Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Lucrari publice in bataie de joc ...

Huawei health

Recomandare Aparat de incalzit ae...
 Ford a inceput construirea celui ...

Unde sunt descarcarile de pe yout...

Camera supraveghere solara

Somaj Germania
 Trepidatii Fiat Ducato 2.3 JTD 120

Cum aflu numar de dosar de la jud...

Recomandare vin alb, Cramele Reca...

Lag/fps drop live twitch
 Cum a fost omorat Tudor Vladimire...

AV surround receiver. Noutați

Pornire/Oprire Centrala Manual

Este Devodep magazin serios? Ati ...
 

5 GHz merge cu intermitențe

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#1
nehru

nehru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 16.12.2001
Am o problema la netul de la RCS-RDS. Netul pe 5 Ghz merge cu intermitențe. Doar cel pe 2.4 merge fără întrerupere. Aveți idee ce poate cauza acest lucru?

P.S. Am routerul de la TP-Link

Edited by nehru, 17 August 2022 - 09:08.


#2
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 26.05.2022
Ai routerul de la rds sau este al tau? Verifica sa nu cumva sa fi activat canalele DFS si routerul sa vada vreun radar in zona.

Ai mai jos niste linkuri in caz ca vrei sa faci research:
https://www.asus.com...rt/FAQ/1045936/
https://www.tp-link....upport/faq/763/
https://en.wikipedia...uency_selection

#3
nehru

nehru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 16.12.2001
Routerul e al lor.

#4
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 26.05.2022
pune un canal fix pe 5Ghz si vezi daca se mai opreste. De exemplu 38.

#5
Ahasverus

Ahasverus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,119
  • Înscris: 22.10.2006
5Ghz merge ok in aceeasi camera, dar reclama uita sa mentioneze asta.
Spune doar ca vei avea viteza luminii cu 5 Ghz si WIFI 6.
Steluta nu se vede.

5 Ghz nu prea trece de obstacole.

#6
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 26.05.2022
Ei pe naiba nu trece. Mai terminam cu exagerarile astea?!

#7
nehru

nehru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 16.12.2001

View PostNikoroB, on 17 august 2022 - 09:09, said:

Ai routerul de la rds sau este al tau? Verifica sa nu cumva sa fi activat canalele DFS si routerul sa vada vreun radar in zona.

Ai mai jos niste linkuri in caz ca vrei sa faci research:
https://www.asus.com...rt/FAQ/1045936/
https://www.tp-link....upport/faq/763/
https://en.wikipedia...uency_selection
Nu cred ca e cazul. Amplasamentul routerului e undeva în mediul rural.

O să încerc cele sugerate de voi când ajung din nou la internetul respectiv. Mulțumesc pentru sugestii

Edited by nehru, 17 August 2022 - 09:38.


#8
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,370
  • Înscris: 15.06.2004

Vizualizare mesajNikoroB, pe 17 august 2022 - 09:33, a scris:

Ei pe naiba nu trece. Mai terminam cu exagerarile astea?!
Nicio exagerare. Trece eventual printr-un perete foarte subtire, gen rigips, dar deja il afecteaza serios la viteza.

Comparativ cu 2,4GHz e mult mai slab la distante si penetrare.
Lucru normal - cu cat frecventa e mai sus e blocat mai usor de obstacole.

#9
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 26.05.2022
Evident ca pierde din putere insa nici vorba ca la un perete de rigips e gata. Pot exemplifica cu nivelul semnalului dupa unul/doi pereti de cărămidă. Da, viteza undeva la -50%, dar nicidecum inutilizabil.

#10
smart_choice

smart_choice

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 646
  • Înscris: 26.04.2018
In 5GHz banda este inca mult mai libera, mult mai multe canale. In mediul rural probabil nu ai atatia vecini in apropiere, cum este la bloc.
De obicei compari cu un alt client WiFi in banda de 5GHz, aceiasi retea.

Vezi cu WIFI ANALYZER sau ceva similar.
Nu ai interferente daca alegi alt canal, apoi verifica drivere, SO si in ultima instanta posibil un modul WiFi defect. Daca routerul este OK.

Edited by smart_choice, 17 August 2022 - 12:29.


#11
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,370
  • Înscris: 15.06.2004

Vizualizare mesajNikoroB, pe 17 august 2022 - 11:20, a scris:

Evident ca pierde din putere insa nici vorba ca la un perete de rigips e gata. Pot exemplifica cu nivelul semnalului dupa unul/doi pereti de cărămidă. Da, viteza undeva la -50%, dar nicidecum inutilizabil.
La mine nu trece printr-un singur perete de caramida. Absolut nimic. Si nici nu e foarte gros - doar un singur rand. Cu tencuiala cu tot sub 20cm.
Am testat zeci de modele/marci, inclusiv AX10-le dat de RDS.

Prin rigips da, trece.

Ma intreb ce caramida ai tu...

#12
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 114,443
  • Înscris: 07.02.2003

Vizualizare mesajeiffel, pe 17 august 2022 - 12:24, a scris:

La mine nu trece printr-un singur perete de caramida. Absolut nimic. Si nici nu e foarte gros - doar un singur rand. Cu tencuiala cu tot sub 20cm.
Am testat zeci de modele/marci, inclusiv AX10-le dat de RDS.
La mine merge in toata casa pe caramida si in curte, e cam cu 5dB mai slab decat 2.4 la distanta in rest merge. In casa merge legat la 433/867 atat ca la extremitati mai coboara putin in 390mbit samd. Afara merge in 150-200mbit dar tot merge. Trebuie sa fie routerul bun cu chipset/modem 5ghz modern sa faca egalizare RF si acord cu antena, altfel nu emite bine.
Merge si daca stau in masina parcata la strada. 2.4 duce putin mai departe din cauza celor 5dB in plus dar se prabuseste mult mai nasol la viteza fata de 5ghz.
Routerul e vechi cu wifi5 dar foarte "solid" ca orice Asus, uptime infinit (nu se blocheaza niciodata) si merge in blana atat pe wifi cat si fir. La teste facem prin 2 desktopuri pe fir simultan si cu wifi si nu reusim sa-l ducem in 100% cpu load insa viteza e faina, pastreaza cam 200mbit pe wifi si restul pe fire cand e la maxx, montaj la 2m de podea si distanta de zid, polarizare verticala la toate antenele (ideal).

Attached File  20220817_140521.jpg   123.59K   48 downloads

Edited by andreic, 17 August 2022 - 13:15.


#13
smart_choice

smart_choice

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 646
  • Înscris: 26.04.2018
Multumit de Asus, am mai multe modele la indemana dar si un UAP-AC-Pro, peretii din beton. De la 867 Mbps link scade pe la jumatate, important ca este o legatura fara interferente, in cazul meu.

Edited by smart_choice, 17 August 2022 - 13:55.


#14
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 26.05.2022

View Posteiffel, on 17 august 2022 - 12:24, said:

La mine nu trece printr-un singur perete de caramida. Absolut nimic. Si nici nu e foarte gros - doar un singur rand. Cu tencuiala cu tot sub 20cm.
Am testat zeci de modele/marci, inclusiv AX10-le dat de RDS.

Prin rigips da, trece.

Ma intreb ce caramida ai tu...
Hai c-am instalat repede un soft care sa arate nivelul semnalului. De unde sunt eu pana la router 1 sunt 2 pereti. La nivelul asta de semnal, throughput-ul este undeva pe la 200-300Mbps. La distanta mai mare, intr-adevar se pierde.

PS: dracu stie ce caramida o fi. Banuiesc ca aceeasi care se pune in toate constructiile in ziua de azi.

Attached Files


Edited by NikoroB, 17 August 2022 - 14:03.


#15
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 114,443
  • Înscris: 07.02.2003

Vizualizare mesajsmart_choice, pe 17 august 2022 - 13:54, a scris:

Multumit de Asus, am mai multe modele la indemana dar si un UAP-AC-Pro, peretii din beton. De la 867 Mbps link scade pe la jumatate, important ca este o legatura fara interferente, in cazul meu.
Asa e. Link speed 867 phy (mimo 2x2) inseamna data speed 400-600Mbps de regula. Iar link speed 433 phy (fara mimo) inseamna data speed 263-390Mbit. Asta desigur pe canalul de 80MHz singurul non-dfs (care ocupa canalele 36-48 parca).

Edited by andreic, 17 August 2022 - 14:08.


#16
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,370
  • Înscris: 15.06.2004
ASUS sunt un pic mai "altfel"
I-au prins astia ca mareau puterea peste standardele admise in routerele lor.
De-asta mergeau mai ok la distanta mare.

Modelele noi au puterea in standard.

Vizualizare mesajNikoroB, pe 17 august 2022 - 14:00, a scris:

PS: dracu stie ce caramida o fi. Banuiesc ca aceeasi care se pune in toate constructiile in ziua de azi.
In ziua de azi e mai mult BCA la pereti interiori.

La mine e caramida sadea ca in anii 60. Nici macar nu e din aia cu goluri de aer.

#17
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 26.05.2022
Caramida e sigur, am vazut cand am pus tablouri :). Acum poate conteaza si routerul, asta de fata fiind un Archer C80 care are 3x3MIMO.

#18
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,370
  • Înscris: 15.06.2004
N-am unul la indemana sa fac o proba dar cum prind unul sigur o sa-i fac.
Totusi m-ar mira. TP-Link-urile din ziua de azi sunt mai slabe la semnal decat cele de acum cativa ani chiar si in 2,4.
Motiv ptr care inca tin pe post de AP un antic 1043ND - ala imi acopera singur toata casa.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate