Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Se poate vira la stanga in aceast...

Credit pe 5 ani achitat intr un an

Muzee inchise in lunile de concediu
 Nu pot sterge foldere,fisiere ?&#...

La craterul vulcanului Vezuviu

Centru recuperare alcoolism / dep...

Sistem desktop buget 5000 lei
 Pensionare la 45 de ani clovn, da...

Cum se varuieste un perete pe car...

The Feeling - Sewn

Cine e producatorul dispozitivulu...
 Mostenire auto

Traseu catre Bran

Schimbare tablou electric, recoma...

Recomandare abonament/prepay cu i...
 

PC - se inchide dupa cateva minute

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
Tzur

Tzur

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 951
  • Înscris: 03.01.2006
Am un batran PC cu procesor Bulldozer FX-8120, placa Gigabyte format mare cu multe porturi cu chipset mai bun, memorii Muskin, sursa Seasonic mai scumputza.

Vreo 3 harduri si un SSD pe el.

Placa video RX-570

Merge asa de vreo 4 ani, ultima oara i-am schimbat sursa.

Si a inceput sa faca figuri, porneste, merge o vreme si apoi se inchide.

In el se invart toate ventilatoarele, CPU si GPU. sursa, carcasa.

Eu zic ca e fie sursa, fie placa de baza.

Din pacate, n-am alta sursa mai capabila s-o schimb, de test.

Voi ce ziceti, asa din intuitie+experientza, e sansa mai mare sa fie sursa sau placa de baza ?

Merci!

#2
DarthBane

DarthBane

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,486
  • Înscris: 22.03.2021
Probabil sursa.

#3
jeffy86able

jeffy86able

    True Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,373
  • Înscris: 06.01.2012
Pare mai degraba o problema legata de sursa.

#4
PiticVerde

PiticVerde

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,894
  • Înscris: 12.09.2015
E musai sa ceri cu imprumut o sursa de la un prieten cunostinta sa o montezi la tine si sa vezi in prima instanta daca mai face la fel.Pe urma daca problema persista vei verifica si alte componente.

#5
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Cetatean European Nevaccinat*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,853
  • Înscris: 10.07.2013
Vezi sa nu ai condensatori umflati pe placa de baza...

#6
nicu991

nicu991

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 03.03.2014
FX-8120- putere disipata 125 wati ( default)
RX-570- putere consumata ~160-180 wati
Alea 3 HDD_uri consuma undeva la 30 wati, placa de baza tot pe-acolo... Si cam aia e.

#7
mag1001

mag1001

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 253
  • Înscris: 31.05.2012
am avut si eu o problema asemanatoare , se inchidea totul din senin ...  am schimbat sursa , probat ramul si placa video la un prieten , pana la urma s-a dovedit a fi placa de baza .
procesorul era unul ca al tau , fx 8350 si o placa asrock

#8
Tzur

Tzur

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 951
  • Înscris: 03.01.2006
Merci tuturor pt raspunsuri!

Intre timp, m-am uitat pe placa de baza, arata f bine condensatorii.

Sursa e Seasonic S12III-650W, are super ratinguri si e inca de vanzare. Eu zic ca acopera consumul, a mers asa 3-4 ani si mergea si in full load. Acum pc-ul se opreste in idle...

Cred ca nu scap de testat cu alte componente.

#9
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,595
  • Înscris: 30.08.2006
Consumul in browsing e nesemnificativ. Procesorul si placa video au un consum mic in stand-by. Configuratia asta o am si eu si sursa mea e un Corsair de 430W si nu am avut nici un blocaj.
Posibil sa fie o problema de sursa dar nu ca ar fi slaba.

#10
ChemTeacher

ChemTeacher

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,827
  • Înscris: 26.05.2007
Cumpara o sursa certificata Gold, bagi probe 14 zile si retur !

#11
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,069
  • Înscris: 06.09.2008
la temperaturi cum stai ?

#12
Comandorul

Comandorul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 12.09.2021

View Postsirgoofy, on 31 martie 2022 - 20:33, said:

la temperaturi cum stai ?

Da, verifică și temperaturile (aida64 e foarte bun pentru asta) din experiența mea, și eu cred că ar putea fi de la sursă.

#13
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,595
  • Înscris: 30.08.2006
La procesorul asta vechi, aida si restul aplicatiilor de monitorizare dau rateuri. Nu afiseaza corect. Doar propriul soft al placii de baza mai poate afisa corect temperaturile. Daca are radiator cu minim 3 heatpipe-uri si sta teapan pe procesor atunci nu e de la racire. AMD le livra cu o jucarie de cooler cu 3 heatpipe-uri si mergeau si asa.

Il pornesti si intri in bios la hardware monitoring. Il lasi asa cateva ore. Vezi daca se inchide. Poate fi si o problema din Windows.

#14
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,286
  • Înscris: 09.03.2002
Scoate alimentarea de la toate  HDD pastrand doar ssd, testeaza

#15
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,046
  • Înscris: 15.06.2004
Mai poti incerca sa monitorizezi temperaturile - palca video, procesor. Eu recomand HWMonitor.

View PostLeo2006, on 31 martie 2022 - 23:20, said:

Il pornesti si intri in bios la hardware monitoring. Il lasi asa cateva ore. Vezi daca se inchide. Poate fi si o problema din Windows.

Acolo vor fi mici, ptr ca in BIOS procesorul nu e solicitat deloc. Nu are de ce sa se incalzeasca la fel ca intr-un joc.

#16
Tzur

Tzur

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 951
  • Înscris: 03.01.2006
Multumesc tuturor pentru idei.

Am avut coonttul sspenndat pt niste iddei divergentte si n-am putut raaspunde.

Intre timp am testat temperaturile, apare in SpeedFan temp2 de vreo 60 grade, din ce-am citit ar fi northbridge-ul. Nu prea stiu softurile ce e temp 2. Iar CPU e la vreo 57 grade.

L-am aspirat bine ca era imbacsit, i-am facut un stress test cu prime 95, a mers perfect vreo 15 min si am concluzionat ca nu e de la procesor. Ajunsese la 61 grade CPU dar nu cred ca e grav.

Coolerul e Thermaltake cu 6 pipe-uri de cupru.

L-am pus la loc, l-am mai folosit, dupa vreo 2h s-a restartat si si-a facut CHKDSK la pornire.

Ma gandesc sa-i schimb placa de baza si cpu, am luat o placa Gigabyte cu H61 cu enorma suma de 50 Ron si aveam un proc i5 2500k si din pacate un cooler amarat fara cupru, cred ca i le pun pe astea.

Singura chestie, ma oftic, ca nu-i pot pune coolerul Thermaltake de pe AM3+ pe intel 1155. Nu-i mai gasesc bracket-urile de intel....


Merci inca o data!

#17
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    GDPR este inteles gresit aici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,980
  • Înscris: 03.07.2019
Sursa sau HDD.
Ai incercat cu HDD deconectat? Doar ii scoti mufa de alimentare si vezi ce se intampla.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate