Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Samsung ue55mu6402 optiuni/setari...

Transmitere Index ENEL

Tradiția impodobirii bradulu...
 R.I.P avocatul31

Plutitor cu temporizator

Lacuit la temperaturi scazute

Network Signal Guru
 Cum se monteaza obiectul asta?

Curent AC produs de alternator

GDPR | Algoritm computer vision p...

Elveția ia in considerare in...
 Windows Defender recuperare

Hackintosh Ryzen 5600g fara placa...

Cum izolez acest fir?

rtorrent - scripting
 

Reteaua merge greoi pe extern

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
vdingo11

vdingo11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,999
  • Înscris: 24.08.2005
Salutare.
Exista vreo posibilitate prin care sa imi dau seama daca in retea exista doua calculatoare care folosesc acelasi IP?

#2
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,811
  • Înscris: 05.12.2002
Da, arping
https://iponwire.com...ing-tool-linux/

#3
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,993
  • Înscris: 07.03.2006
Da.
Acum depinde ce echipamente ai tu in retea.
Stii care ar fi IP-ul folosit de mai multi clienti?
Daca da, dintr-un client neafectat:
windows
arp -a IP
sau
linux
arp IP
si afli mac-urile device-urilor ce folosesc acelasi IP.

sau ping in adresa de broadcast
si dupa arp -a

#4
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,176
  • Înscris: 24.11.2002
Merg arppingul, daca "hotul" nu i-a clonat si MAC-ul victimei.

#5
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,993
  • Înscris: 07.03.2006
Atunci, se foloseste o forma de autentificare in retea: 802.1x
nu ai cum sa previ mac spoofing ...

#6
vdingo11

vdingo11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,999
  • Înscris: 24.08.2005
Nu prea ma pricep eu foarte bine dar ideea este ca in diferite momente reteaua merge ca naiba. Apoi isi revine fara sa fac vreo schimbare.
Ma gandesc ca cineva sa fi pus la un alt calc un ip deja folosit si atunci apar conflicte. Ideea este ca eu nu stiu ce ip ar putea fi folosit de doua ori.
Sau am mai intalnit o situatie cand mi-a scos un fir dintr-un calc si l-a introdus in acelasi switch si se facea o bucla.

Nu stiu cum se poate depista cauza mai simplu.

Edited by vdingo11, 28 September 2022 - 11:52.


#7
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,993
  • Înscris: 07.03.2006
Suna un prieten...

#8
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,493
  • Înscris: 05.01.2006
Sau ai putea incerca sa mentionezi aici mai multe detalii si poate vedem noi ceva... (@ogo: Posted image )

Vizualizare mesajvdingo11, pe 28 septembrie 2022 - 11:52, a scris:

Nu prea ma pricep eu foarte bine dar ideea este ca in diferite momente reteaua merge ca naiba. Apoi isi revine fara sa fac vreo schimbare.
Ce inseamna acea retea practic? Ce router/server/etc - ce calculatoare si cate in prima faza...
Dupa care ce inseamna ca merge rau si unde? Pe un calc sau pe toate? Pe o pagina sau intr-o aplicatie specific sau pe orice pagina/aplicatie?

#9
vdingo11

vdingo11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,999
  • Înscris: 24.08.2005
Reteaua contine un router pe linux si in jur de 100 de calc in total.
Functionarea necorespunzatoare in unele momente inseamna ca paginile web (oricare) se incarca foarte greu

Calculatoarele functioneaza ok daca acceseaza aplicatii instalate pe ele.
Fara sa facem nimic dupa un timp functioneaza ok.

#10
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,493
  • Înscris: 05.01.2006
Este posibil ca cineva sa dea drumul la torente? Poti vedea daca un calculator are deschise multe conexiuni in acele momente?
Si presupun ca toate acele calculatoare sunt cu useri ce au drepturi de admin - deci fiecare isi poate seta ce doreste dpdv retea/etc... right?

Edited by Ravy, 29 September 2022 - 08:51.


#11
vdingo11

vdingo11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,999
  • Înscris: 24.08.2005
Calculatoarele sunt cu win7 sau win10 si sunt useri cu drepturi limitate (nu admin)
Sa dea drumul la torente cu siguranta pot ca vin cu aplicatiile pe stick si doar le pornesc.
Mai pot juca si jocuri online, etc.
Calculatoarele sunt inpartite in mai multe sali si nu prea poti vedea ce face fiecare.

View PostRavy, on 29 septembrie 2022 - 08:50, said:

Poti vedea daca un calculator are deschise multe conexiuni in acele momente?
Eu nu stiu cum dar daca imi dai un sfat pot verifica.

#12
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,993
  • Înscris: 07.03.2006
no offence, dar raman la primul sfat oferit: cheama pe cineva care se pricepe.
sau macar incearca sa dai de persoana care v-a facut reteaua; sunt prea multi clienti in "joc" iar subiectul te depaseste....
pot fi o multitudine de inadvertente in retea (atat fizic cat si/sau logic) sau pur si simplu conexiunea voastra de internet da rateuri.

ca fapt divers,
ce distributie de linux foloseste router-ul "self-made" ? s-au facut update-uri/upgrade-uri intre-timp?
ce output ai la
route -n
  sau
ip route show
sau
netstat -rn
?
(toate arata acelasi lucru)

lasa adresele din RFC1918 i.e. 192.168.0.0/16, 172.16.0.0/12, 10.0.0.0/8 ne-editate, editeaza cu XXX doar ultimii doi octeti din adresa/adresele publice, adica, ca si exemplu: 1.1.1.1 il editezi ca 1.1.x.x
cate switch-uri ai in retea? sunt cu management? sunt puse in daisy-chain? daca da, cate dintre ele? care e topologia fizica a retelei? dar cea logica?(folositi vlan-uri) ... folositi si ipv6? ...

#13
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,230
  • Înscris: 25.10.2005
Daca fiecare are drept de admin pe acele calculatoare atunci reteaua aceea este o jungla, fara suparare. Aveti cateva variante, DHCP cu alocare de IP-uri fixe pentru fiecare calculator, impartirea retelei pe sectiuni/camere fiecare cu cate unul sau doua routere iar wan-ul fiecarui router va ajunge la PC-ul cu linux (internet) sau PPPoE. Asa fiecare calculator isi pastreaza "independenta" dar reteaua devine putin mai "aerisita" putand fi identificate mai usor problemele.
Configurarea si protejarea fiecarui router este alta problema. Stiu ca exista si routere care pot actiona ca servere PPPOE asa ca puteti izola fiecare user in parte in caz de nevoie.

Ce descrieti acolo pare broadcast storm, un router sau un switch "smart" poate opri mai repede propagarea acestora https://en.wikipedia...Broadcast_storm

Daca se "fura" ip-ul unui pc cu windows, de obicei PC-ul initial (pornit) afiseaza un mesaj precum ca exista IP duplicat in retea. Un sniffer este util la gasirea problemei. Asa puteti vedea si incarcarea retelei si cu ce se incarca.

Daca serverul linux cu internet permite direct un server PPPoE se simplifica problema daca este necesara aceeasi retea locala pentru toate calculatoarele.
Sfatul meu final este sa cautati un specialist in retele care sa configureze reteaua in functie de situatia din teren. "Nimic nu bate ochiul format in domeniu."

#14
NAlexQ

NAlexQ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 322
  • Înscris: 21.07.2011
De unde stii ca ai un IP duplicat? Daca 2 calculatoare au acelasi IP atunci ambele calculatoare ar afisa o notificare ca si cum au probleme de retea.
Si asa persoanele afectate vor cere ajutor.
Altceva ai mai putea face este sa le oferi la toate cele 100 calculatoare IP fix din DHCP si cu regula ca orice MAC care nu este definit sa primeasca IP sa nu ii se permita sa intre in retea, astfel cine vine pe ascuns cu laptopul sa isi descarce torente sa nu mai poata.
Si daca au deja instalate programe de torrent pe calculatoarele de munca mai poti sa le dezinstalezi si sa le treci printr-un proxy sa nu mai aibe posibilitatea sa descarce.
Cat priveste incarcarea paginilor de internet greu.....aici poate sa fie si din cauza unui switch care este suprasolicitat sau nu primeste suficient curent.

Attached Files



#15
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,493
  • Înscris: 05.01.2006

Vizualizare mesajThe Stressmaker, pe 29 septembrie 2022 - 11:02, a scris:

Daca fiecare are drept de admin pe acele calculatoare atunci reteaua aceea este o jungla, fara suparare.
A mentionat ca au drepturi limitate...

@All: am modificat subiectul in sine - este doar o presupunere ca ar putea fi vorba de IP-uri duplicate

@vdingo11: cred ca n-ar fi rau sa citesti partea tehnica din mesajul lui @ogo si sa revii pe acea tema

#16
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,230
  • Înscris: 25.10.2005
Pai daca pot instala programe si/sau sa ruleze aplicatii de pe stick este ca si cum ar avea drept de admin... user limitat, din punctul meu de vedere, inseamna ca lucreaza doar cu programele instalate/permise de admin. De obicei o retea cu 100 de PC-uri ar trebui sa aiba deja un admin paranoic :) .

Solutia simpla este restrictionarea pornirii aplicatiilor de pe memory stick (usb in general) sau cd/dvd plus restrictionarea la modificarea tipului conexiunii. Daca puneti ip fix cu un sniffer vedeti cine incarca reteaua. Asociati in sniffer fiecare IP cu nume si daca apare un IP nou apare ca IP si nu ca nume. In plus, ip-urile nefolosite le puneti la dhcp si limitati accesul la net pentru ca daca e pc nou va incerca prima oara conectarea pe dhcp si asa il veti gasi in logul serverului.

Ca idee, windows incearca sa "vada" "workgrup"-ul si in pachetele acelea gasiti "network name"-ul care de obicei este numele userului chiar daca isi schimba ip si mac. Pe vremuri asa l-am "fugarit" in retea cu un sniffer pe unul care a incercat sa ma "cloneze" (era retea de cartier cu autorizare pe mac si ip). Chiar textul de eroare la ip mentionat mai sus mi-a atras atentia.

PS: luati event-logurile de la calculatoarele care indica performanta slaba a retelei si examinati-le cu atentie si veti gasi raspunsul acolo daca windows a identificat problema.

#17
vdingo11

vdingo11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,999
  • Înscris: 24.08.2005

View PostThe Stressmaker, on 30 septembrie 2022 - 08:03, said:

Daca puneti ip fix cu un sniffer vedeti cine incarca reteaua. Asociati in sniffer fiecare IP .................
Puteti face o recomandare de sniffer?

#18
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,230
  • Înscris: 25.10.2005
La vremea respectiva am folosit CommView. Pana la urma folositi unul care functioneaza pe sistemul dv. si are optiunile necesare.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate