Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Mai merita facuta zacusca, in 2022, in casa (orase mari)?
Last Updated: Oct 13 2022 10:52, Started by
aaaa4567
, Oct 03 2022 12:07
·
0
#37
Posted 03 October 2022 - 20:27
aaaa4567, on 03 octombrie 2022 - 20:14, said: Ceva faci tu acolo, sa ma calce submarinul daca fac ceva deosebit, nici macar nu calc pe acolo, e teritoriul nevesti .. si DA, este de zona 51, iau vin varsat de la recas, il bag la sticle mai mici si in 2-3 luni se sampanizeaza hai ca p'asta n-ai mai auzit-o |
#38
Posted 03 October 2022 - 21:07
Zacusca nu mai fac de cativa ani, pentru ca nu prea mananc. Dar anul asta am facut castraveti si gogosari murati, suc de rosii si propria reteta de sos picant, pe care il folosesc de la pizza la sos de friptura. Vreau sa mai pun si ceva conopida in otet, poate si vartza murata.
|
#39
Posted 04 October 2022 - 03:56
aaaa4567, on 03 octombrie 2022 - 12:07, said:
Ma refer la preturi, in special Am inteles ca ardei kapia sunt vreo 8-10 lei in piata, rosiile se duc spre 6-7 lei, vinetele 7-8 lei. In aceste conditii, tinand cont ca legumele scad la 1/2 din greutate cand sunt puse pe plita, mai merita, ca pret, pentru o gospodarie mica sa isi faca zacusca? ma refer la bataia de cap, timp, si la cantitati rezonabile (10-30 de borcane), hai pentru cativ a ani si familia extinsa, nu la ceva semiindustrial... Pareri? Stiti niste preturi mult mai bune de atat, pentru Bucuresti? Maultumesc. Ca sa precizez mai clar, NU facem pentru ca e mai ieftin sau alte prostii din astea. Le facem pentru ca le pregatim pe gustul nostru, cum ne place noua. Exact asa cum fac si in decembrie carnati si sonc, pentru ca il fac asa cum imi place mie nu cum il fac cei din magazin. Si il fac cu ce vreau eu in ele. Multi care fac asta, exact ca mine, nu fac din motive de pret ci din motive de calitate si gusturi. Ai inceput gresit topicul. |
#40
Posted 04 October 2022 - 09:49
Merita din plin.
Vezi cat costa in magazin cele 10-30 de borcane. Care sunt pline doar de ceapa, morcovi si ceva chimicale. Vinetele si ardeii sunt doar pe eticheta. Si vezi cat costa sa le cumperi. Eu in Bucuresti am vazut preturi mai mici decat prin tara (oriunde ai vrea). |
#41
Posted 04 October 2022 - 14:43
Un articol pe subiect, cu preturi si diferentele foarte mari intre pietele din Bucuresti.
https://www.libertat...-toamna-4299087 |
#42
Posted 04 October 2022 - 16:56
Tot timpul anului am muraturi si zacusca.
Dar, pentru ca e cantitate mica 2-3 borcane/ serie o pun putin in cuptor sa se "rumeneasca " putin zacusca T.A 2015-sept (19).jpg 1.26MB 21 downloads toamna 2021 (3).jpg 285.19K 20 downloads Edited by vio69c, 04 October 2022 - 17:01. |
#43
Posted 04 October 2022 - 19:50
#44
Posted 08 October 2022 - 23:02
La costuri mai puneți și grătarul, cărbunii, benzina, șalele nevestei care sta aplecată peste chiuveta să curețe alea, intorsul in căldură și pe acolo iese.. da. Nu e o muncă ce merită, este doar de relaxare eventual pt o duminică
|
#45
Posted 13 October 2022 - 10:44
In alti ani făceam 3 șarje de zacusca (30 borcane mari de 800)...anul asta doar una. In fiecare an la sfârșitul lui august - atunci găsesc eu cele mai bune preturi. Cam 45 lei a costat materia primă pt o șarjă...in alti ani era 25-35lei
|
#46
Posted 13 October 2022 - 10:52
A facut femeia doua editii de zacusca.Plus mai am de luat de la capitala o zacusca de la mama,vreo 9 borcane,de figuri, cu ciuperci,maii boiereasca.Mi-am dorit sa maninc mai sanatos,toata viata am alergat dupa bani si am mancat pe fuga,ce si unde apucam.Sunt un mos retrograd si ma incapatinez sa ramin asa.
|
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users