Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Plasa de umbrire peste gard de pl...

O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...
 Programe TV cu altfel de sporturi

Laptop "bun la toate" max...

navigatie noua vw tiguan

ctfmon.exe - System Error (in Saf...
 Ați prins vremurile cand 120 Volț...

Whatsapp nu afișeaza numele ...

Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu
 Politist mutilat de caine in curt...

Trotineta- cat rezista?

Windows 11 si inregistrare de pe ...

Cont Facebook spart
 

Despre "Drugtest 5000"

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#1
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,722
  • Înscris: 09.01.2007
Hello,

Am dat recent peste aceasta postare de la un cunoscut. Nu mi-e prieten, nu-i iau apararea, dar mi s-a parut interesant si o chestie "tipic romaneasca".
Din ce-am citit (din linkurile lui de la sfarsitul postarii) intr-adevar acest aparat are o rata absurd de mare pentru fals pozitiv (peste 10%), si poate fi declansat de multe elemente ale vietii de zi cu zi cum ar fi ibuprofen, sirop de tuse, mac, etc.

Ce-am inteles eu din toata patania omului e ca, in cazul in care sunt supus la un astfel de test, mai bine refuz si ma las purtat pe la IML pentru analize de sange/urina, decat sa stai cu griji luni de zile, sa platesti analize ca sa te discriminezi (unde si acolo dureaza tot LUNI ca sa primesti rezultate, wtf?!), sa risti dosar penal, etc.
Din experientele altora, e oribil daca iese device-ul ala pozitiv la orice. Si daca ar fi sansa de fals-pozitiv de 1%, tot mi se pare absurd.

Ce parere aveti? Cat de complicat e sa te plimbe ei pe la IML pentru analize? Risti amenda/plata/etc. daca faci asta (ca cei de pe reddit ziceau ca nu)?
Si cel mai important, ati fi de acord sa faceti un test de genul daca rata de fals-pozitiv e atat de mare?

Imi cer scuze in avans pentru wall-of-text-ul de mai jos, dar mi s-a parut ca nu e locul meu sa cenzurez diverse pasaje care nu mi se par relevante. Rog sa cititi si voi pe sarite, daca sunteti curiosi. Posted Image

Quote

in seara zilei de 7-8 August iesind de la
lucru, mergand pana in oras/ piata constitutiei, am fost chemat catre dumneaei,  o doamna Agent al Brigada Politie Rutieră Udriste numita NUTA FLORINA.
Fiind pe motocicleta pregatit sa plec spre casa, am mers catre dumneaei, unde m a intrebat daca am consumat alcool si sau substante psihoactive, am raspuns desigur ca nu, m-a intrebat daca facem un test, am zis desigur ca da, am fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00, dupa care incepe distractia.
Colegul dumneaei domnul CERNAT FLORIN MADALIN, a venit cu un “test “ sigilat pe care mi l a prezentat si mi l a desfacut in fata(recunosc ca nu am verificat daca acest test este in termen de valabilitate sau nu), m a rugat sa tin acel test sub limba pentru o perioada de circa 20 de minute, zis si facut. am facut asa, pana biluta s a facut albastra, am mai tinut pana pe la minutul 30 in care toata zona din partea inferioara a bilutei, a fost plina cu saliva. zis si facut. a incercat apoi sa porneasca aparatul drager drugtest 5000 pentru mai bine de 20 de minute incercand si reincercand sa il reseteze, recalibreze.
dupa nenumarate incercari, a mers catre colega ce era ocupata cu alti participanti in trafic si a preluat dumneaei situatia, plimband testul de la unul la celalalt in tot acest timp.
cand a venit doamna Nuta Florina la aparat, a inceput sa il deschida si sa sufle inauntru, spunand ca asa trebuie sa “scuturi de praf” acest mic laborator super complex si super performant ce detecteaza 8 substante interzise de lege in mai bine de 40 de tari din aceasta lume.
Dupa calibrarea aparatului, (tras pe marginea portbagajului unui wolkswaven polo ) in centrul bucurestiului in parcarea din zona piata constitutiei. am asistat la testarea efectiva in care domnii agenti mai sus numiti, au lucrat fara nici un fel de protectie, manusi, sau orice alt fel de protectie pentru acest test ce urmeaza a fi verificat de acest laborator mobil.
A inceput testarea care dureaza in jur de 7-8 minute.
timp in care mi s-a povestit ca daca urmez o prescriptie medicamentoasa cum ar fi, cu Valium, Anxiar, sau orice altfel de medicamente de tuse, prescrise de vreoun medic de orice natura (psihiatru, psiholog, urolog, cardiac si tot asa) sub alta forma fata de prescriptia initiala de catre medic. o fac pe raspunderea mea si ca acel aparat v a detecta.(ceea ce inseamna dosar penal de la 1-5 ani sau amenda penala.)
chiar si pe pastilele de nurofen ce contin IBUPROFEN, pot fi recunoscute substante precum
amfetaminele, si alte denumiri ce nu le am retinut.
mai pe scurt daca iei nurofen poti fi testat pozitiv la
una din cele 8 substante pe care aparatul DRUGER Drugtest 5000 le analizeaza in saliva probei si ti se poate intocmi dosar penal si esti pasibil de inchisoare de la 1 la 5 ani sau amenda penala.
acum sa revenim la ale noastre, dupa acele aproximativ 8-10 minute in care am povestit, discutat, amuzat pe diverse situatii, aparatul a spus ca testarea a fost invalida si ca nu a putut examina proba din nu stiu ce motive, motiv pentru care domnii agenti mai sus numiti au dorit sa repetam testul.
in aceleasi conditii numite mai sus, desfa testul, bagal in gura, 20 de minute, plimba testul, baga testul, urmeaza alte 10 minute in care domnii agenti constata ca li se va inchide “imprimanta “ adica aparatul, din cauza lipsei de curent. asa ca cere unui alt domn din zona sa traga masina langa sa alimenteze aparatul la bricheta masinii celuilalt, (un seat leon ceva, n am retinut exact.)
asteptand in continuare pana la finalizarea testului, care a inceput sa afiseze pe display invalid la 1, 2, 3, 4 pana la 7 substante si asteptand finalizarea celui de al 8 lea, imi spune doamna agenta, ca v a trebui refacut testul, deoarece sunt prea multe invalide, dupa care,  surpriza, al 8-lea,  acesta fiind canabis-5, intr un final, spre sfarsitul celor 8 minute aceasta substanta arata pozitiv, (caz in care nu mai este nevoie sa repetam testul) dupa care imprimanta afiseaza un mesaj in care spune ca acest test este invalid din cauza ca si ca,si ca, n am inteles exact ca m a luat cu ameteala in momentul respectiv. a fost inchis repede aparatul, am fost urcat in masina, am fost catre un alt echipaj din zona marasesti/ radu voda sa imprumute niste alte teste altor agenti ce au spus ca li s-au furat testele din masina. ; am plecat imediat catre IML pentru prelevare probe de sange si urina (timp in care mi s-a comunicat faptul ca de acum mi se retine dreptul de a conduce cu dovada fara drept de circulatie “PANA NU SE STIE CAND ! “ cu aceeasi colaborare dar foarte confuz asupra faptului am dat aceste probe si mi s-a spus ca urmeaza acum sa platesc ( daca doresc) acest set de analize toxicologice, in vederea faptului de a merge mai repede toata procedura.
in acest timp o doamna medic de garda a fost draguta sa imi faca o examinare clinica in care m a pus sa stau drept sa imi ating nasul cu degetul aratator cand cu stanga cand cu dreapta, sa merg pe o linie dreapta cu ochii inchisi, sa imi bage lanterna in ochi si sa confirme la final ca nu sunt sub influenta substantelor psihoactive numita pe scurt cannabis-5. zis si facut, 3 fiole de sange, una de urina, sigilata de fata cu mine, all good. mergem catre brigada de politie udriste ora aproximativ 01.30-02.00 asteptam afara ca doamna agent Nuta Florina sa vina cu declaratia scrisa de mana unde in completare adauga mentiunile mele asupra faptului. mentiuni in care am specificat ca nu am
consumat/fumat/ingerat/prizat sau pe orice alta forma de consum existenta substanta Canabis-5 de mai bine de 2 ani si ca sunt un om cu toate taxele la zi, sportiv atestat cu licenta de Parasutist Eliberat de AEROCLUBUL ROMANIEI in urma a 8 examene de testare. teoretica si 40 de salturi din avion de la mare inaltime 3000m si testare fizica in aer si la sol), SPORTIV LICENTIAT DE CATRE Ministerul Sportului IN SPORTURI DE ALUNECARE PE ZAPADA, Bucatar licentiat de catre Ministerul muncii, detinator(fost detinator) de permis de conducere categoria Am, A1, A, B1, B2, B de mai bine de 10 ani, fara nici o sanctiune de alcool sau depasirea vitezei PE TERITORIUL ROMANIEI, fara nici un altfel de sanctiune la ordinul rutier, public sau penal in cei 30 de ani de existenta, Bucatar, antreprenor in industria HORECA de mai
bine de 6 ani, VOLUNTAR la Asociația Adi Hădean
in proiectul desfasurat impreuna cu Dgaspc sector 6 Bucuresti in contextul pandemiei de coronavirus , MANCARE PENTRU MEDICI SI FaMILIILE DEFAVORIZATE. incheiem aceasta mentiune/ declaratie si mergem mai departe catre biroul de la etajul 4 al Brigada rutiera unde mi se elibereaza o hartie ORDONANTA in care se DISPUNE 1. ADMITEREA CERERII FORMULATA DE BOTEZ CATALIN ALEXANDRU DE ACHITARE A CONTRAVALORII ANALIZEI PROBELOR DE SANGE
2. CONTRAVALOAREA PRESTATIEI MEDICO LEGALE SE VA ACHITA LA CASIERIA INML MINA MINOVICI DE CATRE BOTEZ CATALIN ALEXANDRU
3. PREZENTA ORDONANTA SE INTOCMENTE IN 2 EXEMPLARE, UN EXEMPLAR FIIND INMANAT NUMITULUI BOTEZ CATALIN ALEXANDRU.
semnat si parafat ORGAN DE CERCETARE PENALA AGENT SEF ADJUNCT DE POLITIE GHICEANU DORIN CRISTIAN.
DATA 09.08.2022
ma prezint cu ORDONANTA, la INSTITUTUL MINA MINOVICI pentru a achita contravaloarea probelor prelevate si a imi vedea rezultatele cat de repede posibil deoarece sunt 100% convins ca a fost o mare eroare la mijloc din care am reiesit fara drept de circulatie pana NU STIM CAND, si deschiderea unui dosar de urmarire penala,
Ajungand la “registratura” daca ii putem spune asa, A INSTITUTULUI MINA MINOVICI BUCURESTI.
cine a fost acolo sigur stie, O DOAMNA CU UN CAIET IN HOLUL INTRARII IN ANUL 2022.
caruia m am adresat cu intrebarea, cum pot ajunge la casierie pentru a achita aceasta taxa. a sunat ea undeva mi a notat un numar de inregistrare cu pixul din dotare pe foaia mea stampilata si parafata de domnul adjunct sef mai sus numit. si imi spune foarte relaxata. ca N AM CUM SA PLATESC SI CA PROBABIL PROBA MEA V-A FI GATA PRIN LUNA DECEMBRIE 2022 -IANUARIE 2023 SI CA NU IMI POATE ELIBERA NICI UN DOCUMENT LEGAL CARE SA ATESTE SPUSELE DANSEI. SA MAI SUN EU DIN CAND IN CAND SA INTREB DE NUMARUL ASTA DE INREGISTRARE A PROBEI.
TIN SA MENTIONEZ CA IN BAZA MESERIEI MELE SUNT DEPENDENT DE ACEST DREPT DE A CONDUCE CATRE DIVERSELE EVENIMENTE/RESTAURANTE CU CARE COLABOREZ, IAR IN ACEASTA SITUATIE, IMI ESTE AFECTATA SITUATIA FINANCIARA CAT SI MENTALA, IMI ESTE AMENINTAT DREPTUL DE A IMI CASTIGA EXISTENTA FARA A AVEA NICI O VINOVATIE !
ACESTEA FIIND SPUSE,ROG IN NUMAR CAT MAI MARE SA SHARE-UITI ACEASTA POSTARE SA AJUNGA PANA LA DUMNEZEU SI SA IL INTREBAM SI PE EL DACA ESTE NORMAL ASA CEVA IN TARA NOASTRA DRAGA Romania, IN ANUL 2022 SA FII TRAS LA RASPUNDERE DE UN TEST VALID IN MASURA DE 1/16 (DOUA TESTARI 8 SUBSTANTE FIECARE) SA TI SE SUSPENDE DREPTUL DE A CONDUCERE DOBANDIT LEGAL, FARA DREPTUL DE MAI CONDUCE SI FARA DREPTUL DE REEXAMINARE SAU ORICE ALT DREPT POSIBIL SAU IMPOSIBIL PE LUMEA ASTA PANA LA NU STIM CAND !!
ROG TOATE TELEVIZIUNILE EXISTENTE PRO TV StirileProTV Digi24 Antena1 si care or mai fi, rog Ministerul Afacerilor Interne, Romania Brigada Politie Rutieră Udriste  Lucian Bode Catalin Tolontan Cosmin Prelipceanu  Radu Banciu - si lumea lui Victor Ciutacu Mircea Badea chiar el Denise Rifai Dragos Patraru Codul lui Oreste MariusTucă si oricine este in masura sa imi raspunda si mie si altor mii de oameni pusi in aceasta situatia de incompententa institutiei si sistemului de care apartinem si caruia ii platim zi de zi taxe peste taxe peste taxe si iar taxe cum este posibil asa si care este rezolvarea acestei probleme intalnita tot mai des, cum este posibil sa fie legal sa poti iesi pe strada ca si agent cu acest aparat Dräger DRUGTEST 5000 fara a avea o certitudine ca indicele cautat exista cu adevarat in momentul testarii, competentele necesare si sau cunostintele manipularii sau calibrarii acestuia.
ROG DIN NOU PE TOATA LUMEA CARE S A INTALNIT CU SITUATIA RESPECTIVA SAU CARE ARE O CUNOSTINTA IN SITUATIA RESPECTIVA SAU CARE ARE O IDEE COLECTIVA IN ACEASTA SITUATIE. SHARE SHARE SHARE PENTRU O LUME MAI BUNA !
IN CAZUL IN CARE SUNT VINOVAT(testul toxicologic v-a arata) IMI ASUM VINOVATIA FAPTELOR MELE DAR NU POT SA ACCEPT CA NU AM CE FACE SI NU EXISTA NICI O CALE UMANA, TERESTRA SAU DE ORICE ALTA NATURA CA ACEST TEST SA VINA MAI DEVREME DE 5-6 LUNI!
TIMP IN CARE STABILITATEA VIETII MELE FAMILIARE, FIZICE SI MENTALE SUNT AFECTATE!
LATER EDIT ! : DOMNILOR POLITISTI MAI SUS NUMITI, PROBLEMA MEA, NU ESTE STRICT CU DUMNEAVOASTRA, NU AM NIMIC ALTCEVA DE REPROSAT IN CALITATEA SERVICIILOR DVS. A POLITETII, A CONDUITEI SI TOT CEEA CE TINE DE SERVICIUL DVS.
LATER EDIT ! : in urma studierii mai amanuntite a internetului, am sa atasez aici cîteva link-uri despre acest Aparat super performant ”acest laborator mobil, folosita de catre autoritatile statului
https://www.reddit.c...politia_romana/
https://academic.oup...2/4/248/4835625
https://indrumari-ju...bil-neconforme/
https://www.clujust....olitiei-romane/
https://www.wowbiz.r...clusiv-20131614
https://www.libertat...-romana-4233196
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/U_FCoVsTqy4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] min 32:00 - 48:00

Edit: corectat linkurile de mai sus, sper sa fie toate functionale acum.

Edited by TehCube, 12 August 2022 - 23:43.


#2
rexx

rexx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,000
  • Înscris: 15.08.2005
am mai auzit ca mizeria asta de drugtest da erori dar nu ma asteptam sa fie 10%
cred ca astia au primit aparatul prin vreo achizitie mare facuta de sefi si acum le-au dat la cei de pe masini sa le foloseasca, binetinteles fara nici un fel de training, pe principiul "lasa ca se descurca ei"
sincer mai bine refuzi testarea cu asta si mergi la IML ptr probe biologice. cred ca poti sa refuzi si probele biologice, dar cred ca legislatia e atat de tampita incat iti retine imediat permisul pe motiv ca are el un motiv ptr care refuza

#3
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,138
  • Înscris: 13.01.2011
Asta este ca trucul ăla cu oțetul: ,,nu am băut alcool, am mîncat o salată de castraveți cu oțet "  :D
Prea multă scenarită", o basculantă de scenarită".
Cum puiii mei eu nu am problemele astea?!

L.E. Nu mai vrem teste, nu mai vrem aparate, nici radare, nici un control, să curgă droguriliiii" pe ciușmea".
Morți fără număr, numărul 1 să fim la morții de pe șosele, să curgă morțiiii, petrecem.

#4
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,459
  • Înscris: 03.04.2013
tu un pic high tonight? :D

#5
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,722
  • Înscris: 09.01.2007
Ma asteptam sa fie comentarii de genul dar nu din prima. Posted Image
Am auzit de testul asta de anul trecut, pana sa citesc asta si apoi sa ma informez cat-de-cat, nu aveam nicio problema cu el. Nu mi se pare normal sa conduci drogat.

Problema mea, si si a ta crisstonne, e ca si tu poti fi avea problema asta. Doar pentru ca nu ai avut-o inca, nu inseamna ca nu te poti trezi cu cererea de a face testul. Ai suflat vreodata in fiola? Ca daca da, la urmatoarea "verificare aleatorie" poti pati si sa trebuiasca sa faci testul asta. Si tu te vei bate cu pumnii in piept ca il faci, ca n-ai fumat nimic, si te trezesti cu fals pozitiv si multe luni de chin cu statul. Aici e problema mea, nu incerc sa aflu cum pot sa conduc fumat.

Ba mai mult, daca alternativa pe care o prefer este RECOLTAREA PROBELOR LA IML nu poti sa-l acuzi pe ala ca incearca sa pacaleasca, ca nu pacalesti nimic cu teste de sange si urina, din contra.
Iar daca va ajuta cu ceva sa nu mai aruncati vina pe victima, cum e cazul pe la noi, va atasez si analizele facute de el la medlife (tot el le-a facut publice in acelasi post pe FB), dar care (ghici ce?) nu au nicio valoare legala, ca nu-s facute la IML.

Deci, va rog, putina logica elementara, scopul nu e "cum sa fentezi testul" ci "cum sa nu stai 6 luni fara permis si cu dosar penal ca s-a decis statu' sa cumpere teste de toata jena". Aruncati un ochi pe reddit, sunt multi care si-au recuperat carnetul dupa ce testele IML le-au dat dreptate. Ne pricepem la judecat inainte sa citim pana la capat, ce pot sa zic.

Attached Files


Edited by TehCube, 13 August 2022 - 01:37.


#6
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,138
  • Înscris: 13.01.2011

 viotl, on 13 august 2022 - 01:28, said:

tu un pic high tonight? :D

Little  🤭
Daar, under controle  😉

 TehCube, on 13 august 2022 - 01:37, said:

Ma asteptam sa fie comentarii de genul dar nu din prima.

Nu te așteptai, nu?!
Dar de șmecheria romînașului ai auzit?
Nu, nu ai auzit, că nu ai trăit cît mine, nu ai făcut (probabil) manevre, nu cunoști golăneala & etc.

Dar, tu crezi ce vrei, halește redit... dinăla  😉

@Teh dixit:
,,Doar pentru ca nu ai avut-o inca..."

Tu ai idee cîți zeci de ani nu am avut-o?!

L.E. ,,Ai suflat vreodata in fiola? "
Da, și în aia de sticlă.
Ai idee cum arăta?

Edited by crisstonne, 13 August 2022 - 01:51.


#7
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

 crisstonne, on 13 august 2022 - 01:55, said:

L.E. ,,Ai suflat vreodata in fiola? "
Da, și în aia de sticlă.


Mi-am adus aminte de "Ce-i cu asta?! Nu se inverzi! Inseamna ca a fost defecta!" :))

https://youtu.be/KX1Zvv1Aqxs?t=3477
57:59

#8
onisifor12

onisifor12

    Junior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,306
  • Înscris: 27.08.2013
Rezolvarea până una alta:bicicleta cu apărători de noroi. Și rucsac impermeabil eventual.
Deși e mare seceta în țara asta.

#9
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,415
  • Înscris: 06.01.2014

 crisstonne, on 13 august 2022 - 01:05, said:

...
Cum puiii mei eu nu am problemele astea?!
...
Poți sa re consideri norocos și nici sa nu-ti dorești.

Caz concret:
În aeroportul din mărețul cluuuj, după trecerea prin poarta de detecție metale, s-au ce o fi, persoana este oprita ca s-a(u) detectat... explozibili. Dat cu chestii pe maini, aspirat cu dracovenii (de) pe haine, corp, ... cautat bagajul de cala, desfăcut,  nimic.
Ce o fi fost?

#10
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,827
  • Înscris: 15.04.2019
Si eu recomand prelevarea de probe biologice la spital. Precedata de niste telefoane pregatitoare la un prieten/ruda neconsumato(a)r(e) si la unul care cunoaste o asistenta cointeresabila pentru swap. Un fost coleg de-al meu a scapat asa dupa ce-a dat jos un motociclist - decat c-un picior rupt, doar alcool.

Edited by __Dan__, 13 August 2022 - 06:55.


#11
florinellll

florinellll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,052
  • Înscris: 02.09.2009

 TehCube, on 13 august 2022 - 01:37, said:



. Aruncati un ochi pe reddit, sunt multi care si-au recuperat carnetul dupa ce testele IML le-au dat dreptate. Ne pricepem la judecat inainte sa citim pana la capat, ce pot sa zic.
Aia multi nu au consumat niciodata sau nu au consumat atunciPosted Image

 cristobob, on 13 august 2022 - 06:46, said:

Poți sa re consideri norocos și nici sa nu-ti dorești.

Caz concret:
În aeroportul din mărețul cluuuj, după trecerea prin poarta de detecție metale, s-au ce o fi, persoana este oprita ca s-a(u) detectat... explozibili. Dat cu chestii pe maini, aspirat cu dracovenii (de) pe haine, corp, ... cautat bagajul de cala, desfăcut,  nimic.
Ce o fi fost?
Propunem sa nu se mai faca controale in aeroport si.............

#12
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,657
  • Înscris: 03.12.2005

 cristobob, on 13 august 2022 - 06:46, said:


Poți sa re consideri norocos și nici sa nu-ti dorești.

Caz concret:
În aeroportul din mărețul cluuuj, după trecerea prin poarta de detecție metale, s-au ce o fi, persoana este oprita ca s-a(u) detectat... explozibili. Dat cu chestii pe maini, aspirat cu dracovenii (de) pe haine, corp, ... cautat bagajul de cala, desfăcut,  nimic.
Ce o fi fost?

Fals pozitiv sau semnalizare random programata sa genereze un control aleatoriu cat sa aiba o medie de n% controlati prin sondaj.

#13
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,722
  • Înscris: 09.01.2007

 crisstonne, on 13 august 2022 - 01:55, said:

Dar de șmecheria romînașului ai auzit?
Repet, te cam bate logica, daca eu as fuma si m-as urca la volan, ce sens ar avea sa prefer probe biologice la IML?
Crezi ca aparatul alora detecteaza chestii care nu ar aparea in analizele de sange/urina? Si daca da, ce spune asta despre aparat? Posted Image

Quote

Tu ai idee cîți zeci de ani nu am avut-o?!
Vreo 2 ani nu ai avut-o, pentru ca de maxim 2 ani se foloseste testul asta pe la noi. Iti dadeam exemplu fiola pentru ca daca exista procedura asta cand te-au oprit sa sufli in fiola, probabil te puneau si sa faci testul asta. Si atunci poate nu mai sareai sa ataci victima fara sa te documentezi, doar bazat pe faptul ca la noi sunt "multi smecherasi".
Si da, stiu cum arata aia de sticla, din pacate, nici eu nu-s foarte tanar. Am mai multi ani de viata cu carnet decat fara. Posted Image
Si pentru asta, m-am urcat la volan beat sau fumat de fix zero ori. Nici macar cu "o berica".

 florinellll, on 13 august 2022 - 07:59, said:

Aia multi nu au consumat niciodata sau nu au consumat atunci
Sincer, nu vreau sa ma bag in discutia asta pentru ca nu despre asta e vorba, dar daca vrem sa fim mai catolici decat papa, conteaza daca au fumat cu 2 zile inainte? Legea zice sa nu conduci sub influenta, daca THC-ul e detectabil minim 2 zile, inseamna ca esti sub influenta dupa 2 zile?
Sau mergem pe ideea "da-i drecu de drogati"? Ca aratatul cu degetu' e sport national oricum.
In orice caz, problele biologice la IML ar trebui sa lamureasca definitiv, ai fumat, meriti dosar penal, din partea mea poate sa fie toleranta zero. Ceea ce nu mi se pare normal sunt teste cu rata mare de fals-pozitiv. Si mare ar insemna orice peste vreo... 0.1%.

O sa fiu rabdator si sa va mai dau o data linkul asta: https://academic.oup...2/4/248/4835625 poate-poate reusim sa ne intelegem.
In special tabelul IV - https://academic.oup...large/115686574

Attached Files

  • Attached File  sad.jpg   226.43K   33 downloads

Edited by TehCube, 13 August 2022 - 09:51.


#14
GlCA_Contras

GlCA_Contras

    Master Mind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,111
  • Înscris: 21.03.2020
Daca se filma toata povestea nu se mai ajungea la inca un test... Nimeni nu e obligat sa faca teste repetate pe un aparat indoielnic care a dat eroare si cu politisti incompetenti care nu cunosc procedurile.. Eu refuzam politicos, ii invitam sa mearga cu mine la IML si sa plateasca ei toata testarea. Pun pariu ca renuntau ca stiau ca e praf aparatul ala.

Asa ca nu cooperati cu toti prostii ca ajungeti sa scoateti bolovanii aruncati de ei in lac...

In plus motociclistul nici macar nu fusese oprit la control in trafic pentru ca nu conducea motocicleta in acel moment.

#15
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,014
  • Înscris: 22.05.2003
Problema e simpla si e legislativa + ca aparatul nu poate masura concentratiile.

Dar ca la noi, chestiile sunt facute sa sperie si cand exista victime colaterale... ghinion de nesansa... emigrezi.
Dosarul penal e omniprezent in societatea romaneasca si sincer... nu are efect, pt ca majoritatea se soldeaza cu NUP, dar dureaza ani, costa bani si ucide neuroni.

1. Trebuie mentionate in lege limite maxime legale pt acele substante
2. Trebuiesc aparate care detecteaza substantele si estimeaza o valoare a concentratiei

Daca ai fumat un joint ieri, azi nu mai esti fumat, dar aparatul tot detecteaza o concentratie minim de substanta pshihoactiva.

Va fel si cu medicamentele ce contin mici cantitati de asfel de substante.

 GlCA_Contras, on 13 august 2022 - 10:32, said:

Daca se filma toata povestea nu se mai ajungea la inca un test... Nimeni nu e obligat sa faca teste repetate pe un aparat indoielnic care a dat eroare si cu politisti incompetenti care nu cunosc procedurile.. Eu refuzam politicos, ii invitam sa mearga cu mine la IML si sa plateasca ei toata testarea. Pun pariu ca renuntau ca stiau ca e praf aparatul ala.

Asa ca nu cooperati cu toti prostii ca ajungeti sa scoateti bolovanii aruncati de ei in lac...

In plus motociclistul nici macar nu fusese oprit la control in trafic pentru ca nu conducea motocicleta in acel moment.
Da, toata lumea sa ne incolonam si sa mergem la IML.
Sa stam la coada, de preferinta sambata seara!

#16
GlCA_Contras

GlCA_Contras

    Master Mind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,111
  • Înscris: 21.03.2020
Prefer asa decat sa ajung la dosar penal ...

#17
ccf_cristi

ccf_cristi

    Asa si?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,489
  • Înscris: 13.10.2010

 GlCA_Contras, on 13 august 2022 - 10:32, said:

Daca se filma toata povestea nu se mai ajungea la inca un test... Nimeni nu e obligat sa faca teste repetate pe un aparat indoielnic care a dat eroare si cu politisti incompetenti care nu cunosc procedurile.. Eu refuzam politicos, ii invitam sa mearga cu mine la IML si sa plateasca ei toata testarea. Pun pariu ca renuntau ca stiau ca e praf aparatul ala.

Asa ca nu cooperati cu toti prostii ca ajungeti sa scoateti bolovanii aruncati de ei in lac...
Si ei nu pot sa refuze, la fel de politicos, sa mearga cu tine la IML?

De exemplu, n-am consumat in viata mea nimic ilegal. Ma testeaza, iese pozitiv testul.
Nu ma stiu cu musca pe caciula si sunt in stare sa merg pana in panzele albe, de preferat pe banii statului. Cum procedez?

#18
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,138
  • Înscris: 13.01.2011
Eu nu cred că acel aparat poate să dea așa mare eroare.
La nevinovați  :naughty:
Mai bine să nu mai consume salate cu oțet  😉

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate