Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema pornire

Inlocuire "pornire cu cheie&#...

Peleti amestecati cu boabe porumb...
 Reparatie acoperis din sindrila b...

Multifunctional color 1000 RON max

Nu merge sunetul pe cablu

Am și eu un porcușor ca...
 Black Friday Pro pentru echipamen...

Amplificatoare IPRS Baneasa (cod ...

Montare Jante noi si problema de ...

Rabla pentru becuri.
 Permis suspendat 3 luni

Calculatorul nu mai afiseaza

Recomandare piersic

Sfat instalare termosemineu lemne
 

Windows 11 + hdd vechi

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
cetane

cetane

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 378
  • Înscris: 30.11.2010
Am un calculator cu win 11, intel i3 a 12a gen, ssd m2. Pe sata am pus un hdd vechi, apare in bios, se vede in device manager la disk drivers, aici totul ok, dar la this Pc nu-l vede, nici la disk management.

#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,437
  • Înscris: 15.06.2004
Ai toate driverele instalate ? De la fabricantul placii de baza de pe site.

Ai verificat alt port SATA / cablul SATA de date/celde alimentare...

#3
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,140
  • Înscris: 15.04.2019
In BIOS este activat AHCI pentru interfata SATA?

#4
cetane

cetane

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 378
  • Înscris: 30.11.2010
Repet, il vede biosul, apare la device managar cu driver ok, il vede si aida, dar la this pc nu e nici la diskmanagement. In bios am facut toate setarile posibile pe sata. Cred ca e ceva din windows.

#5
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,400
  • Înscris: 05.01.2006
În device manager ai ceva nerecunoscut sau cu semnul exclamării?

#6
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,983
  • Înscris: 13.12.2006
verifica daca e MBR si trece-l pe GPT

#7
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,437
  • Înscris: 15.06.2004
Eu l-as verifica  si pe alt PC daca nici dupa schimbarea cablurilor si a portului SATA nu e vazut.

Am intalnit cazuri in care HDD-ul era vazut in BIOS dar in Windows nu aparea - placa electronica a Hdd-ului functiona partial - cat sa dea elementele de identificare, dar mecanica era moarta.

#8
NAlexQ

NAlexQ

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 217
  • Înscris: 21.07.2011
In Disk Management apare? nu in device manager... ca trebuie sa ii aloci o litera.
Ceva poze ne poti oferi cum apare el BIOS, device manager, disk manager, CrystalDisk?

Edited by NAlexQ, 20 August 2022 - 10:15.


#9
cetane

cetane

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 378
  • Înscris: 30.11.2010
La device manager, bios si aida este, in disk management si windows explorer nu.

Edited by cetane, 21 August 2022 - 08:05.


#10
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,933
  • Înscris: 21.12.2006
Trebuie formatat pentru a fi văzut de Windows

#11
cetane

cetane

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 378
  • Înscris: 30.11.2010
Rezolvat
In disk management   "Import foreign drive"

#12
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,400
  • Înscris: 05.01.2006
În mod normal disk management ar trebui să-l vadă și fără formatare (și să ceară win inițializarea/formatarea)

@cetane: încearcă în device manager să-i dai uninstall și după aceea scan for hardware changes să-l instaleze din nou

#13
cioclopica

cioclopica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,407
  • Înscris: 07.05.2006
La mine nu a avut rezultat "Import foreign drive" si de aceea nu am sugerat-o ca solutie. De vreo 2 saptamani ma confrunt cu aceeasi problema pe una din masinile cu W10 (GPT). Fenomenul a aparut treptat si apoi s-a generalizat la toate HDD-urile cu MBR. Initial a inceput cu un HDD pe care am aplicatii portabile si, apoi in doua saptamani cu celelalte HDD-uri. Pe celelalte masini cu MBR si W10 sau cu GPT si Linux hardurile respective sunt vazute fara probleme. Varianta propusa de VipeR85 de a le trece din MBR in GPT nu mi se aplica sau nu-mi este folositoare. Cred ca voi alege sa formatez masina respectiva revenind la MBR mai ales ca nu folosesc HDD-uri cu capacitati de peste 2TB.

#14
cioclopica

cioclopica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,407
  • Înscris: 07.05.2006
Am rezolvat si eu ieri. Nu am avut alta cale decat sa tai gaina, adica sa reinstalez SO-ul. Pe acea masina eram inrolat ca insider preview si, se pare ca unul din update-urile anterioare (iunie-iulie) ar fi produs pocinogul. https://docs.microso...nto-an-mbr-disk

#15
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,165
  • Înscris: 03.07.2019
Ati facut RAID, cumva?
Asta cu "foreign disk" e de la RAID.

#16
cioclopica

cioclopica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,407
  • Înscris: 07.05.2006
Eu nu, pe masina respectiva am un singur HDD, M2 SATA.

#17
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,165
  • Înscris: 03.07.2019
Fiind M2, era posibil să aibă nevoie de driver, pt. a fi recunoscut.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate