Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Ce este femeia ?

* - - - - 4 votes
  • Please log in to reply
86 replies to this topic

#73
utilizatorobraznic

utilizatorobraznic

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 06.12.2021
"Ideologia de gen" este un cult ce alimentează o isterie socială — asta-i explicația pentru ce vedem.

Nu vă dați rotunzi, pentru că puteți cade cu toții în capcana unui cult, fie că vorbim de o religie mai clasică (scientologie), sau o dietă (modelul carbohidrat-insulină a obezității), sau vreun cult al poveștilor conspirative ("marea resetare").

Am cunoștințe transgender. Cunosc pe cineva din România ce s-a declarat femeie-trans în timpul pandemiei. N-am ce să-i fac. Anorexicului nu-i poți spune că are probleme mentale fără să-l pierzi de prieten, și cu siguranță e greu s-o faci fără consensul societății, în condițiile în care psihologii sunt fericiți să "afirme identitatea" oricui o cere. Așa că am tăcut, așa cum tac și online. Problema lui, să facă ce vrea cu viața lui — deși mi-a fost dificil când a declarat că a intrat la fete în vestiar la sala de fitness, pentru că femeilor s-ar putea să nu le placă prezența unei persoane cu penis pe lângă ele, atunci când se dezbracă.

Sincer, nu m-ar deranja. Fiecare are libertatea religioasă și să facă ce vrea cu viața lui. Problema apare când religia cuiva începe să influențeze legislația țării.

Veți vedea și la noi proiecte legislative de introducere a ideologiei de gen în școlile publice. Liberalii promovează orele de educație sexuală în ideea de a prevenii sarcinile nedorite, și aș fi super de acord, doar că sexul este politic, iar orele alea vor fi teritoriu de bătălie ideologic. Ca orice cult ce se respectă, îndoctrinarea trebuie să înceapă de la copii, că ei sunt cei mai susceptibili. Mintea mea încă nu poate pricepe cum un copil de 4 ani, ce încă nu a trecut prin pubertate, ar putea vreodată să declare că este trans, și totuși asta afirmă ideologii trans.

Iar tratamentul pentru "copiii trans" începe cu castrare chimică de pe la vârsta de 10 ani. Adică li se dă un medicament ce le întârzie pubertatea, medicament ce este folosit și pentru infractorii sexuali, genul de castrare folosită și pe Alan Turing, atunci când a fost găsit vinovat de indecență. Castrare, pentru că organele sexuale nu se mai dezvoltă, iar aproape 100% din copiii ce sunt supuși unor astfel de tratamente nu vor cunoaște niciodată plăcerea sexuală, nu mai vorbim de alte efecte secundare, cum ar fi probleme cu oasele sau cu inima. Ajung apoi pe terapie de înlocuire a hormonilor, și apoi la operații, gen operații de tăiere a organelor genitale, a sânilor, a ovarelor. Mutilarea organelor genitale a devenit normalizată.

Ideologia de gen este o problemă psihică, asemănătoare anorexiei, dar tratată prin tratamente Placebo ce te lasă cu cicatrici pe viață. Iar vocile persoanelor ce-și dau seama că au făcut o greșeală, adică persoanele "detrans", sunt suprimate într-un mod înfiorător. Asta pentru că psihoza de grup a unui cult nu lasă loc de îndoială.

Și veți vedea și la noi proiecte legislative ce dezumanizează și șterge identitatea femeilor, înlocuind cuvântul "femeie" în textele legislative cu sintagme de genul "persoane cu ovare", "persoane ce menstruează", "purtători de pântece", fiind la o aruncătură de băț de a fi denumite "piz*e". În numele incluziunii, femeile sunt reduse la stereotipuri și părți ale corpului, ideologia fiind de fapt incredibil de regresivă. Dezamăgitor pentru mine este că astfel de inițiative au venit deja, din partea unui partid de centru pe care l-am votat deja de câteva ori. Iar apărarea bunului simț cade zilele astea în sarcina unor partide cu tendințe anti-UE, populiste și ultra-naționaliste, pentru că-i genul de război cultural ce întunecă judecata oamenilor și polarizează societatea.

România încă este o țară ceva mai conservatoare, și isteria asta socială va pătrunde mai greu la noi. Dar de venit, vine — părinții ce-și mai trimit adolescenții prin tabere știu asta. Pentru că problema de fond este Internetul. La fel cu invenția tiparniței, Internetul probabil va duce în timp la o societate mai educată și civilizată, dar până ne dezvoltăm anticorpii din punct de vedere cultural ne destabilizează societatea.

#74
utilizatorobraznic

utilizatorobraznic

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 06.12.2021
Mai ontopic, vizavi de întrebare — ce este femeia? — un răspuns de genul "femeie este oricine se identifică a fi femeie" este un soi de argument circular.

Dacă inventez un cuvânt, să zicem FUZBIC, și zic că de azi mă identific ca și FUZBIC, iar definiția cuvântului este "oricine se identifică astfel" — practic inventez o clasificare inutilă ce nu spune nimic despre mine. Aș putea spune că "sunt FUZBIC pentru că-mi place pizza cu ananas", și am inventat o clasificare mai utilă, pentru că-i bazată pe o observație ce alții o pot face.

Progresiștii nu pot răspunde la întrebarea "ce este o femeie?" pur și simplu pentru că ar admite că implică stereotipuri de gen — adică o femeie poate fi oricine ce se comportă ca o femeie. Nu vor să admită asta pentru că este un concept regresiv. Istoric vorbind, multe femei au luptat împotriva acestor stereotipuri. Faptul că ai un comportament mai masculin, de fapt, nu te face mai puțin femeie. Pentru că nu comportamentul te face femeie.

Nietzsche are o lucrare faimoasă, după care a și făcut Moise de la Zaiafet filmuleț pe Youtube, intitulată "Despre adevăr și minciuni într-un sens non-moral". Nietzsche descrie foarte bine cum cuvintele sunt abstracții, adică simplificări, iar abstracțiile sunt minciuni utile, problema fiind că uităm că sunt minciuni. Ca exemplu, imediat ce vorbești despre "femeie" ca și abstractizare, apare imediat noțiunea de "femeia perfectă", deși nu există așa ceva, abstractizările eliminând diferențele între indivizi.

Și totuși, cuvintele au valoare pentru a comunica, pentru a înțelege mediul în care trăim, adevăruri obiective există și putem ajunge la ele prin observații (empiricism) ... cum ar fi că sexul la oameni este într-adevăr binar. Că ai persoane cu un sistem reproductiv menit să producă gameți mari, adică ovulele la femei, și ai și persoane cu un sistem reproductiv menit să producă gameții mici, adică spermatozoizii, și toți oamenii se nasc prin fecundarea unui ovul cu un spermatozoid. Biologie de bază. Iar așa zisele persoane "intersex" de fapt sunt dovadă a faptului că sexul e binar, pentru că și ei au doar unul din cele 2 sexe, chiar dacă este mai greu de observat. Chiar dacă observăm o variație de cromozomi, una la câteva mii ce nu se încadrează la XX vs XY,  asta nu indică decât că avem o înțelegere deficitară a geneticii, dar faptele ce le putem observa rămân aceleași.

Ideologia de gen nu se bazează pe fapte ce pot fi observate — ci pe idea că însăși sufletul individului are gen, și că acest gen s-ar putea să nu corespundă cu sexul corpului. Ca și când avem o minte sau un suflet ce este independent de corpul în care ne naștem. Așa o fi, însă idea este una non-falsificabilă, adică este ca și când ai crede în Dumnezeu.

Iar până una alta, dacă ești femeie ce trăiește sub talibani sau în alte state reacționare, vine masculul cu pușca, îți observă realitatea biologică, și nu te lasă să te duci la școală, că trebuie să stai acasă, să faci copii. Este ca și când femeile sunt o clasă de oameni bazată pe sex, mereu discriminate bazat pe sex, o realitate biologică ce poate fi observată, nu pe ideile de gen din capul omului. Talibanului cu pușca în mână nu-i poți spune, "stai așa bre, că eu sunt trans, deci am un cuvânt de spus și drept de vot". N-o să meargă.

Deși, aici ca și paranteză, din câte știu în Pakistan operațiile de schimbare a sexului au fost legalizate, dar homosexualitatea nu. Adică dacă ești homosexual, poți intra în legalitate dacă devii trans. Persoanelor religioase s-ar putea să le fie mai ușor de acceptat că au un copil trans (i-a pus D-zeu sufletul într-un corp nepotrivit, se rezolvă cu pastile), decât să accepte că au un copil homosexual. Asta-i "terapie de conversie" modernă.

Și nu-i vorba doar de talibani aici. Femeile în SUA și-au pierdut dreptul la avort la cerere în mai multe state. Mă rog, legea la ei a fost extremistă, noi în Europa suntem mai conservatori. În România există dreptul la avort la cerere doar în primele 14 săptămâni, pe când în SUA era până în momentul nașterii. Dar e super interesant cum "femeia" dispare din discursul democraților. Cu o identitate ștearsă, cu o istorie a opresiunii ștearsă, oamenilor ar trebui să le pese de drepturile "corpurilor ce pot da naștere". Nu-i de mirare că administrația Obama, deși a avut o super majoritate, nu a putut da o lege a avortului la nivel federal. Pentru că de fapt democraților americani nu le pasă de femei, drepturile lor fiind o monedă de schimb și un subiect de șantaj electoral (votați-ne, altfel vă pierdeți drepturile).

Ce-mi place la limbile latine, printre care se află și Româna, este că limbajul este cu gen — substantivele, adjectivele, pronumele la plural au gen. Nu există "they" neutru, nu există un "it" neutru, și trebuie să alegem un gen masculin sau feminin, obligatoriu, de câte ori vorbim despre cineva. Nu ne lasă limbajul să vorbim despre "persoane non-binare", decât poate la genul masculin, ceea ce ar sublinia și mai tare ștergerea femeii din cultură. Existența "persoanelor non-binare" este, mai mult decât orice altceva, un artefact al limbii engleze, ceea ce spune multe despre toată ideologia.

#75
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
E ca religia....am vazut o comparatie misto intre crestinism si miscarea lor. Woke inseamna ca te-ai trezit, ca esti un nou om. Foarte similar cu Iisus, care a inviat.

In ceea ce priveste  ideologia de gen. Trebuie sa le dai credit, sunt baieti destepti. Au luat cuvantul gender si i-au dat un nou sens. Totul pentru a crea confuzie. Cuvantul gender se refera la conceptul de femeie. Ei ii spun construct social. Nu mi se pare gresit aici...Varsta intra aici. (tanar, batran) la fel si omul (om esti cu mine, om sunt cu tine, sau sa-ti pierzi umanitatea). Practic suntem entitati care nu doar ca isi aleg sexul, dar si varsta si specia.

Dar, aceste concepte nu contrazic realitate. Adult esti cand corpul s-a dezvoltat complet. Omul este un mamifer biped inteligent, iar femeia este femela din specia om.

Problema e libertatea de exprimare. Daca restrictionezi dreptul la libera exprimare, oamenii vor gasi alte metode prin care sa se exprime....nu doar prin vorbe.

Ei au schimbat abordarea...de la toleranta la, daca nu accepti ce spunem noi esti un bigot.

In America probabil vei avea o era a backlash-ului. Sa vedem cum vor reactiona ei. Probabil vor face cum au facut pana acum. Se vor victimiza.

#76
utilizatorobraznic

utilizatorobraznic

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 06.12.2021

 jimi91, pe 07 iulie 2022 - 12:19, a scris:

Cuvantul gender se refera la conceptul de femeie. Ei ii spun construct social. Nu mi se pare gresit aici...Varsta intra aici. (tanar, batran) la fel si omul (om esti cu mine, om sunt cu tine, sau sa-ti pierzi umanitatea). Practic suntem entitati care nu doar ca isi aleg sexul, dar si varsta si specia.

Doar stereotipurile de gen sunt "construcție socială" și aici vorbim de caracteristicile de ordin secundar. Un exemplu ar fi idea că fetele trebuie să prefere rozul, iar băieții albastru. Sau că fetele trebuie să se îmbrace în fuste, iar băieții în pantaloni. Pe astfel de stereotipuri se și bazează părinții atunci când declară că au copii de 4 ani ce sunt transgender. Chiar și copii/adolescenții ce se auto-declară trans, pot trece peste faza asta odată cu pubertatea fără să se mutileze, descoperind apoi că sunt homosexuali/lesbiene sau din spectrul autist.

Vorbind de caracteristici secundare, activiștii LGBTQ+ spun că dacă ești sexual atras de o femeie trans și apoi atracția dispare după ce afli că parsoana este trans, atunci ești "transfob". Această ideologie este atât homofobă cât și misogină. A devenit mainstream, din nou, să spui femeilor lesbiene că ar trebui să le placă penisul, sau bărbaților homosexuali că ar trebui să le placă vulva. Cine ar fi putut prezice că-n 2022 este mainstream să fi bărbat cu barbă deasă și să ameninți, în public, femeile ("terf") cu moartea pentru că nu-ți acceptă ideologia.

Dacă există un anumit gen de femeie după care majoritatea bărbaților sunt atrași, sau invers, dacă există anumiți bărbați după care majoritatea femeilor sunt atrase, asta se întâmplă strict datorită biologiei, iar caracteristicile secundare (cum ar fi felul în care ne îmbrăcăm sau arătăm) devin importante doar datorită normelor sociale, fiind o expresie a virilității, a disponibilității de a face sex și a capacității de a face copii. Actul sexual este animalic, chiar dacă suntem ființe raționale ce putem face sex de plăcere, și nu putem fi re-educați. Asta-i diferența fundamentală între homosexuali/lesbiene/bisexuali (LGB) și persoanele trans ... dacă ești homosexual/lesbiană nu trebuie să schimbi nimic cu tine sau cu propriul corp, pur și simplu ești așa cum te-ai născut. Idee refolosită de activiștii trans prin filme — actorul Elliot Page (fosta actriță Ellie Page) se uită în oglindă în "Umbrela Academy" (serial Netflix) și declară că se vede pe sine (după schimbarea genului, ce se întâmplă și în film). Doar că și-a făcut apoi și operație de îndepărtare a sânilor (mastectomie), că erau în plus, iar lumea trebuie să accepte mutilarea organelor, inclusiv la copii. Curios este că transexualii de modă veche sunt împotriva ideologiei de gen, sau a îndoctrinării copiilor (transgender având o semnificație ușor diferită față de transsexual).

Cărțile ce învață copiii despre acceptarea propriului corp, sunt acum clasificate a fi "transfobe", cu un "limbaj al urii", autorii de astfel de cărți fiind hărțuiți online. Femei, ce scriu cărți despre menstruație sau naștere, și ce refuză să folosească sintagmele corect-politice ca înlocuitor pentru "femeie", primesc acum amenințări cu moartea pe rețelele sociale.

---
O să fac aici o mică paranteză — persoanele trans pot fi și sunt victime ale discriminării și a agresiunii fizice. Se întâmplă inclusiv în România, și nimic nu scuză asta. Personale trans ar trebui tratate cu înțelegere și compasiune, ca și victime ale unei ideologii regresive. Persoanele trans sunt cu adevărat victime ale societății în care trăiesc.
--

Biologia nu-i construcție socială, iar biologia în acest caz influențează de fapt, în cazul sexului, construcțiile sociale. Pe măsură ce ne mutăm de la munca fizică la muncă de birou, diferențele dintre sexe contează din ce în ce mai puțin. Dar tot contează agresivitatea și forța fizică specifică bărbatului, ce poate fi extrem de productivă, dar și determină ca vasta majoritate a infracțiunilor să fie comise de bărbați. Și tot contează că doar 50% din populație dă naștere la toți oamenii, bătălia pentru cine controlează reproducerea populației fiind foarte actuală — și spun asta fără să fac o judecată morală. Cum spuneam mai sus însă, când vine talibanul cu pușca în mână ca să te trimită la cratiță, sau să-ți dea cu acid pe față pentru că nu porți hijab, nu-i pasă de ideile ce le ai în cap sau cultura din care vii, că el are puterea, iar tu ești femelă.

În mintea celor "woke", totul este o "construcție socială", iar adevărul obiectiv nu există. Ăsta-i ceea ce oamenii numesc "postmodernism" / "post-adevăr", totul fiind chipurile subiectiv, bazat pe experiența personală, pe sentimente.

 jimi91, pe 07 iulie 2022 - 12:19, a scris:

Woke inseamna ca te-ai trezit, ca esti un nou om. Foarte similar cu Iisus, care a inviat.

Diferența fundamentală este că religia creștină are mai mult de 2000 de ani de tradiție și tot sub creștinism s-a dezvoltat libertatea cuvântului și a religiei, din multe motive social-economice, cum ar fi că s-au săturat creștinii să se bată între ei, dar și din cauza faptului că libertatea este promovată de creștinism. Este ca diferența fundamentală între aur și criptomonezi — mileniile de tradiție (ce duc la moderație) nu pot fi grăbite, iar între timp suferim de hoardele de zeloți și de instabilitate socială.

#77
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
De ce spui ca "varsta" sau "om" nu se potriveste la fel ca gender, sau, sa zicem, similar cu gender studies. Eu din cate am inteles din activismul lor, e ca vor sa elimine cuvantul trans din transwoman. Sa nu mai fie facuta distinctia dintre femei biologice si femei trans. Cam asta ar fi target-ul.

In cazul homosexualitatii...si aici a existat propaganda.

https://pubmed.ncbi....h.gov/22720828/

"However, despite such tenuous provenance, the gay gene has persisted as a reference in science news, popular science writings, and in press releases and editorials about biomedical research"


https://www.pbs.org/...-study-confirms

“Obviously, there are environmental causes of sexual orientation. We knew that before this study.” said Bailey, citing the well-defined role that life experiences play in sexual development. “But that doesn’t mean we know how to manipulate sexual orientation mentally.”
"When the team looked more broadly across all the genomes — across the thousands of genes that they screened for the nearly 500,000 subjects — the genes similarities they found could only account for 8 to 25 percent of same-sex sexual behavior."

“It’s effectively impossible to predict an individual’s sexual behavior from their genome,” said Ben Neale, a geneticist at Massachusetts General Hospital and the Broad Institute who led the study. “Genetics is less than half of this story for sexual behavior.”

Eu consider ca oamenii fut tot...ca nu exista heterosexual, homosexual, lesbiana etc.

Daca exista homosexuali/lesbiana care sunt exclusiv asa, atunci nu prea e firesc. Putem sa folosim ca referinta alte specii (mamifere). Nu gasm animale care sunt exclusiv homosexuale in natura.

Sa nu intelegi gresit...asta se traduce intr-un simptom al unei societati care sufera. Eu cam asa vad lucrurile. Si nu e vorba de ceva recent...mie tot sistemul mi se pare impotriva firii umane. Daca scopul e fericirea, eu cred ca am esuat.


Toata miscarea LGBT a trecut de la o atitudine de toleranta ( suntem si noi cetateni si vrem sa avem si noi aceleasi drepturi), la o atitudine de intoleranta fata de oamenii care nu accepta ce vor ei. Vorbim de educatie, de desene, de tot. Tu daca nu esti de acord cu ei, esti un bigot. Adica, ataca libertatea de exprimare. Daca ataci libertatea de exprimare, evident ca oamenii vor gasi alte metode sa se exprime. Si asta vedem acum in SUA cu avorturile.

As mai adauga un lucru. Nu cred ca activistii reprezinta interesele oamenilor pe care ii reprezinta. Sunt la fel ca nationalistii de la noi. De ce le mai multe ori sunt chiar anti-nationalisti.

Ai vazut noul clip cu Peterson si cu actrita Page? Eu l-am mai urmarit pe om....mie mi se pare ca s-a cam radicalizat omul. Posted image)

Edited by jimi91, 07 July 2022 - 18:16.


#78
utilizatorobraznic

utilizatorobraznic

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 06.12.2021

 jimi91, pe 07 iulie 2022 - 18:14, a scris:

De ce spui ca "varsta" sau "om" nu se potriveste la fel ca gender, sau, sa zicem, similar cu gender studies.

N-am zis că nu se potrivește — nici nu m-ar mira să vină careva să zică că vârsta, în loc să fie o metrică a ceasului nostru biologic, măsurată în numărul de rotații a pământului în jurul soarelui, este de fapt subiectivă și un mecanism de opresie.

 jimi91, pe 07 iulie 2022 - 18:14, a scris:

In cazul homosexualitatii...si aici a existat propaganda.

https://pubmed.ncbi....h.gov/22720828/

"However, despite such tenuous provenance, the gay gene has persisted as a reference in science news, popular science writings, and in press releases and editorials about biomedical research"


https://www.pbs.org/...-study-confirms

“Obviously, there are environmental causes of sexual orientation. We knew that before this study.” said Bailey, citing the well-defined role that life experiences play in sexual development. “But that doesn’t mean we know how to manipulate sexual orientation mentally.”
"When the team looked more broadly across all the genomes — across the thousands of genes that they screened for the nearly 500,000 subjects — the genes similarities they found could only account for 8 to 25 percent of same-sex sexual behavior."

“It’s effectively impossible to predict an individual’s sexual behavior from their genome,” said Ben Neale, a geneticist at Massachusetts General Hospital and the Broad Institute who led the study. “Genetics is less than half of this story for sexual behavior.”

Ce ți-aș sugera aici ar fi să iei astfel de "studii" și lucrări cu un pumn de sare, adică de scepticism.

Nici obezitatea nu poate fi prezisă foarte bine genetic, și totuși este genetică. Știi de ce? Pentru că nu-i o boală, ci o adaptare genetică prin care oamenii răspund la mediu într-un fel diferit față de semenii lor mai slăbuți. Cu alte cuvinte mediul activează o expresie a genelor — mediul aici fiind pur și simplu mâncarea fiind ieftină și disponibilă, fiind o problemă a secolului în care trăim, și e mai bine decât să murim de foame, cum s-a întâmplat în toată istoria omenirii.

Întreabă orice educator de grădiniță despre diferențele dintre copii. Vei afla că unii copii au clar o predispoziție pentru obezitate. La fel, unii băieți sunt mai feminini, iar unii sunt mai masculini și mai agresivi. Băieții mai feminini au clar o predispoziție spre homosexualitate (deși comportamentul nu prezice în mod clar sexualitatea). La fel și la fete — există clar fete cu un comportament considerat a fi mai masculin. Și sunt mulți factori ce pot influența diferențele. Atracția sexuală începe devreme, chiar dacă mai platonic. Eu eram atras de persoane de sex opus de la grădiniță, chiar dacă pornirile sexuale au venit pe la 12 ani. De multe ori îi vezi pe cei cu porniri homosexuale de mici copii.

Diferențe mari între felul în care gândesc bărbații și femeile nu există, dar putem observa diferențe. Activiștii trans au încercat să explice aceste diferențe prin gen, doar că-i bullshit, pentru că studiile (destul de superficiale) ce există pe subiect conțin orientarea sexuală ca factor de confuzie. Orientarea sexuală, ar putea să genereze de fapt micile diferențe în gândire ce le vedem.

 jimi91, pe 07 iulie 2022 - 18:14, a scris:

Eu consider ca oamenii fut tot...ca nu exista heterosexual, homosexual, lesbiana etc.

Daca exista homosexuali/lesbiana care sunt exclusiv asa, atunci nu prea e firesc. Putem sa folosim ca referinta alte specii (mamifere). Nu gasm animale care sunt exclusiv homosexuale in natura.

Comparația cu alte animale nu-și are locul, pentru că oamenii sunt unici și nu mai există nimeni ca noi. Am putea fi singura specie din univers cu conștiință.

Asta-i un pic ca și zicalele veganilor ce zic că n-avem dinți de carnivor, sau zicalele carnivorilor ce zic că nu digerăm iarba. Asta pentru că oamenii au evoluat cu unelte și și-au gătit mâncarea cu foc.

Să zici că nu-i firesc, este ca și când ai zice că există o ordine naturală violată cumva de om, doar că naturii nu-i pasă, natura fiind de fapt violentă, necruțătoare, imorală, și se joacă cu noi de câte ori are ocazia.

 jimi91, pe 07 iulie 2022 - 18:14, a scris:

Toata miscarea LGBT a trecut de la o atitudine de toleranta ( suntem si noi cetateni si vrem sa avem si noi aceleasi drepturi), la o atitudine de intoleranta fata de oamenii care nu accepta ce vor ei.

Nu-i deloc toată mișcarea. Sunt foarte mulți homosexuali și lesbiene conservatori, sau ce s-au pronunțat împotriva ideologiei trans sau împotriva trendului "woke". Există inclusiv organizații LGB (fără T și Q+).

#79
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
Am urmarit un interviu pe youtube acum cativa ani, un podcast la radio...nu mai retin numele (era roman la noi pe youtube). Omul zicea, conform ideologiei lor, ca suntem entitati care isi pot alege nu doar sexul, dar si varsta cat si specia....nu doar asta, nu mai poti sa spui ca cineva e frumos/frumoasa...ar fi sexist. Recomanda "peste medie" Posted image)

Mie mi se pare amuzant Posted image).

Problema mea e alta...libertatea de exprimare. Asta ma deranjeaza cel mai mult. Consider ca SUA nu se mai poate numi o tara democratica. Chestia asta cu avorturile mi se pare un raspuns la ce face "stanga" din SUA. Nu e o decizie populara in randul americanilor, dar,, pentru ca sunt foarte polarizati, oamenii cam incep sa se radicalizeze. S-ar putea sa vedem si un razboi civil in SUA.
Si e o tara importanta, e o tara model...as spune ca multi tineri de la noi, cunosc mai bine politica din state, decat politica noastra...ba chiar este si propagata (daca il still pe Silviu Faiar) in spatiul romanesc. Termeni de tipul conservatori (un roman normal, se va gandi la facultate Posted image), progresisti (termen strain pentru romani), noi suntem populisti si tragem spre socialism. Romanii se asteapta ca statul sa le dea totul...asta e realitatea de la noi.

In anumite privinte, cum e LGBT-ul, da, romanii sunt mai traditionalisti.

Termeni de tipul crestin si albi. Romanii sunt crestini din punct de vedere cultural...dar, cam atat. Majoritatea romanilor privesc biserica ca o institutie corupta. Albi ? Ce inseamna albi ? Romanii sunt foarte mixti din punct de vedere genetic. Si romanii sunt est-europeni...nu suntem vazut foarte bine de vest.

Ma uitam la Gelu Duminica (nu stiu daca il cunosti - face o forma de activism pentru tigani, nu a mers atat de departe, cel putin, nu mi-a dat impresia ca a mers atat de departe). Si el folosea aceleasi replici pe care le-am vazut la americani. Omul spune sa nu mai folosim cuvantul rrom, ci sa folosim cuvantul rrom. Si baga aceiasi replica "daca pe mine ma cheama Cornel si tu imi spui Marcel, ma jignesti). Rasism prin ignoranta. Am rumegat asta putin, si nu sunt de acord. De ce ?

Pentru ca efectiv spune ca efectul conteaza si nu contextul. Contextul este tot. Dar americanii au ceva ca N word-ul...care spune fix acelasi lucru. Contextul este irelevant, doar efectul conteaza.

Chiar nu exista niciun context unde tu poti sa folosesti anumite cuvinte fara sa jignesti ? Exista o carte Nigger...ce facem aici ? Schimbam titlul ? Sau cand vine vorba de cuvantul tiganie...pana si definitia spune ca "adesea folosit cu sens peiorativ". Adesea nu inseamna intotdeauna.

Stiu ca sunt off topic, dar cam asta e of-ul meu. In SUA deja vorbim de o cultura in jurul n-word-ului. Adica, cea mai libera tara din lume ara o cultura cand vine vorba de cenzura.

Si daca esti de acord cu asa ceva, trebuie sa fii de acord cu totul...cate n-word-uri sunt acum ? Posted image



Acum ca sa fiu on-topic. Comparatia cu animale isi cam are locul. De ce ? Pentru ca aparent, cu cat e animalul mai inteligent, cu atat e mai activ din punct de vedere sexual.
Pe urma ai zis de constiinta...ce inseamna asta ? Ca animalele nu sunt constiente de propria existenta ? Nu stiu daca e chiar asa. Adica, chiar nu stiu. Dar poate te referi la atlceva.
Dar ca idee...da, oamenii sunt mult peste animale. Posibil sa fim unici. De acord, dar asta nu inseamna ca nu putem sa tragem anumite paralele intre specia noastra si alte specii. Facem asta cu maimutele si omul.

Eu cand am vorbit de faptul ca nu e firesc sa fii exclusiv homosexual, m-am referit la "fundatia" omului. Nu mai stiu care sunt, stiu ca erau 3...dar una din ele e reproducerea. Si eu consider ca asta e un simptom al unei societati pe duca. Adica, oamenii nu mai sunt fericiti...depresii, ADHD, tot felul de chestii care transmit un singur lucru - nu suntem fericiti. Consider ca avem un sistem care e impotriva naturii omului. Adica, noi pe la 25 de ani incepem sa vrem sa ne stabilim la casa noastra. Noi spunem ca asta e evolutie....Oare chiar e o evolutie ? Daca nu e ?


In privinta studiului. Ideea era alta. Ca oamenii au mintit folosindu-se de acest studiu. Inainte de acest studiu (cel din 93), oamenii credeau ca asa se nasc. Acel studiu doar a validat si mai mult ce credeau oamenii. Si activismul lor s-a bazat pe acel studiu, care stiau ca era slab, dar tot il foloseau. Efectiv definitia propagandei. A fost si la noi la stiri chestia asta, cu gena gay.
Acum, a aparut in 2019 un alt studiu, care spune ca sunt ambele. (atat genetice cat si culturale). Acum, bineinteles ca si acest studiu are un bias. Daca spui ca exista o gena gay, atunci oamenii ar face avort, daca spui ca sunt chestii culturale, atunci inseamna ca poti sa-l schimbi.

Sunt si de acord cu tine...ca exista anumite predispozitii genetice...din toate punctele de vedere. Probabil adevarul e undeva la mijloc. Nu stiu cat poti sa generalizezi acest aspect.

In fine, am scris cam mult Posted image)...

Edited by jimi91, 07 July 2022 - 22:16.


#80
GRATEFUL

GRATEFUL

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,482
  • Înscris: 17.04.2014
Ce este femeia? - un documentar satiric

http://fymaaa.blogsp...ar-satiric.html

Simple intrebari si raspunsuri care te lasa praf...
Daca nici femeile nu mai sunt capabile sa raspunda la aceasta intrebare, inseamna ca oamenii au luat-o razna rau de tot...

Edited by GRATEFUL, 04 November 2022 - 01:44.


#81
GRATEFUL

GRATEFUL

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,482
  • Înscris: 17.04.2014
Spicuiri din raspunsurile date in documentar:

" Unele femei au penis, unii barbati au vagin."
"Femeia este cea care spune ca asta este identitatea ei. Asta poate insemnna pentru multi oameni, multe lucruri."
" Pentru cineva asta este biologie, pentru cineva hormoni, pentru altcineva ceea ce poarta( imbracamintea) si felul cum se prezinta."

Considerati ca aceste definitii date femeii pot fi considerate a fi stiintifice ?

Vi se pare normal ca sa fiti asaltate de prezenta unui barbat ( femeie trans) intr-o toaleta publica?

Vi se pare normal ca fetita dvs. sa se intalneasca in spatiul unei toalete publice cu un barbat care pretinde ca este femeie trans, dar de fapt este pedofil deghizat?!

Ce sanse de castig poate sa aibe o sportiva de performanta in fata unui barbat - femeie trans???? Este normal ca sa se permita competitia intre o femeie naturala si o femeie trans?!

#82
GRATEFUL

GRATEFUL

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,482
  • Înscris: 17.04.2014
Frumusete, inspiratie....
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/fX92maN_OeI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#83
PiticVerde

PiticVerde

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,751
  • Înscris: 12.09.2015
""Care este definitia femeii ?"" Ceva cu care nu vrei sa te pui rau Posted Image

#84
Costi_68

Costi_68

    Membru de o r o a r e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,406
  • Înscris: 03.11.2009

Vizualizare mesajPiticVerde, pe 28 ianuarie 2024 - 15:18, a scris:

""Care este definitia femeii ?"" Ceva cu care nu vrei sa te pui rau Posted image
Foloseste si tu o fraza cu conotatie pozitiva:
- Femeia este cineva cu care sa te pui bine! Posted image

#85
PiticVerde

PiticVerde

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,751
  • Înscris: 12.09.2015

View PostCosti_68, on 28 ianuarie 2024 - 15:29, said:

Foloseste si tu o fraza cu conotatie pozitiva:
- Femeia este cineva cu care sa te pui bine! Posted Image

Imi cer scuze.Costi ai spus perfect ce vroiam eu sa zicPosted Image

Doamnele/domnisoarele softpediste ,sper ca stiu de glumaPosted Image.

Attached Files



#86
Costel2223

Costel2223

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 29.11.2021
Femeia este in mare că și un barbat, doar că are ceva diferențe.

#87
Alex432

Alex432

    sit at big tables

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,212
  • Înscris: 28.05.2020

View PostGRATEFUL, on 27 ianuarie 2024 - 22:54, said:

Frumusete, inspiratie....
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/xJOtaWyEzaI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate