Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Pareri cutite bucatarie
Last Updated: Feb 01 2024 16:45, Started by
Alinda
, Jan 06 2009 10:37
·
33
#4123
Posted 15 June 2021 - 20:12
florinescovici, pe 15 iunie 2021 - 18:56, a scris:
Poti pune un link, te rog? Ceva de genul..... https://www.gamaechi...rbata-rigid.php |
#4124
Posted 28 September 2021 - 17:02
Pentru a planeiza o piatra Cerax 1000/30000 (https://www.finetool...iro/DSFT-312074), pot folosi
o piatră abrazivă Naniwa Traditional T-901, #220 JIS (https://www.finetool...obster/FT711300) sau trebuie neaparat Piatra de planeizat Naniwa - granulatie 220? (https://www.finetool...nal/DSFT-313350) |
#4125
Posted 28 September 2021 - 18:02
Merge cu oricare. Dar și pietrele alea Naniwa se macină și trebuie îndreptate periodic.
Posibil Naniwa Traditional să nu vină dreaptă de nouă. |
#4126
Posted 28 September 2021 - 18:19
Si Naniwa Traditional o indrept cu smirghel cat mai aspru?
|
#4127
Posted 28 September 2021 - 20:20
Teoretic, da, cu 40-60 grit. Mai am și eu una, ce-a mai rămas din una. Se îndreaptă greu, se deformează ușor.
Poate e mai simplu din start să fie îndreptate cele două granulații cu niște hârtie abrazivă de calitate sau alternativ o placă diamantată. |
#4128
Posted 11 October 2021 - 19:07
danrogo2001, pe 28 septembrie 2021 - 18:19, a scris:
Si Naniwa Traditional o indrept cu smirghel cat mai aspru? Muncesti mult si uzezi inutil si Naniwa. Cel mai repede merge cu sita asta abraziva, gasesti diverse granulatii. https://www.leroymer...set-3-buc/27372 |
#4129
Posted 30 October 2021 - 17:30
Am luat azi din întâmplare un cuțit japonez vechi, folosit, de la o consignație.
Lama are 17 cm: Attached Files |
#4130
Posted 30 October 2021 - 23:29
Ar trebui să poată fi recondiționat destul de bine.
|
#4131
Posted 31 October 2021 - 10:54
Să-l duc la un atelier?
Doar 50 cenți a costat… Era într-o cutie cu diverse tacâmuri folosite, desperecheate, toate costau la fel… |
#4132
Posted 31 October 2021 - 11:32
Îți cumperi câteva coli de hârtie abrazivă mai fină. 400-2000. Dacă este de calitate, îți faci treaba cu una de 400 și restul e finisare. Dacă nu este de calitate, ajungi să folosești câteva și muncești în general mai mult la toate. Și faci un proiect de weekend. Chiar dacă nu iese perfect, va fi mult mai bine decât acum. Elimini orice riscuri asociate cu posibila încălzire a unor aliaje și așa mai moi din naștere.
|
|
#4133
Posted 03 January 2022 - 21:06
Ce parere aveti de cutitele din oferta Petrom? Sunt bune de ceva sau sunt naspa?
|
#4134
Posted 03 January 2022 - 21:39
Azi am încercat și eu prima oară să ascut cuțitele din bucătărie pe piatră.
Am luat de la eMag ceva 1000/3000 d'alea de le uzi, am citit pe unde am putut, am văzut nspe filmulețe pe iutub de mi-am făcut capul pătrat. Credeam că ăia cu sculele audio sunt duși da' nici cei cu ascuțitul cuțitelor nu-s departe. În fine, amator fiind am încercat să reduc la minim ce-am citit și ce-am vizionat așa că am redus totul la o singură regulă: tot ce contează e constanța, atât la presiune cât și la unghi. Restul vine cu experiența. Rezultatul a fost mulțumitor pentru o primă încercare. Clar taie mai bine ca înainte dar tot clar e că nu mă pot bărbieri cu ele. În timp rămâne să-mi dau mâna cu presiunea corectă și menținerea unghiului. PS. Aș vrea să mulțumesc colegului c6t9 pentru tot ce scrie dar în special pentru filmulețul cu nenea Carter. E un film genial, ai 5 minute la început în care-ți arată cum ascute un cuțit și apoi două ore juma în care-ți explică tot ce vrei și nu vrei. |
#4135
Posted 03 January 2022 - 22:08
xew, on 03 ianuarie 2022 - 21:06, said:
Ce parere aveti de cutitele din oferta Petrom? Sunt bune de ceva sau sunt naspa? La 25 de lei, ce-ai avut și ce-ai pierdut. Poți încerca. Alea de "chef" (ambele), sunt proiectate prost și trebuie să tai dincolo de marginea tocătorului (dacă e suficient de înalt) sau a blatului, ceea ce e o prostie în sine. Nu știu cine le-a gândit, dar sigur nu cineva care înțelege cum funcționează tăiatul ingredientelor într-o bucătărie. |
#4136
Posted 03 January 2022 - 22:08
xew, on 03 ianuarie 2022 - 21:06, said:
Ce parere aveti de cutitele din oferta Petrom? Sunt bune de ceva sau sunt naspa? din ce sunt facute? am gasit un cutit de paine Royal VKB care la Petrom cu reducere 82% costa 21 RON ... la Emag fara reducere este 23 RON. si manerul este cu 3 clase peste cel de la Petrom. |
#4137
Posted 03 January 2022 - 22:38
Vechea oferta tot de la Petrom avea cutite Zyliss si multi le laudau, d-aia am intrebat de oferta actuala daca sunt ok cutitele astea sau nu.
|
|
#4138
Posted 06 January 2022 - 18:44
c6t9, on 03 ianuarie 2022 - 22:08, said:
La 25 de lei, ce-ai avut și ce-ai pierdut. Poți încerca. Alea de "chef" (ambele), sunt proiectate prost și trebuie să tai dincolo de marginea tocătorului (dacă e suficient de înalt) sau a blatului, ceea ce e o prostie în sine. Nu știu cine le-a gândit, dar sigur nu cineva care înțelege cum funcționează tăiatul ingredientelor într-o bucătărie. this. )) mai simplul de atat nu se putea explica de ce acele cutite sunt bune de desfacut conserve doar. |
#4139
Posted 07 January 2022 - 11:57
xew, on 03 ianuarie 2022 - 22:38, said:
Vechea oferta tot de la Petrom avea cutite Zyliss si multi le laudau, d-aia am intrebat de oferta actuala daca sunt ok cutitele astea sau nu. Alea sunt pentru reclamă, deci scopul e altul... Dacă vrei cuțit, aș zice să te concentrezi pe calitate. Edited by Morosanul, 07 January 2022 - 11:57. |
#4140
Posted 08 February 2022 - 09:07
Ma tot invirt ca un koi intr-o galeata de ceva vreme dupa un cutit.
Ar fi primul cutit decent din bucatarie ca pina acu' am numa' chestii de prin supermarket-uri. Sotia il manevreaza 90% din timp si ea se impaca cu cutite nu prea lungi si un pic mai greute. As vrea un Chef/Gyuto pentru inceput. 18-20 cm (mai mult spre 18), otel decent (prin decent inteleg sa fie usor de ascutit si sa aiba si ceva retentie a taisului), miner prietenos cu mina unei doamne mignone. Bugetul e undeva intre 250-300 lei. Stiu ca nu sunt bani multi dar fiind un cutit pentru acasa nu caut avioane. Nevasta-mea oricum zice ca se impaca bine si cu junghiurile pe care le are acu' (mai ales ca m-am apucat sa le ascut ) dar eu as vrea incet-incet sa introduc cutite ceva mai decente in bucatarie. Am tot cascat ochii pe net si am gasit un Tojiro, un Arcos, un Eden, un Tramontina. Evident ca nu sunt numai astea alegerile, atita m-a dus capul meu de noob. Ceva pareri/sugestii? Multam'. PS. Stiu ca un cutit inainte de a-l cumpara trebuie pus mina pe el ca sa vezi cum il simti dar e cam exclusa varianta asta in provincie la mine. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users