Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 

Cum depistez un marlan la bloc?

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
107 replies to this topic

#19
wertyck

wertyck

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,621
  • Înscris: 13.03.2005
Se pare că ai o problemă frustrantă și posibil perturbatoare cu zgomotul venit de la vecini. Poate fi dificil să gestionezi problemele de zgomot, mai ales atunci când pare că persoanele care fac zgomotul nu sunt conștiente de acest lucru sau îl negă. Iată câteva lucruri pe care le poți încerca:

Documentează zgomotul: ține o evidență a când are loc zgomotul, cât durează și cât de des se întâmplă. Acest lucru te poate ajuta să identifici modele și poate fi de asemenea util dacă trebuie să escaladezi problema către autorități sau să ceri asistență legală.

Comunică cu vecini tăi: poate fi util să încerci să comunici din nou cu vecini tăi despre problema zgomotului, explicând cum te afectează și întrebând dacă pot face ceva pentru a o diminua. Este posibil să nu fie conștienți de problemă sau să existe o soluție pe care o pot încerca. Este important să abordezi această conversație calm și respectuos, chiar dacă te simți frustrat.

Ia în considerare să vorbești cu managementul clădirii sau cu asociația de proprietari: dacă zgomotul continuă în ciuda eforturilor tale de a comunica cu vecini tăi, poate fi util să apelezi la managementul clădirii sau la asociația de proprietari pentru asistență. Ei pot să medieze situația sau să ajute la găsirea unei soluții.

Cu toate acestea, dacă discuția cu vecinul dvs. nu duce la rezolvarea problemei, puteți lua în considerare să vă adresați autorităților sau să apelați la ajutorul unui mediator sau al unui avocat. În România, există o serie de măsuri pe care le puteți lua în cazul în care aveți probleme cu vecinii dvs., inclusiv să apelați la Poliția Locală sau la Garda de Mediu. De asemenea, puteți să vă adresați autorităților locale pentru a vă ajuta să rezolvați problema. În cazul în care problema zgomotului persistă și niciunul dintre aceste măsuri nu duce la rezolvarea ei, puteți să luați în considerare să apelați la un mediator sau la un avocat pentru a vă ajuta să rezolvați problema.

Este important să înțelegeți că rezolvarea problemelor cu vecinii poate fi uneori dificilă și poate dura ceva timp, dar cu perseverență și răbdare, în cele din urmă puteți găsi o soluție care să fie satisfăcătoare pentru ambele părți. Înțeleg că această situație poate fi stresantă și frustrantă, dar sper că sugestiile mele vă vor ajuta să găsiți o soluție care să vă ajute să vă îmbunătățiți calitatea vieții.

Edited by althea, 29 December 2022 - 02:40.


#20
Cyanid3

Cyanid3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 03.05.2022

 TehCube, on 28 decembrie 2022 - 22:17, said:

Eu zic sa tot insisti pe la vecini pana mai gasesti 1-2 care aud si ei. Astfel poti sa afli de unde vine prin triangulare. Posted Image

E complicat, pentru ca daca e 2, aud doar eu. Daca e 1, ar trebui sa se auda sub el, dar am vorbit sub 1 si cica nu a bagat de seama. Dar a si zis de ce, ca are bucatarie si nu sta mult si cand stai in bucatarie faci si tu una alta, uneori cu zgomot, poate nu bagi in seama. La bucatarie nici eu nu as baga in seama astfel de zgomote. Plus ca e posibil sa nu fie pe podea ci pe perete, sa aiba ceva sertare, dulapuri sau ceva ce nici nu-mi trece prin cap, lipit de perete, iar la mine sa se auda aproape totul.


Asta cu politia pica din start. Ar trebui sa stea politisul la mine pana se aude. Iar uneori nu se intampla 5-6 ore. Dupa care se intampla de 30 de ori in urmatoarele 5-6 ore. Si chiar sa zicem ca ii tin la cafea 1 ora si am norocul sa se auda, ei abia fac ceva cand e muzica la maximum. Stiu oameni care au chemat politia de 10-20 ori pana au rezoolvat, iar asta cu muzica data tare si confirmata de 3-4-5 vecini. Deci pe mine din start nu cred ca ma baga in seama.

La tara e un birt, se auzea muzica noaptea in jumate de sat. Am sunat, au venit, au dat mai incet, au plecat politistii, au dat inapoi tare, am sunat iar, iar au venit, iar au redus volumul, au plecat, iar au dat tare. Am sunat iar, la care mi-au raspuns sa vin la sectie sa dau declaratie a 2-a zi si gata, ca ei nu mai vin. Deci la noi politistul e mana in mana cu cei care tulbura linistea. Eu nu stau acolo, dar altii care stau permanent au chemat politia de zeci de ori pana s-au rezolvat problemele cu boxe de nunta date tare in curte. Dar cum se oprea unu, incepea altul si iar dura luni de zile pana se luau masuri si se dadeau amenzi. Politistii incercau mai mult sa determine victimele sa isi vada de treaba, abia cand lua amploare, amenintau ca merg mai departe, se dadea amenda.

Edited by Cyanid3, 28 December 2022 - 22:35.


#21
ambr0zie

ambr0zie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,540
  • Înscris: 04.01.2006
Zgomotele in bloc se propaga ciudat si uneori te poti pacali. fiind convins ca vin dintr-o directie si de fapt nu.
E foarte posibil ca tu sa auzi amplificat din cauza structurii blocului si oamenii sa nu fie marlani, dar asta conteaza mai putin. Eu stiu ce inseamna sa te enerveze zgomotele altora si multi vor spune ca subiectul e bascalie sau esti prea sensibil.
Daca nu ai nimerit autorul (sau autorul a aplicat tactica "nu stiu nenea") mai e o varianta, daca locuiesti singur sau macar prinzi momente cand esti singur in casa.

Eu am deasupra un meloman coclit care are placerea de a asculta muzica la maximum in intervalul 13-15. Lucrez de acasa si imi freaca tot cheful de munca. Porneste youtube, lasa tot, inclusiv reclame.
Dupa ce nu a raspuns la usa, am gasit o alta metoda. Cand era o mica pauza intre melodii, am urlat cat am putut (si pot) - DA MAI TARE SI INCHIDE-L, [....] - aici am mai adaugat anumite urari de dulce.
A oprit.
A mai incercat peste 3 zile, am aplicat aceeasi metoda, cu mai mult de dulce. A oprit.
Desigur, nu e 100% sigura metoda. Poate sa nu auda respectivul, daca te aud altii vor spune de tine ca esti sarit (mie sincer nu prea imi pasa) sau poti da peste unul nebun care sa faca scandal sau sa mareasca zgomotele in bataie de joc.
Eu banuiesc ca e unul din cei pe care i-ai intrebat, dar "nu si-au dat seama" ca ei sunt. Cu ghilimele mari.

#22
Eusebiu70

Eusebiu70

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 02.02.2012
La mine in bloc deasupra apartamentului meu locuieste o gasca cu parintii plecati din tara.Dimineata de pe la 09 program de manele pe intensitate medie pana pe la 12 apoi relativ liniste , insa seara dupa 01.30 ii vine iubitul si alte "zgomote" cel putin o ora jumate si apoi liniste pana dimineata.
P.S Nu credeam ca 0r@lul se poate auzi atat de clar prin pereti.Viata la bloc

#23
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,580
  • Înscris: 08.03.2017
Cand e galagia in toi faci echipa cu inca o persoana , unul sta in casa si celalalt scoate siguranta principala la apartamentul banuit - daca se face liniste instantaneu clar ai nimerit , daca nu rapid cuplezi siguranta si toti vor spune "a , iar ceva pana de curent"
Dupa ce vei depista iti transmit pe privat metode de a obosi vecinul ca sa nu mai aibe energie de a tara una alta prin casa .

#24
Cyanid3

Cyanid3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 03.05.2022
Nu merge cu siguranta, ca sunetele sunt 1-2 secunde, liniste 5, 10 sau 15 minute, iar harjaiala puternica, iar liniste. Iar in afara de zgomotele transmise direct in ziduri, restul nu se prea aude, vocile se aud foarte greu, trebuie sa ridici mult tonul ca sa se auda la vecini si nici atunci nu prea se intelege ce zici. De sex oral, cum se zice mai sus, nici nu se pune problema sa se auda. Ghinionul meu e ca cineva face zgomote pe care le transmite direct in pereti, astea se transmit.

Cred ca fiul celui de la 1 este student, am senzatia ca va pleca la facultate. Daca pleaca, pleaca si soacra (sa-l dadaceasca pe cel mic vin, din ce mi-a zis cineva). Deci ramane omul singur si asa e mai usor de vazut cand e plecat. Trebuie sa vad cum fac, si eu am serviciu si nu pot face pe detectivu toata ziua. Au o masina, dar o folosesc ambii. Daca vad ca ramane masina la tata, imi pot da seama cand pleaca daca nu o mai vad. Iar daca pleaca si tot se aude, inseamna ca e de la cel de deasupra.

Mie la ureche de la bucatatia celui de la 1 tot mi se pare ca se aude.

Edited by Cyanid3, 28 December 2022 - 23:08.


#25
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,297
  • Înscris: 13.01.2011
Cyanură
Eu cred că tu ești făptașul, dar vrei să te joci cu mintea noastră, să ne faci cu capul.
Este?!  :naughty:

#26
Cyanid3

Cyanid3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 03.05.2022
Daca incep sa spun tot ce imi vine de ala care face si de neamul lui, cred ca nici nu mai nimeresc moderatorii butoanele de sters mesaje, de ban, de nimic, inchid forumu cu totul, sa-si revina din soc si baga regula sa modereze permanent toate mesajele de la useri inainte de postare.



Apropo, stiu pe cineva care are acces la ochelari cu termoviziune, dar nu a vrut sa ma serveasca, cica mai degraba vine sa-i ameninte si intimideze pe toti din bloc decat sa imi dea ochelarii. Prietenii la nevoie se cunosc...

Edited by Cyanid3, 28 December 2022 - 23:17.


#27
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,800
  • Înscris: 09.01.2007
La cat costa asa ceva, nu ma mira.
Plus ca te cunoaste, deci doar motive in plus sa n-aiba incredere in tine ca-i folosesti crestineste. Posted Image

Da' la ce planuiai sa folosesti acei ochelari?

Edited by TehCube, 28 December 2022 - 23:34.


#28
scub

scub

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,391
  • Înscris: 30.11.2005
Iesi pe hol , cauta tabloul electric si    timp de 3 minute "tai tensiunea" la  cate un  apartament . Apoi  ciulesti urechile , poate , poate ..

#29
Cyanid3

Cyanid3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 03.05.2022

 TehCube, on 28 decembrie 2022 - 23:33, said:

La cat costa asa ceva, nu ma mira.

Nu e vorba de cost, dar nu sunt ai lui personali, doar ca ii are locul unde e angajat si ii e tarsa sa ii ia sa ii foloseasca la asa ceva.

Ma gandeam ca vad cu ei cine e in camerele alaturate si ce miscari fac.

 scub, on 28 decembrie 2022 - 23:44, said:

Iesi pe hol , cauta tabloul electric si timp de 3 minute "tai tensiunea" la  cate un  apartament . Apoi  ciulesti urechile , poate , poate ..

A mai zis cineva. La ce ajuta? Ca nu inteleg. O sa ii aud ca se vaita in orice apartament. Iar harjaiturile oricum se aude uneori de 15 ori intr-o ora, alteori deloc 2 ore, nu ma ajuta la nimic. Aud ca se vaita si atat. Plus ca mi se pare deplasat sa fac asa ceva unora care nu stiu daca au sau nu legatura cu problema.

#30
honeybee

honeybee

    tougher than the rest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,490
  • Înscris: 21.04.2014
Zici ca zgomotele au aparut imediat dupa ce vecinul de la 1 a ramas vaduv?

Poate bintuie spiritul nevestei. O apuca bucatareala, cind aude ce muzica asculti. Nici cu popa nu cred ca scapi de ea. :priest:

#31
Cyanid3

Cyanid3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 03.05.2022
S-a repetat ideea cu sigurantele, s-a repetat duma cu fantoma sotiei, urmeaza ideea ca am imbatranit si am devenit sensibil? Ca daca da, sa sa fugiti rapid dupa ce scrieti.

#32
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,297
  • Înscris: 13.01.2011
Mie nu îmi sună bine asta: ,,Cum depistez un marlan la bloc? "

Eu am văzut destui dereglați, care fac istericale, dacă pică o pană pe podea.
Nu zic că este cazul tău.

Așa că, revenind la titlu, ești sigur sigur, că nu sînt zgomotele normale dintr-un bloc?!

Un hîrșîit de scaun ici colo, un tîrșîit de papuci dincolo, o telecomandă de tv scăpată pe jos, iar toate cumulate, ție îți dau impresia că ești... Dante.

 Cyanid3, on 29 decembrie 2022 - 00:09, said:

Ca daca da, sa sa fugiti rapid dupa ce scrieti.
Vezi că zicea un coleg, că este prostituție mare, ca să faci un cont nou, și să poți posta unde și cînd  vrei  :D

#33
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,134
  • Înscris: 04.02.2011
Nu mai bine antifonezi cu menbrană și ai -20 de decibeli decât să îți bați capul? Cu siguranță ieși mai ușor și mai ieftin decât să angajezi detectivi, avocați și mai știu eu ce..

#34
Cyanid3

Cyanid3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 03.05.2022

 crisstonne, on 29 decembrie 2022 - 00:21, said:

Un hîrșîit de scaun ici colo, un tîrșîit de papuci dincolo, o telecomandă de tv scăpată pe jos, iar toate cumulate, ție îți dau impresia că ești... Dante.


Da, e un marlan care harjaie un corp dur de peretii blocului si se aude oribil si e acelasi zgomot de multe zeci de ori pe zi la toate orele posibile. E ca si cum te-ai aseza pe un scaun si cu greutatea ta pe el te-ai tari pe gresie sau parchet jumate de metru sau un metru. Fiind beton, la vecin se aude aproape la fel ca la tine. De ce intrebi de telecomenzi sau alte obiecte scapate cand eu am explicat clar si repetat sunetul? Si de ce pui harsaitul de scaun, care poate ajunge spre 100dB, adica la fel de tare cat poti tu tipa cu toata puterea ta, iar un tarsait de papuci abia daca se aude oricat te-ai concentra

Edited by Cyanid3, 29 December 2022 - 00:32.


#35
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,800
  • Înscris: 09.01.2007

 Cyanid3, on 28 decembrie 2022 - 23:54, said:

Ma gandeam ca vad cu ei cine e in camerele alaturate si ce miscari fac.
Te-ai uitat la prea multe filme, nu asa functioneaza. Nu vezi cu ei prin beton. Poate prin fum, ferestre intunecate, etc.
https://www.pyrosale...ere-is-it-used/

#36
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,134
  • Înscris: 04.02.2011

 Cyanid3, on 29 decembrie 2022 - 00:30, said:

Da, e un marlan care harjaie un corp dur de peretii blocului si se aude oribil si e acelasi zgomot de multe zeci de ori pe zi la toate orele posibile. E ca si cum te-ai aseza pe un scaun si cu greutatea ta pe el te-ai tari pe gresie sau parchet jumate de metru sau un metru. Fiind beton, la vecin se aude aproape la fel ca la tine. De ce intrebi de telecomenzi sau alte obiecte scapate cand eu am explicat clar si repetat sunetul? Si de ce pui harsaitul de scaun, care poate ajunge spre 100dB, adica la fel de tare cat poti tu tipa cu toata puterea ta, iar un tarsait de papuci abia daca se aude oricat te-ai concentra

Omule, nu ajung la 100 de decibeli prin pereți. Pune un decibelmetru și vei vedea. Dacă ai 60 de decibeli, cu o singură membrană ajungi la 40, mai slab ca un frigider.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate