Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Casuta la verdeata ~90mp

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
100 replies to this topic

#37
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,112
  • Înscris: 29.06.2005
Dupa multa asteptare  am reusit sa vad contorul electric mutat la limita de proprietate. Al naibii de greu se misca lucrurile.
Intre timp, am lucrat la curatarea gradinii; am scos toata via si taiat majoritatea pomilor (batrani, plantati ca nuca in perete si din soiuri "maidaneze").
Urmeaza sa incep demolarea cladirilor vechi - va dura si asta, ca vreau sa recuperez cat se poate din ce e refolosibil (lemn de exemplu); sa fac gard la gradina, apoi sa plantez o mica livada in zona unde a fost vita de vie.
Practic pregatesc terenul, ca la primavara sa incep constructia.

#38
adrianc

adrianc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 595
  • Înscris: 23.08.2005
Trebuie sa ai inca o sursa de apa calda menajera in afara de serpentina/centrala, mai exact panouri solare. Merge si boiler dar cu dezavantajul costurilor.

#39
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,112
  • Înscris: 29.06.2005
Da, stiu, dar am precizat intr-un post anterior - boilerul cu serpentina va functiona incalzit solar vara si de la centrala, iarna. Rezistenta electrica a acestuia va mentine temperatura constanta in boiler (noaptea, de ex pe timp de vara).
Oricum, mai e mult pana la instalatii....

#40
gaby16tm

gaby16tm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 14.01.2009
Hello...ceva progrese? Gata proiectul ? Autorizatia a iesit?

#41
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,112
  • Înscris: 29.06.2005
Dap. Progrese....lente, deocamdata.
Am eliberat majoritatea vechiturilor de prin incaperi, am taiat aproape toti pomii (erau batrani si/sau pozitionati periculos pentru casa), am scos toata vita-de-vie din gradina, arat locul...etc. Urmeaza ingradirea gradinii, la care voi refolosi spalierii ca stalpi de gard, sadirea unor pomi fructiferi....
Am o gramada de crengi care imi ocupa 1/3 din curte, rezultate in urma defrisarilor - vor fi tocate (desi lume de pe-acolo recomanda "du-le in gradina si da-le foc" - cu tocatura nu stiu inca ce voi face - ori o imprastii prin gradina, ori imi manufacturez o masinarie de facut "brichete".
Eliberarea constructiilor "de daramat" a durat mult, un milion de ace, brice si carice.....iti dai seama cate chestii nefolositoare si nefolosite se aduna intr-o viata de om...

Proiectul e gata, autorizatia e pe drum.  ~ 100mp construiti, 86mp utili. Ceva mai mare decat ii indicasem proiectantului, dar asta e...
Zilele astea incep demolarea constructiilor vechi, deja am demolat toate sobele. Sunt oarecum limitat de faptul ca lucrez acolo doar sambetele(si alea doar daca nu ploua/ninge), inca nu e ziua destul de lunga ca sa merg si dupa job.
Am gasit si constructor(firma). 7000 eur manopera la rosu, de la sapatura de fundatie si pana la ultimul surub din acoperis. Plata etapizata, dupa executia fiecarei etape.
Constructia va incepe in a doua jumatate din iunie (ca atunci e libera firma cel mai devreme) si va dura estimativ 2 luni. Dupa care o sa incep cu restul, instalatii, finisaje...izolatie...etc .

O sa mai pun poze in curand cu demolarea si ce am mai facut - momentan ma preocupa instalarea unei camere de securitate, lucru destul de problematic pentru ca nu prea este semnal mobil stabil, internet fix nu se justifica inca - deci astept un modem 4g cu antena pe cablu ( ca sa o pot scoate afara, eventual la inaltime) si va trebui sa fac teste sa vad care provider e mai stabil. O intreaga bataie de cap care implica camera ascunsa, modem de internet mobil, ups...

Edited by florinel, 22 February 2023 - 07:36.


#42
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020
Internetul fix se justifica. Cheltui banii aiurea cu cel mobil. Dar o sa te convingi singur de asta, cand vei ajunge la camerele video...

#43
Prototype2

Prototype2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.11.2008
Iti trebuie ceva banda de net la camere, tot acolo e pretul la abonament fix sau mobil.

Ideea camerelor e de descurajare, deci nu se monteaza ascunse, doar daca ai deja si la vedere.

Pune camere bune, hotii le cunosc si le respecta.

#44
l_stoian79

l_stoian79

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,780
  • Înscris: 29.08.2006
Eu cand am pus camere la mine le-am zis la vecini (nu ca ii banuiam de intentii ascunse, chiar sunt ok, dar ideea a fost ca ei au zis mai departe, si toti din sat STIU ca am camere) tocmai ca sa nu le vina idei "dubioase" sa incerce ceva. Tot legat de vecini, am pozitionat camerele astfel incat unele sa bata partial si la ei asa incat sa beneficieze si ei de supraveghere, bineinteles asta am discutat cu ei inainte si au fost de acord.

Legat de modem, trage cablu fix, si trage-l de la inceput cat mai "definitiv", ingropat pe sub drum daca poti, tras prin tub de protectie, fir mai lung lasat colac, cablul ala il vei duce direct in casa cand va fi gata, il vei avea acolo. Da o atentie la instalator, daca poate si vrea, sa-ti traga cablu de ala gros pana in casa. Eu am de sus de la stalp pana in casa la modem acelasi cablu care e afara pe stalpi , e gros, super mega ecranat, practic am pierderi minime de semnal pana in casa. Iar in casa am mers cu cablu Cat6 peste tot unde a fost nevoie, dar la faza asta ajungi mai tarziu.

Daca vrei musai sa-ti complici viata cu 4G &shit, ia-ti un modem care stie si cartela SIM si sa faca Load Balancing/Internet backup, ala il vei conecta la modem-ul de linie fix si bagi si o cartela SIM prepay in el , astfel ca daca pica netul fix (si la sat se intampla destul de des sa pice) routerul va comuta la nevoie pe cartela SIM si astfel ai solutie back-ul, nu zboara dar merge la nevoie. Eu folosesc TP-Link Archer MR600 in care am bagat cablul de la Vodafone si SIM de la Digi. I-am conectat si antene externe.
Routerul, NVR si camerele sunt puse pe UPS, modem-ul de la Vodafone e pe direct fara UPS.

Asta iti spune unul care initial (acu 8-9 ani) a avut in locatie modem 4G si antene externe cu cartela Vodafone.
Era ok semnalul, aveam wifi, ma puteam conecta la 4 camere simultan, plateam vreo 12eur/luna.... mergea...dar nu stralucea. Cand a venit cablul in sat am pus instant cablu si totul merge blana la 50ron luna (inclusiv TV). E cu totul altceva pe cablu. O s amai ai alte device-uri si latimea de banda va conta (mai pui o priza controlata pe internet sa dai drumul la un hidrofor, sau la un calorifer electric, sau mai stati peste noapte acolo si vreti sa va uitati la un film online, etc...

Edited by l_stoian79, 22 February 2023 - 10:17.


#45
mariusjuncan

mariusjuncan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 242
  • Înscris: 31.05.2009
Daca iti iei camera, ia-ti una mai profi 4K, care sa aibe si human si vehicle detection si care poate sa iti trimita notificari pe telefon cand intra un om/masina in perimetrul tau.

#46
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,112
  • Înscris: 29.06.2005
Stiu ca internetul fix se justifica - insa momentan e complicata racordarea, dat fiind ca nu a fost niciodata cablu de net acolo, reteaua(sau retelele) sunt la drumul principal, aproximativ 70m . In plus, ar trebui sa aduc cablul in curte aerian si nu am montat in curte un stalp care sa permita racordarea.
Am luat in calcul toate variantele - momentan trebuie sa merg pe o solutie temporara cu detectie miscare si inregistrare pe card; ascunsa. Daca va merge modemul, atunci o sa beneficiez si de live si alerte. O sa am si internetul fix, undeva prin luna august, probabil, pana atunci trebe sa ma descurc cumva.
Cand o fi casa ridicata voi investi mai serios intr-un sistem cu mai multe camere, recorder....etc, deocamdata tre` sa supraveghez o magazie cu lemne si ceva scule.
Deocamdata sunt (azi am pus) 2 la vedere si urmeaza cea ascunsa.

#47
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020
Daca eu am fibra de 50 m, cred ca poti si tu.
Aeriana de pe stalp pe stalp apoi pe coltul casei. Ingroparea e doar in ue, nu la tara in Romanica. Evident, am fibra, gigabit, wifi6, mesh. 5 camere. Mereu ma vait la vecini ca iar am uitat sa pun afisele cu "Atentie se filmeaza!". Dar acum toata lumea stie de camerele mele (a fost suficient o data sa-i sun sa-i intreb ce cauta prin curte)... si de contractul (inexistent insa) cu firma de paza. Nimeni nu vrea sa manance bataie...

#48
don_King

don_King

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,048
  • Înscris: 26.11.2001
Ideea e sa faci treaba de cat mai putine ori.

De ex, aduci curent de la gard la casa. In acelasi sant pui si o fibra optica si faci si impamantarea, eventual prevezi o teava de apa pt alimentare viitoare. NU sapi de mai multe ori pt acelasi lucru.

#49
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,112
  • Înscris: 29.06.2005
Ce progrese (mici) am mai facut:
- am rezolvat cu internet/supraveghere. Router huawei 310 cu sim digi, antena scoasa deasupra casei, camera imou. Functioneaza foarte bine. O sa fac un upgrade la antena 4g, zilele astea o sa confectionez o antena mai puternica si precisa in frecventa, ca momentan routerul pare ca prefera sa stea mai mult in 3g cu antena originala.
- am ingradit gradina. 180m de gard. Folosit ca stalpi de gard spalierii scosi la desfiintarea vitei de vie. Aproape 70 gauri de facut (noroc de motoforeza) la 20cm diametru si 80 adancime, stalpii de carat la locul faptei, betoane pentru umplut gaurile. Coloana mea vertebrala a zis ca-si ia bagajele si pleaca.... Costuri, undeva pe la  2000 lei (plasa de gard, sarma,poarta pentru iesire la parau)
- am plantat pomi fructiferi. 15 bucati, deocamdata, meri, peri, nectarini, ciresi si prun. Si ceva zmeura+cocaz rosu. Sa vedem ce se prinde....
- am obtinut autorizatia de constructie.

Tot zic ca ma apuc de demolat cladirile vechi - si ma tot incurc in maruntisuri. Maruntisuri, adica o gramada de chestii adunate in zeci de ani, am senzatia ca nu mai reusesc sa le scot pe toate din cotloanele prin care le descopar. Oricum ar fi, in Aprilie nivelez locul.....

#50
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,112
  • Înscris: 29.06.2005
Am reusit sa daram casa si anexa, am facut front de lucru pentru inceperea casei.
M-am bucurat cand am realizat ca am luat decizia corecta (casa noua vs reconditionarea cea veche) - pentru ca, la demolare, am realizat ce ar fi insemnat renovarea casei vechi.
Desi aparent casa era in stare buna - toti stalpii de sustinere din lemn (si au fost o gramada) erau putreziti la baza + mancati de insecte. In anumite zone se dezintegrau in mana, intr-o pulbere fina...... Deci aviz amatorilor de renovare case vechi!!!!

Ce e cumva deprimant e ca acum, mai toata curtea e plina de resturi/ moloz. Moloz in cantitate substantiala....ca m-am gandit sa-l pastrez pentru "umplutura" fundatiei si abia dupa sa duc, doar excesul.
Si...din "la verdeata" - acum arata ca un peisaj selenar...

In vreo luna ar trebui sa inceapa constructia...

Attached Files



#51
Prototype2

Prototype2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.11.2008
Pamantul acela e perfect pentru umplutura si la fundatii dar si in curte daca ai nevoie unde balteste apa.
La fundatie e bine sa bagi un strat de piatra ca umplutura pentru ruperea capilaritatii apei si un strat de termoizolatie cu extrudat.

#52
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,112
  • Înscris: 29.06.2005
Pot sa spun ca sunt norocos - nu prea are unde sa balteasca apa, toata suprafata este intr-o panta usoara care se termina intr-un parau. Casa va fi pozitionata in partea superioara a pantei, iar apa de la ploi se duce natural catre gradina apoi ajunge in parau.
Diferenta de nivel pe lungimea de vreo 140m este de aproximativ 1,5m, poate 2 m....

#53
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,112
  • Înscris: 29.06.2005
Luni am inceput constructia.
S-a sapat la 0.8m adancime (ceva mai mult in unele locuri). S-a turnat betonul de egalizare (B200), s-a facut fierul pentru fundatie la 80x25, cu 10 bare de 12 (3 jos, 3 sus si inca cate 2 pe fiecare laterala) si etrieri de 8mm.
S-a turnat si fundatia(B250). Apoi am umplut golurile cu pamant care a fost foarte bine tasat cu maiul compactor. A urmat un strat de 6-8 cm de piatra. Luni turnam placa !!!

Ce pot sa zic  -  sunt rupt ! Toata saptamana am bagat de la 6 dimineata pana la 19, in soare si caldura insuportabila (azi 36 grade arata termometrul).
Agitatie cu sincronizarea diverselor (sa vina pompa, sa vina betornul, sa caut inchiriez vibrator de beton, sa duc vibratorul inapoi si sa iau compactorul...etc)

Echipa angajata lucreaza bine. Doar sunt putin prea traditionalisti si mai trebuie munca de lamurire uneori la anumite aspecte care sunt importante pentru mine.

Ma asteptam sa vad lasere, sisteme de masura moderne...etc. Ei bine, nu. Sfoara, cuie, ruleta. Totusi au reusit sa scoata diagonalele cu abatere de sub 5 mm. N-au stat mai deloc, desi uneori am chiar insistat sa se mai dea la umbra.... cat au fost timpi morti (asteptarea betonului, de exemplu) au pregatit stalpii, grinzile pentru centura...etc.

Acuma, despre fundatie - planul meu (deh, avioane in cap, dupa `nspe mii de clipuri pe youtube) era sa izolez hidro si termo fundatia la interior, sa bag polistiren sub placa....etc. Doar ca, in realitate, astea costa neasteptat de mult, iar bugetul meu este restrans (pe la 20.000 la rosu). Asa ca am renuntat la ele, pamantul bagat in fundatie este super uscat, atat de uscat incat a fost un real chin cu compactarea....
O sa hidro/termoizolez fundatia la exterior...

M-am si suparat putin azi, mini excavatorul care mi-a bagat pamantul in fundatie a dizlocat putin vreo 3 etrieri pe unde a calcat, betonul fiind inca crud.... Se vede in poza unde am reparat, dealtfel restul fundatiei arata foarte bine, a fost placata cu cofraje(au avut constructorii) si doar pe ici pe colo au folosit ceva scanduri din ce am recuperat cu demolarea. Pana acum 0 consum de lemn nou.

Urmeaza saptamana viitoare placa si inceperea zidariei. Probabil o sa mai pun atunci poze...

Attached Files



#54
razvan-softpedia

razvan-softpedia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 06.10.2019

View Postflorinel, on 23 iunie 2023 - 19:49, said:

Urmeaza saptamana viitoare placa si inceperea zidariei. Probabil o sa mai pun atunci poze...

Spor la treaba in continuare. In ce zona construiesti ?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate