Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Roata de rezerva mai mica, Dacia ...

Intestine inflamate cațel

Statie AVANTI PRIMO nu afiseaza d...
 Mazda cx3

Locuri de munca multinationala

Tehnica narațiunii

Calculatorul se restareaza si fac...
 15 lei paharul de bere pe litoral

"Mini-SUV" 22-27K EUR

Am o problema cu un purcel

Serbia, doar cu buletin?
 Passat CC auto-hold

Simptome prostatita

Alopecie?

De ce le place unora sa se umilea...
 

Vopsea ecran videoproiectie Black Widow - Reflectrol white & ALR Grey

* * * - - 2 votes
 • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
Calin_fdx

Calin_fdx

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,413
 • Înscris: 13.09.2014
In contextul ascendent al cererii home cinema, in speta videoproiectia home use, am decis sa deschid un topic dedicat proiectelor DIY pe parte de imagine. Piata ofera variante diverse, inclusiv ecrane de top insa nisa alternativelor DIY are actualmente o prezenta aproape inexistenta. Totul este legat de pasiune pe de-o parte si bugetul limitat pe cealata parte. Ideea este de a maximiza afisarea imaginii cu un cost rezonabil, beneficiand de o informare pertinenta in prealabil.
BlackWidow.Lab dezvolta si perfectioneaza solutii de proiectie upgradabile la set-upurile actuale, avand la baza filosofia de imagine Black Widow Paint Mix https://en.wikipedia...dow_(paint_mix)
 • Better blacks
 • Bolder colors
 • Whiter whites
 • Excellent performance with both ambient light and lights of dedicated setups
 • A brighter and more vibrant image without the typical color shifting issues
 • Sharper image quality and shadow detail
La nivel de Romania, ma ocup personal de devoltarea produselor, integrare in ambient, recomandare tip vopsea/folie ecran proiectie, cosultanta, specificatii, metodologie de aplicare si intretinere.
Baza principala o constituie vopseaua de proiectie care poate fi aplicata in regim DIY de catre orice utilizator prin metode conventionale asemanatoare aplicarii unei vopsele lavabile clasice, dar folosind trafalet dedicat, si urmand anumiti pasi. O alta alternativa este materialul ecran proiectie, gata vopsit cu acest tip de finisaj, suportul acestuia fiind de doua tipuri:
- film screen 268x151 cm – 117”
- poliplan 281x158 cm – 124”
Ambele materiale sunt flexibile, rulabile, tensionabile, avand texturi, dimensiuni si opacitati diferite. Reflectiviatea, culoarea, gain-ul, off-setul/factorul ALR, sunt parametri variabili functie de cerintele existente in set-up
- camera dedicata cu pereti inchisi la culoare (home theatre dedicat) sau sufragerie multifunctionala cu veleitati home-video
- pereti de culoare alba sau culori deschise pastelate
- posibilitatea de a obtura sau nu lumina ambientala scazuta sau medie
- tipul tehnologiei de proiectie DLP, 3LCD, D-ILA respectiv XSRD
- nivelul de luminanta maxima al videoproiectorului specificat de producator
- preponderenta rularii contentului diferit, respectiv SDR / HDR / 3D
- necesitatea justificata a folosirii unui material cu capabilitati ALR, pentru a rejecta lumina ambientala provenita din reflexiile peretilor si ale tavanului.
Fixarea materialului pe perete se poate realiza prin metoda clasica, prindere pe o rama format 16:9 cu sistem VELCRO (arici mama-tata) sau direct pe perete tip tapet-screen folosind tot VELCRO autoadeziv https://toroland.com...GcaArklEALw_wcB Se creaza un intestitiu intre folia tapet si perete care elimina copierea reliefului suprafetei, respectiv rugozitatile peretelui nu transpar in imagine, aerul circuland intre folia film si perete, eliminand posibilitatea formarii mucegaiului.
Revenid la conceptul de baza, vopseaua foloseste tehnologia inovativa micro-mirror. Suprafetele conventionale de proiectie, in special peretii cu lavabil alb pe care se proiecteaza au factorul de difuzie foarte mare, fasciculul de lumina proiectat efectiv se imprastie in toate directiile din asa zisul ecran, inclusiv spre tavan si peretii laterali. Efectul este perceperea unei imagini cu nivel de negru precar, fara adancime, fara dimensionalitate. Suprafata mata alba nu confera stralucire si brilianta culorilor respectiv albului afisat. Nici folosirea unei vopsele conventionale mate gri nu rezolva problema, imaginea capata un aspect intunecat, albul devine grizat, culorile terne, desi perceptual exista imbunatatire pe negru si tonuri inchise dar se distruge albul. La fel, folosirea unei vopsele conventionale semilucioase sau satinate, induc efectul de hot spot si reduc unghiul de vizualizare. Piata a fost invadata recent de panze chinezesti care se pretind a fi ecrane de proiectie. Aceste materiale gen stofă/tafta sintetică lucioasă, mai nou sunt folosite si vândute pe post de pânză proiecție, nefiind nici neutre nici cu reflectivitate controlată. Sticlesc si generează hot spot, respectiv o imagine denaturat afișată. La fel alte panze gri cinema, se pretind a fi ALR dar absorb total lumina atat din reflexii cat si de pe ecran, afisand o imagine intunecoasa si terna, diametral opusă panzelor chinezești, dar neconforma standardelor în industrie.
Tehnologia micro-mirror folosita de Black Widow se traduce prin folosirea unui film de microparticule reflective dispuse uniform pe o suprafata mata, suprafata care poate varia ca tonuri de gri (de la alb murdar la gri inchis) Lumina incidenta provenita de la blocul optic al videproiectorului, este reflectata de aceste micro cristale dispuse uniform pe suprafata de proiectie, spre locul de vizionare nu spre tavan sau peretii laterali. Daca fluxul luminos este scazut pentru a afisa tonuri inchise in continut respectiv negru, suprafata se comporta ca si un gri, cu reflectivitate scazuta. Benzile negre sus/jos vor parea mult mai inchise, decat pe un ecran alb conventional. Daca in continut e afisat alb, acesta este reflectat vibrant de micro-oglinzi fara o pierdere masiva a luminantei de varf.  In cazul contrastului ANSI, perceptual albul va parea mai alb si negru mai negru in cazul cand acestea sunt alaturate, iar cazul tranzitiilor de la negru spre alb, acestea vor fi afisate smooth. La fel, detaliile in negru (near black) sunt corect expuse daca si se intrunesc coditiile de baza ale unei proiectii decente.
Raportul dintre reflectivitate si absorbtie, textura suprafetei, dispunerea micro-oglinzilor, omogenitatea vopselei, tixotropia si gradul de opacifiere, neutralitatea D65 obtinuta prin evaluari si masuratori colorimetrice cu aparatura certificata de calibrare video, gain-ul controlat si specificat, metodologia de aplicare pe diverse suprafete, sunt rezultatul unor ani de research BlackWidow.Lab Rezultatele au fost perfectate de-a lungul anilor, mixul ajungand la maturitate, dispunand de retete pretabile aplicarii atat pe perete si structuri de ghips-carton la interior si exterior pe suprafete plane cat si pe materiale flexibile printabile si serigrafiabile, rezistente la rulari, tensionari si exfolieri, inclusiv recoditionari de ecrane vechi, degradate ca si culoare.
Proiectul are ca scop oferirea unei alternative performante, comparabile cu ecranele de top, dar foarte accesibila ca si costuri, facila ca si punere in opera.
Am sa atasez cateva clipuri si imagini sugestive primite de la utilizatorii de vopsea si de material proiectie, pe parcursul discutiilor revenind cu noi proiecte aflate in desfasurare. Pentru vizualizare setati 1080p. Orice discutii pozitive sunt binevenite, incerc sa raspund tuturor pasinonatilor care in actualul context se gandesc la amenajarea unui spatiu sau a unui perete dedicat videoproiectiei.

Attached Files


Edited by Calin_fdx, 13 January 2022 - 20:18.


#2
razor01

razor01

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 11,071
 • Înscris: 01.03.2016
O initiativa laudabila, mai ales ca ecranele bune din comert au preturi prohibitive.

Edited by razor01, 13 January 2022 - 20:34.


#3
Calin_fdx

Calin_fdx

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,413
 • Înscris: 13.09.2014
Topicul dedicat vopselei de proiectie, nu are scop de vanzare ci de informare! Afisarea preturilor si vanzarea de produse, respectiv oferirea de servicii, contravin politicii Softpedia fiind stipulate in regulament. Cine este interesat de un proiect care sa includa solutiile Black Widow (kit vopsea sau folie film screen) ma contacteaza in privat pentru cost. Pe topic discutiile sunt legate de integrare, spatiu, dimensiuni, achizitie / recomandare videoproiector, tratarea peretilor cu vopsea non reflectiva ultra black, recomandare coduri culoare NCS neutre care nu modifica spectral reflexiile adiacente, recomandare materiale si metodologii de finisare si pregatire a suprafetei, recomandare in ceea ce priveste raportul intre aria suprafetei de proiectie / lumeni videoproiector / gain-ul suprafetei (pozitiv sau negativ valoric) alegerea materialului de proiectie Reflectrol sau ALR Grey, factorul ALR si daca este necesara acesta caracteristica, pozitionarea corecta a videoproiectorului raportat cu ecranul / suprafata de proiectie si alte detalii de genul.

Edited by Calin_fdx, 14 January 2022 - 10:28.


#4
Gabone99

Gabone99

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 575
 • Înscris: 05.12.2010
Pentru mine a fost un privilegiu sa il cunosc pe Calin, mI-a deschis usa larg catre domeniul videoproiectiei, despre care chiar daca nu eram complet strain, am impresia ca l-am privit prin gaura cheii pana atunci. Cu ajutorul cunostintelor acumulate in urma discutiilor avute, am inteles ce inseamna un videoproiector JVC, tratamentul camerei si importanta suprafetei de proiectie care merge mana in mana cu modelul de videoproiector.

Pentru mine solutia Black Widow pe suport film screen este ideala, se simte din plin ca este un produs rezultat din pasiunea pentru videoproiectie si cunostinte temeinice in domeniu, nu din dorinta de profit. Nu imi imaginam ca o sa ma bucur de o experienta de vizionare mai mult decat la cinema, asta si in conditiile in care bugetul greu incercat in urma achizitiei videoproiectorului nu ar fi mai suportat achizitia unui ecran de calitate silimara din comert.

Vorba englezului, Chapeau! Posted Image

#5
nita_cosmin

nita_cosmin

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 14
 • Înscris: 10.01.2004
Da, pot sa confirm ca si pentru mine solutia Black Widow pe suport film este ideala, usor de montant pe perete, montant cu arici velcro, peste care am tras un scotch de hartie pe toate marginile momentan solutie anti bebelus sa nu mai traga de el :)). Dar sta perfect intins fara cute. Poate pe viitor o sa ii fac o rama doar ca desing camera mai elegant. Multumesc Calin.

#6
Calin_fdx

Calin_fdx

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,413
 • Înscris: 13.09.2014
Un nou proiect in desfasurare. Camera multifunctionala, cu veleitati cinema, taratament acustic pentru eliminarea reflexiilor, videoproiector Optoma HD28. Peretele gletuit, finisat si pregatit pentru vopsire. Folosit vopsea acrilica negru ultramat Black Widow frame, un mix cu capabilitati de absobtie a luminii intr-un procent de peste 95% Ulterior aplicarea unui ecran filmscreen ALR tip tapet, lipit direct pe perete cu glutolin, adeziv tapet pretabil pentru suprafete nonabsorbante lucioase si dificile (inclusiv sticla si faianta) https://www.dedeman....750-g/p/8053672

Attached Files#7
simache_2004

simache_2004

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 100
 • Înscris: 17.04.2008
Ce marca/model de suport de tavan este? Am postat un mesaj si pe topicul Cinematograful de acasa.

#8
Calin_fdx

Calin_fdx

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,413
 • Înscris: 13.09.2014

 simache_2004, on 06 februarie 2022 - 20:20, said:

Ce marca/model de suport de tavan este? Am postat un mesaj si pe topicul Cinematograful de acasa.
Acesta https://www.emag.ro/..._medium=android

#9
Calin_fdx

Calin_fdx

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,413
 • Înscris: 13.09.2014
Proiect aproape finalizat. Camera vopsita gri, videoproiector Epson TW9400, sursa Oppo 203 si ecran DIY. Material poliplan alb dimensiuni 281x160cm vopsit cu Reflectrol White - Studio Master gain 1.12 , intins pe un cadru metalic. Set-up in proces de finalizare. Poze surprinse pe ecranul instalat temporar. Materiale video mixte, fete umane, scene filme SF cu continut incluzand scene intunecate, cadre viu colorate demo, acesta pentru a evidentia capabilitatile de afisare a proiectorului pe ecranul Reflectrol intr-o incapere multifunctionala (nu e bath cave)

Attached Files#10
Calin_fdx

Calin_fdx

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,413
 • Înscris: 13.09.2014
Un nou proiect Black Widow. Ecran fix realizat din forex vopsit cu Light Grey Pearl. Vopseaua aplicata in doua starturi succesive, direct pe placa de forex. Ulterior atașat o ramă din lemn, integrat in ambientul adecvat unei sufragerii. Camera decorată în nuanțe pastel. S-a optat pentru înlocuirea televizorului, videoproiectorul folosit fiind un Panasonic.

Attached Files#11
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,997
 • Înscris: 04.10.2014
Prin placă forex înțelegi materialul din care se fac corpuri de mobilier, laterale, etajere, etc. sau foaia cu care se închide în spate spre perete?

Edited by Jean-Luc_Picard, 07 March 2022 - 18:49.


#12
Calin_fdx

Calin_fdx

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,413
 • Înscris: 13.09.2014

View PostJean-Luc_Picard, on 07 martie 2022 - 18:48, said:

Prin placă forex înțelegi materialul din care se fac corpuri de mobilier, laterale, etajere, etc. sau foaia cu care se închide în spate spre perete?
E vorba de PVC expandat cunoscut sub denumirea generică de "forex" Este alb, fin la aspect, serigrafiabil (aderă vopseaua de ecran pe bază acrilică) flexibil (poate fi manipulat și pozitionat pe suprafețe care nu sunt perfect plane) poate fi tăiat la plotter format 16:9 sau 2.35:1 cu tolerante de 1mm, placa brut fiind de 3050x2050mm, culoare alb. Este o alternativă ca suport la folia "film screen" sau la vopseaua de ecran aplicată direct pe perete "PVC expandat (material forex) - Calitate UE, pret excelent - Emsai" https://www.emsaindu...ro/pvc-expandat

Edited by Calin_fdx, 07 March 2022 - 21:09.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate