Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Recomandare cutit

- - - - -
  • Please log in to reply
109 replies to this topic

#37
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
asta
https://www.bricodep...AiABEgLiYvD_BwE

#38
c6t9

c6t9

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,941
  • Înscris: 20.01.2004

View Postrichelieu, on 06 ianuarie 2022 - 23:10, said:


Sharpening steel nu e masatul, e ascutitorul. Goning steel e masatul.

Sper că honing ai vrut să spui acolo.

Există niște diferențe structurale între sharpening steel și honing rod. Al doilea vine în mai multe granulații, forme etc. și în principiu este o variantă mai cizelată a primului.
Masatul de la turci l-am preluat. N-am idee în ce formă exista la ei la vremea respectivă.

View PostPuferiu_, on 06 ianuarie 2022 - 23:19, said:

Ca veni vorba, am 16 cutite ieftine si 3 ascutitoare. Unul electric, unul dedicat si unul pe care nu-l mai gasesc. Puteti recomanda un ascutitor de cutite ieftin si bun?

Învață și tu să tragi constant de câteva ori pe o placă diamantată turnată (nu cu particule lipite). Nu poate fi chiar imposibil de realizat asta.

#39
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,458
  • Înscris: 04.05.2006
Honing, da :)

#40
Morosanul

Morosanul

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,060
  • Înscris: 12.12.2006

View PostPuferiu_, on 06 ianuarie 2022 - 23:19, said:

Ca veni vorba, am 16 cutite ieftine si ....
De banii ăia se putea cumpăra unu" da bun ?

#41
SylexMM

SylexMM

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,986
  • Înscris: 15.04.2010

View PostFreddy12, on 04 ianuarie 2022 - 21:00, said:

Nu am știut ca lama cuțitului are tăiș doar pe o singura parte. Dacă stiam asta, nu-l mai cumpăram .
Scrie în specificații că e pentru pește.

#42
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,492
  • Înscris: 15.09.2010
Da, am aflat intre timp ca este pentru sashimi.

#43
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,343
  • Înscris: 23.05.2003
Multumesc frumos pentru topicul asta ca asa m-am ales si eu cu cutit KAI.
Este exact ce vroiam ca eu ma impac bine cu cutitele de 13-15 cm cind am de taiat chestii normale.
Cit o tine nu stiu, dar momentan e brici. :)

#44
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,492
  • Înscris: 15.09.2010
Am feliat piept de pui pentru snitele si taie exceptional . Ieri am facut tataki (ton prajit in crusta de susan si mac) si a taiat feliile perfect. Deci i-am gasit intrebuintare acestui cutit ciudat cu o singura parte ascutita.

#45
Morosanul

Morosanul

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,060
  • Înscris: 12.12.2006
Întrebuințări găsești, fii liniștit.

La feliat în general e foarte bun, mai ales la salamuri sau șuncă crud-uscate unde feliile vrei să fie foarte subțiti, e perfect ! :peacefingers:

#46
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,019
  • Înscris: 31.07.2007

View PostFreddy12, on 13 ianuarie 2022 - 21:40, said:

Am feliat piept de pui pentru snitele si taie exceptional . Ieri am facut tataki (ton prajit in crusta de susan si mac) si a taiat feliile perfect. Deci i-am gasit intrebuintare acestui cutit ciudat cu o singura parte ascutita.

Numa' sa ai grija la ascutire (cand o sa fie cazu' si daca o faci tu). Jucariile cu role sunt excluse. La geometria lamei pare asemanator cu kamisori, brici traditional japonez (ala din poza care nu-i ... brici :D ), asta se ascute cu o ratie de 7:3 (tragi pe piatra de 7 ori partea cu unghiu' de taiere si de 3 ori partea dreapta). Daca ma insel sper sa ma corecteze cei mai experimentati, stiu ei care :D

[ https://i.ibb.co/KDs0cpB/IMG-20190715-163440.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#47
c6t9

c6t9

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,941
  • Înscris: 20.01.2004
Mai mult 9 la 1.

#48
hamangia

hamangia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,345
  • Înscris: 24.02.2020
in link spune ceva de ascutit la 45 grd. e dalta sau cutit?

#49
c6t9

c6t9

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,941
  • Înscris: 20.01.2004
Mi se pare puțin cam stupid dacă așa scrie.

Uite un text cu măsurători făcute de mine pe cuțite single bevel.

Deba, care este unul dintre cuțitele cele mai solicitate la ei și care pare super solid, are la mâner ~18-20° (în condițiile în care există doar jumătate din tăiș prezent concret). De cele mai multe ori bevelul este convex. Testat de mine, genul ăsta a rezistat la multe solicitări fără să se strice. Yanagi-ba, care e în esență un cuțit de tăiat fin, are 12-14° (pornind de la mâner, bevel convex mai puțin pronunțat). Secționează absolut senzațional bambusul (zero efort, ceea ce la un cuțit normal de bucătărie nu am întâlnit niciodată), dar tăișul este afectat. Nu mult, însă sesizabil. N-am observat să se rupă bucăți din el, dar asta se aplică aliajelor pe care le-am avut. Usuba, care e considerat un cuțit super fin de legume, are de obicei 8-10° și e recunoscut ca fiind foarte fragil (și bevelul este mult mai drept). Trebuie folosit exclusiv în anumite moduri. Mai mult, dacă la cele de sus este ceva obișnuit să aplici un microbevel pentru a întări tăișul, la asta nu. Am testat numai efectele utilizării pe tocător și orice abatere de la tehnică, afectează sesizabil tăișul. De cele mai multe ori este folosit în mână și nu există niciun contact cu vreo suprafață mai dură.

#50
Morosanul

Morosanul

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,060
  • Înscris: 12.12.2006
Nooo, poi 45 gr. nu am nici la săcure ....

Attached Files

  • Attached File  uuu.jpg   77.27K   9 downloads


#51
hamangia

hamangia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,345
  • Înscris: 24.02.2020
astia de la Altex sunt ca Iosefini ...

ieri link-ul conduce la un cutit, astazi la altul

ieri era KAI Wasabi Yanagiba 6715Y
astazi este KAI Seki Magoroku Shoso AB-5161

#52
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,434
  • Înscris: 05.07.2018
Stai linistita, ca si la Emag e tot ceva de genul asta. Desi linkul initial nu te redirectioneaza spre alt produs asemanator, iti arata fix produsul ala care nu mai e pe stoc.

Eu caut un cutit santoku cu lama Damascus. Cu numele, gasesc multe. Veritabile... In Romania, mai putine spre deloc.

#53
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,492
  • Înscris: 15.09.2010
Acesta nu e veritabil?
https://maranc.ro/pr...intiu-maro-m24/

#54
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,434
  • Înscris: 05.07.2018
Nu. Sunt facute-n China.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate