Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Trafo microunde

Tethering Telefon -Xbox series S ...

Boxa Portabila - buget ~1.500 RON
 Sisteme second hand

Laser circular basculant cu glisare

Permis suspendat - intrebare

Care a fost primul film din istor...
 Inlocuire bloc pedalier

Sa-i actionez in judecata?

Google Stadia se Închide

Sorin Cimpeanu și-a dat demi...
 Mailer Daemon-am fost blocat?

Port popular?

A murit Alexandru Arsinel.

Identificare boala vita de vie du...
 

Indrumare achizitie componente PC

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
Sara_28

Sara_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 16.12.2016
Buna,
As avea nevoie de indrumarea voastra in recuperarea unui sistem.
Configuratia actuala arata astfel:

CPU Intel Pentium G4400 Box 3.3Ghz, 3MB Cache, socket 1151;
Mainboard Asus H170-PRO, socket 1151;
Memorie HyperX Fury Black 16GB Kit 2x8GB DDR4 2133MHz, CL14;
Placa video MSI R7770-PMD1GD5, AMD Radeon HD 7770 1GB GDDR5, 128bit;.
Sursa Seasonic G Series 550W.

Dpdv al performantelor, sistemul actual este suficient insa, vreau sa inlocuiesc placa de baza pen'ca nu ii mai merge slotul (singurul disponibil) PCIe 3, x16 apoi, placa video da si ea semne de uzura.

Placi de baza ATX / microATX, cu socket 1151 care sa suporte Pentium G4400, nu mai gasesc.
Drept urmare, trebuie sa reiau procesul si m-am gandit la urmatoarele:

CPU Intel Pentium Gold G6405 Comet Lake, 4.10GHz, 4MB, Socket 1200, memorii suportate DDR4-2666;
Mainboard microATX Gigabyte H410M S2H V3, Socket 1200;
Din ce observ pana aici nu sunt restrictii cel putin pe partea de compatibilitate dintre CPU si placa de baza.

Legat de RAM, am o nelamurire. Setul pe care il am, nu sunt convinsa ca il mai pot utiliza pen'ca sunt DDR4 2133MHz iar G6405 vad ca cere DDR4 2666MHz, am interpretat corect?

Caz in care as merge pe:
Memorie Kingston FURY Beast, 16GB DDR4, 2666MHz CL16**, Dual Channel Kit sau,
Memorie Kingston FURY Renegade, 16GB DDR4, 2666MHz CL13**, Dual Channel Kit
Nu gasesc in specificatiile placii de baza, daca CL16 este OK - latenta este impusa?

Placa video similar,...  nu pare mai slaba fata de ceea ce am avut, cel putin dupa specificatii.
Sapphire Radeon RX 550 Pulse, 4GB GDDR5, 128-bit

Bugetul, ~2500-3000 lei.

Marturisesc ca ma batea gandul la un Mac Mini M1 (16GM RAM, 256 SSD) dar fiind ~5000lei la momentul asta, as prefera sa pun ceva peste bugetul alocat si imi schimb si monitorul. Nu cred ca se reflecta in pret performante peste ceea ce ar putea furniza un sistem din bucati in configuratia de mai sus. Ma insel?  

Sistemul il folosesc in general pentru browsing si ocazional editare foto, ilustratii si ceva 3D (Lightroom/Illustrator/Cinema4D).
Orice sfat este bine-venit.

Va multumesc!

Edited by Sara_28, 31 July 2022 - 17:12.


#2
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,622
  • Înscris: 30.08.2006
Mai pui putin si ai ceva triplu ca performanta. Sistemul vechi il dai cu 500 de lei pe OLX.
https://www.pcgarage...g-shield-se-ii/

Edited by Leo2006, 31 July 2022 - 17:21.


#3
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,135
  • Înscris: 06.09.2008
Da, lasa pentium gold si toate porcariile alea, rx 550 "concureaza" cu gt 1030, deci placa de solitaire.


Cum zice Leo mai sus (pastrezi sursa seasonic) ori vezi poate rezolvi slotul acela, cum ti-ai dat seama ca nu merge ?
Ai placa video bagata bine in slot, ... ai fortat slotul sau cum de s-a stricat ?

Din ce zici par multe presupuneri, ba ca slotul are probleme, ba ca gpu da semne de oboseala...
Cum se prezinta aceste probleme mai exact ?

Edited by sirgoofy, 31 July 2022 - 17:34.


#4
Sara_28

Sara_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 16.12.2016
Multumesc. Avand deja carcasa, sursa, SSD/HDD, nu as lua un alt sistem decat daca as face o schimbare pe unul cu carcasa mini.

Pe slotul PCIe 3 x16 (max x16 mode), ecranul nu se mai aprinde. Asa am ajuns sa mut placa video pe slotul PCIe 3 x16 (max x4 mode).
De ce presupun ca este o combinatie de defect placa video/placa de baza?

Driverul placii video (AMD Radeon), nu a gestionat bine pornirea coolerului si am realizat ca placa statea foarte mult in 80-90*C poate mai mult in anumite situatii pana sa plece ventilatoru. Presupun ca asta a facut ca lipiturile slotului sa devina imperfecte sau habar n-am sa se fi prajit ceva.

Apoi, tot placa video, uneori nu mai ofera informatii despre temperatura. Dupa cateva restarturi isi revine.
Momentan am instalat un driver facut de MSI si cu el tin cooleru pe manual in 56% turatie sa fiu sigura ca racirea are loc.

Placa video e din 2012 de pe un sistem anterior. Placa de baza e din 2016 ...

Edited by Sara_28, 31 July 2022 - 17:48.


#5
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,805
  • Înscris: 08.02.2011
Nu ai placa integrata ? Foloseste-o pe aia, nu va fi nici o diferență.

#6
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,135
  • Înscris: 06.09.2008
Da, daca sistemul actual e destul nu l-as schimba momentan.
Tine placa/ ventilatorul ei cu MSI Afterburner si aia e.

Nu e nicio problema daca placa video e in slot x4, are fix aceeasi "performanta" ca si in slot x16.
Deci lasa asa Posted Image

Am avut sapphire radeon 7770 si nu stiam ca exista modele cu zero noise, ce stau cu venilatorul oprit pana ajung la o anume temperatura...
De fapt cred ca e altceva dar nu conteaza, aplicatia msi il tureaza... 56% mi se pare mult dar cum crezi, daca suporti galagia e ok.

Edited by sirgoofy, 31 July 2022 - 17:53.


#7
Sara_28

Sara_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 16.12.2016
@modoran, Am povestit aici.
In momentul in care din BIOS setez sa functioneze pe GPU-ul integrat, nu am semnal pe monitor.

Graphics Configuration
Primary display setat pe [Auto] si am [Auto][GPU Graphics][PCIe] cu placa video scoasa din PCIe.

Imi e teama sa dau reset la bios sau sa setez Primary display pe [GPU Graphics] pentru ca e posibil sa nu mai vada monitorul deloc si raman "pe intuneric".

@sirgoofy
Momentan asa merg cu el, dar il simt ca merge in 3 picioare din 4, ocazional fie se blocheaza cand nu fac mare lucru, fie imi da restart deci e clar ca e momentul sa ma uit dupa componente si sa incep sa iau din ele.

Edited by Sara_28, 31 July 2022 - 18:00.


#8
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,135
  • Înscris: 06.09.2008
Daca ti-e frica sa schimbi lasa asa.
Sper ca placa video are bagat cablul de 6 pin de alimentare de la sursa.

Edited by sirgoofy, 31 July 2022 - 17:58.


#9
Sara_28

Sara_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 16.12.2016
Sigur, ca e cu dubla alimentare, nu cred ca merge altfel.
Da, cu MSI Afterburner mai nou reusesc sa gestionez.

LE: Cum ne dam seama ca are aceeasi viteza si in x4 si in x16?
https://storage-asse...770-PMD1GD5.pdf

Edited by Sara_28, 31 July 2022 - 18:12.


#10
nlcian

nlcian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 349
  • Înscris: 27.03.2006
ceva sh te intereseaza? de ex astea... eu ma uit dupa asa ceva, la care ma gandesc ca merg hdd-urile pe care le am si poate merg si ram-urile de la pc-ul vechi.

#11
Sara_28

Sara_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 16.12.2016
La sh nu m-as incumeta. Multumesc pentru pont.

#12
Varonul

Varonul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,769
  • Înscris: 02.06.2021

View PostSara_28, on 19 iunie 2022 - 10:26, said:

iar in momentul in care din BIOS setez sa functioneze pe GPU-ul integrat in procesor, nu am semnal pe monitor.
dar muti cablu in placa de baza dupa asta?
nu trebuioe sa setezi nimic in bios.
scoti placa video, bagi cablu in placa de baza si pornesti pc.
totul e automat.

la 3000 lei
https://www.pcgarage...g-warglaive-iv/
https://www.pcgarage...g-shield-se-ii/

si vinzi procesorul si memoriile
sursa o pastrezi si inlocuiesti sursa din pc nou ca nu cred ca baga aia seasonic.
iesi mult mai bine daca te-ai apuca sa-l faci pe bucati

#13
Sara_28

Sara_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 16.12.2016
Evident. Cablu e mutat in portul DVI al placii de baza... dar nu am semnal pe monitor.
Atunci ma orientez catre un GPU GeForce GTX 1650 GDDR5 4GB 128-bit, un CPU i3-10100F si o placa de baza cu socket 1200.

Nu am ce sa fac cu doua carcase, inca o sursa in plus, etc.

Edited by Sara_28, 31 July 2022 - 18:49.


#14
Varonul

Varonul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,769
  • Înscris: 02.06.2021
scoate placa video, da reset de bios si daca tot nu ai semnal inseamna ca placa are probleme sau procesorul
scoti pc din priza si scoti bateria pt 1 minut
Sau folosesti un jumper
Bateria e mai simplu de scos daca nu ai un jumper

Edited by Varonul, 31 July 2022 - 18:51.


#15
Sara_28

Sara_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 16.12.2016
Poate invers. Reset la Bios, apoi scot placa video, (scot si bateria), altfel nu vad pe ecran ce fac.
Dar daca dau reset la bios trebuie sa refac toate setarile sau pot sa raman pe default?

Edited by Sara_28, 31 July 2022 - 19:04.


#16
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,805
  • Înscris: 08.02.2011
Ramai pe default, nici nu cred că ai vreo setare importanta prin BIOS care sa te intereseze neapărat.


Daca iei placa de baza noua nu lua procesor cu 'f' in coada, ăla nu conține placa video in el. Scutești banii de placa video noua, de care nu ai nevoie.

#17
pateu_98

pateu_98

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 384
  • Înscris: 12.11.2012

View PostSara_28, on 31 iulie 2022 - 17:10, said:

Buna,
As avea nevoie de indrumarea voastra in recuperarea unui sistem.
Configuratia actuala arata astfel:

CPU Intel Pentium G4400 Box 3.3Ghz, 3MB Cache, socket 1151;
Mainboard Asus H170-PRO, socket 1151;
Memorie HyperX Fury Black 16GB Kit 2x8GB DDR4 2133MHz, CL14;
Placa video MSI R7770-PMD1GD5, AMD Radeon HD 7770 1GB GDDR5, 128bit;.
Sursa Seasonic G Series 550W.

Bugetul, ~2500-3000 lei.

Marturisesc ca ma batea gandul la un Mac Mini M1 (16GM RAM, 256 SSD) dar fiind ~5000lei la momentul asta, as prefera sa pun ceva peste bugetul alocat si imi schimb si monitorul. Nu cred ca se reflecta in pret performante peste ceea ce ar putea furniza un sistem din bucati in configuratia de mai sus. Ma insel?  

Sistemul il folosesc in general pentru browsing si ocazional editare foto, ilustratii si ceva 3D (Lightroom/Illustrator/Cinema4D).
Orice sfat este bine-venit.

Va multumesc!

Sfatu meu e sa cumperi astea

Intel Alder Lake, Core i3 12100F 579,99 RON
https://www.pcgarage...100f-33ghz-box/

Placa de baza GIGABYTE B660 DS3H DDR4 670,94 RON
https://www.pcgarage...b660-ds3h-ddr4/

Memorie Patriot Viper Steel 16GB DDR4 3200MHz CL16 294,99 RON
https://www.pcgarage...0mhz-cl16-135v/
Parerea mea e sa iei 2 x 16gb ca iesi mai ieftin asa 589,98 RON

Placa video Gainward GeForce GTX 1650 D6 Ghost 4GB GDDR6 128-bit 1.089,16 RON
https://www.pcgarage...-gddr6-128-bit/

Te duce 2.930,07 RON si iti mai raman vreo 69 de roni !

Da daca crezi ca 16 gb iti ajung atuncea sfatu meu e sa iei doua G.Skill Aegis 8GB DDR4 3200MHz CL16 ca te costa 300 de roni mai ieftin decat un kit intreg
https://www.pcgarage...0mhz-cl16-135v/

Mai incolo schimbi procesorul i3 cu un i5 sau i7 si memoria ddr4 cu ddr5 si nu mai e nevoie sa schimbi calculatoru cu totu



*
vezi ca la magazinu ala poti sa obti o reducere daca folosesti coduri de vouchere si osa platesti mai putin de 2.930,07 RON

Edited by pateu_98, 31 July 2022 - 19:27.


#18
Sara_28

Sara_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 483
  • Înscris: 16.12.2016
Am facut poze la setarile de bios, am dat reset to default, scos din priza, am scos placa video, scos bateria de pe placa de bios,  apasat butonu de power, lasat cateva minute, mutata mufa monitorului in placa de baza. Pornit, ... aceeasi poveste, nu am imagine pe monitor daca alimentez din placa video integrata a procesorului.

@pateu_98 multumesc, studiez si am in vedere.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate