Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Īncheiere penala dezinvestire

Traducere limba spaniola

Family Sharing "Ask to buy...
 CI+ (Telekom) și TV JVC

Umiditate Beci

Ariston decupleaza incalzire calo...

Retea interioara CATV proasta. So...
 Acte masina de firma la vama

Same Silver 100.4 Position Sensor...

Transfer asigurare auto

PNI CT36 wireless forum schimbare...
 Problema cu un card microSD Samsung

Unde se gasesc piese de schimb MB?

Placa de baza Gigabyte B660M, und...

Portare abonament la Digi
 

Incalzire Viessmann 050 24kw

- - - - -
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,841
  • Înscris: 03.08.2004
Am achizitionat de la Romstal centrala, a venit instalatorul sa o monteze dar nu a legat si termostatul ( a zis ca nu se pricepe). Acum stau dupa cel care trebuie sa faca PIF si care ma plimba de doua saptamani. Intre timp a venit frigul si eu nu pot da drumul la caldura. Stie cineva unde trebuie facut suntul pentru a putea folosi incalzirea fara termostat?

#2
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,531
  • Înscris: 17.03.2014
De obicei suntul e facut si trebuie inlaturat pentru a lega termostatul. Daca te pricepi, leaga tu termostatul ca dupa pif iti pune sigiliu pe centrala si nu mai poti desface sa il montezi. Sau poate ti-l leaga tehnicianul la pif, dar posibil sa te coste in plus.

#3
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,841
  • Înscris: 03.08.2004
Aia este problema ca nu este pus. Cand instalatorul a montat centrala mergea incalzirea si i-a fost frica sa nu mearga fara se se opreasca. L-a sunat pe cel care trebuie sa faca pif-ul si probabil ala i-a spus sa-l scoata. Sunt patru conectori numerotati de la 1 la 4 dar nu stiu intre care trebuie pus suntul. Suntul l-am gasit pus pe cutia care contine electronica.

Edited by destrug, 27 September 2022 - 15:21.


#4
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,531
  • Înscris: 17.03.2014
Nu ai manual? Acolo ar trebui sa scrie. La mine in manual (vitodens 100 din 2014) arata asa
Attached File  Screenshot at 2022-09-27 16-25-26.png   57.17K   27 downloads

1,2,3,4 apar la opentherm si senzor extern. Strapul e aproape de alimentarea centrelei.

P.S. Daca pui strapul la locul potrivit, pompa centralei va merge in continuu. Flacara porneste numai cand temperatura in instalatie scade sub temperatura pe care i-o setezi tu.

P.P.S. vezi ca strapul ala e sub tensiune, deci obligatoriu operatiunea o faci cu centrala scoasa din priza.

Edited by M_ierdnA, 27 September 2022 - 15:31.


#5
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,841
  • Înscris: 03.08.2004
M-am uitat si nu am vazut. O sa ma mai uit cand ajung in weekend acolo.

#6
marian12

marian12

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 23.02.2007
" dupa pif iti pune sigiliu pe centrala si nu mai poti desface sa il montezi " , ce sigiliu pune ca eu nu am avut niciodata asa ceva ?

#7
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,230
  • Înscris: 01.10.2005

Vizualizare mesajdestrug, pe 27 septembrie 2022 - 15:31, a scris:

M-am uitat si nu am vazut. O sa ma mai uit cand ajung in weekend acolo.
La pag. 16 din manualul de mai jos poți să vezi unde se leagă termostatul. Acolo (contactele 3-4) a fost legat ștrapul.

Vizualizare mesajdestrug, pe 27 septembrie 2022 - 14:58, a scris:

...incalzirea fara termostat...
De ce nu legi acolo un termostat?

Attached Files


Edited by Mircel, 27 September 2022 - 20:14.


#8
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,841
  • Înscris: 03.08.2004
A mea nu arata asa. As monta si termostatul dar nu stiu unde

#9
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,230
  • Înscris: 01.10.2005

Vizualizare mesajdestrug, pe 27 septembrie 2022 - 20:37, a scris:

A mea nu arata asa.
Ce tip e?
A mea este Vitodens 0-50W B0KA.

Edited by Mircel, 27 September 2022 - 21:32.


#10
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,841
  • Înscris: 03.08.2004
Asta

#11
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,678
  • Înscris: 16.03.2007
o poti opera manual, nu e nevoie sa stai in frig ca n-ai termostat. dai drumu cand vrei si o opresti la fel.
nici eu nu am termostat, am un releu custom care inchide/deschide un circuit.

#12
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,531
  • Înscris: 17.03.2014

Vizualizare mesajMircel, pe 27 septembrie 2022 - 20:10, a scris:

La pag. 16 din manualul de mai jos poți să vezi unde se leagă termostatul. Acolo (contactele 3-4) a fost legat ștrapul.

De ce nu legi acolo un termostat?

In nici un caz! 3,4 si din manualul tau sunt contactele pentru senzor extern. Daca legi strapul acolo iti va da eroare automat. La OT (contactele 1,2) se leaga termostat opentherm, dar nu stiu daca initiatorul are asa ceva. Nu a specificat, si am banuit ca e termostat simplu on/off. Totusi nu vad in manualul tau daca se poate lega termostat simplu on/off la centrala.

#13
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,841
  • Înscris: 03.08.2004
Am un termostat salus rt310i dar in continuare nu stiu unde se leaga. Asa arata conectorul unde cred ca se leaga

Am mai gasit asta

Cred ca firele din rigleta vin de la X12. O sa deschid carcasa placii electronice sa vad unde merge perechea de fire 3 de la X12.

Attached Files



#14
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,531
  • Înscris: 17.03.2014
Termostatul pe care il ai e on/off, nu open therm. Cauta deasupra centralei pe eticheta si vezi ce model anume este ca sa cautam un manual pe internet. Alea 4 borne pe care le-ai pus nu stiu de la ce sunt. Langa ele scrie de opentherm si senzor exterior, insa sunt desenate 6 in loc de 4. Alaturi, in stanga scrie Room Thermostat, insa nu se vede daca e vreo regleta in care sa il legi.

Pune o poza si cu locul unde se alimenteaza centrala.

Edited by M_ierdnA, 28 September 2022 - 10:45.


#15
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,841
  • Înscris: 03.08.2004
Asta este manualul pe care l-am primit cu centrala

#16
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,841
  • Înscris: 03.08.2004
Cred ca am gasit. Este mufa 96 din desen, (B) "intrare configurabila 220" si bornele sunt 1 si L. Mai ramane sa o identific pe placa.

#17
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,531
  • Înscris: 17.03.2014
Probabil ca asa e. Cam incalcit formulat in explicatii. Si nu vad in figura nici strapul, asa cum se vede in poza mea, ca atunci ar fi fost clar.

#18
reborn_21

reborn_21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 674
  • Înscris: 24.11.2021

Vizualizare mesajdestrug, pe 28 septembrie 2022 - 11:17, a scris:

... Este mufa 96 din desen, (B)....

Corect.
Intradevar strapul se pune intre bornele sunt 1 si L

La fel a spus si colegul M_ierdnA in postul 4

Vizualizare mesajM_ierdnA, pe 28 septembrie 2022 - 11:43, a scris:

Probabil ca asa e. ...

Este sigur. Ai avut dreptate in postul 4

Nu apare corect in desen si nu este explicat corect, deoarece Viessmann incearca sa te "oblige" sa cumperi termostat dedicat de la ei. Multa vreme au sustinut ca centralele lor nu merg cu termostat on/off, cu toate ca acel strap exista si putea fi folosit. Cam la fel au facut si Vailant, Buderus, etc.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate