Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Mai merita facuta zacusca, in 2022, in casa (orase mari)?
Last Updated: Oct 13 2022 10:52, Started by
aaaa4567
, Oct 03 2022 12:07
·
0
#19
Posted 03 October 2022 - 13:25
#20
Posted 03 October 2022 - 13:26
Zacusca avea un singur scop in trecut: sa conservi abundenta de legume din sezonul de 2-3 luni pe an in asa fel incat sa ai ce consuma in lunile de iarna, ca acum 200 de ani nu aducea nimeni legume de sera din turcia si spania.
Atat si nimic mai mult. In contextul actual, sa ai in casa orice fel de conserva este o idee foarte buna. Pe nuclear fallout nu prea mai creste nimic. Adica mori cu cateva luni mai tarziu decat aia care n-au avut zacusca. Edited by abac, 03 October 2022 - 13:26. |
#21
Posted 03 October 2022 - 13:52
Daca o luam asa, nu merita sa facem nimic, hai sa cumparam orice.
|
#22
Posted 03 October 2022 - 13:59
tytysor, on 03 octombrie 2022 - 13:19, said:
Folclor! Sint la fel de saturate de chimicale si alea! |
#23
Posted 03 October 2022 - 14:01
https://poftafocului...egorie/zacusti/
Astea sunt cele mai bune produse gasite de mine, de mult timp ... |
#24
Posted 03 October 2022 - 14:04
Zacusca fac tot timpul anului.
2-3 borcane pentru placerea mea si a familiei. Asa cum pun vaza taiata la murat intr-un borcan mediu de sticla, pentru vaza la mancare si pentru zeama de acrit asa cum pun castraveti la murat, conopida, sau mult mai rar gogonele. O fac de placere, numai de placerea procedeului si a gustului De aceea ce pot face in casa nu cumpar niciodata din comert. Evidenta ca conserve pentru iarna nu mai are rost. Edited by vio69c, 03 October 2022 - 14:06. |
#25
Posted 03 October 2022 - 14:12
Vinetele, rosiile si ardeii kapia sunt in jur de 5 lei pret de piata in Bucuresti.
Daca se adauga si restul ingredientelor, probabil e mai scumpa zacusca facuta in casa, dar gustul este diferit de orice zacusca cumparata. Pe mine insa ma descurajeaza prepararea - e ceva munca - asa ca prefer sa cumpar din magazin si sa-mi fac pofta. Edited by Manasu, 03 October 2022 - 14:12. |
#26
Posted 03 October 2022 - 14:22
zacusca "pentru iarna" nu mai face nevasta-mea demult, nu aveam conditii optime de depozitare (doar balcon inchis) si se strica intr-o veselie, asa ca pune la congelaizer vinete si ardei copti, separat in pungute, si cind ne e pofta, dezgheatza si face "proaspata", sau numai ardei copti si face "o mincarica" de dai cu caciula dupa caini ..
|
#27
Posted 03 October 2022 - 14:34
#28
Posted 03 October 2022 - 14:56
Pana si taica-miu si-a facut deja cateva zeci de borcane cu zacusca.
|
|
#29
Posted 03 October 2022 - 14:57
aaaa4567, on 03 octombrie 2022 - 12:07, said:
Ma refer la preturi, întotdeauna produsele obținute la scară industrială vor fi mai ieftine decât cele obținute-n ogradă! că greu găsești ceva să se compare cu ce făcea mama/bunica e altă discuție... bine a zis cineva: cum altfel să dispui de grămezile de legume produse vara, în restul anului? cu toate că frigiderul era inventat de un secol (exagerez și io ), comuniștii îl trecuseră pe lista „decadențelor”..., ce să mai zic de congelator? iar ca să țin în congelator 7 luni o vânătă - mai bine nu... sunt conserve cu vinete coapte pe rafturi, io aș zice că-i mai gustoasă, dar și mai ieftină... adaug roșii de antalya și ceapă neaoșă... restul e tăcere! (că nu-i frumos să vb cu gura plină!) |
#30
Posted 03 October 2022 - 15:03
#31
Posted 03 October 2022 - 15:08
Manasu, on 03 octombrie 2022 - 14:12, said:
Vinetele, rosiile si ardeii kapia sunt in jur de 5 lei pret de piata in Bucuresti. Daca se adauga si restul ingredientelor, probabil e mai scumpa zacusca facuta in casa, dar gustul este diferit de orice zacusca cumparata. Pe mine insa ma descurajeaza prepararea - e ceva munca - asa ca prefer sa cumpar din magazin si sa-mi fac pofta. |
#32
Posted 03 October 2022 - 15:11
La pietele Rahova, Obor, astea mai mari. Sau la targul de pe Pucheni. Oricum pentru zacusca trebuie cantitati mari, iti mai lasa la pret in astfel de cazuri.
|
#33
Posted 03 October 2022 - 15:47
Acum 2 luni am facut zacusca
Am cumparat doar 15 kg de vinete. Rosiile si adreiul gras si kapia din gradina proprie. Vinetele - 3 lei/kg. Ce-i drept, nu sunt pretentios la calitate. Erau calitatea 2 adica un pic mai zbarcite, dar interiorul este foarte bun, mai ales ca nu lasa multa apa dupa coacere. Zacusca facuta in ceaun de fonta, la foc mic de lemne. Din doua ceaune ca cele din poza au iesit peste 50 de borcane de 400 de grame. Attached Files |
|
#35
Posted 03 October 2022 - 17:58
Ritualul de facut zacusca la mine acasa, este urmatorul:
Se pune gratarul in portbagaj, apoi ce trebuie pus pe gratar, de genul, ardei, vinete, etc ( nevasta stie mai bine, ea imi pune sacosile). Se trece pe la garaj, se iau lansetele si momeala si se seteaza azimut, malul Dunarii. Acolo, in timp ce lansetele stau in apa, se trece la copt ingredientele. Daca apare si o platica sau morunas ( nu este acelasi lucru cu morunul ), sunt bine veniti pe gratar, la urma. Tot acolo se curata de coaja, si se aduc acasa numai bune de tocat, fiert, pus la borcane. Pentru mine este exact ceea ce trebuie, ajutor pentru sotie, pescuit, relaxare, aer curat. Revenind la intrebare, pentru mine, DA, merita sa faci zacusca acasa. |
#36
Posted 03 October 2022 - 20:14
r_murphy, on 03 octombrie 2022 - 14:22, said:
zacusca "pentru iarna" nu mai face nevasta-mea demult, nu aveam conditii optime de depozitare (doar balcon inchis) si se strica intr-o veselie, asa ca pune la congelaizer vinete si ardei copti, separat in pungute, si cind ne e pofta, dezgheatza si face "proaspata", sau numai ardei copti si face "o mincarica" de dai cu caciula dupa caini .. phoenix76, on 03 octombrie 2022 - 17:58, said:
Ritualul de facut zacusca la mine acasa, este urmatorul: Se pune gratarul in portbagaj, apoi ce trebuie pus pe gratar, de genul, ardei, vinete, etc ( nevasta stie mai bine, ea imi pune sacosile). Se trece pe la garaj, se iau lansetele si momeala si se seteaza azimut, malul Dunarii. Acolo, in timp ce lansetele stau in apa, se trece la copt ingredientele. Daca apare si o platica sau morunas ( nu este acelasi lucru cu morunul ), sunt bine veniti pe gratar, la urma. Tot acolo se curata de coaja, si se aduc acasa numai bune de tocat, fiert, pus la borcane. Pentru mine este exact ceea ce trebuie, ajutor pentru sotie, pescuit, relaxare, aer curat. Revenind la intrebare, pentru mine, DA, merita sa faci zacusca acasa. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users