Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

SMART RESIDENCE LUJERULUI
 Pantofi sport de vara, usori si d...

Pasaport pentru "cetațenii ro...

Cateva informații - pe la no...

contact mers inapoi Matiz
 Identificare compresor clima

Pata de iarba uscata in gazon

In ce domeniu ai risca 5000 euro ?

Refacere scris neclar
 La multi ani @creativestar!

La multi ani @Nimcid25!

Recomandare bicicleta mediu urban...

Achiziție telefon cu semnal ...
 

De ce imi taie curentul?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
88 replies to this topic

#19
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006

Vizualizare mesajandreic, pe 04 ianuarie 2022 - 11:53, a scris:

Consum prea mare, peste puterea din ATR.

https://www.economic...022_551659.html
"UPDATED Enel trimite notificări clienților care consumă energie electrică peste puterea aprobată. Ei riscă să fie deconectați temporar, care sunt soluțiile PRECIZĂRILE companiei"

Am impresia ca rahatii de la Enel trimit aceste mesaje in bulk. Am acasa centrala pe gaz pentru incalzire si acm, nu folosesc cuptor electric, consumatorii mei ar fi doua PC-uri, ceva becuri si masina de spalat, ultima factura a fost 65 lei, deci am solicitat printr-o sesizare sa-mi comunice in ce interval s-a intamplat miracolul depasirii puterii maxime, in caz contrar considerand ca Enel imprastie informatii false.

#20
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 62,229
  • Înscris: 15.06.2004

Vizualizare mesajaltnume, pe 04 ianuarie 2022 - 12:24, a scris:

Am inteles. Nu "ca nu dai indexul" ci, intrucat ai alocata o anumita cantitate de elctricitate pe care nu ai voie sa o depasesti. Asa a rezultat din ceea ce au spus.
Nici "cantitate" alocata nu ai.

Nu poti insa depasi o PUTERE alocata - adica puterea maxima pe care ai trecut-o in contract ca o vei consuma. Asta e cazul de care s-a zis mai sus cu notificari de deconectare. Daca ai consumul mai mare decat puterea alocata te decupleaza.

Edited by eiffel, 04 January 2022 - 12:27.


#21
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,714
  • Înscris: 02.09.2006

Vizualizare mesajBaXXXon, pe 04 ianuarie 2022 - 12:02, a scris:

Ar trebui sa decupleze diferentialul . N-a zis nimic de treaba asta . Deci ori instalatie electrica de la casa are probleme ori is povesti.
de ce sa decupleze ''diferentialul'' daca depasesti puterea din ATR?

#22
Neaceasca85

Neaceasca85

    Forumist din Slatina, Olt

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 80,052
  • Înscris: 14.10.2008
Deconectare la depasire ATR numai smart meterul o poate face. Daca are un monofazic de care abuzeaza, se poate, in ziua de azi mai ales daca nu ai gaze in locatie, trifazicul este musai.

#23
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010

Vizualizare mesajeiffel, pe 04 ianuarie 2022 - 12:25, a scris:

Nici "cantitate" alocata nu ai.

Nu poti insa depasi o PUTERE alocata - adica puterea maxima pe care ai trecut-o in contract ca o vei consuma. Asta e cazul de care s-a zis mai sus cu notificari de deconectare. Daca ai consumul mai mare decat puterea alocata te decupleaza.


Vizualizare mesajNeaceasca85, pe 04 ianuarie 2022 - 12:31, a scris:

Deconectare la depasire ATR numai smart meterul o poate face. Daca are un monofazic de care abuzeaza, se poate, in ziua de azi mai ales daca nu ai gaze in locatie, trifazicul este musai.
Probabil ca asta e. Am vorbit iar cu mama si mi-a spus ca, daca a scos tot ce era in priza a venit curent iar. Desigur poate fi si o intamplare.

Deci, daca ai o anumita putere alocata, cum faci sa schimbi acesta reglementare?

#24
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 62,229
  • Înscris: 15.06.2004
Si trifazicul are bube. Trebuie sa ai incarcari similare pe faze...
Daca ai echipamente trifazice daca iti pica o faza stai cu ele pe bara...

Plus ca mai apar si alte belele gen tensiuni diferite pe faze...
Pui stabilizator, iarasi probleme la trifazice...

#25
al bundy ro

al bundy ro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,423
  • Înscris: 22.02.2007
Ceri spor de putere.

#26
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010
Am uitat. Mi-a mai spus ca au un nenorocit de "contor inteligent" si de aici toate necazurile.

#27
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 62,229
  • Înscris: 15.06.2004

Vizualizare mesajaltnume, pe 04 ianuarie 2022 - 12:38, a scris:

Deci, daca ai o anumita putere alocata, cum faci sa schimbi acesta reglementare?
Cerere la distribuitor ptr cresterea puterii.
Evident trebuei verificata si instalatia aferenta.

Nenorocit de contor inteligent are deja cam toata lumea.

#28
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010

Vizualizare mesajal bundy ro, pe 04 ianuarie 2022 - 12:39, a scris:

Ceri spor de putere.
E simpla? Faci o cere si o aproba/ Taxe?

#29
BaXXXon

BaXXXon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 10.08.2021

Vizualizare mesajeiffel, pe 04 ianuarie 2022 - 12:38, a scris:

Si trifazicul are bube. Trebuie sa ai incarcari similare pe faze...

Este doar o vorba din popor care nu are legatura cu realitatea .
Da , este ok sa-ti echilibrezi consumurile pe faze ca sa nu depasesti puterea instalata pe o faza si sa patesti sa decupleze diferentialul dar daca nu depasesti consumul si ai sa zicem 1 faza cu maxim si celelalte 2 cu zero , nu se intampla absolut nimic !

#30
Neaceasca85

Neaceasca85

    Forumist din Slatina, Olt

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 80,052
  • Înscris: 14.10.2008
Normal ca e OK sa fie repartizati consumatorii pe cat de egal posibil intre cele 3 faze. Eu am trifazic din 2000 si asa ii am. Din 2009 si la locatia fostului magazin.

#31
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010

Vizualizare mesajeiffel, pe 04 ianuarie 2022 - 12:41, a scris:

Cerere la distribuitor ptr cresterea puterii.
Evident trebuei verificata si instalatia aferenta.

Nenorocit de contor inteligent are deja cam toata lumea.
Ok
Sincer, nu am mai vazut un contor de cand erau alea cu disc care se rotea.
Aici/acasa la mine sunt cuplat cu altcineva si contorul e la ei, habar nu am de care e.

#32
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 62,229
  • Înscris: 15.06.2004

Vizualizare mesajBaXXXon, pe 04 ianuarie 2022 - 12:41, a scris:

Este doar o vorba din popor care nu are legatura cu realitatea .
Pai se intampla - echipamentele monofazzice de pe fazele ci 0 precum si cele trifazice nu vor functiona.

La munca am trifazic - am mai multe belele ca acasa.

Si de bien de rau la mucna avem si traful nostru - deci nu avem scadere de tensiune, doar caderi.

Edited by eiffel, 04 January 2022 - 12:45.


#33
marianvasile

marianvasile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 10.05.2013
Contoarele inteligente decuplează consumatorul de la rețea în cazul depășirii puterii instantanee stipulată în contract. La mine e 6 kwh, pe care iarna o depășesc ușor dacă merg simultan aerul condiționat pe încălzire, cuptorul electric și boilerul pentru ACM. Am primit și eu notificare, am depus o cerere mărire la 9, dar am completat ce m-am priceput în cererea aia, e făcută special să apelezi la o firmă de consultanță agreată de distribuitor.
Nu au niciun interes să mărească puterea, rețelele sunt vechi, extinderi făcute ca dracu`, în plus energia este scumpă și greu de găsit pe spot. Mai bine deconectează utilizatorii, că de, avem trei becuri și un televizor, ca pe vremuri....
Soluția deocamdată este să fiu atent la ce consumatori mari pot funcționa simultan. Bagi mașina de spălat, oprești căldura, că dacă se apucă și boilerul să pornească, pac taie contorul curentul...la fel și cu aspiratorul. Faci ceva la cuptor, vezi să nu calci sau să speli, ori mai bine stai în frig? Mai avem puțin și ajungem ca pe acum mai bine de 30 de ani...

Edited by marianvasile, 04 January 2022 - 12:51.


#34
BaXXXon

BaXXXon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 10.08.2021
Eu n-am patit niciodata sa am probleme si am trifazic in 2 locatii diferite .
La o locatie , 10 ani a functionat un aparat trifazic ( circular debitare ) si--n rest doar o faza din cele 3 cu restul consumatorilor . Zero probleme .
Poate la tine is alte baiuri , dimensionare circuite, sigurante neconforme etc

Vizualizare mesajeiffel, pe 04 ianuarie 2022 - 12:45, a scris:


La munca am trifazic - am mai multe belele ca acasa.

Si de bien de rau la mucna avem si traful nostru - deci nu avem scadere de tensiune, doar caderi.


#35
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,557
  • Înscris: 01.12.2001
Oare de îs singurul din bloc ce are contor cu disc?
Acum vreo 20 de ani am fost primul cu contor electronic. După 2 luni am cerut iar schimbarea contorului. Am măsurat cu un wattmetru consumul.
La consum de 100 Wh contorul înregistra cu 40% mai mult
La consum 1kWh era corect.
La consum de peste 2 kWh contorul înregistra mai puțin.

Nu era deloc rentabil pt mine înregistrarea în plus la consum de sub 1kWh.

Încă nu am văzut Smart Meter puse în bloc sau in oraș chiar.



#36
BaXXXon

BaXXXon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 10.08.2021

Vizualizare mesajmarianvasile, pe 04 ianuarie 2022 - 12:48, a scris:


In momentul in care ai trecut pe tot electric trebuia sa-ti dea de gandit ca monofazic nu e o alegere buna si trebuia sa ceri trifazic.
Eu din prima am cerut trifazic pt ca , pretul de instalare e identic cu mono doar instalatia electrica a casei e ceva mai scumpa dar merita din plin.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate