Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Camera infraroșu pentru audi...

erori imprimanta share-uita

DAB+ si Internetradio
 Cat de mult conteaza ergonomia &#...

Email cu fisier atasat necunoscut

centrala lemne gazeificare

Dying light 2-Baba Yaga challenge
 Fitinguri pentru teava incalzire ...

Problema scanare Xerox Workcentre...

Premiile UCIN/2022

Cum dezactivez bara de navigare?
 sistem afore aton,eroare citire c...

Renunțam la tot pentru linis...

BSOD Windows 11 22H2

Ford Focus 1.6 benzina
 

Amplificare semnal GSM

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
66 replies to this topic

#1
goldieczr

goldieczr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 482
  • Înscris: 08.07.2020
Pe scurt: Am in plan punerea in functiune unei retele de modemuri 4g ce vor functiona ca proxy-uri. Practic avem un calculator cu 15 modem-uri 4g usb conectate, fiecare modem avand o cartela cu net nelimitat 4g.

Problema care a aparut este ca in locatia modemurilor, semnalul 4g este extraordinar de slab, viteza pe telefon este undeva la 0.5Mbps download/upload.

M-am gandit sa pun un kit de amplificare semnal gsm cu antena exterioara, insa chiar si in exterior, pe acoperis, imi arata doar 2-3Mbps viteza, desi noi avem nevoie de 10-50Mbps la modemuri.

Ce solutie ar putea rezolva problema asta?

#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,715
  • Înscris: 30.07.2003
Una de business. Vorbeste cu operatorul de comunicatii.

#3
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,133
  • Înscris: 15.04.2019

View Postgoldieczr, on 12 august 2022 - 16:03, said:

Ce solutie ar putea rezolva problema asta?
Mutarea intr-o comuna unde exista FO. Sau la o distanta de pana-n 20 km de ea si un link radio respectabil https://www.dlink.co...ireless-bridge.

Edited by __Dan__, 12 August 2022 - 16:30.


#4
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,384
  • Înscris: 15.06.2004
Posibil ca nici amplificarea sa nu ajute - depinde de zona. Poti avea semnal maxim si calitate o.

In mod normal de face o reclamatie la firma de telecomunicatii si li-se cere sa faca masuratori.

De ex la mine la firma am smenal 100# Dar uneori nu merge netul deloc pe telefon - din fericire avem net pe fibra.. La fel si POS-ul uneori nu se poate conecta.
Au venit de la Vodafone - ca la ei avem contractul ptr telefoane si au masurat. Intr-o locatie au venit si au montat o antena pe acoperis si cu amplifiator plus antene pe etaj.
In cealalta locatie singura solutie gasita a fost sa vina pe fibra. Desi turnul e la 300m de noi masuratorile au dat semnal maxim dar calitate proasta - se pierde din claitate cu cat sunt mai multe relee in lant.



#5
tigerheart

tigerheart

    Savage Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,221
  • Înscris: 07.08.2008
Parca pentru amplificator ai nevoie de acordul operatorului de comunicatii.
Daca era vorba de o singura cartela, atunci posibil rezolvai rapid cu un LHG LTE kit, dar la 15 iti cam trebuie ceva de business, cum zice @neagu_laurentiu.

#6
goldieczr

goldieczr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 482
  • Înscris: 08.07.2020

View Posttigerheart, on 12 august 2022 - 16:30, said:

Parca pentru amplificator ai nevoie de acordul operatorului de comunicatii.

Cred ca amplificatorul la care m-am referit eu este diferit de cel la care va ganditi voi. Eu din ce am cautat am gasit doar o antena exterioara conectata prin cablu la o antena interioara, ia semnalul de afara si-l duce in casa. Pentru astfel de kit-uri nu cred ca este nevoie de aprobare.

View Posteiffel, on 12 august 2022 - 16:29, said:

din fericire avem net pe fibra

Si noi, 1Gbps, dar n-avem ce face cu el daca modemurile n-au semnal 4g Posted Image

View Post__Dan__, on 12 august 2022 - 16:28, said:

Mutarea intr-o comuna unde exista FO. Sau la o distanta de pana-n 20 km de ea si un link radio respectabil https://www.dlink.co...ireless-bridge.

Link-ul nu poate fi accesat, ce inseamna FO? Din cate stiu nu sunt prea departe de antena de semnal a celor de la Telekom, daca la asta te referi

View Postneagu_laurentiu, on 12 august 2022 - 16:21, said:

Una de business. Vorbeste cu operatorul de comunicatii.

Si costurile banuiesc ca ar fi mult mai mari decat kit-urile gasite online, ai idee preturi estimative?

#7
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,800
  • Înscris: 08.02.2011
15 proxy-uri cu modemuri conectate toate la acelasi calculator care are deja internet de 1 gbps.   Pentru ce foloseste toata treaba asta ?

Presupun ca toate 15 sunt pe Telekom, doamne fereste sa schimbi reteaua cu una sau mai multe din celelalte 3 disponibile ...

#8
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Adevarat, n-ai nevoie de aprobare, pana trece ANCOM-ul prin zona in urma unei sesizari si-o sa-ti lase o felicitare.

#9
goldieczr

goldieczr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 482
  • Înscris: 08.07.2020

View Postmodoran, on 12 august 2022 - 16:43, said:

15 proxy-uri cu modemuri conectate toate la acelasi calculator care are deja internet de 1 gbps.   Pentru ce foloseste toata treaba asta ?

Presupun ca toate 15 sunt pe Telekom, doamne fereste sa schimbi reteaua cu una sau mai multe din celelalte 3 disponibile ...

Proxy-urile n-au treaba cu viteza internetului prin fibra. Ele nu sunt folosite de noi, ci le conectam la un server (calculatorul) pentru a fi apoi vandute clientilor. Similar cu VPN-urile.
Da, toate sunt pe Telekom pentru ca ei au singurele planuri care ne permit sa rulam aceasta afacere - net nelimitat 4G pentru 6eur lunar. Incercati sa nu mai fiti sarcastici daca nu aveti legatura cu domeniul, multumesc.

#10
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Ati ales cea mai buna solutie.
Dar vorbiti cu operatorul in legatura cu semnalul din zona.

#11
rexx

rexx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 252
  • Înscris: 15.08.2005

View Postmodoran, on 12 august 2022 - 16:43, said:

15 proxy-uri cu modemuri conectate toate la acelasi calculator care are deja internet de 1 gbps.   Pentru ce foloseste toata treaba asta ?

Presupun ca toate 15 sunt pe Telekom, doamne fereste sa schimbi reteaua cu una sau mai multe din celelalte 3 disponibile ...
sa trimita SMS-uri de spam. ce naiba, va invat eu?
astea le faceam noi din facultate, dar pe atunci se foloseau telefoane nokia

#12
goldieczr

goldieczr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 482
  • Înscris: 08.07.2020

View Postrexx, on 12 august 2022 - 17:32, said:

sa trimita SMS-uri de spam. ce naiba, va invat eu?
astea le faceam noi din facultate, dar pe atunci se foloseau telefoane nokia
De cand ai nevoie de internet 4G pt sms-uri spam?

#13
SethNY

SethNY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,854
  • Înscris: 31.01.2006

View Postgoldieczr, on 12 august 2022 - 16:49, said:


Proxy-urile n-au treaba cu viteza internetului prin fibra. Ele nu sunt folosite de noi, ci le conectam la un server (calculatorul) pentru a fi apoi vandute clientilor. Similar cu VPN-urile.
Da, toate sunt pe Telekom pentru ca ei au singurele planuri care ne permit sa rulam aceasta afacere - net nelimitat 4G pentru 6eur lunar. Incercati sa nu mai fiti sarcastici daca nu aveti legatura cu domeniul, multumesc.
Le-ai zis celor de la Telekom ce fel de afacere vrei sa faci ? Deobicei providerii de internet nu te lasa sa le revinzi serviciile.

#14
goldieczr

goldieczr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 482
  • Înscris: 08.07.2020
Irelevant cu subiectul discutiei

#15
SethNY

SethNY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,854
  • Înscris: 31.01.2006
amplificatoarele sunt ilegale, revanzarea de servicii impotriva termenilor si conditiilor .... tu mergi inainte ....

#16
goldieczr

goldieczr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 482
  • Înscris: 08.07.2020

View PostSethNY, on 12 august 2022 - 18:38, said:

amplificatoarele sunt ilegale, revanzarea de servicii impotriva termenilor si conditiilor .... tu mergi inainte ....

Treaba cu amplificatoarele s-a stabilit cu cateva comentarii in urma ta, cat despre ce aberezi in rest, e complet irelevant cu topicul. Poti aduce ceva mai folositor discutiei?

#17
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,384
  • Înscris: 15.06.2004

Vizualizare mesajgoldieczr, pe 12 august 2022 - 16:36, a scris:

Si costurile banuiesc ca ar fi mult mai mari decat kit-urile gasite online, ai idee preturi estimative?
La locatia unde aveam problema de semnal si au montat antene ei nu a costat nimic. Au suportat ei costurile.

Deci discuta cu operatorul.

#18
goldieczr

goldieczr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 482
  • Înscris: 08.07.2020

View Posteiffel, on 12 august 2022 - 18:50, said:

La locatia unde aveam problema de semnal si au montat antene ei nu a costat nimic. Au suportat ei costurile.

Deci discuta cu operatorul.

Atunci suna promitator, daca au program de servicii cu clientii in weekend, maine o sa incerc. Tot prin Telekom ati avut si voi?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate