Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...
 Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade
 Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 

Paris: cu masina sau cu avionul? Unde ne cazam

* * - - - 4 votes
  • Please log in to reply
194 replies to this topic

#181
dacrad2

dacrad2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,764
  • Înscris: 03.04.2017

View Postmdt, on 20 mai 2023 - 18:33, said:

Nu a fost scumpa masina, pe mai multe zile, banuiesc.
Ati avut probleme cu ploaia pe la Disneyland?
Imi pare rau ca nu ati prea nimerit vacanta asta, urmatoarea sa fie mai pe gustul vostru!
Nu inteleg la ce te referi despre masina. Ploaie am prins la Disneyland dar mai tarziu. Sincer nu cred ca va mai fi vre-o vacanta in paris,ce am vrut sa vad am vazut si imi ajunge.Am vazut si prin atena boschetari,dar parca nu erau asa in vazul lumii.La noi alba neagra e istorie de mult,acolo e in floare.Politia nu prea face multe ca sa te simti in siguranta,se plimba inarmati pe acolo si atat.Toate obiectivele turistice sunt luate cu asaltde negri cu cearsafuri care vand de toate,dar care strica farmecul locului.Nu tine de ce am patit acolo ci de ce am vazut acolo.Noi din multe puncte de vedere suntem mai civilizati ca parizienii asa saraci cum suntem noi.
Am uitat sa spun ce m-a deranjat foarte mult e lipsa cosurilor de gunoi si a toaletelor.Toaletele gasite marea majoritate cu bani chiar in malluri sau la kfc,mcdonalds.

Edited by dacrad2, 20 May 2023 - 19:42.


#182
mccrya

mccrya

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,359
  • Înscris: 05.03.2005
apreciem relatarile tale din capitala Frantei Posted Image .

Am vizitat multe locuri din lumea asta cu parcuri tematice inclusiv Disneyland din Hong Kong si Tokyo, dar ca nivel de civilizatie nu am ce sa le reprosez. Nu am vazut mizerie sau lucruri care sa-ti dea senzatia de sictir. La fel si cu Universal Studio din Singapore si Osaka....totul era cum trebuia sa fie. In Paris nu am ajuns si nici nu o sa ajung pentru ca sunt alte locuri unde merita sa pierzi niste zile de concediu. In Franta mi-a placut Coasta de Azur unde e cu totul altceva .


Imi place ca acolo unde merg sa fie civilizatie, curatenie, stare de bine si nu de stres ca nu am unde sa parchez masina sau ca ma face vreunul la buzunare.

Edited by mccrya, 20 May 2023 - 20:35.


#183
dacrad2

dacrad2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,764
  • Înscris: 03.04.2017
Buzunarele le-am pazit bine,iar de parcat gasesti dar la 4-6 euro ora.
De curiozitate la celelalte Disneyland-uri sunt ceva atractii cu printese sau cu soarecele celebru?

Edited by dacrad2, 20 May 2023 - 22:24.


#184
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,626
  • Înscris: 12.12.2006
Eu am mai fost la parcurile Disney din Florida. In Magic Kingdom, in Florida, este o atractie mai noua cu Ariel, una cu Ana si Elsa (asta se construieste si la Paris). Este o atractie cu Belle (in persoana) care spune povesti, este Castelul Bestiei care contine restaurantul amenajat ca suftageria Bestiei. Tot in Magic Kingdom este Seven Dwarfs Mine Train - foarte frumos roller coaster combinat cu dark ride doar ca e foarte popular si face cozi foarte mari.

In Asia eu nu am fost deloc.

La Paris acum este un show/atractie cu Frozen in Studios, ati apucat sa mergeti la el? De asemenea apar printesele la parada (cea de la 17:30 din parcul Disneyland) apare (si canta) Elsa in spectacolul Mickey and the Magician, este Princess Pavilion unde poti sa te intalnesti cu o printesa, este Meet Mickey Mouse, unde te intalnesti cu Mickey. Mai apar diverse personaje prin parc sa faci poze cu ele. Este un mini show la deschiderea parcului, fix deasupra intrarii, apar Mickey si gasca si danseaza si saluta vizitatorii.

In comparatie cu Disneyland Paris, cele 4 parcuri Disney din Florida sunt mult mai aglomerate, trebuie o organizare si o planificare foarte buna ca sa reusesti sa te dai in toate atractiile si de mai multe ori in cele preferate, in cateva zile. Parcurile Universal din Florida au fost “like a breeze” dupa Disney, mult mai relaxate, exceptand zonele Harry Potter unde era aglomerat dar cu un motiv - sunt foarte frumos realizate. Noi am fost la inceputul lui ianuarie acolo, teoretic una din cele mai libere perioade.

Magic Kingdom-ul e mai mare decat Disneyland Paris dar nu mi s-a parut la fel de frumos dodv peisagistic, vechiul Fantasyland e uratel de-a binelea, noul Fantasyland e mai frumusel (a fost o extindere acum cativa ani). Crlelalte land-uri asa si asa. Phantom Manor de exemplu e pozitionat fain la Paris, o vezi, misterioasa de departe, e pe un delusor, are ditamai gradina, in Florida e cumva ca pe un maidan, prin spatele altor atractii. Big Thunder Mountain e mai light in Florida. Dar ei in schimb au si atractii cu apa, care te stropesc, pt ca e alta clima acolo.

In alta ordine de idei alba neagra am vazut la greu si pe podul Westminster din Londra, cred ca este o legatura puternica intre disparitia ei de pe la noi si aparitia acolo, respectiv cred ca aceleasi persoane o practica. Negri cu cearceafuri sunt si in Barcelona si alte orase mari din Europa. Homelesi cei mai multi sunt in San Francisco urmat de New York unde am inteles ca stau pe la metrou (afara e frig). Asta este lumea in care traim. Eu nu ma concentrez pe aspectele astea ci pe ceea ce e frumos si interesant pentru mine.

Edited by mdt, 21 May 2023 - 20:53.


#185
mccrya

mccrya

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,359
  • Înscris: 05.03.2005
dacrad2, pentru viitor iti sugerez sa iei in vedere si un city break sau mai mult in Valencia. Acolo ai destule de facut si de vazut cu familia.

Ai Bioparcul care e una din cele mai frumoase gradini zoo din lume, orasul stiintelor si artelor , aquarium, plaja si un oras frumos si nu foarte scump. Eu l-am combinat cu Barcelona acum ceva ani si mi-a placut foarte mult.

O alta destinatie un pic mai departe ar fi Tenerife...si acolo ai ce sa vezi si ce sa faci. Neaparat masina inchiriata ca sa vezi toata insula. Ai Loro parc, Siam parc, mai e o gradina zoo, plaja la Las Teresitas sau mai jos la Playa de las Amercias, Adeje, Masca , Teide etc

In Tenerife gasesti cazari destul de ok ca pret ...daca faci din timp pe booking sau Airbnb, poti sta si cu 50 eur/noapte/casa

Edited by mccrya, 21 May 2023 - 23:47.


#186
dacrad2

dacrad2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,764
  • Înscris: 03.04.2017
Deabia m-am inteles cu astia pe la paris si mai stiu un pic de franceza,pentru valencia trebuie sa ma apus foarte serios de telenovele😄

Mdt spectacolul l-am ratat,m-am uitat prea tarziu la ce ora e.Parada am prins dimineata cand am intrat tocmai incepeau defilarea,pe la 17:30 ploua de rupea,stateam toti adapostiti pe unde puteam.Cu mikey ne-am intalnit,dar nimic spectaculos,l-am intalnit sinprin malluri pe la noi.

Edited by dacrad2, 22 May 2023 - 07:39.


#187
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,626
  • Înscris: 12.12.2006
Dacrad spectacolul gen parada care este de mai multe ori pe zi in Central Plaza si pe Main Street este Dream… and Shine Brighter, este un spectacol mai mic. Parada este zilnic la 17:30 in parcul Disneyland si e mai mare, e cu totul altceva.

In Notre Dame se poate intra?

#188
iuliangrecu

iuliangrecu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 674
  • Înscris: 26.09.2010

View Postmdt, on 22 mai 2023 - 10:13, said:

In Notre Dame se poate intra?

Salut, inca nu se poate intra.

https://www.acck.fr/...calendrierCasa/

#189
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,626
  • Înscris: 12.12.2006
Multumesc!

#190
Alex432

Alex432

    sit at big tables

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,212
  • Înscris: 28.05.2020

View Postdacrad2, on 20 mai 2023 - 01:09, said:

Ce mi-a placut acolo e patiseria lor. Dar asta e cam unul din foarte putinele lucruri care mi-au placut.
Cam putin...

Mie imi plac mult Parisul si Franta, fiecare excursie a fost excelenta,
(...dar eu nu ma duc acolo cu copii, nici la Disneyland, nu inchiriez masina, nu observ homelessii... Posted Image )

Tu ai avut o excursie ratata (cu masina etc).   Poate Parisul nu e pentru tine... (dar iti place Dubaiul, deci ai o varianta)

#191
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,626
  • Înscris: 12.12.2006
Fiecare e cu gusturile lui, in timp am invatat ca suntem foarte diferiti intre noi, ceea ce e si bine pana la urma. Si uneori daca iti incepe vacanta pe picior gresit mai greu te redresezi psihic ca sa incepi sa te bucuri de ea.

Si mie imi place si Parisul si Franta si tocmai urmeaza sa merg cu copiii la Paris, dar sunt mari, peste 10 ani.

La Disneyland am fost de 5 ori - excursii separate cu cazare acolo, mers direct aeroport - DLP si retur.  Am fost si in multe alte parcuri de distractie din Europa, noi ne-am simtit bine in toate 😃, fiecare are highlight-urile lui, partile lui frumoase si deosebite. Unii sunt mai buni pe organizare si operatii (nemtii), altii au muzica cea mai frumoasa (italienii) si tot asa. Peisagistica - frumoasa aproape peste tot dar parca francezii exceleaza. In orice caz noua ne-a placut peste tot. Sunt momente frumoase petrecute in familie :)

Edited by mdt, 22 May 2023 - 13:42.


#192
dacrad2

dacrad2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,764
  • Înscris: 03.04.2017

View Postmdt, on 22 mai 2023 - 10:13, said:

Dacrad spectacolul gen parada care este de mai multe ori pe zi in Central Plaza si pe Main Street este Dream… and Shine Brighter, este un spectacol mai mic. Parada este zilnic la 17:30 in parcul Disneyland si e mai mare, e cu totul altceva.

In Notre Dame se poate intra?
Nu ajungi nici macar in fata e inchis de jur imprejur,faci poze de pe langa.
De placut la Disneyland nu pot zice ca m-impresionat,dar asteptam mai multe lucruri care tin de esenta disney,de unde au pornit.Nu pot zice nici ca mi-a displacut total,iar pe la 17:30 deja ploua si nu s-a mai tinut parada

Edited by dacrad2, 22 May 2023 - 14:14.


#193
dacrad2

dacrad2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,764
  • Înscris: 03.04.2017

View PostAlex432, on 22 mai 2023 - 13:23, said:


Tu ai avut o excursie ratata (cu masina etc).   Poate Parisul nu e pentru tine... (dar iti place Dubaiul, deci ai o varianta)
Excursia nu a fost ratata din cauza masinii,am pierdut o zi si ceva din cauza primei masini,a doua a fost ok iar pretul a fost mult mai mic decat daca as fi luat abonamente la transportul in comun.Cu inchiriatul am salvat si plimbarea pe sena cu vaporasul,nu a mai fost nevoie,am vazut aceleasi lucruri ca de pe vapor.De asemeni am urcat cu masina pana sus la catedrala sacre coeur,unde erau destule locuri de parcat.Deci masona nu prea a fost o pacoste,o puneam la incarcat si plecam.Ce a fost nasol e cum s-au comportat la service cand am avut nevoie si la felul cum se fac platile prin paypal.In rest sper sa nu primesc vreo amenda de viteza,desi ca am circulat cam in jurul vitezei legale.Nu stiu daca altii cunosc sau nu ,dar aparitia la bordul masinii a semnului exclamarii incadrat de un triunghi rosu inseamna ca urmeaza radar,eu mi-am dat seama mai tarziu.
Dupa cum am mai spus aveam asteptari mai mari de la franta,paris.Cand lumea se uita mirata de ce astepti la semafor si nu treci pe rosu ca si pieton ce sa mai zici? Cosuri de gunoi lipsesc cu desavarsire,umblam cu servetelele si gunoiul prin buzunar destul pana gaseam unul,cei de acolo aruncau pe unde apucau.
Dar cum se spune veni ,vidi,vici.

#194
Alex432

Alex432

    sit at big tables

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,212
  • Înscris: 28.05.2020

View Postmdt, on 22 mai 2023 - 13:41, said:

Fiecare e cu gusturile lui, in timp am invatat ca suntem foarte diferiti intre noi, ceea ce e si bine pana la urma.
Asa este !

#195
fenobarbital

fenobarbital

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 13.02.2004
De vre-o doaua saptamani m-am intors cu familia de la Paris. Am fost cu masina, insa am lasat-o sa se odihneasca la hotelul unde m-am cazat (Créteil) si am vazut cam tot ce am vrut deplasandu-ma cu transportul in comun (bus si metro). Acuma despre mine un pic - nu sunt genul organizat care sa planifice totul in detaliu. Din Ianuarie ne-am luat bilete la concertul "The Weekend" din Praga de pe 6 August - si astfel era stabilita directia unde o sa mergem in concediu; asta era mandatory pentru fiica-mea. A fost o experienta faina chiar daca a cam plouat cam in toate zilele cind am stat in Praga; macar de data asta am vazut si ceasul astronomic pe care-n 2017 l-am prins in renovare. Apoi am stat o zi pe drum in Mannheim ca sa-mi fac hatarul de geek si sa vad si eu o nava spatiala in marime naturala la muzeul din Speyer (recomand daca treci prin zona si esti cu inclinatii mai spre tehnice, submarinul este deasemenea unic si am putut contempla un SAAB Draken). Apoi am mers spre Paris, unde am stat trei zile. Ce vroiam eu sa bifez era iarasi  Musée des Arts et Métiers - dupa parerea mai multora, un pic underrated fata de Louvre unde mere toata lumea. Insa sa vezi strungul lui Vaucanson (1751), metrul, litrul si kilogramul; masina lui Cugnot, supercomputerul Cray 2, un cyclotron si alte sute de exponate unicat - delir... iti redefinesti un pic standardele despre civilizatie si tehnologie. Fetele s-au bucurat si ele de Champs-Élysées, turnul Eiffel, lungi incursiuni de shopping la care am asteptat regulamentar si fara comentarii. Apoi am mers 2 zile la mare in Italia la Rimini (un fel de Mamaia , mai curat si fara manele).
Acuma partea mai putin placuta - benzina (catre 2 eur) si autostrada, tunelul
+ vignetele in Ungaria, Cehia, Slovacia si Slovenia - un pic cam scumpe unde mai pun ca cred ca am luat un radar fix la unguri, dar nah, asta este pretul platit pentru o experienta pe care o tii minte toata viata.
https://photos.app.g...1fmKsXUmp1aD7n8
https://photos.app.g...WeseNwzhmZTLs3A
https://photos.app.g...p8iNNgGBvrzck9A
https://photos.app.g...VSxEbSsYjHV9oG6
https://photos.app.g...iQYtkqMfGyEjsx7
https://photos.app.g...qw56za9z9PxTju5
https://photos.app.g...9fMTngHTFaLcXSA
https://photos.app.g...mftWKH8r2s9SRd8

Edited by fenobarbital, 23 August 2023 - 01:48.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate