Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

transport constanta - eforie nord

Cum se numeste melodia ?

Pot taia unghi drept in sticla?
 Caut doctor bun in Cluj Napoca pe...

Salvare poze/video whatsapp autom...

Cum continui sirul?

Numar auto pe Thule
 Premierul britanic Boris Johnson...

Microsoft Visual C+ + Runtime Lib...

Streaming de la un mi tv box 4k s...

Schimbare rasini cationice - CUM?
 Unde gasesc plantele cu aceasta e...

invertor sudura gys 180a carcasa ...

Donatie cu mostenitori

Ajutor chestionar de licenta
 

De ce imi taie curentul?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
88 replies to this topic

#1
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010
La ai mei le intrerupe electricitatea frecvent, nu stiu, la cateva zile (...) si se pare a fi din cauza ca nu ar fi citit si transmis ei indexul, astfel raportarea facadu-se la consumurile vechi.
Locuiesc la curte. Toti vecinii au curent numai la ei se opreste (!!?).
Am intrebat de ce nu au transmis si ei indexul si au raspuns ca eu un contor ciudat si nu stiu sa il citesca (...astfel incat sa fie primita citirea?).
Pot sa-i intreb daca sunt necesare alte date. Cred ca sunt la Muntenia.

Cum pot sa reglementez problema, acuma for ever o sa le taie curentul?

Edited by altnume, 04 January 2022 - 11:45.


#2
BaXXXon

BaXXXon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 10.08.2021
Cum adica le taie curentul frecvent ? Cate taxe de reconectare au platit ?
Daca nu au platit taxe de reconectare posibil ca problema sa fie de la instalatia electrica a casei .

#3
Neaceasca85

Neaceasca85

    Forumist din Slatina, Olt

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 80,080
  • Înscris: 14.10.2008
E smart meter din ala. Comanda oprire de la distanta. Mare pacoste. Eu nu am smart meter dar tot nu pot citi contoarele lor electronice. Afiseaza N cadrane.

#4
BaXXXon

BaXXXon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 10.08.2021
Pune o poza cu contorul .

#5
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 112,566
  • Înscris: 07.02.2003
Consum prea mare, peste puterea din ATR.

https://www.economic...022_551659.html
"UPDATED Enel trimite notificări clienților care consumă energie electrică peste puterea aprobată. Ei riscă să fie deconectați temporar, care sunt soluțiile PRECIZĂRILE companiei"

Reduceti radiatoarele electrice.

Edited by andreic, 04 January 2022 - 11:54.


#6
BaXXXon

BaXXXon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 10.08.2021
Pot declara citirea din burta cate 100kw/luna de autocitire si o data la 3 luni e regularizare cand citeste distribuitorul .

#7
gushpi

gushpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,127
  • Înscris: 17.01.2012

Vizualizare mesajaltnume, pe 04 ianuarie 2022 - 11:42, a scris:

La ai mei le intrerupe electricitatea frecvent, nu stiu, la cateva zile (...) si se pare a fi din cauza ca nu ar fi citit si transmis ei indexul,

omule, te-ai născut ieri?
distribuitorul „taie” curentul DOAR dacă nu plătești fo' 3 luni la rând!!!
nu contează ce  sau cine zice indexul...

#8
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010
Nu e simplu sa pun o poza, nu e la mine acasa, e la ai mei.
Maicamea nu stie sa-i faca poza si momentan e singura acasa.
Pun o poza ceva mai tarziu.

#9
gushpi

gushpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,127
  • Înscris: 17.01.2012
și, MAI ALES, nu taie curentul „la câteva zile”

#10
Manasu

Manasu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,537
  • Înscris: 25.12.2016
Mi-e greu sa cred ca Enel opreste astfel curentul, odata la 3 zile.
Probabil e vreo problema cu instalatia, vreun contact imperfect pe undeva.

#11
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010

Vizualizare mesajNeaceasca85, pe 04 ianuarie 2022 - 11:53, a scris:

E smart meter din ala. Comanda oprire de la distanta. Mare pacoste. Eu nu am smart meter dar tot nu pot citi contoarele lor electronice. Afiseaza N cadrane.
Ambele variante prezentate de tine, pot fi reale.

Vizualizare mesajandreic, pe 04 ianuarie 2022 - 11:53, a scris:

Consum prea mare, peste puterea din ATR.

"UPDATED Enel trimite notificări clienților care consumă energie electrică peste puterea aprobată. Ei riscă să fie deconectați temporar, care sunt soluțiile PRECIZĂRILE companiei"

Reduceti radiatoarele electrice.
Poate fi si asta, desi nu mi-au zis sa fi utilizat altceva decat cele obisnuite, Nu au folo radiatoare electrice. Dar intreb.

#12
BaXXXon

BaXXXon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 10.08.2021

Vizualizare mesajandreic, pe 04 ianuarie 2022 - 11:53, a scris:

Consum prea mare, peste puterea din ATR.

Ar trebui sa decupleze diferentialul . N-a zis nimic de treaba asta . Deci ori instalatie electrica de la casa are probleme ori is povesti.

#13
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010

Vizualizare mesajBaXXXon, pe 04 ianuarie 2022 - 11:52, a scris:

Cum adica le taie curentul frecvent ? Cate taxe de reconectare au platit ?
Daca nu au platit taxe de reconectare posibil ca problema sa fie de la instalatia electrica a casei .

Vizualizare mesajManasu, pe 04 ianuarie 2022 - 11:59, a scris:

Mi-e greu sa cred ca Enel opreste astfel curentul, odata la 3 zile.
Probabil e vreo problema cu instalatia, vreun contact imperfect pe undeva.
E mai dificil de vorbit in numele altora, dar sunt ai mei si imi asum.

Acum cateva zile "le-a cazurt curentul".
Au crezut ca e o pana de curent in zona.
A doua zi au aflat ca vecinii aveau curent.
Au luat legatura cu cei abilitati, au venit si au rezolvat si au plecat.
Azi iar s-a intrerupt, dar deocamdata nu e decat mama acasa, nu am ce detalii sa cer, e octogenara.

Credeam ca e vreo reglementare legat de cat anume ai voie sa consumi.

Edited by altnume, 04 January 2022 - 12:12.


#14
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,584
  • Înscris: 09.12.2012
Daca le-ar taia curentul, ar veni baieti de la Enel si le-ar decupla firele de la casa / stalp, asta se numeste deconectare totala de la reteaua energetica, si platesti taxe ca sa vina din nou baieti sa iti cupleze / lege firele de curent inapoi la casa.

Si eu zic ca ce patesc respectivi dansi, e de la instalatia electrica, au undeva un scurt-circuit , si le sare sigurantele, un telefon la echipa tehnica si s-ar remedia problema.

#15
BaXXXon

BaXXXon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 10.08.2021
Pai clar e o problema la retea nu i-a taiat nimeni curentul din cauza de neplata . Deci exprimarea ta din OP ne-a indus in eroare.

#16
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 62,250
  • Înscris: 15.06.2004
Vezi ca poate pica doar o faza si vecinii sunt pe alta faza decat ai tai.

Nu intrerupe nimeni curentul ca nu dai indexul.

Deci ori e o problema de furnizare ori una  de instalatie electrica/consum.

#17
BaXXXon

BaXXXon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 10.08.2021
Parerea mea e sa cautati un electrician autorizat sa va verifice instalatia electrica a casei , cap- coada .

Vizualizare mesajeiffel, pe 04 ianuarie 2022 - 12:17, a scris:

Vezi ca poate pica doar o faza si vecinii sunt pe alta faza decat ai tai.


Si asta se poate intampla.
De aia e bine sa ai trifazic :)

Edited by BaXXXon, 04 January 2022 - 12:19.


#18
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010

Vizualizare mesajeiffel, pe 04 ianuarie 2022 - 12:17, a scris:

Vezi ca poate pica doar o faza si vecinii sunt pe alta faza decat ai tai.

Nu intrerupe nimeni curentul ca nu dai indexul.

Deci ori e o problema de furnizare ori una  de instalatie electrica/consum.

Vizualizare mesajBaXXXon, pe 04 ianuarie 2022 - 12:17, a scris:

Pai clar e o problema la retea nu i-a taiat nimeni curentul din cauza de neplata .
Am inteles. Nu "ca nu dai indexul" sau de neplata ci, intrucat ai alocata o anumita cantitate de elctricitate pe care nu ai voie sa o depasesti. Asa a rezultat din ceea ce au spus.

Vizualizare mesajDianaXO, pe 04 ianuarie 2022 - 12:16, a scris:

Daca le-ar taia curentul, ar veni baieti de la Enel si le-ar decupla firele de la casa / stalp, asta se numeste deconectare totala de la reteaua energetica, si platesti taxe ca sa vina din nou baieti sa iti cupleze / lege firele de curent inapoi la casa.

Si eu zic ca ce patesc respectivi dansi, e de la instalatia electrica, au undeva un scurt-circuit , si le sare sigurantele, un telefon la echipa tehnica si s-ar remedia problema.

Vizualizare mesajBaXXXon, pe 04 ianuarie 2022 - 12:17, a scris:

Pai clar e o problema la retea nu i-a taiat nimeni curentul din cauza de neplata . Deci exprimarea ta din OP ne-a indus in eroare.
Am inteles. S-a luat ad litteram? Scuze! S-a intrerup curentul.

Edited by altnume, 04 January 2022 - 12:26.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate