Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Recomandare cutit
Last Updated: Jan 17 2023 22:43, Started by
Daniellington
, Dec 25 2021 15:23
·
0
#38
Posted 07 January 2022 - 00:41
richelieu, on 06 ianuarie 2022 - 23:10, said: Sharpening steel nu e masatul, e ascutitorul. Goning steel e masatul. Sper că honing ai vrut să spui acolo. Există niște diferențe structurale între sharpening steel și honing rod. Al doilea vine în mai multe granulații, forme etc. și în principiu este o variantă mai cizelată a primului. Masatul de la turci l-am preluat. N-am idee în ce formă exista la ei la vremea respectivă. Puferiu_, on 06 ianuarie 2022 - 23:19, said:
Ca veni vorba, am 16 cutite ieftine si 3 ascutitoare. Unul electric, unul dedicat si unul pe care nu-l mai gasesc. Puteti recomanda un ascutitor de cutite ieftin si bun? Învață și tu să tragi constant de câteva ori pe o placă diamantată turnată (nu cu particule lipite). Nu poate fi chiar imposibil de realizat asta. |
#40
Posted 07 January 2022 - 11:32
#41
Posted 11 January 2022 - 14:05
#44
Posted 13 January 2022 - 21:40
Am feliat piept de pui pentru snitele si taie exceptional . Ieri am facut tataki (ton prajit in crusta de susan si mac) si a taiat feliile perfect. Deci i-am gasit intrebuintare acestui cutit ciudat cu o singura parte ascutita.
|
#45
Posted 14 January 2022 - 12:23
Întrebuințări găsești, fii liniștit.
La feliat în general e foarte bun, mai ales la salamuri sau șuncă crud-uscate unde feliile vrei să fie foarte subțiti, e perfect ! |
#46
Posted 16 January 2022 - 11:02
Freddy12, on 13 ianuarie 2022 - 21:40, said:
Am feliat piept de pui pentru snitele si taie exceptional . Ieri am facut tataki (ton prajit in crusta de susan si mac) si a taiat feliile perfect. Deci i-am gasit intrebuintare acestui cutit ciudat cu o singura parte ascutita. Numa' sa ai grija la ascutire (cand o sa fie cazu' si daca o faci tu). Jucariile cu role sunt excluse. La geometria lamei pare asemanator cu kamisori, brici traditional japonez (ala din poza care nu-i ... brici ), asta se ascute cu o ratie de 7:3 (tragi pe piatra de 7 ori partea cu unghiu' de taiere si de 3 ori partea dreapta). Daca ma insel sper sa ma corecteze cei mai experimentati, stiu ei care [ https://i.ibb.co/KDs0cpB/IMG-20190715-163440.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
|
#48
Posted 17 January 2022 - 19:59
in link spune ceva de ascutit la 45 grd. e dalta sau cutit?
|
#49
Posted 17 January 2022 - 20:58
Mi se pare puțin cam stupid dacă așa scrie.
Uite un text cu măsurători făcute de mine pe cuțite single bevel. Deba, care este unul dintre cuțitele cele mai solicitate la ei și care pare super solid, are la mâner ~18-20° (în condițiile în care există doar jumătate din tăiș prezent concret). De cele mai multe ori bevelul este convex. Testat de mine, genul ăsta a rezistat la multe solicitări fără să se strice. Yanagi-ba, care e în esență un cuțit de tăiat fin, are 12-14° (pornind de la mâner, bevel convex mai puțin pronunțat). Secționează absolut senzațional bambusul (zero efort, ceea ce la un cuțit normal de bucătărie nu am întâlnit niciodată), dar tăișul este afectat. Nu mult, însă sesizabil. N-am observat să se rupă bucăți din el, dar asta se aplică aliajelor pe care le-am avut. Usuba, care e considerat un cuțit super fin de legume, are de obicei 8-10° și e recunoscut ca fiind foarte fragil (și bevelul este mult mai drept). Trebuie folosit exclusiv în anumite moduri. Mai mult, dacă la cele de sus este ceva obișnuit să aplici un microbevel pentru a întări tăișul, la asta nu. Am testat numai efectele utilizării pe tocător și orice abatere de la tehnică, afectează sesizabil tăișul. De cele mai multe ori este folosit în mână și nu există niciun contact cu vreo suprafață mai dură. |
#50
Posted 18 January 2022 - 20:06
Nooo, poi 45 gr. nu am nici la săcure ....
Attached Files |
#51
Posted 18 January 2022 - 21:12
astia de la Altex sunt ca Iosefini ...
ieri link-ul conduce la un cutit, astazi la altul ieri era KAI Wasabi Yanagiba 6715Y astazi este KAI Seki Magoroku Shoso AB-5161 |
|
#52
Posted 19 January 2022 - 22:10
Stai linistita, ca si la Emag e tot ceva de genul asta. Desi linkul initial nu te redirectioneaza spre alt produs asemanator, iti arata fix produsul ala care nu mai e pe stoc.
Eu caut un cutit santoku cu lama Damascus. Cu numele, gasesc multe. Veritabile... In Romania, mai putine spre deloc. |
#53
Posted 19 January 2022 - 22:31
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users