Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

City break de 3-4 zile ce locatie...
 10 porunci

Mission: Impossible – Dead ...

Amenajare parcare interioara

Trotineta electrica noua cu 0,7 k...
 Netflix despagubeste statul itali...

Unde depun declaratia 230 redirec...

Reset la Windows 10 si reinstalar...

Redline T30 DVB T2/C
 Inchiriere auto intre 2 firme

Ce manager de fișiere gratui...

REZERVOR APA PENTRU IRIGATII GAZON

Laptop pentru pensionar
 

De ce imi taie curentul?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
88 replies to this topic

#37
Tonic Water

Tonic Water

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,616
  • Înscris: 09.07.2005

Vizualizare mesajeiffel, pe 04 ianuarie 2022 - 12:17, a scris:

Vezi ca poate pica doar o faza si vecinii sunt pe alta faza decat ai tai.

Nu intrerupe nimeni curentul ca nu dai indexul.

Deci ori e o problema de furnizare ori una  de instalatie electrica/consum.
Fals, fals la mine l-au taiat, cum traiesc in Franta si nu vin pe acasa decat in vacanta de vara cetatenii de la Muntenia mi-au taiat curentul pe motiv ca nu i-am lasat sa intre in casa sa citeasca indexul. Interesant este ca mi-au taiat la un apartament din Ploiest, in alt apartamnet, tot in Ploiesti nu l-au taiat si nici la casa de la Cheia. desigut ca au continuat sa  emita facturi cu consum estimat pe care le platesc regulat, dar curentul este taiat.

#38
BaXXXon

BaXXXon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 10.08.2021

Vizualizare mesajTonic Water, pe 04 ianuarie 2022 - 12:52, a scris:

Fals, fals la mine l-au taiat, cum traiesc in Franta si nu vin pe acasa decat in vacanta de vara cetatenii de la Muntenia mi-au taiat curentul pe motiv ca nu i-am lasat sa intre in casa sa citeasca indexul. Interesant este ca mi-au taiat la un apartament din Ploiest, in alt apartamnet, tot in Ploiesti nu l-au taiat si nici la casa de la Cheia. desigut ca au continuat sa  emita facturi cu consum estimat pe care le platesc regulat, dar curentul este taiat.
De ce nu muti contorul la limita proprietatii astfel nu ai ai batai de cap ? Cand vii o data acasa , angajezi un electrician autorizat si treaba e simpa si rapida .

#39
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010

Vizualizare mesajmarianvasile, pe 04 ianuarie 2022 - 12:48, a scris:

Contoarele inteligente decuplează consumatorul de la rețea în cazul depășirii puterii instantanee stipulată în contract. La mine e 6 kwh, pe care iarna o depășesc ușor dacă merg simultan aerul condiționat pe încălzire, cuptorul electric și boilerul pentru ACM. Am primit și eu notificare, am depus o cerere mărire la 9, dar am completat ce m-am priceput în cererea aia, e făcută special să apelezi la o firmă de consultanță agreată de distribuitor.
Nu au niciun interes să mărească puterea, rețelele sunt vechi, extinderi făcute ca dracu`, în plus energia este scumpă și greu de găsit pe spot. Mai bine deconectează utilizatorii, că de, avem trei becuri și un televizor, ca pe vremuri....
Soluția deocamdată este să fiu atent la ce consumatori mari pot funcționa simultan. Bagi mașina de spălat, oprești căldura, că dacă se apucă și boilerul să pornească, pac taie contorul curentul...la fel și cu aspiratorul. Faci ceva la cuptor, vezi să nu calci sau să speli, ori mai bine stai în frig? Mai avem puțin și ajungem ca pe acum mai bine de 30 de ani...
90%, asta e problema.
Da, e singura solutie deocamdata, consumatorii utilizati pe rand.

#40
gushpi

gushpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,112
  • Înscris: 17.01.2012

Vizualizare mesajaltnume, pe 04 ianuarie 2022 - 12:12, a scris:

...
Credeam ca e vreo reglementare legat de cat anume ai voie sa consumi.

e clar... :(

#41
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010

Vizualizare mesajNeaceasca85, pe 04 ianuarie 2022 - 11:53, a scris:

E smart meter din ala. Comanda oprire de la distanta. Mare pacoste. Eu nu am smart meter dar tot nu pot citi contoarele lor electronice. Afiseaza N cadrane.
Primul raspuns care a fost corect din start.Posted image

Vizualizare mesajandreic, pe 04 ianuarie 2022 - 11:53, a scris:

Consum prea mare, peste puterea din ATR.
Reduceti radiatoarele electrice.
De fapt sunt doua raspunsuri corecte exact in acelasi minut.Posted image

Edited by altnume, 04 January 2022 - 13:09.


#42
marianvasile

marianvasile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 10.05.2013
@BaXXXon: casa este veche, în această vară termin reabilitarea ei, aerul condiționat încălzește ca soluție temporară doar o treime de casă, mai lucrează și o sobă pe lemne. Din toamnă voi intra cu centrală pe peleți, așa că vârfuri de sarcină mari nu vor mai exista. Nu se justifică trecerea pe trifazic doar pentru un cuptor de 2 kwh, o mașină de spălat și fierul de călcat, aceștia vor rămâne ca mari consumatori. ACM și căldura, iarna, vor fi pe peleți. Însă voi vedea ce-mi cere distribuitorul pentru un spor de putere în limita maximă a instalației existente.

Edited by marianvasile, 04 January 2022 - 13:07.


#43
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010
Multumesc tuturor. Sper sa fi rezolvat cel putin intelegerea fenomenului.

#44
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 212,721
  • Înscris: 08.10.2015

Vizualizare mesajBaXXXon, pe 04 ianuarie 2022 - 12:56, a scris:

De ce nu muti contorul la limita proprietatii astfel nu ai ai batai de cap ? Cand vii o data acasa , angajezi un electrician autorizat si treaba e simpa si rapida .

De exemplu BaXy ,  ca nu e asa de simplu,  si la parintii mei contorul e inauntru in casa.

Ca sa o muti (au vrut si ei in anii 2000)  trebuiesc aprobari de la Electrica, sa vina oamenii lor, aia dau din cap ca ei nu sparg pereti, doar monteaza cu 4 holsuruburi aplicat contorul nou pe peretele extern al casei, apoi de acolo tu faci traseul nou pana unde era contorul vechi (adica angajezi alti electricieni ) , apoi nu merge iar suni primul echipaj, aia masoara si dau vina pe electricienii tai !

Apoi vin electricienii tai, si isi dau seama ca nu e facuta transformarea TN-C  in TN-C-S, chemi electricienii Electrica, ei zic ca nu e treaba lor, (dar defapt e chiar treaba lor), si zic ca nu au scule, dupa discutii cu sefii lor  zic ca  ei ti-o leaga dar lipseste impamantarea calumea din fata casei (daca era una e veche - si astea se strica dupa zeci de ani deci nu are 4ohmi etc),  deci te pun pe tine sa sapi undeva in fata casei o groapa si sa chemi o firma autorizata care sa iti puna impamantare calumea (verificat, executat conform ultimului Normativ).
Apoi cei de la Electrica fac TN-C-S ul,  inainte de contor, apoi electricienii tai trag firele de acolo si daca nu incep sa iti sara sigurantele random, sau cum a patit un vecin numai cand ploua, poti fi fericit ca de acu incolo nu te mai obliga sa declari sau sa lasi sa intre in casa 1/ an un cititor de contorare !
Daca ai fire de aluminiu in casa si vrei cupru (daca tot spargi mai bine faci calumea tot -  alta distractie).

Deci nu merita - tot timpul - poate dai mai mult decat valoreaza casa - si beneficiile sunt minime.

Nu e asa de "simplu si rapid" - precum crezi tu ! Altfel nu ar mai avea nimeni contoru in casa !

Pentru postul initial,  nu ai ce chema electricieni, decat eventual dupa ce depui plangere, vine furnizorul verifica electricianul lor, apoi zice ca nu tine de ei !  Poate te rezolva furnizorul montand alt contor, sau  doar legandu-te pe alta faza, etc.   Poate scapi si de cheltuieli.
Daca Chemi prima data electricianul tau, ii platesti lui si probabil  tot asta va zice - sa faci plangere la Furnizor.
Daca ai bani nu strica totusi sa chemi si tu,  dar  pe unul meticulos care verifica tot ce ai prin casa,  inclusiv prize,  tablou de siguranta etc.

Edited by MembruAnonim, 04 January 2022 - 13:26.


#45
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,034
  • Înscris: 15.09.2010

Vizualizare mesajeiffel, pe 04 ianuarie 2022 - 12:17, a scris:

Vezi ca poate pica doar o faza si vecinii sunt pe alta faza decat ai tai.

Nu intrerupe nimeni curentul ca nu dai indexul.

Deci ori e o problema de furnizare ori una  de instalatie electrica/consum.
Exact. Daca uiti sa dai indexul pun cei de la Enel un consum estimativ si factura vine ori prin posta ori pe mail daca iti faci cont la myenel si activezi optiunea respectiva.

#46
hvac

hvac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 383
  • Înscris: 16.12.2020

Vizualizare mesajaltnume, pe 04 ianuarie 2022 - 13:10, a scris:

Multumesc tuturor. Sper sa fi rezolvat cel putin intelegerea fenomenului.

Te rog sa vii cu completarea cine este furnizorul. Mi se pare important.

#47
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 62,204
  • Înscris: 15.06.2004

Vizualizare mesajBaXXXon, pe 04 ianuarie 2022 - 12:49, a scris:

Poate la tine is alte baiuri , dimensionare circuite, sigurante neconforme etc
Nope. Toate problemele sunt de la reteaua de medie tensiune. Uneori cade cate o faza si de 7-8 ori pe zi, alte ori cad toate...

Vizualizare mesajFreddy12, pe 04 ianuarie 2022 - 13:26, a scris:

Daca uiti sa dai indexul pun cei de la Enel un consum estimativ si factura vine ori prin posta ori pe mail daca iti faci cont la myenel si activezi optiunea respectiva.
La contoarele smart transmite contorul indexul in mod automat.
Desi am mai patit-o ocazional sa nu se transmita si atunci sa puna din burta.

#48
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013
Si la mine tot 6Kw este puterea contractata, sincer eu nu stiu cum se poate depasi puterea asta, doar sa dau drumul simultan la uscator, msr, microunde, gratar electric, etc.
Dar cat de neghiob poate fi cineva sa le utilizeze simultan? In primul rand ai forta la maxim reteaua casei...

#49
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010

Vizualizare mesajhvac, pe 04 ianuarie 2022 - 13:28, a scris:


Te rog sa vii cu completarea cine este furnizorul. Mi se pare important.
Am aflat. Enel Dobrogea.

#50
marianvasile

marianvasile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 10.05.2013
@Valmont43: nu este nevoie decât de un aer condiționat pe încălzire care-și face degivrarea și o pornire a boilerului pentru ACM. Sau de un calorifer electric pe ulei, mașina de spălat și un cuptor electric. Crezi că se lăfăie prea mult cineva în situațiile astea?

Edited by marianvasile, 04 January 2022 - 13:43.


#51
BaXXXon

BaXXXon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 10.08.2021

Vizualizare mesajeiffel, pe 04 ianuarie 2022 - 13:35, a scris:

Nope. Toate problemele sunt de la reteaua de medie tensiune. Uneori cade cate o faza si de 7-8 ori pe zi, alte ori cad toate...
.
Deci vina e exclusiva a retelei nu a tipului de bransament si nici vorba de echilibrare pe faze - ok , am lamurit-o si pe asta Posted image

Vizualizare mesajValmont43, pe 04 ianuarie 2022 - 13:36, a scris:

Si la mine tot 6Kw este puterea contractata, sincer eu nu stiu cum se poate depasi puterea asta, doar sa dau drumul simultan la uscator, msr, microunde, gratar electric, etc.
Dar cat de neghiob poate fi cineva sa le utilizeze simultan? In primul rand ai forta la maxim reteaua casei...
Depinde de consumatori , Unii au ceva mai multe electrice decat altii cu un uscator de par si un fier de calcat . Eu de ex am toata incalzirea pe electric ( ipel ) si totul e pe electric ( boiler , cuptor , gratar , ap cafea , microunde etc ), daca nu as avea trifazic , n-as putea functiona.

#52
hvac

hvac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 383
  • Înscris: 16.12.2020
Deci de la Enel avem "doar de bine" , facturi cu preturi astronomice , notificari depasire putere instalata iar topic-ul de fata ne arata ca au trecut si la intrerupere cu ajutorul contoarelor inteligentePosted image

#53
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010
Nimic nu e ce pare.Posted image

Revin cu date noi si detalii pt orice cititor de pe net.
Prima data cand s-a intrerupt curentul, acum cateva zile, a fost din cauza blocului de sigurante de la contor. Contorul afisa. Au venit cei abilitati si au schimbat blocul de sig.
Acum, cand s-a intrerupt din nou, contorul nu mai afisa nimic. Fara ca ai mei sa fac ceva a venit curent dupa cateva ore. Treaba cu scosul din priza a facut-o mama azi, preventiv, nu are nici o legatura reala cu cele doua intreruperi si reconectari.

Asteapta si ei cateva zile sa vada ce se mai intampla.

Edited by altnume, 04 January 2022 - 14:08.


#54
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013
Pai daca va incalziti electric treceti tata pe trifazic...e firesc sa depasiti 6Kw....

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate