Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...
 Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 

Copil cazut de la etaj la mall

* - - - - 5 votes
  • Please log in to reply
371 replies to this topic

#37
radu103

radu103

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,464
  • Înscris: 15.11.2003

 tehnics, on 31 iulie 2022 - 12:25, said:

Nu stiu cum sa ma exprim, dar la un an si 4 luni, stai cu ochii pe copil ca pe butelie. Deci, deci, primii vinovati sunt aia care trebuia sa aiba grija de el. Designerul, contructorul nu poate anticipa toate chestiile care le poate face un copil. Stii magazinele alea fast-food din mall-uri ? Ai vazut ca unele magazine isi aseaza mesele langa balustrazile de sticla ? Ia gandeste-te ca se suie un copil dintr-ala pe scaun care e asezat langa balustrada si aluneca peste balustrada in timp ce mama-tata-bunica butoneaza FB-ul. Cine-i vinovat ? Tot aia care au proiectat mall-ul ?

Uneori realizez ca Creanga chiar avea dreptate cu drobul de sare.
Daca esti prost informat atunci ar trebui sa taci !
Toti habarnistii isi dau cu parerea
Regulamentele in constructii prevad asigurarea cu bare verticale la maxim 100mm (10cm) distanta tocmai sa nu se urce si sa nu le incapa capul copiilor mici care pot merge deja. (capul este cel mai voluminos)

Edited by radu103, 31 July 2022 - 14:56.


#38
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,834
  • Înscris: 15.08.2014

 tytysor, on 31 iulie 2022 - 14:04, said:


cei care au fost prin tarile pomenite de tine, stiu si ca un copil de virsta aia nu se indeparteaza de insotitori la distanta si pentru timpul copilului omorit de caini! dar, din presa de atunci, am aflat ca familia s-a consoloat repede, dupa ce din despagubirea imensa primita si-a tras o masina bengoasa!
Copii din UE au gps incorporat si stiu exact la ce distanta trebuie sa fie? Parintii d'un Occident sunt infailibili? Stii f prost,documenteaza te despre cazurile récente din UE de copii morts uitati in masini. Al dracului de responsabili parintii. Sa nu mai amintim de cazuri mai hrave care paradoxal sunt mai multe ca in Ro.

#39
honeybee

honeybee

    tougher than the rest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,492
  • Înscris: 21.04.2014

 george_alexandru, on 31 iulie 2022 - 14:41, said:



Unele analogii sunt efectiv cretine. Dacă legea spune că trebuie să faci balustrada aia într-un anumit fel, din motive de siguranță, atunci da, sunt răspunzători dacă nu o fac și se întâmplă din această cauză un accident. Pe bune, parcă am fi la grădiniță...

Nu stiu cum sa-ti povestesc, dar legea spune sa nu te urci la volan sub influenta alcoolului si sa nu pornesti masina fara sa-ti pui centura de siguranta. Citi soferi o respecta in Romania si citi pasageri alaturi de ei refuza sub pretextul ca nu-s copii de gradinita sa stea incorsetati pe scaun ? :rolleyes:

Daca te uiti in blocurile turn construite acum 40-50 de ani in urma, ar trebui ca toate balustradele sa fie demontate si refacute dupa noi standarde. Ca orice locatar poate cadea in gol, daca isi pierde echilibrul si trece peste ele, daramite un copil mic nesupravegheat.

Pe cine sa tragi la raspundere in caz de accidentari, pe constructorii care sint pensionari sau poate se odihnesc in cimitir ?



#40
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,826
  • Înscris: 10.12.2006
Putina puscarie pentru insotitor si securizata balustrada aia, unii oameni sunt atat de prosti incat trebuie protejati pentru binele lor.

#41
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,382
  • Înscris: 28.10.2018

 tehnics, on 31 iulie 2022 - 12:43, said:

De bunica nu ne zici nimic ? Ea ce pazea ? Sau nu era treaba ei ?

Bunica il stia pe copil intr-o situatie sigura, protejat de balustrade. Nu e treaba bunicii sa aiba ruleta la ea sa masoare toate gaurile. Asta e treaba inspectiei de stat in constructii.

 andreic, on 31 iulie 2022 - 13:33, said:

Da este... redundanta deja. Lipsa supraveghere, balustrada incomplet realizata etc...

balustrada.jpg

De unde stii ca nu era supravegheat copilul? Hai sa pornim de la premisa ca era supravegheat si a cazut printr-o gaura ce nu trebuia sa fie acolo. Sau ce inseamna supraveghere in acceptiunea ta? Bunica pe block start in asa cel incat sa faca 15 metri intr-o secunda in caz de ceva?

Uite o analogie pertinenta: sa zicem ca ii cade un corp de iluminat in cap copilului care se afla la 5 metri de tine, in timp ce tu te uitai la el. De ce era copilul nesupravegheat si i-a cazut corpul de iluminat in cap? Pentru ca era un pericol pe care nu aveai cum sa il prevezi. Si nici bunica acelui copil nu putea sa prevada ca acel copil va cadea printr-o gaura din balustrada. Mai ales daca perspectiva nu ii permitea sa vada acea gaura.


Plus la stiri zice ca copilul a cazut sub privirea bunicii. Deci ce sa vezi, era supravegheat.

Edited by abac, 31 July 2022 - 15:37.


#42
Chayah

Chayah

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,038
  • Înscris: 21.08.2016

 abac, on 31 iulie 2022 - 15:31, said:



Sau ce inseamna supraveghere in acceptiunea ta? Bunica pe block start in asa cel incat sa faca 15 metri intr-o secunda in caz de ceva?

Exact așa trebuie să fii cu un copil de 1-2 ani.
Și cum e imposibil totuși să ai calități de Wonder-bunica, te asiguri că este în locuri asigurate, nu printre picioarele oamenilor, la mall.
Fără plite cu ciorbă clocotită pe ele, fără prize ieșite din perete, fără cuțite la îndemână, fără trepte neasigurate, fără balustrade incomplete, fără cutii cu lapte pe care să le toarne în pantofi.


#43
jeffy86able

jeffy86able

    True Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,514
  • Înscris: 06.01.2012

 abac, on 31 iulie 2022 - 15:31, said:

De unde stii ca nu era supravegheat copilul? Hai sa pornim de la premisa ca era supravegheat si a cazut printr-o gaura ce nu trebuia sa fie acolo. Sau ce inseamna supraveghere in acceptiunea ta? Bunica pe block start in asa cel incat sa faca 15 metri intr-o secunda in caz de ceva?

Plus la stiri zice ca copilul a cazut sub privirea bunicii. Deci ce sa vezi, era supravegheat.
Supravegheat la varsta aia inseamna tinut de mana. Ca e un copil cu energie care se duce in toate directiile cu prima ocazie.

Ca se uita la el nu inseamna ca il supraveghea.
Supraveghea insemna ca se asigura ca e in permanenta in afara oricarui pericol.

#44
jeffy86able

jeffy86able

    True Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,514
  • Înscris: 06.01.2012
Am vazut acum cativa ani in Auchan o faza asemanatoare.
Un tanar tata si cu nevasta-sa iesisera la cumparaturi cu copilul care avea maxim 3 ani. Eram la etajul 1 al cladirii. Intr-o clipa de neatentie copilul a luat-o la fuga direct catre un lift aflat la vreo 30 de metri care abia se deschisese pentru ca urcase un nene cu el. Taica-su a observat asta in cateva secunde (vreo 3) si a bagat un sprint care m-ar fi lasat pe mine in praf. I-au zburat telefonul si ochelarii din soare din buzunare (care s-au facut zdrente) si nici nu s-a uitat dupa ele. A bagat mana intre usi si a oprit liftul sa plece in ultima clip pentru ca pustiul deja era in lift si apasase un buton (am vazut de la distanta ca se aprinsese butonul respectiv, deci el il apasese).
Am crezut ca astea sunt mituri, cu copilul turbo. Daca nu o vedeam cu ochii mei nu o credeam.
Eu nefiind parinte nu as fi stiut cum sa reactionez. Taica-su parea in schimb obisnuit dupa reactie.

Edited by jeffy86able, 31 July 2022 - 15:49.


#45
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 01.08.2020
Imi pare foarte rau pentru copil si cele intamplate ! Concluzia e ca singurul NEvinovat in faza asta e copilul ! Daca exista norme de constructii clare , atunci si constructorul e vinovat !
Dar in mod MAJORITAR vina e a celui care ar fi trebuit sa supravegheze copilul . Iar la un an si jumatate e exact varsta aia la care copilul are ''demaraje puternice'' in directii greu de imaginat si foarte putin echilibru . Iar la varsta aia copilul nu are ce cauta inafara carutului !
Din punctul meu de vedere nu ar trebui permis accesul in Mall copiilor sub 5 ani...sau hai minim 3 ani , acestea fiind varste la care copiii incep sa inteleaga una...alta . Pentru ca parintii si chiar bunicii , in Mall au distrasa privirea si atentia de toate cele din vitrine si nu numai !
Am inteles ca se exagereaza daca copilul cade cu capul de ciment...sa punem podea din cauciuc , daca se arunca pe scara rulanta...sa facem porti , daca se agata si trage de vreun televizor...sa bagam totul in spatele unor vitrine , etc. .
La Mall te duci sa te uiti dupa una alta , atentia iti e distrasa permanent deci nu ar fi cazul sa iei copii sub minim 3 eu zic 5 ani . Doar daca te duci la locuri destinate de joaca pentru copii si pana acolo si inapoi esti cu ochii si cu demarajul pregatit ca dupa butelie !!!

Edited by Alltrack, 31 July 2022 - 16:08.


#46
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008
Tot în Iulius la TM acum ceva ani doi au răpit un copil, l-au dus în budă, i-au schimbat hainele, l-au tuns rapid, noroc că au închis ăia tot magazinul și hoții l-au abandonat. Tot din neatenția părinților.

#47
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,382
  • Înscris: 28.10.2018
Mi se pare hilar cum pe 99% din participantii la topic ii doare in cur ca statul trebuie sa ia masuri de protectie, dar critica sistemul de protectia copilului din alte state gen Danemarca, gen Norvegia.

In Romania este un mare abator de copii. De la lasatul gaurilor in balustrada, in aruncarea vinei asupra ingrijitorilor. Dar protectia copilului lasa copii in grija parintilor betivi si batausi pentru ca e scumpa institutionalizarea lor la standarde europene.

Deci da, Romania este un abator de copii si cetatenii aplauda asta. Si se vede asta in nivelul pe care il ocupa Romania in lumea civilizata. Ultimul de jos adica.

Edited by abac, 31 July 2022 - 16:26.


#48
ovidiu007

ovidiu007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 211
  • Înscris: 08.02.2009

 honeybee, on 31 iulie 2022 - 15:16, said:

....
Daca te uiti in blocurile turn construite acum 40-50 de ani in urma, ar trebui ca toate balustradele sa fie demontate si refacute dupa noi standarde. Ca orice locatar poate cadea in gol, daca isi pierde echilibrul si trece peste ele, daramite un copil mic nesupravegheat.

Pe cine sa tragi la raspundere in caz de accidentari, pe constructorii care sint pensionari sau poate se odihnesc in cimitir ?

Lucrul ăsta s-a întâmplat deja. Știre relativ recentă:

https://www.digi24.r...loiesti-1630587

Probabil tot autoritățile sau constructorul sunt de vină.

#49
MindArchitect

MindArchitect

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,019
  • Înscris: 30.11.2021
Stiti voi care este treaba? Un copil de nici 2 ani nu ar avea ce cauta la mall.
Ma si gandeam? Oare or exista legi care sa interzica accesul copiilor in supermarketuri?
Sa zicem kaufland, ce ai cauta cu un copil mic in kaufland? Lazi de fructe depozitate una peste alta din care cumpara clienti, rafturi si lucruri la inaltime pe care le poate trage si se poate rani, baxuri de suc puse una peste alta.

Exista vreo lege care sa interzica accesul copiilor in supermaketuri?

Da, este un prost care a lasat spatiu acolo? Da probabil este un alt prost care a semnat autorizarea si nu a observat spatiul respectiv sau nu s-a gandit ca este un risc pentru siguranta cuiva?
Inainte de toate, haideti sa fim cat de cat atenti la cea ce facem.

Asa am si eu cunostinte care pun piciorul pe trecerea de pietoni si merg inainte. Eu ma uit si imi vine sa ma inchin, cum sa faci asa ceva? Ca cica aia opresc, ca ii vad.

#50
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,759
  • Înscris: 12.08.2008
Eu acum vro' 40 ani stateam si ma minunam ca la etajul 4 niste vecini cu copii mici aveau grilaj din fier la geamuri ! Multi nu stiu cum era ca mamica se ducea cu orele la coada la lapte si tata era la servici..
Eu cand aveam 1,5 ani ma indreptam cu un cui spre o priza, mama a fost mai rapida iar fratele mai mare care muncea in domeniu a astupat toate prizele unde aveam acces ... Acum am nepotica de 2 ani toate prizele i le-am mascat, geamuri pe oscilo si in parc nu pleaca mai mult de 2m de mine.. PREVENTIE si ATENTIE ! Copilul mai ales care deabia merge in picioare il legi cu centura de protectie in carut iar daca il lasi pe jos nu il lasi sa faca mai mult de 5 - 6 pasi fata de tine..

Edited by mihaiC1, 31 July 2022 - 17:04.


#51
asul

asul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,495
  • Înscris: 24.12.2005

 abac, on 31 iulie 2022 - 16:25, said:

Ilar poate că ar fi veninul pe care îl verși asupra țării constant. După cum vezi, mulți dintre colegi îți explică clar cum stau lucrurile și tot insiști. Da, sunt multe probleme structurale în țară dar sunt cazuri în care vina nu este neapărat a „sistemului”.
Trebuie văzut dacă are real vreo vină constructorul/proiectantul. Dar asta nu îi disculpă pe părinți de culpă: cea de a nu avea grijă de propriul copil. Pentru că indiferent
în ce loc pe Pământ ești, dacă tu nu ai grijă de copil, nimeni altcineva nu o va face. Nu te poate proteja statul permanent. Pentru că aici vorbim de o situație care indiscutabil putea fi evitată.

#52
valirex

valirex

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,746
  • Înscris: 30.07.2006
Din comentarii inteleg ca oricine e vinovat, mai putin parintii ca nu-l supravegheauPosted Image

#53
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,445
  • Înscris: 10.08.2005
Mort cu dreptatea in brațe.
Condoleanțe familiei.

Eu ma intreb, pentru ca am fost martor la alte trăznăi, pe holurile spitalului.
Parinte pasiv lasa copilul sa se strecoare intre perete si scaune, scurt timp mai tarziu acleasi copil alerarga dute-vino pe scari.
Nu tu ceva preocupare ca pe scările alea mai sunt oameni bolnavi, si/sau vârstă.

Dacă va sunt lumina ochilor aveți grijă de ei.

La Iași în Iulius Mall aveam loc de joaca pentru copii, la subsol.
Stăteau părinții acolo pana erau ăștia micii epuizați.

#54
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,382
  • Înscris: 28.10.2018

 valirex, on 31 iulie 2022 - 17:27, said:

Din comentarii inteleg ca oricine e vinovat, mai putin parintii ca nu-l supravegheauPosted Image

Parintii nu-l supravegheau pentru ca nu erau acolo. Bunica il supraveghea, pana a cazut in capcana intinsa de coruptia din inspectia de stat in constructii si din statul roman in general.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate