa gatesti ca sa iasa bine. Rezultatul conteaza. Foarte multi nu au habar sa o faca de aici si parerea lor ca mancarea nu iese asa buna ca pe o plita sau un cuptor in casa. |
#10
Posted 01 February 2023 - 14:08

Tu nu faci mancare sa-ti dai cu parerea,doar intoxici fiecare subiect cu si ce nu-ti place. Poti lua orice,fara intretinere corespunzatoare va rugini Gratarul insa as zice ca e mai bine pe lemne. Altfel nu e gratar, mai ales pe partea de mititei. |
|
#11
Posted 01 February 2023 - 15:04

Decât să iei grătar pe gaz, mai bine iei unul electric, sincer să zic. Fără fumul de lemn nu mai are nici un farmec ăla pe gaz.
Eu mai făceam la grătar electric, avantajul era că în tavă se aduna grăsimea pe care o refoloseam, făceam sos cu ea. Edited by benis, 01 February 2023 - 15:04. |
#12
Posted 01 February 2023 - 15:30

Baieti! asta nu e topic de versus, gen carbuni contra gaz contra electric. Fiecare are plusuri si minusuri. Se poate discuta 10 zile si nu ne punem de acord. De altfel initiatorul nici nu a facut poll pe aceasta tema. Vrea gratar pe gaz si gata.
Si ca fapt divers poti produce fum in gratarele electrice si pe gaz, exista cutiute speciale in care se pune lemnul si ii dai foc. Dar sa-mi explice mie marii grataragii pe lemne/carbune cum fac ei sa tina o temperatura constanta o perioada indelungata de timp? La gratar se mai gateste si altceva in afara de mici si ceafa. Completare: nu am gratar pe gaz... inca! Edited by dacibesti, 01 February 2023 - 15:34. |
#13
Posted 01 February 2023 - 15:59

Doar mititeii ii prefer pe gratar, in rest mananc gratar dar cele mai bune fripturi sunt la tigaie sau cuptor.
Topicul trebuie mutat pe Gastronomicus. Desi e vorba de o constructie mica. Am gratar de tip cuptor cu cos, din caramida, langa o anexa, construite in 2013. |
#14
Posted 01 February 2023 - 16:35

Baieti! asta nu e topic de versus, gen carbuni contra gaz contra electric. Fiecare are plusuri si minusuri. Se poate discuta 10 zile si nu ne punem de acord. De altfel initiatorul nici nu a facut poll pe aceasta tema. Vrea gratar pe gaz si gata. Si ca fapt divers poti produce fum in gratarele electrice si pe gaz, exista cutiute speciale in care se pune lemnul si ii dai foc. Dar sa-mi explice mie marii grataragii pe lemne/carbune cum fac ei sa tina o temperatura constanta o perioada indelungata de timp? La gratar se mai gateste si altceva in afara de mici si ceafa. Completare: nu am gratar pe gaz... inca! On-topic: cam toate in ziua de azi sunt din tabla de doi bani, subtire si prost tratata. Economia de piata. Am vazut o data (acum vreo 3 ani daca nu ma insel) intr-un magazin un cuptor de genul pe gaz (foarte fain) si era solid facut (tabla ok, cum ar trebui) dar era pe la vreo 7000 lei. |
#15
Posted 01 February 2023 - 20:22

Nu ma intereseaza ce parte din carne se face mai greu si apoi dupa ce scade focul intorci, s.a.m.d., etc, etc. Astea le stiu si eu.
Deci aceiasi intrebare formulata altfel: cum se tine constant 150 (sa zicem) grade C timp de 3 ore intr-un gratar pe carbuni / lemne? Intrebare serioasa, fara mistouri si alte cele, poate isi face cineva mila si invat si eu. Nu vorbim aici nici de gratarul pe peleti. Edited by dacibesti, 01 February 2023 - 20:22. |
|
#16
Posted 02 February 2023 - 07:26

Nu ma intereseaza ce parte din carne se face mai greu si apoi dupa ce scade focul intorci, s.a.m.d., etc, etc. Astea le stiu si eu. ![]() Temperatura nu vei reusi niciodata sa o pastrezi constant la fix 150 grade cand faci foc de lemne. Pentru asta, foloseste cuptor. Altele sunt solutiile ca sa iasa mancarea fain. Edited by jm2010, 02 February 2023 - 07:27. |
#17
Posted 02 February 2023 - 14:55

Eu folosesc pentru gratar lemne in loc de carbuni
Gratarul insa as zice ca e mai bine pe lemne
Dar sa-mi explice mie marii grataragii pe lemne/carbune cum fac ei sa tina o temperatura constanta o perioada indelungata de timp? Tandir rezolva toate problemele! In clipul de mai jos un nene roman si-a facut un tandir care functioneaza cu lemne si dupa arderea lemnelor mentine o temperatura constanta o perioada indelungata de timp. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ZydDmkIFkYo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Se gaseste si pe emag cam scump dar merita vazut produsul si pozele explicite ca sa intelegeti cum functioneaza. Pe you tube sunt clipuri fara numar cu tandir. Se face focul o data se incinge tandirul si dupa aia carnaraia se agata in interior. Carnea nu se atinge de jar sau de cenusa si iese curata. Se poate afuma orice carne la temperaturi mai mici. Edit: In uzbekistan de unde este originar tandirul se coate si paine in el.Se ia painea si se atinge de peretele tandirului si coca se lipeste de perete si sta acolo pana cand se coace painea dupa care cu ajutorul unui cutit se dezlipeste painea. Edited by Yhzx23, 02 February 2023 - 15:01. |
#18
Posted 02 February 2023 - 15:50

Wow, ce patimasi sunt romanii cand e vorba de sursa de alimentare a gratarului
![]() Multumesc pentru raspunsuri baieti, cum spunea cineva mai devreme (bine, rau, cine o stii ?) sunt decis pe gaz si as dori niste feedback legat de aceasta varianta. Intre timp m-am mai uitat pe net la unii altii (tot la forumul de nemti care sunt si ei extrem de patimasi) si oamenii sunt fani marca Napoleon, astia fiind un fel de Maybach al gratarelor, din ce am inteles. Inca mai caut variante mai accesibile pt ca imi sta bine cu ambii rinichi. Edited by Rip00, 02 February 2023 - 15:51. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users