Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Instalatii sanitare

Program de slabire cu succes gara...

Reconditionare cada baie din fonta

Problema imprimanta
 Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen

Visual Studio 2022 instaleaza Epi...

Sfat alegere parbriz
 EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai

Semnal bun da'... prost
 De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?

Prelungire fire electrice
 

Caut stilou si cer ajutor

* * * - - 4 votes
  • Please log in to reply
81 replies to this topic

#55
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,074
  • Înscris: 20.10.2015

View PostAlexNAC04, on 01 septembrie 2022 - 00:16, said:

2.La scoala lu-am 8,9 si 10,iar la examenul din clasa a 8a am luat 8.5 si la matematica si la romana

Atunci ai avut numai profesori incompetenti, :lol:
A-i intele-s?
:lol:

View PostAlexNAC04, on 01 septembrie 2022 - 00:16, said:

Eu inteleg de ce "pentru atitudine nu merit ajutat" dar faza cu baiete are un aer asa mare de superioritate de parca vorbesti cu un baietel de 6 ani pe care nu prea il placi.

Da, esti un baietel de 6 ani, mai mult, impertinent daca pentru o neintelegere (pentru ca ASA CREZI TU ca el a avut o nota de superioritate, si, in loc sa verifici sau sa spui ca te-a deranjat, il insulti, apoi spui printre linii ca faci la fel si cu taica-tu)

View PostAlexNAC04, on 30 august 2022 - 21:43, said:

domnule cu dinti de aproape lana "adip1962"

Mah si notele nu-s importante in viata. Cel mai grav e ca, chiar si cu notele alea, esti varza si la comunicare si la gramatica

#56
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,328
  • Înscris: 09.09.2006

View PostAlexNAC04, on 01 septembrie 2022 - 04:03, said:

Da,asa sunt eu vehement si incapatanat(in limita ratiunei) de fel
Dacă zici tu, așa o fi! Da' crezi că e și folositor?

Quote

Cerneala nu o sa fie ieftina desigur,[...] dar am libertatea sa aleg care cerneala vreau si comparativ cu reservele o gama mult mai mare de alegere plus in america si in restul lumii marcile de calimara sunt destul de bine stiute[...]
Ai sărit peste pasajul în care doar ce-ți ziceam că e la fel de geu de găsit cerneală bună ca și rezerve umplute cu cerneală bună...Și ești tu sigur-sigur că mărcile alea de cerneală pentru care o să găsești review o să le găsești și în românia și o să ți le și poți permite?

Quote

Daca tot vorbim de cerneala [...]10 lei,una de 30ml pelikan,cu aia am scris mult timp si chiar cand am avut examenul din a 8a inca mai era acolo cernea aceasta cand din lectiile de inainte sa folosesc acest stilou si de dupa cand din pacate i s-a stricat penita si a fost nevoie sa il pensionez(pfu,bun stilou a fost) abia se mai vedea cerneala.[...]
Ai omorât complet fraza asta. Numai tu știi ce-ai vrut să zici până la urmă. Că după x ani nu se mai vedea prea bine cerneala aia Pelikan? Sau invers? Nu-s eu mare specialist, dar Pelikan e o marcă ok și face o grămadă de produse de papetărie. Inclusiv cartușe Posted Image

Quote

[...]Nu toate stilourile care merg pe calimara sunt exclusiv pentru calimara,marea majoritate chiar folosesc conventor,nu ca la stilourile special concepute pentru calimara care au intradevar rezervor si care au capacitate de 2-4ml daca nu subestimez eu chiar.Iar eu cred ca un rezervor de 3ml v-a dura cel putin o zi cu aceste cursuri de care spui.[...]
Păi mă, te hotărăști? Până acuma guițai de nu se poate că tu vrei numai cu vid cu piston cu draci cu cărți, acuma o bagi din voleu că hei, de fapt sunt și cu convertor.

Quote

[...]Aha,mecanismul acela este un convertor,are un filet acolo sus,nu? Din pacate eu nu vreau un stilou ca acesta deoarece foloseste cartuse,iar daca foloseste cartuse ce convertor are,va avea capacitate chiar mai mica decat un cartus cea ce eu nu vreau[...]
Naiba să te mai priceapă...

Quote

Eu mi-am ales stiloul care il voi cumpara,problema mare e ca este 1450 de lei cea ce chiar daca imi pot permite sa imi tot sunt rezervat sa imi cheltuiesc banii greu obtinuti pe asa ceva chiar daca sunt sigur ca imi va placea.Daca vrei sa sti stiloul este un Pilot custom 823
Tichie de mărgăritar...Te-ai întrebat ce diferență este între Pilot 823 și alte produse ale lor ceva mai accesibile? În afară de șmecheria din aur 14k? Ai fi surprins să afli că mulți producători folosesc același sistem de bază în carcase diferite.
Eu am avut ocazia să încerc câteva Mont Blanc (vreo 3 cred). Stilouri de peste 1000$, unul din ele era parcă mult mai scump de atât. Sigur, arătau foarte bine în vitrină dar...nu erau stilouri să scrii cursuri cu ele. Erau stilouri pentru oameni care se semnau regește în josul unor acte valorând mulți mulți bani. Mari, grele, groase, incomode. Foarte elegante desigur, dar pe cât de elegante pe atât de nepractice.

Quote

Eu inteleg de ce "pentru atitudine nu merit ajutat" [...]
Mmmm, nu, nu cred că înțelegi.

Quote

[...]faza cu baiete are un aer asa mare de superioritate de parca vorbesti cu un baietel de 6 ani pe care nu prea il placi.
Și când colo, chiar așa! :D Cu ce e vina noastră dacă tu te porți fix ca un băiețel de 6 ani care crede că i se cuvin toate?

#57
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,866
  • Înscris: 01.11.2005

View Posttehnics, on 31 august 2022 - 07:14, said:

Tu cauti stilou sau doar te lauzi ?

View PostAlexNAC04, on 01 septembrie 2022 - 00:57, said:

Pot numai sa ma laud....
Cum banuiam.

Sa repet: nu conteaza ca scrii cu creionul sau cu penita de aur sau scrii urat sau caligrafic....important e sa intelegi ce scrii.

Edited by tehnics, 01 September 2022 - 11:26.


#58
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,328
  • Înscris: 09.09.2006

View Posttehnics, on 01 septembrie 2022 - 11:23, said:

[...]important e sa intelegi ce scrii.
Și să mai înțeleagă și alții, man. La cum scrie pretenașu', înțelege numai el...

#59
Marlboro_Red

Marlboro_Red

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 14.08.2020

View Postbuntzi, on 01 septembrie 2022 - 11:13, said:


Dacã zici tu, așa o fi! Da' crezi cã e și folositor?


Ai sãrit peste pasajul în care doar ce-ți ziceam cã e la fel de geu de gãsit cernealã bunã ca și rezerve umplute cu cernealã bunã...Și ești tu sigur-sigur cã mãrcile alea de cernealã pentru care o sã gãsești review o sã le gãsești și în românia și o sã ți le și poți permite?


Ai omorât complet fraza asta. Numai tu știi ce-ai vrut sã zici pânã la urmã. Cã dupã x ani nu se mai vedea prea bine cerneala aia Pelikan? Sau invers? Nu-s eu mare specialist, dar Pelikan e o marcã ok și face o grãmadã de produse de papetãrie. Inclusiv cartușe Posted Image


Pãi mã, te hotãrãști? Pânã acuma guițai de nu se poate cã tu vrei numai cu vid cu piston cu draci cu cãrți, acuma o bagi din voleu cã hei, de fapt sunt și cu convertor.  Naiba sã te mai priceapã...

Tichie de mãrgãritar...Te-ai întrebat ce diferențã este între Pilot 823 și alte produse ale lor ceva mai accesibile? În afarã de șmecheria din aur 14k? Ai fi surprins sã afli cã mulți producãtori folosesc același sistem de bazã în carcase diferite.
Eu am avut ocazia sã încerc câteva Mont Blanc (vreo 3 cred). Stilouri de peste 1000$, unul din ele era parcã mult mai scump de atât. Sigur, arãtau foarte bine în vitrinã dar...nu erau stilouri sã scrii cursuri cu ele. Erau stilouri pentru oameni care se semnau regește în josul unor acte valorând mulți mulți bani. Mari, grele, groase, incomode. Foarte elegante desigur, dar pe cât de elegante pe atât de nepractice.

Mmmm, nu, nu cred cã înțelegi.

Și când colo, chiar așa! :D Cu ce e vina noastrã dacã tu te porți fix ca un bãiețel de 6 ani care crede cã i se cuvin toate?
1.In unele situati da,te ajuta sa fi vehement,sa sti de ce ai ales un lucru sau crezi intr-o idee si sa poti fi vehement despre ea.
2.Pretul per ml de cerneala este mult mai scump cand cumperi in forma de cerneala comparativ cu in forma de calimara chiar daca calimara e din sticla adica din pretul pus 3-7 lei sunt calimara iar restul doar cerneala,iar chiar si asa cerneala in forma de calimara e mult mai ieftina decat cea in forma de rezerva.Iar de unde sa stiu eu cum se numesc alte marci de calimara? Eu daca caut recenzii pentru calimari caut pentru alea care le pot cumpara,nu-s prost sa imi iau o calimara de 120 lei cu 20 ml cand exista altele poate usor mai slabe calitativ cu un pret raportat gramajului mult mult mai bun.
3.Am povestit mult acolo si nu ai inteles,asa ca hai sa condensez sa fie si pe intelesul tau.
Eu am primit un stilou de la primarie care mergea numai pe calimara.Eu am cumparat cea mai ieftina calimara(chiar daca era din sticla,alta nu avea) pe care am gasit-o,10 lei pentru 30ml de cerneala,iar aceasta cerneala a "imbatranit" mult mai bine decat cea din orice marca de rezerva care am folosit-o vreodata,inca si acuma se vede clar ce am scris,in comparatie cu ce stilou am mai scris in a 8a a 9a sau inainte de craciunul din clasa a 5a.
4.Eu ti-am spus ca sunt si alte tipuri de alimentare a cernelii din calimara,nu doar cu convertor sau cu sac dintr-acela de cauciuc la stilouri-le chinezesti folosite de mai multi in ani 80-90.
5.Din ce m-am uitat pe site-uri specializate,in principal singura diferenta e mecanismul de alimentare si ca acelea au alimentare cu rezerve chiar daca au penita de aur 14k.Pe mine m-a atras mecanismul de alimentare si capacitatea sa imensa a rezervorului de cerneala,iar daca are si penita de 14k cu atat mai bine,nu ma plang ca ating si eu prima oara in viata mea ceva din aur,iar din ce am auzit acele penite nici macar nu agata foaia,ce vis!
6.Daca imi gasesti tu un stilou care il pot cumpara in Romania cu mecanismul de alimentare a lui pilot custom 823,care sa fie si in stoc si sa fie si mai ieftin decat stiloul mentionat mai devreme te voi felicita si iti voi multumii deoarece eu pentru acest motiv sunt interesat in acel stilou.
7.Cum adica sa mi se cuvina toate? Doar m-a deranjat cum mi-a spus,chit pe chit si cu un spirit umorist

View PostTsunnnami, on 01 septembrie 2022 - 08:16, said:



Atunci ai avut numai profesori incompetenti, :lol:
A-i intele-s?
:lol:


Da, esti un baietel de 6 ani, mai mult, impertinent daca pentru o neintelegere (pentru ca ASA CREZI TU ca el a avut o nota de superioritate, si, in loc sa verifici sau sa spui ca te-a deranjat, il insulti, apoi spui printre linii ca faci la fel si cu taica-tu)


Mah si notele nu-s importante in viata. Cel mai grav e ca, chiar si cu notele alea, esti varza si la comunicare si la gramatica
Cum ar fi trebuit sa verific daca avea o nota de superioritate?
Cum ar fi trebuit sa ii spun ca ma deranjeaza?
Iar da am facut o greseala gramaticala cum au facut si alti in acest fir si forum.Oare ma va putea ierta internetul odata pentru aceasta crima?

#60
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,074
  • Înscris: 20.10.2015

View PostAlexNAC04, on 01 septembrie 2022 - 16:01, said:

Iar da am facut o greseala gramaticala cum au facut si alti in acest fir si forum.Oare ma va putea ierta internetul odata pentru aceasta crima?

Nu, nu O GRESEALA, sunt mai multe, asa ca, parerea mea, masoara-te si scrie doar pe scopul tau.
Si eu ma pot da inginer de motoare de aviatie cu master sa ma dau mare.  Ce ar aduce in plus discutiei?
Nu e vorba sa te ierte internetul, doar te prinzi de calitatea invatamantului si a profesorilor pe care i-ai avut si care te-au incurajat chiar daca nu era cazul.
Mie mi se rupe oricum. E la sfaturi, vorba francezului care traieste in Africa de Sud "Take it or leave it!"

View PostAlexNAC04, on 01 septembrie 2022 - 16:01, said:

Cum ar fi trebuit sa verific daca avea o nota de superioritate?

Aveai mai multe optiuni, una sa-l injuri de mama, a doua sa verifici daca intr-adevar te considera un mucos.
"Sper ca expresia, care ma deranjeaza "baiete", a fost exagerat folosita, eu nu mi-as fi permis!"


Si-nca una de la mine,
Asa a dracu cum e pielea pe tine, daca te tii de carte, ajungi departe.
Ca ma oftici, e alta poveste, insa cred ca astia ca tine vor putea facea o diferenta in viitor in Romania.
Ai tupeu si carcateristici bune de sales. Pana acolo insa iti trebuie experienta.

#61
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,823
  • Înscris: 09.01.2007
...deci Lamy? Posted Image

#62
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,328
  • Înscris: 09.09.2006
Nu mă, n-auzi că suntem plebei proști față de el? O să ia un Pilot de 300$ că Lamy de 100 îi stă în gât...
nvm, nu merită efortul.

#63
Marlboro_Red

Marlboro_Red

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 14.08.2020

View PostTehCube, on 01 septembrie 2022 - 17:14, said:

...deci Lamy? Posted Image
Am ales alt stilou dar din ce m-am uitat pe acelea lamy sunt si acelea destul de calitative asa ca e o alta marca care o pot recomanda,printre care pelikan,opus si parker.

#64
Marlboro_Red

Marlboro_Red

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 14.08.2020

View Postbuntzi, on 01 septembrie 2022 - 17:34, said:

Nu mã, n-auzi cã suntem plebei proști fațã de el? O sã ia un Pilot de 300$ cã Lamy de 100 îi stã în gât...
nvm, nu meritã efortul.
Nu-mi pune cuvinte in gura,nu am spus ca nimeni e prost.
Iar eu iau un stilou pilot model custom 823 din cauza mecanismului de alimentare si capacitatea mare a rezervorului,nu ca stilourile lamy sunt slab calitative ele nu imi indeplinesc cerintele,nu cred ca au un model pe piata romana care sa nu foloseasca rezerve sau convertor


#65
Marlboro_Red

Marlboro_Red

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 14.08.2020

View PostTsunnnami, on 01 septembrie 2022 - 16:12, said:


Si eu ma pot da inginer de motoare de aviatie cu master sa ma dau mare.


Tu spui ca ma prezint a ceva ce nu sunt?

View PostTsunnnami, on 01 septembrie 2022 - 16:12, said:


Nu e vorba sa te ierte internetul, doar te prinzi de calitatea invatamantului si a profesorilor pe care i-ai avut si care te-au incurajat chiar daca nu era cazul.
Mie mi se rupe oricum. E la sfaturi, vorba francezului care traieste in Africa de Sud "Take it or leave it!"

A fost o gluma aceea,ca se spune ca internetul nu uita si nu iarta.
Eh in clasa 1-3 aveam o cotoroanta invatatoare,era cheala si disinteresata ca tiganii din clasa si o buna parte din colegii "mai albi" se luau de mine din diverse motive unele din cauza mea ca am spus ca nu am prieteni si ca parintii nu ma lasa singur afara cand am fost intrebat "da ce faci tu dupa scoala" in clasa intai,ca eram cam bleg si inca credeam ca autoritatile imi vor binele (cat timp nu ii avantajeaz pe ei si cand nu am obiective contrare lor ori sunt pur si simplu dorit inlaturat) si doar reclamam cine m-a impiedicat si care grup m-a batut la invatatoare caruia ma inducea in eroare ca ii pasa si ca va face ceva dar de fapt nu facea nimica niciodata,iar un motiv care a fost mereu present este ca eram singuru din clasa cu calificative decente sau chiar excelente care s-au transformat in note de 8,9 si 10.
Situatia asta cu sicanari fizice individuale a continuat pana cand in clasa a 6a am batut pe unu,dupa aceea astea s-au rarit mult comparativ cu inainte dar acuma ma atacau grupuri de 4-7 insi,multi din clase superioare iar doar unu sau doi care am vazut ca vorbeau cu un anumit coleg asa ca lasul respectiv(aproape toti cu care am avut probleme erau chiar solizi si inalti,cu conditie fizica mai buna decat mine) doar si-a chemat prietenii sa rezolve problema ca aveau mai multi o antipatie pe mine pentru motivele deja spuse mai sus ca unul s-a facut prieten cu mine,chiar l-am invitat la ziua mea de nastere odata iar dupa ce a vazut ca familia mea in principal era formata din oameni peste 45 de ani de 100+kg(inafara de mine care sunt de 59kg),plus ca pana si cei invitati la ziua mea se mirau si spuneau ca in sfarsit si-a facut si el prieten,au inceput atacurile ca in primara(eu inainte de asta in a 4a m-am mutat la alta scoala cu o invatatoare chiar foarte decenta,imi pare rau ca nu facut toata primara cu ea si doar 2/3 din a 4a,ea nu tinea control total asupra tembelilor alora dar facea sa nu fie violenta excesiva,cel mult un furt de rechizite,spalarea ghiozdanului in apa de veceu,si un croseu in spatele capului cand vorbeai cu cineva si dupa aceea fuga,a fost mult mai bine aicea decat la scoala aceea).
Am intrat in povesti dar sa scurtez damblaua in fircare semestru din clasele 5-8 s-a schimbat profesoara de romana iar anual profesoara de fizica si din clasa a 6a chimia.Prima mea profesoara de romana a fost o femeie care a vazut situatia in clasa(printre care nu eu,nu las oportunitatea sa se rada de ceva inventat),a lasat peste jumate corijenti ca nu tolera copiatul si chiar m-a invatat sa imi leg sireturile.Asa ca vai halal de profesoare de romana am avut,oricum eu in toata scoala mea pana acuma am primit o singura data o nota sub 6(pana cand am devenit licean),in a 7a cand am copiat la testul de la franceza,era foarte complicat si ghinionul meu ca atunci nu am lipsit ori nu m-am inghesuit in spate,ci am stat in fata si nu putea sa lase unul care putea sa copieze fix sub nasul ei,da putea sa lase pe aia in spate sa lumineze clasa cu fisiutele pe telefon dar nu pe mine ca eram in fata si vroia un exemplu.In liceu am luat un patru la un test la chimie,un 5 la teza de la romana care era in aceeasi zi cu un test la fizica si matematica,plus ora de biologie unde profesoara ne tortura cu 2 si 3,dar nu punea niciodata mai mult de 5 sau maxim 6(mi-a pus mie) cand asculta si un 5 la biologie.Astea au fost notele mele mai putin mandre din timpul liceului.Pfu,si mi-am scris biografia.

View PostTsunnnami, on 01 septembrie 2022 - 16:12, said:


Aveai mai multe optiuni, una sa-l injuri de mama, a doua sa verifici daca intr-adevar te considera un mucos.

"Sper ca expresia, care ma deranjeaza "baiete", a fost exagerat folosita, eu nu mi-as fi permis!"


Sa injur de mama e chiar ceva penibil,nu-i pentru mine iar varianta a doua e ceva ce merge numai la un om civilizat,cea ce tipul respectiv probabil este dar in lume si din experienta mea Romania nu multi sunt civilizati,chiar si cei care nu sunt considerati tineri nu scapa de blestemul asta.

View PostTsunnnami, on 01 septembrie 2022 - 16:12, said:


Si-nca una de la mine,
Asa a dracu cum e pielea pe tine, daca te tii de carte, ajungi departe.
Ca ma oftici, e alta poveste, insa cred ca astia ca tine vor putea facea o diferenta in viitor in Romania.
Ai tupeu si carcateristici bune de sales. Pana acolo insa iti trebuie experienta.


Eu intentionez sa ma duc la facultate,la UPB sectiunea Inginerie Electrica,imi place matematica si fizica ca nu necesita mult tocit ca la romana si are nevoie de mai multa logica si exersare cea ce eu nu am un niciun fel de lipsa de.Oare este o alegere buna? Tu ce spui cu consideratie la tipul de persoana pe care tu crezi ca sunt?
Eu oricum nu am niciun fel de objectie in a-mi continua studiile,inafara de cazul in care vaccinul sau testarea pentru covid va fi obligatorie.Atunci spun nu mersi si vad eu ce fac.
Ce vrei sa spui prin tupeu si caracteristici bune de "sales"?

#66
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,074
  • Înscris: 20.10.2015

View PostAlexNAC04, on 01 septembrie 2022 - 20:12, said:

Tu spui ca ma prezint a ceva ce nu sunt?

Eu sa zic asa ceva? De unde reiese asta? Sau nu par ce-am scris? Poate nici tu nu pari, dar, ... are importanta in subiectul asta?

View PostAlexNAC04, on 01 septembrie 2022 - 20:12, said:

varianta a doua e ceva ce merge numai la un om civilizat,cea ce tipul respectiv probabil este dar in lume si din experienta mea Romania nu multi sunt civilizati,..
De ce nu incerci TU sa faci diferenta?
Stii, asa se schimba lumea, incetisor. Nu ajuta sa fii agresiv sau sa mergi la intimidare sau sa jignesti.
Nu rezolvi mare lucru.
CEL MAI IMPORTANT lucru intr-o discutie este SCOPUL pentru care esti acolo.
Daca-l pierzi din vedere, e pierdere de vreme si acumulare de nervi.

ORICE e alegere buna daca ai pasiune pentru ceea ce o sa devi si esti tenace.
Chiar si vaccinul, pe care te simti obligat sa-ti faci public parerea preconceputa, este secundar.
Sa-ti dau un exemplu. Vrei sa pleci sa cutreieri lumea si pentru anumite tari, sa te protejezi iti trebuie vaccin. Renunti la vis pentru asta? Sau te informezi, si, daca o faci te vei vaccina?
Esti selectat ca astronaut si iti trebuie un vaccin sa te proteje de ex de radiatii. Renunti la vis pentru o prostie?
Nu trebuie sa raspunzi, vreau doar sa te gandesti si sa iti spui in capul ala al tau ca NIMIC in lumea asta e alb sau negru. Sunt nuante si tu alegi pe ce nuanta iti asterni viata.
Nu lasa altii sa decida pentru tine.

View PostAlexNAC04, on 01 septembrie 2022 - 20:12, said:

Eu oricum nu am niciun fel de objectie

E vorba de obiectie.

Si inca una, dupa semnul de punctuatie lasa un blanc

View PostAlexNAC04, on 01 septembrie 2022 - 20:12, said:

Ce vrei sa spui prin tupeu si caracteristici bune de "sales"?

Ai cateva calitati care sunt bine platite in sales.
Focusul pe subiect
Stabilirea specificatiilor obiectului respectiv, cu argumente
Stilul bataios si replicile.

Astea nu-s invatate si cultivate, insa, daca le peri si le ajustezi, daca te disciplinezi si controlezi, o sa-ti foloseasca mult.

Eu nu cunosc muti cu calitatile astea. SI, sa nu faci greseala sa crezi ca stii ce inseamna "sales"
In Romania n-am cunoscut un "sales person" inca. Mai mult, am avut contact cu 2 firme mari carora le-a fost frica sa ma puna la incercare.

#67
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,328
  • Înscris: 09.09.2006

View PostAlexNAC04, on 01 septembrie 2022 - 18:55, said:

[...]Iar eu iau un stilou pilot model custom 823 din cauza mecanismului de alimentare si capacitatea mare a rezervorului[...]
Iar asta e o atitudine de tipul "îmi iau o mașină pe care abia mi-o permit(dacă) pentru că e roșie și are roată de rezervă mare. Nu, n-am făcut pană niciodată, nu am cric sau cheie la ea, dar eu știu mai bine!" Mno, banii tăi - problema ta.
Ultimul sfat pe care ți-l mai dau (nu pari să ai înclinație spre a auzi alte păreri decât cele care-ți confirmă propriile idei): nu te mai lăuda cu notele, mai ales când discuți de limba română. E discrepanță prea mare între notele cu care te lauzi și modul în care te exprimi / coerența ideilor expuse. Formatarea textului iarăși nu-ți susține pretențiile.
Deci, mai ușor cu pianul pe scări...

#68
stefanionutmarius

stefanionutmarius

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 21.04.2009

View PostAlexNAC04, on 29 august 2022 - 17:34, said:

Salut! Eu imi caut un stilou nou,calitativ care mai merge asamblat dupa 8 luni de uz continuu(nu ca orice stilou am avut pana acuma)care ideal sa fie din metal integral,nu tinichea vopsita(filetele obligatoriu sa fie din metal,din metalul carcasei),sa nu aiba penita din tinichea (care eu chiar de la 7 ani a trebuit sa ma invat sa o indrept de la cantitatea mare de scris,cum a fost la primul meu stilou tinut intr-o bucata cu doua benzi de scotci,una la cap si una la filet,sa o indrept in fiecare luna cu un patent pana cand s-a rupt penita in timpul unei ore de dictare la sfarsitul primului an scolar) si cel mai important criteriu este ca sistemul lui de alimentare sa nu fie pe cartuse si nici pe convertor(daca nu sti ce este cauta pe internet ca daca dau alte denumiri se poate crea confuzie),sa ia cerneala din calimara(deoarece mereu la sfarsitul anului scolar abia puteai vedea da pai intelege ce scris era pe acele foi de caiet,cerneala parca s-a evaporat si a ramas doar un iz).
Am vazut pe internet doar 3 sisteme alternative de alimentare a cernelii:cu piston,cu vin,cu alimentare externa.
Multumesc ca ai citit toata asta iar iti cer din noi ajutorul in a alege un instrument de scris conform conditilor stabilite mai sus.

Videoclip inrudit [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_VHCdZm8_eM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Deci nu ti-ai expus in un mod foarte inteligibil, ce anume doresti sa afli, iar argumentarile pe alocuri au fost foarte haotice, dar totusi osa incerc ca te ajut si pentru inceput osa fac un pic ordine,  in ce stilouri ar fi potrivite pentru tine, ce anume este posibil si ce nu este posibil cand vorbim de stilouri .

1. Cerneala, mai calitativa, mai slab calitativa, sau chiar si cea sub orice critica, este un compus chimic coroziv in o masura mai mica sau mai mare, in consecinta va afecta metalul acoo unde este posibil (cand spun coroziva, nu va ganditi la nivelul acizilor agresivi, sau mai stiu eu ce alte bazaconii) .
2. Tipurile de sisteme de incarcare cu cerneala disponibile pentru stilouri sunt urmatoarele: cu cartus / convertor , Cu piston , Vacumatic ( sau cu presiune negativa ) si aici avem mai multe variatii ale acestui sistem ,  Draw Fill (in principiu este o combinatie intre sistemul vacumatic si cu piston ) , Aerometric (cunoscut ca sistemul cu pompita prezent pe stilourile chinezesti ) si acest sistem are mai multe versiuni si variante , eye dropper sau incarcare cu pipeta la acest sistem corpul stiloului este direct rezervorul si va fi incarcat cu pipeta sau cu o seringa si  touch down , acest sistem de incarcare este un sistem de incarcare , practic un alt mariaj intre doua sisteme cel Aerometric si Vacumatic .
3. Un stilou nu are necesitatile de scriere ale unui pix si nici cerneala vascoasa, el foloseste o cerneala lichida deci trebuie sa scrie fara sa fie nevoie sa apesi pe penita, teoretic el trebuie sa scrie sub propria greutate , practic este necesara un pic mai multa prepresiune dar nu cu mult, deci daca un stilou nu scrie in conditiile date, atunci are o problema si nu vom reusi sa il facem sa scrie nici daca aplicam mai multa forta , insa riscam sa stricam aliniamentul celor doi dinti ai varfului penitei, sau chiar sa ai deformam serios .
4. Stilourile care au sistem de incarcare integrat , in care este necesar sa folosesti corpul stiloului ca rezervor, adica aproximativ toate sistemele care pot acomoda o cantitate mare de cerneala (peste  2 ml ) nu pot fi din metal . De ce ? Sa ne amintim de punctul 1 , cerneala prin natura ei este un pic coroziva  si substantele corozive nu fac casa buna cu metalele in general, bineintele cu exceptia unor metale care sunt inerte deci imune la substante corozive dar sunt si mai scumpe, de exemplu aurul, rodiul si titaniul .
5. Penitele pot fi solide si reziliente doar daca vor fi confectionate din urmatoarele materiale, Otel Inoxidabil ( doar placat cu crom,aur,rodiu) , Aur, Titaniu si in majoritatea situatiilor chiar sunt confectionate din aceste materiale , pentru ca penita vine in direct contact cu cerneala si  este necesar sa reziste in timp .

Deci daca doresti un stilou cu corpul integral metalic acesta nu poate fi decat cu un sistem cartus / convertor , daca doresti un stilou cu sistem de incarcare si rezervor de cerneala mai generos, asta inseamna un stilou cu piston sau vacumatic dar acesta va putea fi confectionat numai din rasini sintetice (acrilic) , celuloid sau ebonita  , bineinteles din motivele enumerate mai sus la punctul unu .

View PostAlexNAC04, on 01 septembrie 2022 - 18:55, said:

Nu-mi pune cuvinte in gura,nu am spus ca nimeni e prost.
Iar eu iau un stilou pilot model custom 823 din cauza mecanismului de alimentare si capacitatea mare a rezervorului,nu ca stilourile lamy sunt slab calitative ele nu imi indeplinesc cerintele,nu cred ca au un model pe piata romana care sa nu foloseasca rezerve sau convertor
Si Lamy au un model cu incarcare cu piston , Lamy 2000 .

Edited by stefanionutmarius, 19 November 2022 - 16:20.


#69
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,198
  • Înscris: 19.09.2005
eu folosesc:
-pilot v-pen pe care le reincarc cu o seringa taiata
-pilot plumix pe cartuse

sunt din plastic, usoare si extrem de robuste. cel putin v-pen pare indestructibil.

#70
Marlboro_Red

Marlboro_Red

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 14.08.2020

View Poststefanionutmarius, on 19 noiembrie 2022 - 16:12, said:


1. Cerneala, mai calitativa, mai slab calitativa, sau chiar si cea sub orice critica, este un compus chimic coroziv in o masura mai mica sau mai mare, in consecinta va afecta metalul acoo unde este posibil (cand spun coroziva, nu va ganditi la nivelul acizilor agresivi, sau mai stiu eu ce alte bazaconii) .
Bine,eu am gasit cerneala ieftina la calimara pelikan. Asa ca acest lucru nu mai este o problema


View Poststefanionutmarius, on 19 noiembrie 2022 - 16:12, said:


2. Tipurile de sisteme de incarcare cu cerneala disponibile pentru stilouri sunt urmatoarele: cu cartus / convertor , Cu piston , Vacumatic ( sau cu presiune negativa ) si aici avem mai multe variatii ale acestui sistem ,  Draw Fill (in principiu este o combinatie intre sistemul vacumatic si cu piston ) , Aerometric (cunoscut ca sistemul cu pompita prezent pe stilourile chinezesti ) si acest sistem are mai multe versiuni si variante , eye dropper sau incarcare cu pipeta la acest sistem corpul stiloului este direct rezervorul si va fi incarcat cu pipeta sau cu o seringa si  touch down , acest sistem de incarcare este un sistem de incarcare , practic un alt mariaj intre doua sisteme cel Aerometric si Vacumatic .


Ma bucur si sunt surprins ca esti asa de informat despre aceste sisteme. Nu am mai intalnit pe roman care sa fi auzit de dinastea. Eu,pe partea romaneasca a internetului nu am putut gasii aceste denumiri ori mechanisme,asa ca m-am informat pe partea anglofona a internetului si am cautat modele individuale de stilouri care nu functioneaza pe baza de convertor ori rezerva,cea ce detest deoarece convertorul tine 2/3 din capacitatea deja minuscula a rezervei de marime standard iar rezerva deoarece cele ieftine sunt de o calitate sub orice critica iar daca vrei ca ce scrii sa nu se stearga va trebui sa dai 4-6 lei pe o rezerva mica.
Dupa cum spui tu,ce mi s-ar potrivi mie ar fi ceva vacumatic dar nu cele chinezesti cu acel sac de cauciuc care e fragil si are o capacitate mica si cele care se incarca cu pipeta. Si cele cu piston ar fi bune,daca nu ar trebui sa le desfac si sa le lubrific cu spray silicon ca sa nu se deterioreze mecanismul cu rezervor. Un dezavantaj la acestea e ca au rezervorul de o marime mai mica decat cele vacumatic,care sunt 100% sigur ca nu se termina intr-o zi plina de scris,dar acesta poate fi trecut cu vederea daca nu exista alta optiune pe piata.


View Poststefanionutmarius, on 19 noiembrie 2022 - 16:12, said:


4. Stilourile care au sistem de incarcare integrat , in care este necesar sa folosesti corpul stiloului ca rezervor, adica aproximativ toate sistemele care pot acomoda o cantitate mare de cerneala (peste  2 ml ) nu pot fi din metal . De ce ? Sa ne amintim de punctul 1 , cerneala prin natura ei este un pic coroziva  si substantele corozive nu fac casa buna cu metalele in general, bineintele cu exceptia unor metale care sunt inerte deci imune la substante corozive dar sunt si mai scumpe, de exemplu aurul, rodiul si titaniul .

Bine,am inteles si am si vazut pe piata ca nu prea se gaseste asa ceva. Ce vreau totusi,este ceva mai durabil sa nu zici ca e facut din portelan ori din nisip ud.


View Poststefanionutmarius, on 19 noiembrie 2022 - 16:12, said:


5. Penitele pot fi solide si reziliente doar daca vor fi confectionate din urmatoarele materiale, Otel Inoxidabil ( doar placat cu crom,aur,rodiu) , Aur, Titaniu si in majoritatea situatiilor chiar sunt confectionate din aceste materiale , pentru ca penita vine in direct contact cu cerneala si  este necesar sa reziste in timp .
Din experienta mea penitele din tinichea,zgatie hartia. Nu stiu ce sa spun despre cele placate sau cele din aur ori din titaniu.

View Poststefanionutmarius, on 19 noiembrie 2022 - 16:12, said:


1. Cerneala, mai calitativa, mai slab calitativa, sau chiar si cea sub orice critica, este un compus chimic coroziv in o masura mai mica sau mai mare, in consecinta va afecta metalul acoo unde este posibil (cand spun coroziva, nu va ganditi la nivelul acizilor agresivi, sau mai stiu eu ce alte bazaconii) .
Bine,eu am gasit cerneala ieftina la calimara pelikan. Asa ca acest lucru nu mai este o problema


View Poststefanionutmarius, on 19 noiembrie 2022 - 16:12, said:

Deci daca doresti un stilou cu corpul integral metalic acesta nu poate fi decat cu un sistem cartus / convertor , daca doresti un stilou cu sistem de incarcare si rezervor de cerneala mai generos, asta inseamna un stilou cu piston sau vacumatic dar acesta va putea fi confectionat numai din rasini sintetice (acrilic) , celuloid sau ebonita  , bineinteles din motivele enumerate mai sus la punctul unu .
Care e diferenta intre astea 3 materiale? Merg sterse stilourile acelea cu spirt? Am auzit ca unele sunt mai pretentioase cu curatatul. Am si vazut ca la unele din stilouri din aceste materiale scrie in cartuliile de instructiuni sa nu intre in contact cu alcoolul. Este adevarat? Cum le dezinfectezi ori cureti atunci?

#71
stefanionutmarius

stefanionutmarius

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 21.04.2009

View PostAlexNAC04, on 04 februarie 2023 - 07:29, said:

Bine,eu am gasit cerneala ieftina la calimara pelikan. Asa ca acest lucru nu mai este o problema




Ma bucur si sunt surprins ca esti asa de informat despre aceste sisteme. Nu am mai intalnit pe roman care sa fi auzit de dinastea. Eu,pe partea romaneasca a internetului nu am putut gasii aceste denumiri ori mechanisme,asa ca m-am informat pe partea anglofona a internetului si am cautat modele individuale de stilouri care nu functioneaza pe baza de convertor ori rezerva,cea ce detest deoarece convertorul tine 2/3 din capacitatea deja minuscula a rezervei de marime standard iar rezerva deoarece cele ieftine sunt de o calitate sub orice critica iar daca vrei ca ce scrii sa nu se stearga va trebui sa dai 4-6 lei pe o rezerva mica.
Dupa cum spui tu,ce mi s-ar potrivi mie ar fi ceva vacumatic dar nu cele chinezesti cu acel sac de cauciuc care e fragil si are o capacitate mica si cele care se incarca cu pipeta. Si cele cu piston ar fi bune,daca nu ar trebui sa le desfac si sa le lubrific cu spray silicon ca sa nu se deterioreze mecanismul cu rezervor. Un dezavantaj la acestea e ca au rezervorul de o marime mai mica decat cele vacumatic,care sunt 100% sigur ca nu se termina intr-o zi plina de scris,dar acesta poate fi trecut cu vederea daca nu exista alta optiune pe piata.




Bine,am inteles si am si vazut pe piata ca nu prea se gaseste asa ceva. Ce vreau totusi,este ceva mai durabil sa nu zici ca e facut din portelan ori din nisip ud.



Din experienta mea penitele din tinichea,zgatie hartia. Nu stiu ce sa spun despre cele placate sau cele din aur ori din titaniu.


Bine,eu am gasit cerneala ieftina la calimara pelikan. Asa ca acest lucru nu mai este o problema



Care e diferenta intre astea 3 materiale? Merg sterse stilourile acelea cu spirt? Am auzit ca unele sunt mai pretentioase cu curatatul. Am si vazut ca la unele din stilouri din aceste materiale scrie in cartuliile de instructiuni sa nu intre in contact cu alcoolul. Este adevarat? Cum le dezinfectezi ori cureti atunci?
Un stilou in general, se curata pe interior si exterior cu apa si o picatura, de detergent de vase . Se demosteaza stiloul si se lasa cam 24 de ore in un pahar cu apa si cu detergent de vase sa se curete si sa se dezinfecteze, ( se pun in pahare separate, sectiunea de prindere cu penita de restul stiloului) . Stilourile care nu se demonteaza, recomand curatarea alimentatorului, penitei si rezervorului de cerneala cu apa pana nu mai iese cerneala deloc si apa iese curata, pe urma se poate face o spalare manuala la chiuveta, a intregului stilou cu apa si un pic de detergent de vase .
In nici un caz sa nu folosesti cu stilouri de orice fel : alcool , spirt , acetona , diluant , clor .
Recomand de la Chinezi si se pot procura de pe Aliexpress , Ebay , Etsy, Amazon, stilourile produse de marcile, Pen BBS , Hong Dian,  Asvine , sunt produse din materiale calitative la nivelul marcilor occidentale insa la preturi foarte accesibile.
In Romania stilourile ieftine (20 - 50 ron)  de obicei, au penite din un otel foarte subtire si de slaba calitate (stilourile scolare in general), stilourile occidentale cu pret peste 150 Ron au penite din otel mult mai gros si calit corespunzator nu se vor stramba, decat daca cumva il scapi pe jos si aterizeaza fix in penita .

#72
stefanionutmarius

stefanionutmarius

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 21.04.2009

View PostAlexNAC04, on 04 februarie 2023 - 07:29, said:

Bine,eu am gasit cerneala ieftina la calimara pelikan. Asa ca acest lucru nu mai este o problema




Ma bucur si sunt surprins ca esti asa de informat despre aceste sisteme. Nu am mai intalnit pe roman care sa fi auzit de dinastea. Eu,pe partea romaneasca a internetului nu am putut gasii aceste denumiri ori mechanisme,asa ca m-am informat pe partea anglofona a internetului si am cautat modele individuale de stilouri care nu functioneaza pe baza de convertor ori rezerva,cea ce detest deoarece convertorul tine 2/3 din capacitatea deja minuscula a rezervei de marime standard iar rezerva deoarece cele ieftine sunt de o calitate sub orice critica iar daca vrei ca ce scrii sa nu se stearga va trebui sa dai 4-6 lei pe o rezerva mica.
Dupa cum spui tu,ce mi s-ar potrivi mie ar fi ceva vacumatic dar nu cele chinezesti cu acel sac de cauciuc care e fragil si are o capacitate mica si cele care se incarca cu pipeta. Si cele cu piston ar fi bune,daca nu ar trebui sa le desfac si sa le lubrific cu spray silicon ca sa nu se deterioreze mecanismul cu rezervor. Un dezavantaj la acestea e ca au rezervorul de o marime mai mica decat cele vacumatic,care sunt 100% sigur ca nu se termina intr-o zi plina de scris,dar acesta poate fi trecut cu vederea daca nu exista alta optiune pe piata.




Bine,am inteles si am si vazut pe piata ca nu prea se gaseste asa ceva. Ce vreau totusi,este ceva mai durabil sa nu zici ca e facut din portelan ori din nisip ud.



Din experienta mea penitele din tinichea,zgatie hartia. Nu stiu ce sa spun despre cele placate sau cele din aur ori din titaniu.


Bine,eu am gasit cerneala ieftina la calimara pelikan. Asa ca acest lucru nu mai este o problema



Care e diferenta intre astea 3 materiale? Merg sterse stilourile acelea cu spirt? Am auzit ca unele sunt mai pretentioase cu curatatul. Am si vazut ca la unele din stilouri din aceste materiale scrie in cartuliile de instructiuni sa nu intre in contact cu alcoolul. Este adevarat? Cum le dezinfectezi ori cureti atunci?
Ei bine rasinile sintetice (acrilic) in functie de combinatie de tipul materialului de modul de prelucrare poate fi foarte casant , celuloidul este un material care are 4 mari dezavantaje , poate fi extrem de inflamabil , extrem de pretentios la intretinut , este un material extrem de scump si de asemenea este un material extrem de dificil de produs si prelucrat , ebonita (sau cauciuc intarit ) in schimb are un singur dezavantaj nu prea sunt foarte multe variante de culoare in schimb este un material stabil si nu crapa  usor .

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate