Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Cum sa gasesti avocat asa repede ...
 Recomandare BMW X3, buget 30K Euro

ANAF Zile lucratoare mai 2022/ de...

baterie laptop nou

Unde incarci butelia cu argon pen...
 Munteanu Gheorghe Piatra Neamt Lu...

Rammstein - Dicke Titten

Ce este asta?

Retinut permis fara proces verbal
 Salamander sau Aluplast

Cumparare stocuri de la firme in ...

setup minidlna pe linux mint

Caut scurtmetraje romanești
 

Probleme afisare RAM. Am fost pacalit?

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
TravisFloris

TravisFloris

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 30.07.2021
Salut! Am achizitionat, seara aceasta, un laptop model Asus M509D. L-am cumparat nou din magazin, ci pentru ca avea doar 4 gb RAM i-am mai cumparat o placuta 8GB ram. Ideea este ca in CPU-Z si AIDA64imi arata pe physical doar 8 gb ram. Placuta pe care am cumparat-o separat. Si doar pe virtual 12Gb ram. Pe cpu-z slot 1 arata pe cei 8 GB si pe slot 2 nu imi arata nimic (desi mi se parea normal sa arate placuta de 4GB). L-am desfacut si m-am uitat daca are intr-adevar doua placute. Cea de 8Gb este la vedere, iar slotul doi de ram nu-l gasisem. Si mi-a zis un prieten ca s-ar putea sa fie pe partea cealalta a placii de baza celalalt slot. Si eu n-am vrut sa ma risc sa desfac alea pe acolo. Exista posibilitatea ca atunci cand mi-a pus placuta de 8GB sa o fi scos pe cealalta de 4? Adica sa ma fi tepuit? De ce imi afiseaza doar 1 singur slot, doar 8GB ram pe physical si 12gb ram doar pe virtual? Multumesc!

#2
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 33,182
  • Înscris: 19.04.2009
E posibil sa fie o eroare in aida.

Ai 4gb onboard si 8 in slot. Ai un singur slot, nu ai nimic pe cealalta parte.

vezi cu cpuz cat iti arata la size.

Aia onboard nu e virtuala, e chiar memorie pe bune, dar e lipita ca sa salveze cativa mm in spatiu.

#3
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,399
  • Înscris: 08.02.2011
Nu mai credeti tot ce apare in diverse tampenii de programe.

#4
1000FPS

1000FPS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 213
  • Înscris: 29.12.2016
Cum a spus @lex404, una dintre sloturile de ram pe care le ai este lipita si beneficiezi decat de un slot de ram care poate sa fie upgradabil, poti sa verifici si aici: https://www.drmem.co...m-series-m509da
Cel mai probabil e eroare de la programul respectiv.

#5
__roman__

__roman__

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 444
  • Înscris: 08.03.2021
Nu are cum sa te pacaleasca pentru ca cei 4GB sunt atasati direct pe placa de baza. Eroare de interpretare a programelor. Cel mai probabil o vad ca memorie cache.
Acceseaza BIOS.

Edited by __roman__, 20 January 2022 - 07:09.


#6
robert23mg

robert23mg

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 18.06.2017
Sau poate nu suporta mai mult de 8, 2x4 sau 1x8

#7
murdar

murdar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 897
  • Înscris: 24.05.2020

Vizualizare mesajrobert23mg, pe 20 ianuarie 2022 - 08:43, a scris:

Sau poate nu suporta mai mult de 8, 2x4 sau 1x8

Acum 15 ani ar fi fost valabila afirmatia.

#8
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,427
  • Înscris: 08.03.2015
Fara placuta de 8 cat ram iti arata?

#9
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 62,237
  • Înscris: 15.06.2004
Misto faza. Cumperi un laptop nou si imediat il desfaci ca sa pierzi garantia, ptr ca un program iti zice ceva.

BIOS-ul si Windowsul cat iti dau ? Ca astea sunt baza, nici nu aveai nevoie de program suplimentar. Daca astea vad 12 e perfect.

Cam toate laptopurile de azi vin cu RAM lipit direct pe placa si doar extensie cu slot.

#10
Argv

Argv

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,863
  • Înscris: 25.10.2007
Vezi ce iti indica Speccy: https://www.ccleaner.com/speccy

#11
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,487
  • Înscris: 19.09.2005
mai exista si alta varianta, ca plca de baza sa poata gasi o frecventa comuna pt cele doua memori si sa nu le poata folosi in acelasi timp.

oricum ce vezi in win la "inatalled ram" aia conteaza.

Edited by arg, 20 January 2022 - 12:01.


#12
Moshu_ro

Moshu_ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 21.03.2007
Laptopul tau are DDR3 4GB încorporată, DDR4 SO-DIMM 4GB, Maxim memorie suportata:16GB. deci daca tu ai mai pus o placuta de 8, trebuie sa iti arate 12gb cand dai clic dreapta pe my computer/proprietati cat iti arata?

Edited by Moshu_ro, 20 January 2022 - 13:30.


#13
TravisFloris

TravisFloris

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 30.07.2021

Vizualizare mesajeiffel, pe 20 ianuarie 2022 - 09:34, a scris:

Misto faza. Cumperi un laptop nou si imediat il desfaci ca sa pierzi garantia, ptr ca un program iti zice ceva.

BIOS-ul si Windowsul cat iti dau ? Ca astea sunt baza, nici nu aveai nevoie de program suplimentar. Daca astea vad 12 e perfect.

Cam toate laptopurile de azi vin cu RAM lipit direct pe placa si doar extensie cu slot.

Nu știu dacă am pierdut garanția că nu aveam niciun sigiliu pe spate. Plus de asta voiam să mă asigur în legătură cu sloturile. N-am mai folosit de mult timp un laptop și nu știam cum arată o placă de bază în momentul de față. Repet: nu cred că am pierdut garanția. Și dacă am pierdut-o... Asta este. Banii mei, prostia mea. Dar n-am avut eu ghinion la atâtea smartphone-uri sau laptopurile pe care le-am avut eu înainte încât să necesite garanție. Acum rămâne de văzut dacă norocul tine cu mine în continuare.

#14
mariustotel

mariustotel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 551
  • Înscris: 11.12.2009
Ok, si pana la urma cat ram ai?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate