Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 

Coalitia Nationala, program de guvernare si marete realizari

* * - - - 6 votes
  • This topic is locked This topic is locked
5543 replies to this topic

#1
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
In buna traditie poienara, lansez urmatorul topic: cel al maretelor promisiuni si realizari ale guvernului PSD-PNL-UDMR. Caci votarea acestui cabinet este doar o formalitate. Sa vedem, asadar, cum arata programul de guvernare si care-s cele mai importante aspecte din acesta:

Reforma constitutionala -  nu mi-as pune mari sperante-n obiectivul asta, caci a mai fost o tentativa de acest fel in trecut si a esuat lamentabil. Insa, dpmdv, ar trebui sa stabilim ce fel de republica ne dorim si sa operationalizam regiunile ca unitati teritoriale de sine statatoare - e vremea ca judetele sa dispara!

Si acum sa trecem de chestiunile abstracte la lucrurile care ne intereseaza pe toti - drumuri, cai ferate, scoli, spitale, ace, brice si carice, adica dezvoltare! Posted Image

Quote

Extinderea rețelelor de apă și canal. În acest moment, sunt racordate la sistemul de apă 13,9 milioane de locuitori, iar la canalizare 10,8 de milioane locuitori – ceea ce reprezintă aproximativ 70% și 55% din locuințele din România. Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, vom sprijini toate UAT-urile în vederea dezvoltării echilibrate și a susținerii coeziunii teritoriale, fiecare solicitant având garantată o sumă minimă pentru proiecte de dezvoltare locală.

Quote

Astfel, pentru accesul în mod egal la educație al copiilor și al tinerilor și pentru asigurarea condițiilor de desfășurare a procesului educațional într-un singur schimb, vor fi realizate proiecte privind:

• 500 de creșe, grădinițe și școli, constând atât în construcții noi, cât și în reabilitări
• 15 campusuri școlare, constând în școală, liceu, internat, teren de sport, ateliere, laboratoare, cantină
• 20 de cămine studențești
• 5 centre universitare
• 20 de tabere școlare
• 20 de centre de excelență, informare și documentare pentru copii (construire).

Quote

• Sistemul sanitar și de protecție socială. În acest domeniu, programul nostru de guvernare prevede construirea, reabilitarea și dotarea a:
- 200 de centre medicale în mediul rural
- 15 spitale județene – reabilitare
- 30 de spitale municipale și orășenești – reabilitare
- 7 spitale, inclusiv maternități.

Sosele, drumuri si autostrazi:

Quote


o A3, Autostrada Transilvania
o A1, Autostrada Sibiu–Pitești:
o A0, Autostrada de centură a municipiului București, inclusiv pregătirea implementării drumurilor radiale;
o A10, Autostrada Sebeș-Turda - lotul 2;
o DX12, Drum expres Craiova–Pitești
o Drum expres Brăila–Galați
o Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, inclusiv drum de legătură.
o Autostrada Lugoj – Deva (Margina - Holdea)

 Dezvoltarea infrastructurii rutiere în mod echilibrat și sustenabil prin demararea și finalizarea unor secțiuni de autostrăzi și drumuri expres din regiunea Moldovei, Dobrogei, Regiunii de Sud, Transilvaniei în baza unor documentații mature și bine fundamentate, care vor  stabili traseul optim și valoarea de investiție, după cum urmează:

▪ Autostrada A8, Târgu Mureș - Târgu Neamț-Iași-Ungheni
▪ Autostrada A7, Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani-Suceava-Siret
▪ Autostrada A13, Brașov - Bacău
▪ Autostrada A13, Sibiu – Brașov, în continuarea secțiunii Brașov-Bacău
▪ Autostrada A9, Timișoara-Moravița
▪ Autostrada A3 Târgu Mureș – Brașov;
▪ Drum expres Craiova – Pitești (loturile 3 și 4);
▪ Drumurile expres din zona Dobrogei, a căror rentabilitate economică impune cu prioritate realizarea lor (Drum de legătură Brăila – A7 – ramurile Buzău și Focșani, Brăila - Tulcea, Constanța - Tulcea, Tișița - Albița), din care se va finaliza Drum de legătură Brăila – A7 – ramurile Buzău și Focșani;
▪ Drum expres Calafat – Lugoj;
▪ Drum expres Sfântu Gheorghe - Ditrău, respectiv Sovata - Miercurea Ciuc;
▪ Drum expres București-Târgoviște.
▪ Drum expres Suceava - Botosani
▪ Drum expres București-Alexandria
▪ Drum expres Piatra Neamt-Bacau
▪ Trans Regio Brăila-Călărași-Chiciu cu VO la Slobozia, VO Insuratei, VO Viziru,VO Baraganu
▪ Drum expres Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava
▪ Legătura A3-Aeroport Henri Coandă

Imi place ca, pe hartie, se concentreaza pe Vechiul Regat. Caci pana acum numai aia din Transilvania au avut parte de finantare en-gross de la guvern..

Fonduri europene: mama, mama ce pleasca sta sa vina-n tara-n urmatorul exercitiu financiar: 90 de miliarde de euro! 90 de miliarde de euro!

Sectorul energetic: suntem all in pe energie nucleara; adica avem inca oameni sanatosi la cap in domeniul asta si visele legate de cai verzi pe pereti sunt moderate Posted Image

Quote


În vederea acoperirii deficitului de capacitate de producție de energie electrică previzionat pentru 2028-2035, ca urmare a atingerii duratei limită de operare a mai multor capacități existente, este prevăzută prelungirea duratei de viață a reactoarelor nucleare de la Unitatea 1 de la CNE Cernavodă și realizarea a 1-2 noi unități nucleare, finanțarea urmând a fi asigurată conform acordului interguvernamental semnat în luna octombrie 2020 între România și Statele Unite ale Americii.

• Retehnologizarea Unității 1 CNE Cernavodă - valoarea investiției: aproximativ 1,5 miliarde euro.
• Proiectul Unităților 3 și 4 de la CNE Cernavodă - valoarea investiției: 7,6 miliarde euro, finalizarea contractării fazei 1 pentru reactoarelor 3 și 4 până la sfârșitul anului 2023.
• Proiectul Unității A - prima unitate de producție a energiei electrice folosind tehnologia reactoarelor mici de tip modular SMR.
• Realizarea instalației de detritiere la CNE Cernavodă - valoarea investiției: 190 milioane euro
• Depozit Intermediar de Combustibil Ars (DICA) - valoarea investiției: aproximativ 20 milioane euro.
• Menținerea ciclului nuclear integrat, prin asigurarea materiei prime pentru fabricarea combustibilului nuclear necesar funcționării unităților de la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă, în condiții de securitate națională, cu respectarea prevederilor Tratatului privind funcționarea Uniunii Europene şi a recomandărilor Agenției de Aprovizionare a EURATOM, prin transferul fabricii de la Feldioara la SN Nuclearelectrica și deschiderea unei noi mine de uraniu de către SNN.

Hidroelectrica are si ea un rol primordial in sectorul energetic al tarii(abia astept s-o vad si listata la bursa Posted Image)

Quote

• Proiecte hidroenergetice noi cu o valoare estimată totală de 17,933 miliarde lei, o putere instalată totală de 713,62 MW și o producție medie anuală de 3.396,79 GWh/an, din care menționăm finalizarea investițiilor aflate în stadiu avansat de execuție, sistate în prezent: Amenajarea Hidroenergetică (AHE) a Râului Jiu pe sectorul Livezeni-Bumbești, AHE Răstolița, AHE Cerna Belareca, AHE a Râului Olt pe sectorul Cornetu-Avrig. Treapta Câineni, Racovița și treapta Lotrioara.

Dintre masurile sociale cele mai importante ar fi:

Quote

Mărirea punctului de pensie la 1.586 lei și creșterea indemnizației sociale minime de la 800 lei la 1000 lei, de la 1 ianuarie 2022
Creșterea salariului minim brut la valoarea de 2.550 lei de la 1 ianuarie 2022.

Ce va face duamna Firea? copii! asta va face duamna Firea! multi, multi copii! de ce? ca Romania-i in buza iernii demografice si daca nu facem nimic, urmatoarele doua decenii vor fi crancene!

Quote

Statisticile indică faptul că până în 2050 România este în pericol să aibă o populație de doar 15 milioane, din care o treime vor fi pensionari. Anul 2020, marcat de criza de sănătate, este al 31-lea an în care sporul natural este negativ. În acest sens, România se confruntă cu câteva fenomene negative: scăderea numărului de nou născuți și creșterea numărului de decese și migrația masivă a populației în ultimii ani. Având în vedere această situație, este necesară luarea unor măsuri urgente care să vină în sprijinul natalității.

Cum va face duamna Firea copii? prin subventii, facilitati si deduceri de tot felum precum:

Quote

Amenjarea de crese
Acordarea de deductibilitati sporite in functie de numaru' de copii - cu cat mai multi ai, cu atat mai putin platesti taxe si impozite.
Acordarea de credite avantajoase pentru locuinte familiilor cu copii - cu cat mai multi ai, cu atat mai ieftin va fi creditul
Subventii pentru masini de familie - si, ati ghicit, cu cat mai multi copii ai, cu atat mai mare va fi subventia pentru VAN-ul ala cu 7 locuri la care viseaza nevasta-ta! Posted Image
Program de credite personale pentru tinerii familisti - FamilySmart; ca una-i sa faci copii pe un pat cu saltea moale si alta-i sa faci copii pe o dormeaza d-acu' 50 de ani! Posted Image
Reducerea cuantumului contributiilor sociale in functie de numarul de copii avut - daca ai trei copii, nu mai platesti nimic la CAS si CASS.
Granturi de 30% pentru achizitionarea de locuinte familiilor cu copii mai mici de 15 ani; valoarea maxima a grantului va fi 45 mii de euro in urban si 30 mii euro in rural.
Scutiri de taxe si impozite locale pentru familiile cu copii - cu cat mai multi copii, cu atat mai mici vor fi taxele locale.

Daca programul asta va fi transpus in fapte, vin vremuri minunate pentru a face copii. Statul va avea grija de tine si de copilasii tai. Fiindca statul vrea multi, multi romani!

Justitie - vor face tot ce n-a reusit sa faca avocatul tampitel al lui Mazare, Stelica. Cu Predoiul la carma nu am nici o rezerva in ceea ce priveste alinierea la exigentele Comisiei Europene.

Quote

În acest sens, Guvernul se angajează să finalizeze proiectele de lege privind organizarea și funcționarea sistemului judiciar generic denumite „Legile Justiției” și să le transmită Parlamentului în vederea adoptării, însoțite de avizul Comisiei de la Veneția, consultate în acest scop.

[...]

Până la data de 31 martie 2022 vom adopta un act normativ care să prevadă încetarea activității SIIJ și înființarea unei instituții/ structuri care să ofere garanții de independență a magistraților și să asigure în același timp mecanisme eficiente pentru o reală și efectivă răspundere a judecătorilor și procurorilor, în condiții de imparțialitate și de legalitate a procedurilor, în acord cu Decizia CJUE din 18 mai 2021, cu avizul Comisiei de la Veneția din iulie 2021 și al Consiliului Superior al Magistraturii.

Cam astea ar fi, dpmdv, principalele aspecte din programul de guvernare. Sunt incantat pana peste poate de programul de simulare al natalitatii - un aspect de care ma plang pe acest forum de ani de zile. Ma bucur ca-n ultimul ceas astia de la guvern au, chiar si pe hartie, planuri in sensul stavilirii prabusirii demografice a tarii.

Programul de guvernare integral este aici.

Edited by Alecsandru010, 23 November 2021 - 14:25.


#2
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Stii bine ca programul asta e hartie igienica de proasta calitate.
Nu cred ca avem ce discuta.

Edited by pasilla, 23 November 2021 - 14:31.


#3
sylvius

sylvius

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,400
  • Înscris: 01.01.2007

View PostAlecsandru010, on 23 noiembrie 2021 - 14:25, said:

Ce va face duamna Firea? copii! asta va face duamna Firea! multi, multi copii! de ce? ca Romania-i in buza iernii demografice si daca nu facem nimic, urmatoarele doua decenii vor fi crancene!


...
Cum va face duamna Firea copii?
...

Daca programul asta va fi transpus in fapte, vin vremuri minunate pentru a face copii. Statul va avea grija de tine si de copilasii tai. Fiindca statul vrea multi, multi romani!

...
Sunt incantat pana peste poate de programul de simulare al natalitatii - un aspect de care ma plang pe acest forum de ani de zile. Ma bucur ca-n ultimul ceas astia de la guvern au, chiar si pe hartie, planuri in sensul stavilirii prabusirii demografice a tarii.




Bon asa.

Deci, guvernarea si iarna asta, vor incepe ( ambele ) cu o buna partida de sex, se pare... Posted Image


Attached File  Urare.jpg   57.8K   141 downloads

Edited by sylvius, 23 November 2021 - 14:33.


#4
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,436
  • Înscris: 29.04.2008

View PostAlecsandru010, on 23 noiembrie 2021 - 14:25, said:


Nu pot sa zic decat

Attached File  broken_promises_by_herrfous.jpg   216.56K   14 downloads

#5
djl

djl

    Smrt faąizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
Nu pot să mă gândesc decât la piesa de mai jos, că nici comuniştii nu ar fi putut publica în "Scânteia/Scînteia" atâtea aberaţii la hectar

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/WeYsTmIzjkw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#6
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,429
  • Înscris: 08.12.2006

View PostAlecsandru010, on 23 noiembrie 2021 - 14:25, said:

Cam astea ar fi, dpmdv, principalele aspecte din programul de guvernare. Sunt incantat pana peste poate de programul de simulare al natalitatii - un aspect de care ma plang pe acest forum de ani de zile. Ma bucur ca-n ultimul ceas astia de la guvern au, chiar si pe hartie, planuri in sensul stavilirii prabusirii demografice a tarii.

Programul de guvernare integral este aici.
Exact, ai punctat esenţialul. Fix acesta va fi cuvântul cheie şi la celelalte capitole: simulare. Posted Image

"Mircea, fă-te că munceştiTM" Posted Image

Edited by antinari, 23 November 2021 - 14:45.


#7
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Vor urma cei 7 ani manosi! :D

#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostAlecsandru010, on 23 noiembrie 2021 - 14:47, said:

Vor urma cei 7 ani manosi! Posted Image
Iar ? Deja nu mai pot dupa ultimii 7 ani in care PSD si PNL au fost la putere...

#9
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Cred ca lacustele vor pustii tot.

#10
danaciu

danaciu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,492
  • Înscris: 01.05.2006
Da mai baieti, asa e, nu se va face nimic, totul e vrajeala, minciuna, aberatii!

Noroc cu noi astia de pe SP care muncim pe branci, nu cerem nimic in schimb, si ne gandim doar la propasirea natiei si la progresul economic si social.

A, si sa nu uitati sa bagati unul din voi si alea cu: inainte era mai bine, nu s-a facut nimic in 30 de ani, suntem o natie de lenesi, prosti si corupti.

Edited by danaciu, 23 November 2021 - 14:57.


#11
Epdm

Epdm

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,629
  • Înscris: 15.01.2017
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/dfGfmf77weY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Aplauze tovasasi și pretini!

#12
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,532
  • Înscris: 30.10.2003
Ofer consultanta stabilire/mutat in Germania. Daca sunteti interesati dati PM.

Edited by Bursul, 23 November 2021 - 14:59.


#13
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,051
  • Înscris: 23.09.2005
Voi stati sa mai urmariti programe, Doamne Dumnezeuleeee... Posted Image

#14
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View Postdanaciu, on 23 noiembrie 2021 - 14:56, said:

Da mai baieti, asa e, nu se va face nimic, totul e vrajeala, minciuna, aberatii!
Vrei sa spui ca tu ii crezi, dupa experienta de 32 de ani ?

#15
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,429
  • Înscris: 08.12.2006

View Postdanaciu, on 23 noiembrie 2021 - 14:56, said:

Da mai baieti, asa e, nu se va face nimic, totul e vrajeala, minciuna, aberatii!
Noroc cu noi astia de pe SP care muncim pe branci, nu cerem nimic in schimb, si ne gandim doar la propasirea natiei si la progresul economic si social.
A, si sa nu uitati sa bagati unul din voi si alea cu: inainte era mai bine, nu s-a facut nimic in 30 de ani, suntem o natie de lenesi, prosti si corupti.
Mda, cred că ai dreptate, suntem noi cârcotaşi. La PSD nu avem aşteptări dar PNL are, totuşi, două mari realizări în ultimii ani: 1. a scos PSD-ul de la guvernare şi 2. a adus PSD-ul la guvernare :)

#16
dansysro

dansysro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 13.06.2005

View Postpasilla, on 23 noiembrie 2021 - 15:04, said:


Vrei sa spui ca tu ii crezi, dupa experienta de 32 de ani ?
Chiar daca au furat ne-au mai dat și nouă... sa fim fericiți, trăim de 3 ori mai bine că acum 30 de ani...

#17
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,338
  • Înscris: 29.07.2013
Adevarul este ca am asteptat de multa vreme ca goarnele pesedeze sa puna mana sa aplice tot ce-au trambitat cat au fost in opozitie. Asta ar duce la o solida rearanjare a procentelor de la vot, stiind ca guvernarea erodeaza.

Partea proasta este ca au la remorca peneleaua, bun motiv ca daca nu merge ceva bine sa aiba pe cine sa scoata la tabla. Astfel catzistii vor servi exact meniul cu care i-au delectat ei pe useristi cand Catzu era la claviatura.

Spectacolul deabia incepe, singura chestie care-mi doresc sa mearga bine este ceea ce vor trebui sa faca cu pandemia (buninteles fara alea 1.100 de paturi ATI promise, care n-ar avea de cine sa fie deservite).

#18
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Programul de guvernare PSD-PNL-UDMR propune printre altele schimbarea paradigmei economice, trecerea la economia de producţie şi încurajarea capitalului românesc, pe lista de priorităţi fiind şi dezvoltarea unor hub-uri industriale, eficientizarea cheltuielilor statului, promovarea tehnologiei digitale, creşterea investiţiilor şi dezvoltarea infrastructurii.

Prin noi insineTM

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate