Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Schimbari servicii OLX

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#1
adrian993

adrian993

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 23.05.2017
Inainte cand puneai un anunt pe OLX, in anumite categorii de servicii, puteai sa pui doar pe un judet. De vreo 2-3 luni, poti sa pui acelasi anunt, dar pe toata tara. Suna bine in teorie, dar in practica nu am mai primit niciun apel de pe OLX.

Inainte aveam cel putin un apel pe saptamana, cu anunt sponsorizat si de vreo 2-3 luni de cand au schimbat politica, nu am mai primit niciun apel.

Cum a fost schimbarea asta pentru cei care oferiti servicii si folositi sponsorizarile?

#2
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,128
  • Înscris: 10.07.2013
Siteul OLX devine nesuferit pe zi ce trece pentru userii vechi....Posted Image Posted Image Posted Image

De la un timp nu am mai vandut nimic.

Edited by xmanyacs77, 08 December 2022 - 22:06.


#3
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,631
  • Înscris: 07.02.2003
Au inceput si OLX sa strice listarile dupa stilul altor site-uri unde nu citeste mai nimeni daca nu promovezi ceva.
Daca ai alternativa mai buna renunti la ei si gata.

Edited by andreic, 08 December 2022 - 23:32.


#4
cris2d2

cris2d2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,901
  • Înscris: 16.03.2007
[E putin off-topic ceea ce scriu mai jos dar, daca tot ne plangem de oleics pe Dezbateri, las si eu parerea mea.]

In ultimii doi-trei ani le-am trimis nenumarate mailuri in care le explicam cat de prost functioneaza motorul lor de cautare. De cateva luni l-au prostit si mai mult: nu mai cauta default doar in titlu si, la alegere, in descriere, ci in ambele. Iese o babilonie de nedescris la ceea ce gaseste, afiseaza anunturi care nu au nici o legatura. Raspunsul lor a fost:

Intelegem cat este de neplacuta aceasta situatie. Echipa tehnica ne-a instiintat ca modul de functionare a motorului de cautare folosind cuvinte cheie a fost modificat, astfel incat utilizatorii vor vedea pentru prima data anunturile ce prezinta o oferta cat mai potrivita pentru nevoile lor.
Acest nou mod de afisare a fost creat pe baza unui algoritm ce determina preferintele utilizatorilor in functie de cautarile lor, filtrele pe care acestia le aplica sau anunturile salvate.
Este o functie in curs de dezvoltare si te asiguram ca aceasta a fost implementata dupa lungi cercetari, ce au ajuns la concluzia ca rata de succes a unei tranzactii incheiate este determinata de acest nou tip de afisare al anunturilor.
Te asiguram ca toate aceste noi functii au scopul de a imbunatati experienta pe care le-o oferim clientilor nostri.
Recomandarea noastra in cazul in care doresti ca cauti un anunt folosind cuvinte cheie ar fi sa selectezi inclusiv categoria acestuia, astfel incat sa fie afisate ofertele ce iti prezinta interes.


Hai sa shimbam schimbarea ca sa avem activitate si sa justificam salariile + alte motive tipice multor proprietari de aplicatii (nu vreau sa zic dezvoltatori, sunt convins ca OLX are o echipa de developeri care doar executa ordinele primite de mai sus, de la cei care decid ce si cum sa faca softul lor).

#5
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,266
  • Înscris: 06.01.2007
Nu functioneaza prost motorul lor de cautare, insa nu functioneaa asa cum ai vrea tu ci cum vor ei.
Asta-i tendinta. Vezi pe Aliexpress. Cauti ceva si iti intoarce ceea ce cred ei ca tu ai sanse sa cumperi. Adica cauti periute de dinti si ei iti intorc telefoane, bazate pe un "algoritm inteligent" care la randul lui se bazeaza pe istoricul tau si nevoile lor de promovare.
Si la Tazz e asa. Cauti saorma si ei iti dau burgeri pe primele pozitii.
Si in curand asa o sa fie peste tot. La emag, vrei un televizor si-ti vor gasi fiare de calcat. Pana nu cumperi un fier de calcat, nu vei putea sa vezi niciodata un televizor in lista de return.
Inteligenta artificiala se cheama. Faci ce vrea robotul, nu ce vrei tu. Pai ce inteligenta e aia care face ce vrei tu?

In contitiile de marketing modern, unde ai milioane de variante posibile, e greu sa razbati, sa faci o diferenta pentru un anume produs daca nu umbli cu smecherii de-astea.
Exista astfel de motoare de cautare si probabil olx au "achizitionat" si ei un astfel de motor, ramanand sa-l faca functional.

Noi suntem prima generatie de oameni de pe planeta pamant care au beneficiat de un robot de cautare care face ce vrem noil. Si ultima. De-acu incolo, lucrurile se vor complica. Inteligenta artificiala va deveni tot mai simandicoasa. Vei cauta un semering la o masina de spalat si motorul de cautare va face tot ce-i sta in putinta sa nu cumperi acel semering ci masina de spalat cu totul. Te va face sa crezi ca nu exista niciunde ceea ce cauti tu si ca nu ai alta optiune decat ce iti recomanda el.

Deja reclama este ceea ce nu ar trebui sa fie. Oamenii platesc pentru a nu vedea reclame, cand teoretic, ar trebui sa ti le doresti ca-s spre informarea ta si in interesul tau. Dar deja, platesti sa nu le mai vezi.

Edited by maccip, 09 December 2022 - 09:02.


#6
cris2d2

cris2d2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,901
  • Înscris: 16.03.2007
Trist...

Legat de căutarea pe OLX, am ajuns să caut cu Google search mai eficient decât pe platforma lor, fiindcă pot folosi wildcards, filtrare după o perioadă de timp etc.

#7
krtyna

krtyna

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 571
  • Înscris: 07.04.2021
Nu stiu cat de bune sau proaste sunt cautarile, dar siteul functioneaza foarte prost. Si e tot mai rau pe zi ce trece.
Primesc erori frecvent, ba te delogheaza din senin, ba se blocheaza la unele cautari avansate la masini de trebuie sa inchizi tabul si sa o iei de la 0, cautarile favorite nu mai functioneaza dupa o perioada si trebuie sa le faci din nou.
Apoi daca vrei sa generezi un awb in varianta mobila e aproape imposibil. Am fost in situatia asta din cauza ca site-ul mi-a generat awb gresit acasa (se schimba campurile aiurea si daca nu esti pe faza raman asa), si cand am ajuns la Fan a trebui sa il refac pe mobil.  M-a luat vreo 20 de minute timp in care s-a facut coada la Fan.

#8
bai3tzash

bai3tzash

    Membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,542
  • Înscris: 01.08.2006
Din pacate inca e siteul cel mai cunoscut de anunturi si lucram cu ce avem.
Am si eu un anunt pe firma, la datele de facturare, in aplicatie, nu pot sa aleg CUI-ul fara RO in fata. Trebuie sa dau de un calculator ca sa scot RO-ul :)).
Ca sa nu mai vorbim ca aproape pentru orice e nevoie sa dai bani pentru a posta anunt. Cel putin la servicii, daca dai banu' ai anunt, daca nu, nu.

#9
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,266
  • Înscris: 06.01.2007
Eu nu am vandut niciodata nimic, dar mai cumpar de pe olx. Din perspectiva de cumparator, modul in care se face cautarea si filtrarea rezultatelor mi se pare aiurea si impotriva scopului.
Oricum, cel mai enervant e pe Aliexpress Ebay si Amazon. De pe Ali cumpar, dep e celelalte nu cumpar, insa rezultatele cautarilor sunt total impotriva a ceea ce vreau eu sa caut. Si am impresia ca Aliexpressul e pe loul 3, dupa celelalte doua platforme. Ma rog, e cea care ma enerveaza cel mai mult pentru ca o folosesc cel mai mult Pe celelalte platforme nu le folosesc decat pentru a cauta reviewuri la diverse produse.
Cum marile platforme dau tonul, e sigur ca acolo vor ajunge toate astea mai mici. Se pare ca modul lor neetic de a face comert electronic are succes, deci selectia naturala intr-acolo va duce.

#10
cris2d2

cris2d2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,901
  • Înscris: 16.03.2007
Mie ebay mi se pare cel mai bun dintre cele enumerate, fiindcă au un filtru care celelalte nu le au: "for parts/not working".

Atâtea anunțuri prost încadrate am găsit pe OLX, mai ales telefoane mobile, cu descriere de genul: "Telefon impecabil, fără zgârieturi, bla bla bla" și la sfârșit "Ecranul e puțin ciobit/zgâriat/crăpat/spart". Păi un astfel de produs e defect. Că ecranul funcționează și, uneori și digitizerul, asta e o altă chestiune, dar un astfel de device e considerat defect.

#11
dagobar

dagobar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,277
  • Înscris: 09.03.2019
Eu am redus folosirea OLX.
L-am folosit in calitate de vânzător dar si de cumpărător.
De ceva timp numai mai poți posta anunțuri gratuite in foarte multe categorii așa ca postez anunțurile pe alte site-uri gratis.
In calitate de cumpărător când caut prin motorul de căutare al OLX îmi afișează in primul rand reclame (aka anunțuri plătite) si mai rău le repeta de câteva ori pe aceleași anunțuri plătite pe aceiași pagina sau pagini diferite făcând căutarea inutila vis-a-vis de rezultate.
O vreme am mai cautat cu Google pe OLX însa deja si aici sunt probleme vis-a-vis de relevanta.
Pentru mine soluția a fost sa migrez spre alte site-uri.

#12
adrian993

adrian993

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 23.05.2017
Nu pot sa scot din schema OLX-ul deoarece are cateva zeci de milioane de vizite pe luna. Multa lume intra pe site si era un canal de vanzare foarte ieftin inainte. Sa dai 20 de euro pe luna pentru un anunt sponsorizat si sa primesti cateva apeluri, e ceva foarte bine. Eu nu am gasit ceva mai ieftin de atat, pe partea de promovare online. Acuma depinde si de ceea ce oferi, ca poate pentru unii functioneaza alte canale mai bine.

O sa incerc sa gasesc o solutie sa apara anuntul la mai multe persoane. Stiti pe cineva din administratia OLX sa dau o spaga? Posted Image

#13
dhaneey

dhaneey

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,693
  • Înscris: 25.10.2007

View Postdagobar, on 09 decembrie 2022 - 13:09, said:

Eu am redus folosirea OLX.
L-am folosit in calitate de vânzător dar si de cumpărător.
De ceva timp numai mai poți posta anunțuri gratuite in foarte multe categorii așa ca postez anunțurile pe alte site-uri gratis.
In calitate de cumpărător când caut prin motorul de căutare al OLX îmi afișează in primul rand reclame (aka anunțuri plătite) si mai rău le repeta de câteva ori pe aceleași anunțuri plătite pe aceiași pagina sau pagini diferite făcând căutarea inutila vis-a-vis de rezultate.
O vreme am mai cautat cu Google pe OLX însa deja si aici sunt probleme vis-a-vis de relevanta.
Pentru mine soluția a fost sa migrez spre alte site-uri.

poti da si cateva exemple? Si eu vreau sa fac trecerea, doar ca nu stiu unde. Si pe lajumate au inceput sa taxeze, si astia nici macar n-au trafic Posted Image)) .
Iar de pe publi nu-mi aduc aminte sa ma fi contactat cineva vreodata. Mai stie cineva vreun site de vanzari bun?

LE: ce bune erau vremurile cand se putea vinde pe forum softpedia si computergames,,,

Edited by dhaneey, 09 December 2022 - 21:01.


#14
cris2d2

cris2d2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,901
  • Înscris: 16.03.2007
S-a dus naibii și căutarea pe OLX. De tot. Sunt afișate anunțuri expirate de luni de zile. De ieri de pe la amiază am observat, nici acum nu e rezolvat. E weekend...

Le-am trimis o sesizare ieri, au răspuns că In acest moment, avem o eroare tehnica ce vizeaza situatia semnalata de tine. Colegii din departamentul tehnic se ocupa cu prioritate de remedierea sa.

Edited by cris2d2, 17 December 2022 - 07:23.


#15
dhaneey

dhaneey

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,693
  • Înscris: 25.10.2007
Ce bine ca n-am mai reactualizat anunturile. Revenind. Un site de anunturi serios ( aka sa nu ia o mana si un picior )
Softpedia ce faceti? De ce nu lansati si voi un site de anunturi? Hai ca sunt multi sustinatori aici pe forum... cresteti repede.
Dar sa nu ne taxati ca olx-ul, ca ne bagam .l.   Posted Image

#16
krtyna

krtyna

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 571
  • Înscris: 07.04.2021
Si eu am inceput sa primesc mesaje pentru produse deja vandute de mult care le-am sters de pe site.
Uite cum aflam acuma ca defapt anunturile nu sunt sterse nici la 5 luni dupa ce le stergi

#17
cris2d2

cris2d2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,901
  • Înscris: 16.03.2007

View Postkrtyna, on 18 decembrie 2022 - 18:16, said:

Si eu am inceput sa primesc mesaje pentru produse deja vandute de mult care le-am sters de pe site.
Uite cum aflam acuma ca defapt anunturile nu sunt sterse nici la 5 luni dupa ce le stergi
Nu cred că sunt anunțuri șterse ci inactive. OLX se pare că are 3 stări pentru un anunț: activ, inactiv și șters.
M-am uitat în conversații pentru anunțurile mele care s-au finalizat cu vânzare: nici nu le pot vedea, sunt gri, fiindcă eu le șterg după ce produsele au ajuns la destinatari. De fapt, după ce pleacă de la mine curierul le inactivez și le șterg după ce e livrat.

Așadar, asta e problema (și se pare că încă nu au rezolvat-o dar a fost weekend și e de înțeles): anunțurile inactive au devenit vizibile și apar în lista de anunțuri active.

Și uite așa, căutând diverse aparate foto (fiindcă mă pasionează), am descoperit ce ieftin s-au vândut, din vară încoace, modele care acum sunt cu câteva sute de lei mai scumpe.

#18
krtyna

krtyna

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 571
  • Înscris: 07.04.2021
Si eu le sterg dupa ce vand,nu le tin la dezactivate.
Si nu,nu sunt sterse de olx pentru ca inca apar la cautari unele anunturi "sterse" de 6 luni.
Inca o chestie,azi am primit mail sa reactivez anuntul expirat xx, care defapt nu exista pentru ca l-am sters.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate