Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Recomandare cutit
Last Updated: Jan 17 2023 22:43, Started by
Daniellington
, Dec 25 2021 15:23
·
0
#1
Posted 25 December 2021 - 15:23
Salutare!
Am inceput recent sa lucrez in bucataria unui restaurant si am nevoie de un cutit de bucatar pentru sarcinile de baza Bugetul este de 200-250 de lei. Imi voi achizitiona si o piatra + o tija pentru ascutirea acestuia (intra intr-un alt buget pentru amandoua). Caut recomandari si pentru acestea daca aveti. Momentan, am gasit cate ceva de la Maranc, dar recenziile si reclamele chiar si pentru cutitele ieftine par dubios de pozitive. Dar daca sunt chiar de calitate (cat sa-si merite pretul) as cumpara de la ei. Un coleg mi-a recomandat Chroma East Europe, dar nu prea am gasit optiuni pentru bugetul meu. |
#2
Posted 25 December 2021 - 17:36
Poti sa incerci un Zwilling cutitul bucatarului 20cm sau chiar un Tramontina de 20 cm, mult mai ieftin.
|
#3
Posted 25 December 2021 - 17:54
Daca ai inceput de curand nu ti-l ascuti prea tare. Sau achizitioneaza si niste manusi anti-taiere https://www.emag.ro/.../pd/DJFZ7NBBM/.
|
#4
Posted 25 December 2021 - 18:02
No bun. Tija aia se numeste masat, si teoretic nu se foloseste la ascutit ci la alinierea lamei. Pentru asta poti folosi strapuri de piele pe un suport de lemn pe care la dai cu un compound verde/albastru/alb ce-l iei din Dedeman. Pentru ascutire recomand la inceput niste placi din alea diamantate chinezesti de diferite valori, in general le gasesti pe olx sau whatever in acelasi loc de unde iei stropu' de piele. De asemenea, formeaza-ti mana pe niste cutite mai de sacrificiu, ii de preferat sa nu inveti sa ascutesti folosind ca obiect de studiu un cutit mai scump.
Vezi ca trebuie sa fie pe aici ditamai topicurile atat pentru recomandari de cutite cat si pentru ascutit. Sunt acolo cativa baieti care se pricep. |
#5
Posted 25 December 2021 - 18:23
Ceva mai jos, ai ditamai topicul unde și-au dat cu părerea și utilizatori dar și câțiva pasionați, inclusiv tocilari:
https://forum.softpe.../page__st__4122 |
#6
Posted 26 December 2021 - 00:32
edy_wheazel, on 25 decembrie 2021 - 17:36, said:
Poti sa incerci un Zwilling cutitul bucatarului 20cm sau chiar un Tramontina de 20 cm, mult mai ieftin. |
#7
Posted 26 December 2021 - 01:30
Pasul 1 este să înveți ce cumperi. Ce citești nu este egal cu ce cumperi de fapt. Pentru că volumul de date este mare, e mai bine să întrebi înainte.
Notă acum. Nu există un aliaj în sine damasc. E prea mult de scris acum. Însă cuțitele vizate au o construcție în care există un miez dintr-un aliaj dur, învelit în 2 laterale dintr-un alt aliaj, stratificat și cu un anume tipar (ceea ce se numește generic damasc). Chinezii folosesc un aliaj propriu care imită VG10 (care este un aliaj japonez), dar cu duritatea mai mică (58-59, chiar dacă declară ei 60 cu +/-2). Pentru un începător e okay să fie mai moale, suportă mai mult abuz, doar că și retenția va fi mai redusă față de ce încearcă ei să transmită. Golul ăsta de la cuțitele germane la cele japoneze, este umplut în prezent de către cuțitele chinezilor. Din păcate de multe ori la prețuri foarte mari față de ce oferă. Dacă este ceva răbdare, putem găsi măcar ceva la preț corect. Dar la 200-250 este extrem de greu de găsit cuțit japonez, fie și folosit, astfel că opțiunile sunt limitate la ce spuneam. Cu piatra, strânge bani de o placă diamantată și un strop. Aș zice să cumperi una bună din prima, pentru că rămâne ani de zile și înveți să o folosești. Cele ieftine sunt un praf lipit de o tablă. Masatul ar ajuta să fie ceramic, pentru că nu este nimic mai ieftin atât de ușor de gestionat. Pentru bucătării de afară am făcut o serie de produse mixte de acest fel, foarte populare și cam orice iese brici. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/eAffRTCjJ7c?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Sau cu Atoma, dar este un buget foarte diferit. |
#8
Posted 26 December 2021 - 01:57
Păi ăla nu oferă și cuțite, restaurantul lui fiind ?
N am auzit ca vreun service sa i ceară mecanicului să vină cu trusa lui de scule... Dacă vrei ceva peste ce oferă el, ii spui să ți cumpere. Oricum, bugetul e mult prea mic pt ceva serios, la banii ăia poți să ți iei un briceag cu oțel bun și cam atât. Mă rog, scuză mi exprimarea prea directă, tine legătura cu @c6t9, e cel mai în măsură să te ajute. |
#9
Posted 26 December 2021 - 12:34
Orice restaurant oferă scule, doar ca unii chefi-wannabe, își doresc Cuțitele lor încă înainte de a se convinge ca bucătăria e pentru ei
|
#11
Posted 27 December 2021 - 20:22
Arcos. au gama mare, sunt ok in pretul cerut. dupa ce te dai cu el vreo 5-6 luni intr-o bucatarie, atunci incepi sa vezi ce iti place si ce nu la o brisca
|
#12
Posted 27 December 2021 - 21:02
Nu cumpara cutit fara sa il tii in mana, sa vezi cum iti vine,sa nu fie prea usor etc.
|
#13
Posted 27 December 2021 - 21:13
cutitul trebuie probat: cum sta in mana, cum taie diverse chestii, cum se intretine pe masat, cum se ascute pe piatra, cum isi tine taisul, etc.
|
#14
Posted 28 December 2021 - 16:18
M-am tot uitat la cutite si am vazut la Altex un cutit Kai Wsasabi Yanagiba cu lama de 15,5 cm si pretul de 153 lei si l-am comandat. Astazi l-am primit si imi place foarte mult. E foarte bine echilibrat, sta bine in mana, extrem de ascutit. Pentru mine e mai comod decat cu Zwilling-ul cu lama de 20 cm.
|
#15
Posted 29 December 2021 - 23:03
I-am facut azi proba incercand sa toc niste ceapa si nu mi-a iesit. Probabil din cauza faptului ca are lama ascutita doar pe o parte. Deci nu e all purpose dar inca nu stiu la ce e buna.
|
|
#16
Posted 29 December 2021 - 23:15
richelieu, on 26 decembrie 2021 - 12:34, said:
Orice restaurant oferă scule, doar ca unii chefi-wannabe, își doresc Cuțitele lor încă înainte de a se convinge ca bucătăria e pentru ei Ăăăă, când te referi la masat ca la o tijă pt ascuțit și aloci 250 de lei pt un cuțit de bucătar, zic eu că e mai bine să folosești ce ți dau ăia de la servici. Părerea mea, evident. Cumva, întâi trebuie să ai gusturi, pt a avea ce rafina ulterior. |
#17
Posted 29 December 2021 - 23:30
#18
Posted 30 December 2021 - 19:05
Freddy12, on 29 decembrie 2021 - 23:03, said:
I-am facut azi proba incercand sa toc niste ceapa si nu mi-a iesit. Probabil din cauza faptului ca are lama ascutita doar pe o parte. Deci nu e all purpose dar inca nu stiu la ce e buna. Cred că ai luat un cuțit pentru anumite preparate din/cu pește, în esență o lamă super specializată în așa ceva. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users