Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon
 

V-ati facut de ras la magazin?

* - - - - 5 votes
  • This topic is locked This topic is locked
41 replies to this topic

#19
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,264
  • Înscris: 06.01.2007

View PostCourage, on 20 martie 2022 - 10:44, said:

Cand eram copil aveam si eu teama ca o sa primesc rest mai putini bani decat trebuie, dar intre timp s-a inventat plata cu cardul Posted Image
Eram copil in clasa 1 si era ziua lui frate-miu mai mic. Aveam 10 lei si ma gandesc eu sa-i cumpar niste bomboane, cadou de ziua lui.
De la magazinul mixt, unde vindea nea Ghiță, un falcos roscovan despre care umbla vorba ca "te inseala la cantar".
Asadar, avand chestia asta in minte, ma gandesc ca ar fi bine sa calculez eu exact cate grame de bomboane pot sa cumpar cu acei 10 lei, sa nu ma ia nea Ghita de fraier si sa ma insele.
Bun!
Ma uit eu sa vad cat costau bomboanele, dar pretul era per kilogram. Si ma apuc eu sa calculez mental cate grame pot sa cumpar, doar ca nu reuseam sa fac calculele si se apropia randul meu fara sa fiu pregatit. La un punct realizez ca nu am cum sa fac calculele in timp util si ma gandesc sa rationez altfel, mai simplu. Adica 1 gram= 1 leu, deci 10 grame=10lei.
Doar ca... stiam sigur ca nu e bine. In ultima secunda, din 10 comut pe 9 grame, in ideea ca poate am supraestimat. Asadar, am cerut 9 grame de bomboane. hahaha
Vulpoiul de Ghiță si-a dat seama imediat care-i treaba, ca eram speriat si ca habar nu am cat anume costa bomboanele alea si ma ia asa, cu superioritate:
-  Ce sa faci pustiule cu 9grame de bomboane? Hai sa-ti dau 200 de grame.
Mie mi s-a luat o piatra de pe inima cand vad ca Ghita a considerat sa-mi dea mai multe bomboane decat realizam eu ca se cuvin.
Bomboanele alea cleioase puse intr-un coif de hartie groasa, cenusie. Le pune pe cantar la misto si mi le da, insfacand cei 10 lei pe care-i aveam.
Well.. mi-am dat seama ca chestia aia a facut-o la misto ca nu avea cum sa fie un numar fix de grame. Pe undeva era o impartire la pretul pe kilogram care era un numar ciudat. Era clar ca matematic nu avea cum sa dea 200 de grame, dar... aia e. In plus am fost cu ochiul geana la acul cantarului, care s-a balanganit acolo , fara sa fie lasat sa se stabilizeze.

Dar culmea e ca-mi amintesc cand am ajuns acasa ca taica-miu l-a injurat pe Ghita cand a vazut cate bomboane mi-a dat de acei 10 lei. Posibil chiar sa ma fi tras in piept, desi am mai mancat si eu cateva bomboane pe drum, de care posibil ca nu stia taica-miu. Nu-mi amintesc exact.
Dar, peripetii! Cel mai bine ceream de 10 lei bomboane si cu asta-basta. Naiba te pune sa socotesti Nu ajungi nicaieri cu chestia asta.

#20
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View Postkarax, on 20 martie 2022 - 09:18, said:

  La mine pur simplu am uitat si cand nu pot calcula las bani o groaza la tejghea ca sa  lase casierita cat e de dat.  Asa evit sa calculez si utilizez cardul cat se poate de des, desi azi , pot sa calculez si cand e vorba de calcule usoare.  
Casa de marcat îți afișează totalul, suma pe care trebuie să o plătești.
Despre ce calcule vorbești?
Tu trebuie doar să scoți banii.
Sau nu știi să numeri?

#21
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,381
  • Înscris: 01.12.2001
Nu e niciun "făcut de râs".
Am pățit prin alte țări la care nu prea le știu culorile bancnotelor și felul monedelor. Ii trânteam un pumn de bancnote și monede și lăsăm vânzătorul să își aleagă cat trebuie.


#22
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,030
  • Înscris: 07.11.2006

View Postsirgoofy, on 20 martie 2022 - 10:14, said:

Asta nu e facut de ras, se fac de ras cei ce cred ca sunt inselati de casiere, si se apuca de cearta...
De parca ar avea ceva de castigat daca le factureaza mai mult... Posted Image
In special pensionari se incadreaza aici din experienta mea.

Se poate sa-ti bage un produs in plus sau chiar in minus din neatentie, dar asta nu e motiv sa incepi sa strigi imo, se poate rezolva vorbind normal.

Exact o faza de-asta am vazut foarte recent.
Dialogul a fost foarte respectuos din partea ambilor
Nenea era stresat ca a luat ceva la promotie si totusi a platit mult mai mult.Casiera i-a explicat ca totu-i in regula,ca apare reducerea,bla-bla-bla.Randul la casa a mai avansat si iar se intoarce respectivul.Deja casieritei i-a sarit mustarul,a ridicat putin tonul si i-a aratat din nou bonul de casa iar apoi s-a intors ofensata catre noi,cei de la rand,spunandu-ne intrigata ca asa ceva n-a patii in viata ei,ca nu intelege de ce omul ala n-are incredere in ea si atentie... a repetat exact cuvintele tale de mai sus,pe care mi-am permis sa le subliniez.
Intre timp randul a mai avansat,urmam eu sa platesc.
Dar omul s-a intors si a treia oara,casierita deja fierbea,dar clientul a rugat-o respectuos sa mai verifice odata.Si culmea,femeia s-a conformat si tot culmea a rezultat ca omul avea perfecta dreptate.
Produsul cumparat de el si aflat in promotie costa cu aproape 11 lei mai putin decat a platit el,suma batuta grtesit de casiera.11 lei.In consecinta i-a anulat bonul,i-a dat inapoi banii iar omul a platit din nou produsul,de data asta cu pretul corect.Femeia s-a inrosit toata,s-a fastacit,s-a balbait,dar clientul respectiv a fost la fel de calm ca si la inceput.S-au salutat si gata.

Bineinteles,casierita n-avea nimic de castigat din asta,dar cu siguranta ca omul respectiv ar fi avut numai de pierdut.

Fix pentru asta trebuie sa fim mai malebili,mai toleranti,pentru ca pentru foarte multi oameni chiar si un leu,nu 11 lei ca si in cazul da fata.conteaza foarte mult.fie ca esti scolar,salahor,director de banca sau pensionar,mai ales pensionar..Si este dreptul fiecaruia sa ceara socoteala,mai ales daca o face la modul decent si respectuos.Si chair daca la rand stau persoane carora 10-20-100 de secunde "pierdute" cu acest gen de cazuri sunt vitale,trebuie ca fiecare sa inteleaga ca traimi intr-o comunitate unde fiecare individ trebuie luat in considerare.

Edited by adisz, 20 March 2022 - 12:18.


#23
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,381
  • Înscris: 01.12.2001
@adusz
Suma de plata se "bate" manual? Nu se scanează? În ultimii 5 ani doar prin scanare am plătit. Desigur ca la piață nu au casa de marcat și plătesc doar Cash. În rest: doar card.

#24
Dorel-Jefuitorul

Dorel-Jefuitorul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 12.08.2020
Nu cred ca mi s-a intamplat vreodata sa ma fac de ras ca nu mi-am calculat produsele si nu-mi ajung banii. Nici nu consider ca m-as face de ras daca s-ar intampla, nici nu vad de ce ar fi cazul.
De ras as fi daca n-as fi in stare sa urmaresc scanarea produselor, pretul total dupa scanarea fiecarui produs si cand pretul total ar ajunge aproape de valoarea pe care o am in buzunar sau pe card sa nu spun stop, nu mai sunt bani. Ok, depasim valoare pe care o avem si urmeaza returul, vine sefa caseritelor, nu-i dau sa returneze un produs care sa acopere sau sa depaseasca diferenta de bani, ma uit in cos si returnez 10 produse pe rand.
M-as face de ras daca la casa constat ca nu am cantarit produsele care trebuiau catarite si nu le las acolo, ma duc sa le cantaresc.
M-as face de ras daca as constata ca unul dintre produse este mai scump decat pretul de la raft si in loc sa-l platesc (pentru cativa lei diferenta) fac circoteca, ca ma fura “supermarchetu”, ca sunt niste hoti. Fara sa iau in considerare ca eu nu prea vad bine, ca nu sunt foarte coordonat, ca la cumparaturi imi pun haine de Duminica si sunt exaltat ca un copil de trei ani, deci cu deficit de atentie. Nu tati, sunt cetatean european si am drepturi, sa nu ma fure pe mine “supermarchetu”.Si vine unu de pe raion cu doua produse identice, pe unu scrie 5+1 gratis, pe celalalt nimic, asta e, fac parte din doua loturi diferite, sau ai cumparat o bucata, pretul mai mic este cand cumperi 6 bucati.
Tot de ras as fi daca singurul meu produs ar fi un bax de cola la doza, as incerca sa platesc cu “aifonul” cat un televizor si nimic, mai scot trei carduri si nimic, apoi scot bancnotele de 1 si 5 lei dar ele nu ajung si apoi apelez la locul in care tin monedele si din monede de 5,10 si 50 de bani reusesc si eu sa platesc produsul.


Si astea pot continua la nesfarsit, cred ca ar trebui deschis un topic cu intamplari hazlii la supermarket (daca nu exista deja), aproape de fiecare data la cumparaturi se intampla una din fazele de mai sus, sau similare, se creaza o tensiune care se simte, majoritatea isi iau cosurile si merg la alte case, eu raman sa vad circoteca, sa ma bucur de spectacol si sa vad si finalul, e gratis. Finalul este dezamagitor, cetateanul european si cu drepturi pleaca si nici macar nu isi cere scuze.

#25
-ARA-

-ARA-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,670
  • Înscris: 01.08.2021
Si daca gresesti care este faza? Crezi ca te tine careva minte?
Am intalnit persoane care adauga produse prea multe si apoi se cheama o sefa de tura si da cu cardul si soate produse din bon, produsele sunt puse pe banda alturata si gata.
Am intalnit pensionari care se incurcau cand era vorba de platit, nu stiau exact cat au de plata.

Am fost in vacanta si am adaugat foarte multe produse, peste cati bani aveam pe card, am scos un alt card si am platit.
Cand m-am uitat in aplicatie aparea "fonduri insuficiente", m-a amuzat, eram in statiune, nu ma cunostea careva.

Sunt invatat sa am destui bani pe card, din reflex am mers linistit la supermarket, am cumparat cam tot ce doream si cand sa ma duc sa platesc, m-am asezat la coada si imi dau seama, a shit, mai am 50 de lei pe card. Am intrat pe un raion, am lasat din produse printre raioane si gata. Nu multe, aveam 2 seturi de sapunuri scumpe.
Am terminat cumparaturile, am platit. Si mi-am dat seama ca aveam bani cash. Doar ca nu sunt invatat sa platesc cash si nu am mai platit cash de ani de zile.
Eram obosit si nu mi-am dat seama ca am cash, eu aveam doar gandul cu bani de pe card.

Urasc sa platesc, urasc sa primesc. Am si acum prin portofel cred ca vreo 17 bancnote de 1 leu. O sa le folosesc la un tononmat sa cumpar ceva. Nu imi place sa tin prea multe astea sa incarce aiurea portofelul.

Deci toti avem ciudateniile noastre.
Si daca nu sunt invatat sa platesc cash. Tot asa stau atent la cumparaturi, sa fiu atent la ce suma platesc cash. Nu mai tin minte cand am platit ultima data ceva cash dar stiu ca sunt foarte atent ca nu sunt obisnuit sa platesc cash.

#26
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009
Se mai intapla. Mie, foarte rar, sunt mai mult de 5 ani de cand nu am mai patit-o..

Edited by e_bulu, 20 March 2022 - 14:22.


#27
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View Postdorin_2k, on 20 martie 2022 - 12:12, said:

Nu e niciun "făcut de râs".
Am pățit prin alte țări la care nu prea le știu culorile bancnotelor și felul monedelor. Ii trânteam un pumn de bancnote și monede și lăsăm vânzătorul să își aleagă cat trebuie.
Posted Image

Ce-i drept sunt și oameni de genul ăsta, cei care nu știu să numere, sau n-au habar în ce țară sunt, etc...

#28
Bogdansv1

Bogdansv1

    Nauc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,278
  • Înscris: 13.03.2015
Cel mai aiurea e când trebuie să abandonezi toate cumpărăturile încercând să ieși cât mai repede ca să ajungi la toaletă dar e greu să te strecori printre cei ce stau la casă, mai ales când urgența e o flatulență. Nu râdeți, am transpirat groaznic încercând să nu iasă zgomotul de dop de șampanie scos însoțit de mirosul aferent.

#29
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,984
  • Înscris: 18.09.2008
Eu am pățit două chestii în magazin:

- Am spart o sticlă de bere, când voiam să o iau de la casă.

- Am crezut că am dat 100 de lei, dar dădusem 50. Și am făcut un pic de scandal, să-mi dea restul corect. Omul a oprit casa și a început să facă monetarul. De jenă, am sunat acasă și plecasem cu 50 de lei, nu 100.

În rest, azi plătesc cu cardul și nu mai am probleme.

#30
-ARA-

-ARA-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,670
  • Înscris: 01.08.2021
Se petrec tot felul de faze mai mult sau mai putin amuzante in viata fiecaruia. Cred ca doar cei care nu socializeaza sau nu ies din casa nu patesc asa ceva.
Discutia este daca povestesti din viata reala sau doar le zici anonim pe internet.

Am cateva faze amuzante legate de supermarketuri, nu le-am povestit cuiva din viata reala si nu cred ca o sa le povestesc cuiva, mai toate sunt facute la oboseala.
Am obiceiul cand sunt obosit sa nu fac nimic altceva inafara de cumparaturi.

Asa ca cititi si va amuzati sau invatati vreo lectie, daca se poate:
- Real, pe vremea cand existau supermarketurile reale, eram in hanorac, nebarbierit, am fost sa cumpar ceva din Real si nu mai aveau la vanzare, am vrut sa ies din magazin si a piuit ala din cauza cuiva care a trecut cu caruciorul prin zona respectiva.
M-am dus cu tipul ala intr-o camera, m-a scanat.
- Kaufland, tot asa obosit, eram nehotarat daca sa cumpar un produs scump, l-am pus la loc. Am platit cumparaturile, ma pomenesc cu angajati de la kaufland ca vor sa discute putin. M-am dus linistit cu ei, nu aveam nimic luat din magazin. Ziceau ca tipa de la camere a vazut ceva.
Astea sunt faze de cand eram tanar, pustan, nu stiu din ce motiv tot timpul cand plecam la cumparaturi ma duceam dimineata si imbracat cat mai saracacios, fara sa ma barbieresc.
- Auchan, am intrat in magazin, m-am apucat de facut cumparaturile, am observat ca nu am bani la mine, am lasat caruciorul undeva, m-am dus de am luat bani si apoi am luat caruciorul si am continuat cumparaturile.
- LIDL - Am adaugat alte 2 produse in locul celui care era la oferta. M-am dus sa cumpar produsele la oferta si am zis sa scaneze cardul LIDl si bine ca tipa de la casierie s-a prins ce vreau sa cumpar. Am mers repede pana la raion si am luat produsele care trebuiau.
- O faza amuzanta zilele trecute, ma duc pana la kaufland, observ ceva carne e porc 14 lei, zic hai sa iau si eu o bucata. 35 de lei. Am zambit, am tacut din gura si am luat bucata respectiva. Stiu ca poti sa tai din ele. M-a amuzat ca eu cautam spata de proc sau ce era cu 12 lei 1Kg vidata, nu aveau carne vidata si am fost la carmangeria din cadrul magazinului.
Aveam destui bani pe card dar m-a amuzat ca aveam in gand sa cumpar 1 caserola daia si in rest doream cateva sapunuri. Ma gandeam... cu 20 de lei am rezolvat cumparaturile.
- Terminasem de facut cumparaturile in kaufland, eram in parcare si scoteam produsele din carucior, cum am picat o sticla de suc ca s-a spart. Curgea suc din sticla si eu ma amuzam.
- Faza cu tichetele: https://forum.softpe...t-rupte-gresit/
Sigur am mai patit faze amuzante la supermarket, Nea Amza Pellea sigur se distreaza cand ma duc eu la cumparaturi.

Morala este? Nu spui la nimenea treburile astea, le povestesti anonim pe internet sa nu te tenteze vreodata sa povestesti asa ceva in viata reala.

Am ramas blocat in banca, s-a blocat usa, am sunat la aia de la banca, aia mi-au spus sa sparg un geam sa deschid usile manual. M-am bagat dupa colt, sa nu ma vada fraieri de afara sa cheme politia sau pompieri sa ajung la tv ca fiind blocat in banca ca un bou.
De 2 ori mi-au ramas blocati bani in bancomat, o data aproape 10 mii de lei si o alta data cateva mii de lei.

Eu eram no stres, am dat linistit telefon.

Ideea este ca se petrec treburi, conteaza mult cum reactionezi la treburile astea.

Ex. O cunostinta de a mea s-a invoit de la job sa se duca sa cumpere benzina ca a vazut stirile si zicea ca se face 11 lei. A apucat si a scos pasarica pe gura, a ramsa prostia.

Deci faze tampite o sa tot faci ca invidit, treaba ta cum reactionezi si cui povestesti.

Si bonus, au montat WC-uri noi la Auchan, nu ca au montat WC-uri noi, au facut alte wc-uri si incuietorile sunt cumva nu prea intuitive, par ca alea de la orice alta cabina de proba, ca invarti de ala si se inchid, practic au sistem dublu de inchidere, invarti si invarti pana ajunge ala la capat si se blocheaza.
Si ma duc la auchan, prima cabina, ocupata cu usa deschisa, ocupata cu usa deschisa. Cand am intrat am inceput de al dracu sa invart aia, nervos, pana la urma se inchide.
Ma pisam si zambeam ca tampitul, ete ba ce incuietoare au pus astia, clar majoritatea nu or sa isi dea seama cum merge.

Edited by -ARA-, 20 March 2022 - 16:22.


#31
robert23mg

robert23mg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 549
  • Înscris: 18.06.2017

View Postmaccip, on 20 martie 2022 - 09:59, said:

Victore, plateste nene cu cardul si nu mai ai probleme cu calculele.

Desi, fii-miu, daca are pe revolut junior 31.68 lei, va calcula "cumparaturile" pana cand se apropie cat mai mult de suma respectiva, fara sa o depaseasca. Mai raman 23 de bani pe cont.
Posted Image
Apropos de asta, anul trecut am schimbat jobul si am primit un nou card de tickete, pe cel vechi ramanand cu o suma anume, mi-am dat un challange singur sa il duc la 0.00 si dupa cateva luni mi-a iesit, cand am ajuns cu el sub 15 lei am inceput sa fiu atent la preturile de la raft :))

Cel mai mult am avut emotii acum vreo 7-8 ani cand luasem 1 carucior cu varf de produse de la auchan, si cand am ajuns acasa, am pus cardul... si nimic, am incercat iar nimic... luasem salariu de 2 zile deci erau bani pe el... am lasat alea acolo si i-am zis ca merg la ATM sa scot bani si ma intorc sa le platesc cash, am fost la ATM insa nu imi dadea bani... imi dadusera mail cu vreo o luna inainte sa imi actualizez datele ca imi expirase buletinul si nu m-am grabit sa o fac, nici prin cap nu imi trecuse ca o sa imi propeasca totul (plata card nu, eliberare cash ATM nu...) pana la urma am fost pana acasa am luat bani si m-am intors dupa cumparaturi...

Morala, nu va lasati datele expirate la banci ca sunt derbedei mari astia, iti dai seama daca eram plecat prin Africa pe undeva, sa imi expire buletinu si sa te lase astia in cucu gol cu conturile blocate.

#32
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,880
  • Înscris: 28.11.2006
Cand aveam vreo 10-11 ani, era dupa lovilutie si deschisesera baietii tot felul de buticuri. Unul din astea era chiar langa blocul meu, la nea Vasile zis si "Tiriac" din cauza mustatii din dotare. Ma trimite tata la Vasile sa-i cumpar tigari, dar Vasile dadea si bautura pe caiet, si erau niste tipi care mi s-au parut dubiosi (desi cred ca erau inofensivi), si m-am intors plangand acasa, ca eu nu ma duc la Vasile, ca sunt unii care fac scandal. Si am tot tinut-o asa, n-am vrut sa ma duc nici dupa ce plecasera aia. Intr-un final m-au convins ai mei sa ma duc, dar inchisese la Vasile :P

LE: eu chiar imi exersez neuronul calculand cat am de platit la casa. De regula nu gresesc cu mai mult de 1-2 lei, dar daca iau mai multe chestii (mi se intampla de 1-2 ori pe an, cand merg la Carrefour si "rup banca"), mi se intampla sa gresesc si cu 100-200 de lei, si numai in minus :D

#33
djl

djl

    Smrt faąizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
Nu ştiu dacă m-am făcut de râs... în glumă mai ziceam apă dilatată în loc de apă distilată. Într-o zi aveam nevoie de aşa ceva şi am zis ca nu cumva să zic la magazin "apă dilatată". La magazin.
- Bună ziua, aveţi apă dilatată?    Posted Image

Edited by djl, 20 March 2022 - 22:32.


#34
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,030
  • Înscris: 07.11.2006

View Postdorin_2k, on 20 martie 2022 - 12:42, said:

@adusz
Suma de plata se "bate" manual? Nu se scanează? În ultimii 5 ani doar prin scanare am plătit. Desigur ca la piață nu au casa de marcat și plătesc doar Cash. În rest: doar card.

Doar atat ai inteles din ce am zis?Asta este cel mai important aspect al relatarii mele?Posted Image
Normal ca se scaneaza produsul.
Era evident ca am gresit contextul,dar casiera a fost nevoita sa bata,sa tasteze in momentul cand a facut returul de marfa,asta n-a mai mers scanat.

Edited by adisz, 21 March 2022 - 10:48.


#35
mirel3003

mirel3003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,965
  • Înscris: 04.10.2007

View Postdorin_2k, on 20 martie 2022 - 12:12, said:

Nu e niciun "făcut de râs".
Am pățit prin alte țări la care nu prea le știu culorile bancnotelor și felul monedelor. Ii trânteam un pumn de bancnote și monede și lăsăm vânzătorul să își aleagă cat trebuie.

Asa am facut eu cand am mers prin pietele din Dubai... ca la aia si cifrele sunt ca dracu....

#36
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,456
  • Înscris: 24.02.2017
Ce fobii ciudate puteti sa aveti .....    Dar fobia ca vine razboiul peste voi nu apare niciodata ? Ca eu ma mai gandesc si la asta...

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate