Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Apartamente aiurea concepute

* * - - - 6 votes
  • Please log in to reply
96 replies to this topic

#19
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,276
  • Înscris: 24.11.2002

 Shade14, on 11 aprilie 2022 - 17:00, said:

Exista dezumidificator, e chiar necesar in unele locuinte.
Si te protejeaza si de o eventuala electrocutare acel dezumidificator?

Edited by vestale, 11 April 2022 - 17:13.


#20
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,568
  • Înscris: 13.06.2004
Urmează pe Antena 1 "Residence de coşmar".
Dacă maşina de spălat pusă la baie te curentează, are şi maşina de spălat o problemă. La ceva mai de lux, ar putea fi făcută o mini-cameră pentru ea, cu tot cu geam. Să nu stea în umezeală, dar să poţi aerisi eficient.

 Naijax, on 11 aprilie 2022 - 17:03, said:

Si rufele cum le speli ? La mana ?

Eu mai spăl de mână. Rufe nou cumpărate (că detergent-clătiri de mai multe ori şi la maşină ar dura prea mult; unele tot la maşină ajung), altele pe care le port mult (dacă încap în lighean) sau mai bag feţe de pernă şi unele prosoape la o post-spălare de maşină, ca să rămână frumos mirositoare mai mult timp.
Am geam la baie, din fericire. Ăia care adoră aşa ceva... nu ştiu ce pierd.

Aşa, ca f.d., pentru toată lumea: locuinţa ar trebui să evolueze, nu să involueze. Că omenirea teoretic e în evoluţie, mai ales în epoca tehnologiei informaţională.

Hmm, dacă la noi s-ar respecta regurile, adică amendat, interzis construit aiurea, am mai vedea atâta aberaţii? Inclusiv blocuri de peste P+3 ridicate între case. Măcar de s-ar respecta regurile... care după părerea mea ar trebuie să fie mai stricte. Dacă ai un teren, nu înseamnă că poţi face ce vrei, după cum te taie capul, aşa cum teoretic, nici dacă eşti bogat-bogat nu ar trebui să conduci maşini (puternice) dacă eşti praf la condus...

Edited by djl, 11 April 2022 - 18:27.


#21
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,867
  • Înscris: 25.01.2007
În același post spui ca speli la mana și te plângi ca lumea nu evoluează. Numai tu puteai reuși.

#22
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,568
  • Înscris: 13.06.2004
Hai că încep cu insultele... voi sunteţi anaflabeţi funcţional? Eu am zis că spăl de mână doar în anumite cazuri. În rest, spăl cu maşina.
Şi e treaba mea ce fac, atât timp cât nu dăunează cuiva şi nu vă încurcă pe voi.

 giuliani, on 11 aprilie 2022 - 16:08, said:

Mie cel mai nasol mi se pare faptul ca platesti 250.000€ pe un apartament intr-un bloc cu 10 etaje, iar asta e prezentat ca un avantaj de parca am vorbi de Torino sau Lyon sau alte orase de unde vezi Alpii sau cine stie ce zone misto.
In plus, mai ai si zeci de vecini pe scara.

Mai adaug pe lângă ce am zis pe pagina anterioară în legătură cu compartimentarea care ar trebui să existe în cazul unui apartament scump. Colegul a menţionat de privelişte şi asta nu am luat în seamă: una e să fie într-un asamblu în care dacă te uiţi pe fereastră vezi ceva frumos amenajat (spaţii verzi, clădiri frumoase) şi alta e să fie lux şi să vezi doar gri şi urât. Pentru unii contează locaţia şi dau bani pentru asta... dar în acest caz imobiliarii ar trebui să zică "lux de avantaje" şi pentru "că ai plătit avantajele locaţiei, îţi oferim ceva în care a fost conceput în aşa fel încât în zilele triste să te simţi bine şi fără să te uiţi pe geam", ceea ce nu oferă (poate doar câţiva oferă).
Eu când mă uit pe fereastră nu văd super imagine (dar măcar nu toate clădirile sunt la fel în Oborul Nou), dar nici nu stau într-un apartament de lux. Nu e frumos, dar iubesc faptul că am multe pe aproape şi asta contează mult, dar contează şi cum e apartamentul, adică e o.k.-ish pentru ceva făcut în comunism, deşi se putea mai bine (uşa hol mare - sufragerie să se deschidă invers, că din cauza modului în care se deschide, trebuie să fac un mini-ocol când mă duc spre sau dinspre holul mic şi mai mă frec de ceva mobilă uneori...).

Edited by djl, 11 April 2022 - 19:00.


#23
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Intr-un bloc civilizat exista spalatorie. Nu pui in fiecare apartament masina de spalat si uscator.

#24
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,568
  • Înscris: 13.06.2004
Datele au fost introduse în computerul mainframe al biroului de arhitectură şi design aflat în clădirea de birorui de la Leu, clădirea stil brutalist. Computerul a reacţionat cu erorare brutalistă de simplă: aşa ceva nu exisă în modernitate. Cu sintetizator de voce stil anii '70: chiar şi într-o ţară săracă precum a noastră, maşina de spălat începe să devină ceva normal. În anul 1973 au fost vândute doar 5.000 de maşini automate de spălat. În anul în care suntem s-au vândut deja 30.000. Probabil în anul 1982 se vor vinde cel puţin 120.000, iar în anul 1990 cel puţin 66,6% din locuinţele din urban vor avea maşină de spălat. Să le comunicaţi asta şi celor de la firma de marketing, care se află alături de postul tv, la ultimul etaj (am fost instruit să spun asta legat de ultimul etaj).
Mi-am permis ceva retro pentru că mă asociaţi cu trecut. Dar la modul serios, spălătorie la bloc în loc de maşină de spălat inviduală nu aduce nimic în plus. Poate ocupă spaţiu în apartament, dar comparativ cu maşina inviduală de mers cu ea, deşi ocupă loc precum am zis, aduce multe avantaje. Alea la comun nu cred că aduc avantaje în plus. În primul rând ieşi din casă pentru ceva care nu ar trebui să ieşi din casă. În al doilea rând, nu e deloc igienic, mai ales în ziua de azi, când maşinile de spălat au cuvă din material plastic, material plastic care poros; iar maşini de spălat care să spele la 100 ° C, se mai produc?, ca să zici că bagi o curăţare de jumate de oră înainte să speli. Iar la cum spăl eu, păi ţin maşina de spălată ocupată 10-12 ore pentru un rând de rufe.
Nu ştiu dacă postul cu maşinile de spălat şi uscătoarele a fost la mişto sau la modul serios (mă aştept la orice), dar imobiliarii ar putea avea idei după ce citesc postul ăla. Dacă ar fi după mine, să existe posibilitatea a 2 maşini de spălat, dacă în apartament locuiesc mai mult de 4-5 persoane.

Despre apartamentul ideal ar fi multe discuţii. Mi-a zis cineva că ce ar fi să concep unul. Am 2 soluţii:
1) Stil vagon compartimentat, unde coridorul e doar pentru trecere. Dacă ai 2 băi sau baia e înainte de sufragerie, în cazul în care apartamentul e cel puţin 2 camere, la baie să existe un mic întrând, pentru a putea trece din cameră în baie fără să fi văzut de pe cei de pe hol. Ori îngustezi holul, ori faci camera un pic mai lungă.
La sufragerie, dacă e apartament decomandat, ori e întuneric pe hol sau se poate face o zonă cu ferestre opace prin care să treacă lumina; eventual şi ceva uşi armonică, dacă vreo să ai sentimentul de cameră mai mare sau ai treabă cu mobila de pe hol;
2) Secţiune tip H, adică parte din camere (de exemplu baie + bucătărie, unul dintre dormitoare) ieşite în afara clădirii. Ăsta neceistă un stidiu mai aprofundat. E rudă cu primul, dar poziţia holului sau holurilor, luminarea lui. Sre poate face o minicameră de uscare a rufelor, care să aibă uşă cu geam.
Astea s-ar bate rău în cap cu imobiliarii...

Edited by djl, 11 April 2022 - 19:53.


#25
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Si totusi,multi cetateni prefera apartamentele noi,ca dupa ei IE mai bune,fiind noi.Nu imi explic,dar eu sunt retrograd,cu usoara tendinta depresiva.

#26
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 vestale, on 11 aprilie 2022 - 16:31, said:

Exista o lege a locuintei, cu suprafete minime pentru fiecare tip de camera/spatiu, la fel si pentru apartament in functie de numarul de locatari si numarul de bai. Dar ca multe lucruri din tara aceasta, ea nu este respectata. Se construiesc in etaje in plus, d-apoi sa se respecte suprafete. Dorinta de profit e mare si "rotile" sunt unse unde trebuie, preturile sunt pentru a se incadra lumea in valorile creditelor.

@djl tu iti permiti sa razi doar cand este soare/zi afara si iti intra lumina pe geam in baie? Oare cei care lucram cum reusim ? Cei peste 2000 de lumeni de la becurile aflate la 20-30cm de oglinda nu pot ajuta?
Masina de spalat nu are ce cauta in baie, in mediu umed cu aburi si tot ce acolo! Exista standarde IP ce trebuiesc indeplinite. Asta daca folosesti acel spatiu pentru dus si baie, nu doar pentru barberit.
@Znevna nu doar sa proiecteze, ci sa convina un "dezvoltator" sa ridice/investeasca in asa ceva. In loc de 6/8 apartamente pe etaj sa aiba 2 sau 4 cu suprafetele legale.

Rog a se consemna ca acest user spune ca autoritatile statului, recte niste bugetari, nu-si fac treaba. Adica primariile, cele respinsabile pentru receptii. Oare iau șpagă? Nu știm…

Edited by MembruAnonim, 11 April 2022 - 19:57.


#27
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,991
  • Înscris: 18.12.2007

 pasilla, on 11 aprilie 2022 - 18:57, said:

Intr-un bloc civilizat exista spalatorie. Nu pui in fiecare apartament masina de spalat si uscator.

Te uiti prea mult la filme americane.

#28
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 AlexEn, on 11 aprilie 2022 - 20:14, said:

Te uiti prea mult la filme americane.
Am stat putin pe acolo si am ramas cu sechele.

#29
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,991
  • Înscris: 18.12.2007
Acu vorbim de Romania.

#30
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,276
  • Înscris: 24.11.2002

 MembruAnonim, on 11 aprilie 2022 - 19:56, said:

Rog a se consemna ca acest user spune ca autoritatile statului, recte niste bugetari, nu-si fac treaba. Adica primariile, cele respinsabile pentru receptii. Oare iau șpagă? Nu știm…
Unele fapte au fost dovedite in instanta, pentru altele se mai lucreaza(exemplu de astazi), iar pentru unele fapte s-au prescris sau chiar legea a fost "actualizata". Platesti "amenda" de 10000lei ca ai construit 2 etaje in plus peste ce era in autorizatie si intrii in legalitate, ce planuri urbanistic...

@djl nu e obligatoriu sa te electrocutezi doar pentru ca masina are un defect de izolatie. Ea nu este proiectata sa functioneze in umiditate de 98%, la fel cum si priza in care o conectezi nu cred ca ai standard IP potrivit.

Edited by vestale, 11 April 2022 - 20:32.


#31
raducut123

raducut123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,197
  • Înscris: 12.09.2013
Din pacate fraier nu e cel care cere, ci cel care da....banul!Atata timp cat e cerere, apartamentele se vor vinde, indiferent de cate greseli de proiectare sau de executie sunt .

#32
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Apartamente bune exista. Dar costa.

Alternativa e sa faci compromisuri si sa coste mai putin.

Bine naibii ca acum nu se mai fac asa de multe apartamente cu camere in forma de trapez ca le vremea lu Nea Nicu, ca nu mai sunt atat de multe plombe de colț ca pe vremea lui…

#33
AWE

AWE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 12.10.2005

 Melteanu, on 11 aprilie 2022 - 19:51, said:

Si totusi,multi cetateni prefera apartamentele noi,ca dupa ei IE mai bune,fiind noi.Nu imi explic,dar eu sunt retrograd,cu usoara tendinta depresiva.

Unii le prefera (aia care au prins un job la oras dar de loc sunt de la tara si nu mai vor sa se intoarca). Astia n-au termen de comparatie real, cu ce sa compare? Initial locuiesc cu parintii/bunicii/etc in casa aia de la sat din 1905, dupa care ajung la facultate, stau in ceva camin mizerabil sau daca au parintii ceva banuti, intr-o chirie dar tot pe acolo dpdv confort, normal ca o locuinta noua si proprie este peste toate alea, chiar daca e mica si construita cu maxim de zgarcenie.

Altii isi dau seama ca locuintele noi (cat de cat accesibile) in marea majoritate nu sunt chiar ce trebuie dar nici sa stai cu parintii o viata nu e vreo chestie si nici bani foarte multi nu au deci fac un compromis constient. Da, stiu, poti sta in chirie dar multi nu vor, daca au posibilitatea sa acceseze un credit imobiliar.

#34
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,880
  • Înscris: 28.11.2006
@djl:

Quote

1) Stil vagon compartimentat, unde coridorul e doar pentru trecere. Dacă ai 2 băi sau baia e înainte de sufragerie, în cazul în care apartamentul e cel puţin 2 camere, la baie să existe un mic întrând, pentru a putea trece din cameră în baie fără să fi văzut de pe cei de pe hol. Ori îngustezi holul, ori faci camera un pic mai lungă.

Pai asa ceva exista de pe vremea impuscatului. Am fost in vizita la cineva, chiar in zona ta (piata Obor) si exact asa era apartamentul de 2 canere: cum intri de pe hol, in stanga sufragerie, apoi bucataria, dormitorul si in capatul holului, baia deatul de spatioasa si prevazuta cu geam, ca sa nu te razi pe intuneric :P Singura chestie care nu mi-a placut e ca usa de la bucatarie cam incurca accesul, dar s-ar putea monta o usa plianta.

In rest, nici eu nu sunt mare fac open space, dar probabil tinerilor care nu prea gatesc acasa nu le pasa. E o nisa de piata si pentru ei. In plus se pot lauda ca au plita cu inductie marca (insert fancy brand here) si frigider saidbaisaid, in care sunt 6 beri si 2 salate :P

#35
in_the_soup

in_the_soup

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 594
  • Înscris: 19.08.2021

 Melteanu, on 11 aprilie 2022 - 22:11, said:

La apartamente e ca la masini,cafea,mancare,etc...tine de gradul de cunoastere,daca nu ai cu ce sa compari,iei oferta comerciantului de buna.De aia zic,era indicat ca taranul sa stea la tara si orasanul la oras.Dar taranu a ravnit la viata de oras,si acum s-a stricat piata.Orasanul nu se prea pacaleste,ca a stat la bunici si parinti tot in apartamente bune,din vremuri apuse.

Tu de unde crezi ca te tragi?! No offense, prin 1930 doar 20% traiau in mediul urban.
Nu are nicio treaba originea. Chiar unii din acel mediu sunt mai motivati decat "orasenii".

Piata e data de cerere si oferta, de banii disponibili in piata, de viteza de circulatie a banilor, etc.

Decat un apartament nou prost compartimentat mai bine unul de prin 1990 bine compartimentat si aflat intr-o zona mai buna.
Celor care au de gand sa-si ia apartamente cu "2 camere" pentru locuit (in care bucataria e impreuna cu livingul) le recomand sa inchirieze un astfel de apartament si sa vada daca pe termen lung ar putea inlocui in asa ceva ... inainte sa cumpere.

#36
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,867
  • Înscris: 25.01.2007

 Melteanu, on 11 aprilie 2022 - 22:11, said:

La apartamente e ca la masini,cafea,mancare,etc...tine de gradul de cunoastere,daca nu ai cu ce sa compari,iei oferta comerciantului de buna.De aia zic,era indicat ca taranul sa stea la tara si orasanul la oras.Dar taranu a ravnit la viata de oras,si acum s-a stricat piata.Orasanul nu se prea pacaleste,ca a stat la bunici si parinti tot in apartamente bune,din vremuri apuse.
Da, apartamentele astea noi, oricum mai scumpe ca alea vechi, sigur vine unul de la tara și are bani sa le cumpere. Mai fa masaj la neuron, pune-l în mișcare.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate