Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Demersuri pentru intemeierea acte...

Evacuare din centrala in horn

Gratar de gradina cu plita!
 Constructie garaj cu elevator aut...

Dupa ce fac hotspot PC nu mai ar...

Splitter HDMI

Dedicatii muzicale pentru tomaso
 Prelungitor electric cu USB - ali...

Probleme conectare bluethooth !

Muzica data tare ?

Game of Thrones House of the Dragon
 PHP afisare lista dependenta de a...

V-ati trezit vreodata cu factura ...

Unde conducem cand nu avem permis...

Curatarea/mentenanta coloanei pri...
 

instalare windows xp pe un calculator de generatie mai noua

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
Mihai_Popescu2

Mihai_Popescu2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 25.08.2012
Buna seara,

Am achizitionat acum vreo 3 ani un calculator nou.

Am vrut sa instalez windows xp pentru o persoana foarte in varsta (95 de ani) care era familiarizat cu acest sistem.

Nu a mers instalarea si de la call center-ul de la Emag mi-a spus ce modificari trebuie sa fac in bios pentru a reusi (instalarea windows xp).

Am procedat conform instructiunilor si am reusit.

Nu am fost inspirat sa pastrez scrise aceste modificari.

Acum calculatorul nu mai merge si am instalat windows 10, doar ca persoana in cauza nu se descurca.

Ma poate ajuta cineva cu un sfat, cum sa fac acele modificari in bios pentru a permite instalarea vechiului windows xp ?

Calculatorul era folosit strict doar pentru jocuri simple si ca masina de scris, fara internet.

Multumesc.

#2
icename

icename

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 290
  • Înscris: 12.02.2005
Cred ca o prima setare este sa schimbi disk mode din ahci in ide.

Dar setarile Bios trebuiau sa se pastreze, crezi ca au fost resetate?

#3
Mihai_Popescu2

Mihai_Popescu2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 25.08.2012

View Posticename, on 21 mai 2022 - 20:04, said:

Cred ca o prima setare este sa schimbi disk mode din ahci in ide.
Multumesc, am sa incerc.

#4
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,538
  • Înscris: 08.02.2011
Cred ca ceea ce numesti "calculator nou" nu-i decat tot vreo relicva ramasa pe stoc de multa vreme sau vreun produs sh, ca astea noi nu suporta windows xp de ceva timp si nici mod ahci sau ide nu au.

#5
Mihai_Popescu2

Mihai_Popescu2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 25.08.2012

View Posticename, on 21 mai 2022 - 20:05, said:

Cred ca o prima setare este sa schimbi disk mode din ahci in ide.

Dar setarile Bios trebuiau sa se pastreze, crezi ca au fost resetate?
Nu a mai reusit sa-l inchida si l-a scos din priza de mai multe ori. Este o persoana atehnica si daca nu-i reuseste ceva din prima actioneaza destul de brutal cu orice aparat.

View Postmodoran, on 21 mai 2022 - 20:09, said:

Cred ca ceea ce numesti "calculator nou" nu-i decat tot vreo relicva ramasa pe stoc de multa vreme sau vreun produs sh, ca astea noi nu suporta windows xp de ceva timp si nici mod ahci sau ide nu au.

Posibil.
Sistem Desktop ASUS K5130-RO001D cu procesor Intel® Pentium® Dual-Core™ G2030 3.0GHz, 4GB, 500GB, Intel® HD Graphics, Free DOS
Pentru el era tehnica NASA.

#6
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,793
  • Înscris: 15.04.2019
In cel mai rau caz il instalezi in masină virtuala.

#7
Mihai_Popescu2

Mihai_Popescu2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 25.08.2012

View Post__Dan__, on 21 mai 2022 - 20:11, said:

In cel mai rau caz il instalezi in masină virtuala.

Multumesc.

#8
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,538
  • Înscris: 08.02.2011
Pai vezi ? E din 2013, acum aproape 10 ani. Merge windows xp pe el, cred ca-i de ajuns sa dezactivezi secure boot si aia e.

#9
IncredibleWiring

IncredibleWiring

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 05.02.2021
Cum s-a scris si mai sus, in primul rand in BIOS cauti si schimbi aceste setari:
- SATA Mode Selection in IDE
- Legacy OS Boot in Enable sau Boot Mode in Legacy

Ar trebuie sa-ti merga.

#10
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,892
  • Înscris: 13.12.2006
2 variante :    a. masina virtuala, cum s-a zis mai sus
  b. https://winaero.com/...mes-or-patches/

#11
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 20,967
  • Înscris: 22.05.2003
XP e antic, Windows 7 e vechi

Nici mie nu imi place interfata Windows 10, dar exista o solutie, care schimba interfata.

https://github.com/O...Open-Shell-Menu

Lasa win10, pune Classic Shell si schimba sa semene cu XP.

#12
IncredibleWiring

IncredibleWiring

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 05.02.2021
La XP, sa fi sigur ca e ultimul cu SP3. O sa-ti trebuiasca si un Office pt el. Cel mai bine Office 2003 merge pe ala, si cred ca persoana in cauza e familizrizata cu suita asta.

Edited by IncredibleWiring, 21 May 2022 - 21:41.


#13
PiticVerde

PiticVerde

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,843
  • Înscris: 12.09.2015
Pe acel computer instaleaza windows 7 si va functiona perfect.Meniul este foarte asemanator cu XP si ai rezolvat problema,cu xp nici antivirus nu mai poti instala si se va virusa in scurt timp.

+Bitdefender free,perfect compatibil cu windows 7,antivirus cu care nu trebuie sa faci nimic,functia autopilot pentru acea persoana in varsta este perfecta.

Edited by PiticVerde, 22 May 2022 - 17:00.


#14
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,638
  • Înscris: 16.11.2012
si dupa ce instalezi windows+drivere+softuri+setari fa un backup, ca in viitor sa nu mai repeti tot procesul acesta ci doar sa restaurezi backup-ul

#15
NFS01

NFS01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,873
  • Înscris: 16.03.2011

 modoran, pe 21 mai 2022 - 20:14, a scris:

Pai vezi ? E din 2013, acum aproape 10 ani. Merge windows xp pe el, cred ca-i de ajuns sa dezactivezi secure boot si aia e.
Asa sunt vandute pe net,cauta pe emag(vandute de altii) si vei gasi aproape numa dastea

#16
Mihai_Popescu2

Mihai_Popescu2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 25.08.2012
Multumesc, am sa tin cont de sfaturile dvs.

Edited by Mihai_Popescu2, 06 June 2022 - 19:05.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate