Gratar pe gaz incorporabil. Aveti vreunul ?
Last Updated: Sep 24 2023 10:13, Started by
Rip00
, Feb 01 2023 10:29
·
4

#19
Posted 02 February 2023 - 21:34

Wow, ce patimasi sunt romanii cand e vorba de sursa de alimentare a gratarului ![]() Multumesc pentru raspunsuri baieti, cum spunea cineva mai devreme (bine, rau, cine o stii ?) sunt decis pe gaz si as dori niste feedback legat de aceasta varianta. Intre timp m-am mai uitat pe net la unii altii (tot la forumul de nemti care sunt si ei extrem de patimasi) si oamenii sunt fani marca Napoleon, astia fiind un fel de Maybach al gratarelor, din ce am inteles. Inca mai caut variante mai accesibile pt ca imi sta bine cu ambii rinichi. Nu ma pricep la marci, brand.uri de gratare (nu stiam ca este o industrie intreaga)....insa iti pot confirma ca alegerea ta este buna in sensul migrarii pe gratar Gaz. Ca fapt divers, si care.ti sustine alegerea: m.am ospatat la un cumnat, in Canada, folosind un astf de utilaj (sigur modelul acela nu.l gasesti in europa), dar ceva similar trebuie sa fie. Am ramas incantat de rapidititate, usurintza cu care faceai fripturile. Secretul era temperatura setata pt fiecare tip de carne/gust samd. Rocile acelea din cenusa vulcanica am inteles ca se pot spala/curata periodic... Spor la achizitionat PS. Mi.as lua pt inceput unul mediu ca facilitati, dimensiuni, pretz samd. Posibil ca anumite functii sa nu le folosesti niciodata pt unul scump, nu stiu..... Sau sa nu.ti placa cum prepara carnea |
#20
Posted 04 February 2023 - 10:12

Lasand glumele, astfel de gratar este mult mai usor de intretinut, de exploatat si nu te face sclavul lemnelor si carbunilor. Trebuie doar atentie sa nu ramai fara butelie (nu recomand buteliile umplute cu GPL auto). Este foarte nasol sa te prinda cu fripturile pe gratar si sa nu mai ai presiune in butelie. O alta atentie este ventilatorul si cosul gazelor. Daca este pe lava vulcanica, pana ajunge la temperatura de lucru, grasimea scursa pe lava (de la alte vechi fripturi), se va arde si scoate fum mult. Eu il am in aer liber si tirajul este perfect. Eu curat gratarul dupa 30-40 de cicluri, in sensul ca scot lava si o "cern" Lava pulbere cade si pe arzatoare, care trebuiesc curatate. Dupa o astfel de operatie mai completezi cu lava. Il am de peste 25 de ani, am schimbat arzatoare si gratarul pe care sta lava (s-au deformat de caldura). Sunt foarte multumit de acest gratar. O alta recomandare este sa gasesti un loc facil pentru butelie, dar nu sub gratar. Pofta buna.
Attached FilesEdited by Grig, 04 February 2023 - 10:13. |
#21
Posted 19 April 2023 - 11:06

Hello,
De ce nu recomandati GPL? Ce parere aveti de asta de la Lidl, ce apare saptamna viitoare? Bine ca in DE e mai ieftin ca si salariile sunt la fel, mai mici la ei... https://www.lidl.ro/...er/page/42?ar=0 https://www.lidl.de/...4-kw/p100345602 |
#22
Posted 23 September 2023 - 11:52

benis, on 01 februarie 2023 - 15:04, said:
Decât să iei grătar pe gaz, mai bine iei unul electric, sincer să zic. Fără fumul de lemn nu mai are nici un farmec ăla pe gaz. Eu mai făceam la grătar electric, avantajul era că în tavă se aduna grăsimea pe care o refoloseam, făceam sos cu Eu am si pe gaz si pe carbuni..De departe prefer gaz..Outdoorchef si Weber pe carbuni. Afumarea pe carbuni se face cu cipsuri de lemn de diferite arome. Hikory-nuc american, whyski, lemn de butoi de vin rosu, mar...in functie de carne , ca nu toti mananca afumat. La gaz afumarea e slaba. La gaz de departe iese mai bun pestele si legumele..isi mentin gustul..doar nu mananc niste legume afumate. La gaz e versatil...poti face pe ninsiare, ploaie Ie, vant, poti controla focul, in trei minute ai temperatura dorita. Eu nu folosesc carbuni ca ard repede...folosesc bricheti, acei carbuni rotunzi ca un ou. Carbunii clasici sunt pentru searing..aduca la carnea de vita ce trebuie puternic facuta la exterior si sucurile se sigileaza in interior..La final sacul de arbuni e 30 lei si faci odata..o butelie e 80 lei si fac 3 luni de zile daca fac gratar odata la 2 zile..Gratar electric am avut..de departe cel mai prost..consuma enorm si carnea are gust de furaje. Atat la cel de gaz cat si la carbuni cumparati grill de fonta..nu se lipeste carnea si gust superior decat pe fier. Mai jos cipsuri de afumare din lemn de diferite arome Pe timp.urat, ploaie, iarna sau cand ma grabesc aprind carbunii cu pistol cu aer cald..3 minute..Dezavantaj, iti trebuie priza in curte..vezi clipul atasat. Acesta e un gratar mic portabil de picnic Weber Smokey Joe, pentru 2-3 fripturi. Weber cel mare de 57 cm dianetru il folosesc cand am invitati sau fac mai multe..carne, carnati, sunculite.. Attached FilesEdited by cristian_e, 23 September 2023 - 11:58. |
#23
Posted 23 September 2023 - 12:20

Nu mai luati gratare din piete, etc..Gratarul obligatoriu trebuie sa aibe capac cu fante de reglat tirajul de aer. Fara capac, carnea iese uscata si arsa..In poza, gratarele mele, Weber pe carbuni de 57 cm diametru si Outdoorchef pe gaz, plus micul Weber Smokey Joe , gratar portabil pentru picnic sau cand vreau sa fac putina carne..
Attached FilesEdited by cristian_e, 23 September 2023 - 12:28. |
#24
Posted 24 September 2023 - 10:13

Nu mai dati banii pe la tot felul de sobari sa va faca gratare in curte din caramida, se gasesc si in magazinele de bricolaj..Sunt fara capac, te afuma, carnea iese uscata. Marea drama e ca in 2-3 ani se fisureaza si crapa de la ciclurile inghet-dezghet
Edited by cristian_e, 24 September 2023 - 10:14. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users