Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nivel de trai

Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...
 Este reconditionat acest laptop?

Prelungire fire electrice

Amintiri despre satelit si retran...

Care este cel mai bun mod de a pr...
 Recomandare centrala termica apar...

samsung Xcover 5 Nu mai vrea

Telefon de budget pentru filme 10...

Recomandare serviciu / firma recu...
 La mulți ani @Piniuli!

Pret inghetata corso kaufland?

La multi ani @Constantin si Elena...

La mulți ani @Ion_Bumbu!
 

Discrepanțe ireconciliabile între cărțile Noului testament

* * * - - 5 votes
  • This topic is locked This topic is locked
5327 replies to this topic

#3871
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,041
  • Înscris: 16.03.2004

 logic1, on 19 septembrie 2022 - 10:40, said:

Pare că epistola este adresată Neamurilor.

Pare că nu... :huh:

1 Petru 1
1. Petru, apostol al lui Isus Hristos, catre alesii care traiesc ca straini imprastiati prin Pont, Galatia, Capadocia, Asia si Bitinia,

---------------

este vorba de evreii diasporeni

mai clar, BVA:

1Petru, (un) apostol al lui Isus Cristos, pentru toți cei aleși care există în Diaspora (evreiască) din Pont, Galatia, Capadocia, Asia și Bitinia.

VBRC 2020

Destinatarii scrisorii
1Petru, apostol al lui Isus Cristos, către cei aleși care trăiesc ca străini în diaspora: în Pont, Galáția, Capadócia, Asia și Bitínia,

Bartolomeu Anania:

Salutare. Nădejdea cea vie. Chemare la viață sfântă.
1 Petru, apostol al lui Iisus Hristos, către cei aleși, aflați în trecere prin Diaspora a – în Pont, în Galatia, în Capadocia, în Asia și în Bitinia,

#3872
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,041
  • Înscris: 16.03.2004
Să vă spun o chestie pe care am auzit-o la un erudit: Isus a propovăduit venirea Împărăției... dar ce a venit, a fost Biserica...:habarnam:

Edited by dark, 19 September 2022 - 17:33.


#3873
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 dark, on 19 septembrie 2022 - 06:32, said:

NTR:

Matei 5:31 S‑a mai zis: «Oricine divorțează de soția lui să‑i dea o scrisoare de despărțire». 32 Dar Eu vă spun că oricine divorțează de soția lui, dintr‑un alt motiv decât cel al curviei, o împinge să comită adulter, iar cel ce se căsătorește cu o femeie divorțată, comite adulter.


a) oricine divorțează de soția lui, dintr‑un alt motiv decât cel al curviei, o împinge să comită adulter,

b) iar cel ce se căsătorește cu o femeie divorțată, comite adulter.

------------------------------
Discrepanță între a și b, în sensul că majoritatea cazurilor nu sunt acoperite!
Caz concret, în care punctul b) devine restrictiv într-un mod eronat!
Simona Halep vine acasă, mai devreme de la antrenamente, și-l găsește pe Toni Iuruc cu o femeie în pat, ambii dezbrăcați. Toni Iuruc îi spune: ”Simona, nu este ceea ce crezi tu!”Posted Image
Deci divorț! Simona Halep nu-și dorește un soț neserios, păcatul curviei a fost comis, prin urmare Simona, conform cuvintelor lui Isus, are voie să divorțeze. De asemenea, din moment ce nu Simona a fost cea care a păcătuit, odată divorțată, are voie să se recăsătorească. Și ce scrie la punctul b)?

b) iar cel ce se căsătorește cu o femeie divorțată, comite adulter.

Deci viitorul soț al Simonei, un băiat bun, liniștit, cu care Simona dorește să-și refacă viața, pentru că se căsătorește cu Simona, femeie divorțată, comite adulter...Posted Image Posted Image
Observați? Ce apare acolo la Matei 5 este prost formulat, încât interpretarea este ambiguă, nu este clar ce vrea să învețe Isus. Discrepanța este cât casa, dacă aplici practic, acele învățături. Evident, acele cuvinte sunt scrise de oameni, care nefiind juriști, nu s-au priceput să consemneze cu claritate speța. Isus nu a spus niciodată acele cuvinte, că dacă le spunea Isus, apărea așa:


b) iar cel ce se căsătorește cu o femeie divorțată, comite adulter.

b) iar cel ce se căsătorește cu o femeie care s-a despărțit de soț, nu pe motiv de curvie, comite adulter.


Daca Toni acesta este prins calare pe o femeie maritata, potrivit Legii, trebuiesc amandoi omorati cu pietre. Ramasa vaduva, Simona se poate casatori cu cine vrea ea. Daca Toni este prins calare pe o femeie nemaritata, potrivit Legii VT, Simona trebuie sa priveasca in alta parte, eventual sa o accepte pe respectiva ca o alta sotie a sotului ei.

 dark, on 19 septembrie 2022 - 08:38, said:

Fapte 3:
12. Petru, cand a vazut lucrul acesta, a luat cuvantul si a zis norodului: "Barbati israeliti, pentru ce va mirati de lucrul acesta? De ce va uitati cu ochii tinta la noi, ca si cum prin puterea noastra sau prin cucernicia noastra am fi facut pe omul acesta sa umble?
13. Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov, Dumnezeul parintilor nostri, a proslavit pe Robul Sau Isus, pe care voi L-ati dat in mana lui Pilat; si v-ati lepadat de El inaintea lui, macar ca el era de parere sa-I dea drumul.
14. Voi v-ati lepadat de Cel Sfant si Neprihanit si ati cerut sa vi se daruiasca un ucigas.
15. Ati omorat pe Domnul vietii, pe care Dumnezeu L-a inviat din morti; noi suntem martori ai Lui.
16. Prin credinta in Numele lui Isus, a intarit Numele Lui pe omul acesta, pe care-l vedeti si-l cunoasteti; credinta in El a dat omului acestuia o tamaduire deplina, cum vedeti cu totii.
17. Si acum, fratilor, stiu ca din nestiinta ati facut asa, ca si mai marii vostri.
18. Dar Dumnezeu a implinit astfel ce vestise mai inainte prin gura tuturor prorocilor Lui: ca, adica, Hristosul Sau va patimi.
19. Pocaiti-va, dar, si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremurile de inviorare
20. si sa trimita pe Cel ce a fost randuit mai dinainte pentru voi: pe Isus Hristos,
21. pe care cerul trebuie sa-L primeasca, pana la vremurile asezarii din nou a tuturor lucrurilor; despre aceste vremuri a vorbit Dumnezeu prin gura tuturor sfintilor Sai proroci din vechime.
22. In adevar, Moise a zis parintilor nostri: "Domnul Dumnezeul vostru va va ridica dintre fratii vostri un Proroc ca mine; pe El sa-L ascultati in tot ce va va spune.
23. Si oricine nu va asculta de Prorocul acela va fi nimicit cu desavarsire din mijlocul norodului."
24. De asemenea toti prorocii, de la Samuel si ceilalti care au urmat dupa el si au vorbit, au vestit zilele acestea.
25. Voi sunteti fiii prorocilor si ai legamantului pe care l-a facut Dumnezeu cu parintii nostri, cand a zis lui Avraam: "Toate neamurile pamantului vor fi binecuvantate in samanta ta."
---------------------

Aici apostolul Petru își asumă moștenirea mozaică, prin expresia ”părinții noștri”







1 Petru 1:18 caci stiti ca nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, ati fost rascumparati din felul desert de vietuire pe care-l mosteniserati de la parintii vostri,
--------------------------


Aici Petru se distanțează de strămoșii săi iudei și de religia lor mozaică.

Eu vad ca intr-o parte scrie ”fiii proorocilor si ai legamantului”, in alta parte scrie ”felul desert de vietuire al parintilor vostri”.

#3874
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,041
  • Înscris: 16.03.2004
Fapte 28:25. Fiindca ei au plecat acasa in neintelegere unii cu altii, Pavel n-a adaugat decat aceste vorbe: "Bine a spus Duhul Sfant prin prorocul Isaia catre parintii vostri,
26. cand a zis: "Du-te la poporul acesta si zi-i: "Veti auzi cu urechile voastre, si nu veti intelege; cu ochii vostri veti privi, si nu veti vedea.
27. Caci inima acestui norod s-a impietrit; ei aud greu cu urechile, si-au inchis ochii, ca nu cumva sa vada cu ochii, sa auda cu urechile, sa inteleaga cu inima, sa se intoarca la Dumnezeu, si sa-i vindec."
28. Sa stiti, dar, ca mantuirea aceasta a lui Dumnezeu a fost trimisa neamurilor, si o vor asculta."





Fapte 13:16. Pavel s-a sculat, a facut semn cu mana si a zis: "Barbati israeliti si voi care va temeti de Dumnezeu, ascultati!
17. Dumnezeul acestui popor, Israel, a ales pe parintii nostri. A ridicat la cinste pe norodul acesta, in timpul sederii lui in tara Egiptului, si l-a scos din Egipt cu bratul Sau cel puternic.
...
43. Si, dupa ce s-a imprastiat adunarea, multi din iudei si din prozelitii evlaviosi au mers dupa Pavel si Barnaba, care stateau de vorba cu ei si-i indemnau sa staruie in harul lui Dumnezeu.

#3875
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,041
  • Înscris: 16.03.2004
NTR:
1 Corinteni 7:27 Ești legat de o soție? Nu căuta despărțirea! Nu ești legat de o soție? Nu căuta soție!




NTR:
Matei 19:29 Și oricine își lasă case sau frați sau surori sau tată sau mamă sau soție sau copii sau ogoare de dragul Numelui Meu, va primi de o sută de ori mai mult și va moșteni viața veșnică.

Edited by dark, 20 September 2022 - 16:57.


#3876
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,041
  • Înscris: 16.03.2004
Marcu 9:31. Caci invata pe ucenicii Sai si zicea: "Fiul omului va fi dat in mainile oamenilor; ei Il vor omori, si a treia zi dupa ce-L vor omori, va invia."
32. Dar ucenicii nu intelegeau cuvintele acestea si se temeau sa-L intrebe.


Ucenicii nu reținuseră, nu înțeleseseră nici faptul că Isus va muri și va învia, dar nici că evenimentul învierii va avea lor după 3 zile de la moarte.
Ei bine, preoții de la Templu, știau precis că Isus zisese că va învia după 3 zile și au luat niște măsuri:


si i-au zis: "Doamne, ne-am adus aminte ca inselatorul acela, pe cand era inca in viata, a zis: "Dupa trei zile voi invia." (Matei 27:63)


Deci preoții cei răi, au înțeles ceea ce apostolii nu înțeleseseră, deși au fost alături de Isus și au auzit aceste cuvinte din gura Lui!Posted Image
Am mai comentat discrepanța asta o dată, dar acum o privesc și din perspectiva înțelegerii cuvintelor lui Isus, nu doar a simplei aduceri aminte!

#3877
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,205
  • Înscris: 10.09.2008

 dark, on 20 septembrie 2022 - 16:49, said:

NTR:
1 Corinteni 7:27 Ești legat de o soție? Nu căuta despărțirea! Nu ești legat de o soție? Nu căuta soție!


NTR:
Matei 19:29 Și oricine își lasă case sau frați sau surori sau tată sau mamă sau soție sau copii sau ogoare de dragul Numelui Meu, va primi de o sută de ori mai mult și va moșteni viața veșnică.

Isus nu zice de lăsarea soției prin divorț, ci de lăsarea acasă a membrilor familiei și părăsirea muncilor domestice și agricole, pentru evanghelizare și însoțirea lui la Ierusalim.

#3878
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,041
  • Înscris: 16.03.2004
Ba, cam zice, fiindcă dacă X își lasă toate acelea, doar provizoriu, de ce i-ar mai da Isus ca răsplată, de 100 de ori mai mult? Posted Image

#3879
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,205
  • Înscris: 10.09.2008

 dark, on 20 septembrie 2022 - 17:39, said:

Marcu 9:31. Caci invata pe ucenicii Sai si zicea: "Fiul omului va fi dat in mainile oamenilor; ei Il vor omori, si a treia zi dupa ce-L vor omori, va invia."
32. Dar ucenicii nu intelegeau cuvintele acestea si se temeau sa-L intrebe.


Ucenicii nu reținuseră, nu înțeleseseră nici faptul că Isus va muri și va învia, dar nici că evenimentul învierii va avea lor după 3 zile de la moarte.
Ei bine, preoții de la Templu, știau precis că Isus zisese că va învia după 3 zile și au luat niște măsuri:


si i-au zis: "Doamne, ne-am adus aminte ca inselatorul acela, pe cand era inca in viata, a zis: "Dupa trei zile voi invia." (Matei 27:63)


Deci preoții cei răi, au înțeles ceea ce apostolii nu înțeleseseră, deși au fost alături de Isus și au auzit aceste cuvinte din gura Lui!Posted Image
Am mai comentat discrepanța asta o dată, dar acum o privesc și din perspectiva înțelegerii cuvintelor lui Isus, nu doar a simplei aduceri aminte!

Ucenicii nu înțelegeau și tu spui că nu au reținut... Ar fi o discrepanță dacă Marcu ar scrie că preoții și-au amintit și ucenicii nu.

 dark, on 20 septembrie 2022 - 18:10, said:

Ba, cam zice, fiindcă dacă X își lasă toate acelea, doar provizoriu, de ce i-ar mai da Isus ca răsplată, de 100 de ori mai mult? Posted Image

Pentru că venea Împărăția și se repara orice pierdere.

#3880
dapix

dapix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,432
  • Înscris: 12.09.2006

 dark, on 20 septembrie 2022 - 18:10, said:

Ba, cam zice, fiindcă dacă X își lasă toate acelea, doar provizoriu, de ce i-ar mai da Isus ca răsplată, de 100 de ori mai mult? Posted Image

Nu prea zice asa. Daca citesti cu atentie, vei vedea ca e vorba atat de verbe diferite cat si de contexte diferite.
Daca in prima afirmatie se refera strict la a-si parasi sotia, adica divort, la o adica respectivul se putea recasatori, in ultima afirmatie sunt inclusi si copii si ogoarele. E destul de greu sa divortezi de propriul copil sau, si mai si, de propriul ... ogor. :) Nu-i asa?

#3881
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 dark, on 20 septembrie 2022 - 18:10, said:

Ba, cam zice, fiindcă dacă X își lasă toate acelea, doar provizoriu, de ce i-ar mai da Isus ca răsplată, de 100 de ori mai mult? Posted Image

Este vorba de necredincioasa care nu vrea sa stea cu sotul ei credincios. Si pe care Hristos spune sa o lasi, daca asa vrea ea, ca El iti va da in schimb o suta de sotii.

 dark, on 20 septembrie 2022 - 17:39, said:

Marcu 9:31. Caci invata pe ucenicii Sai si zicea: "Fiul omului va fi dat in mainile oamenilor; ei Il vor omori, si a treia zi dupa ce-L vor omori, va invia."
32. Dar ucenicii nu intelegeau cuvintele acestea si se temeau sa-L intrebe.


Ucenicii nu reținuseră, nu înțeleseseră nici faptul că Isus va muri și va învia, dar nici că evenimentul învierii va avea lor după 3 zile de la moarte.
Ei bine, preoții de la Templu, știau precis că Isus zisese că va învia după 3 zile și au luat niște măsuri:


si i-au zis: "Doamne, ne-am adus aminte ca inselatorul acela, pe cand era inca in viata, a zis: "Dupa trei zile voi invia." (Matei 27:63)


Deci preoții cei răi, au înțeles ceea ce apostolii nu înțeleseseră, deși au fost alături de Isus și au auzit aceste cuvinte din gura Lui!Posted Image
Am mai comentat discrepanța asta o dată, dar acum o privesc și din perspectiva înțelegerii cuvintelor lui Isus, nu doar a simplei aduceri aminte!


Pentru ca este scris ”ca fiii intunericului sunt mai intelepti decat fiii luminii”.

#3882
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,041
  • Înscris: 16.03.2004

 logic1, on 20 septembrie 2022 - 18:27, said:

Ucenicii nu înțelegeau și tu spui că nu au reținut... Ar fi o discrepanță dacă Marcu ar scrie că preoții și-au amintit și ucenicii nu.


Sunt dovezi pentru ambele!
Versetul prezentat ieri arată că ucenicii nu înțelegeau nimic, pe când preoții au înțeles: Isus urma să învie peste trei zile.
Acum ceva timp am pus versetul care arăta că Îngerul dojenește pe mironosițe și Isus pe ucenici, că nu-și aduseseră aminte! Luca 24:6 / Ioan 12:16.
Iată, o minune făcuse Isus și ucenicii... nu și-o mai aduceau aminte! :facepalm: :shock:

Tot nu intelegeti? Si nici nu va mai aduceti aminte de cele cinci paini pentru cei cinci mii de oameni si cate cosuri ati ridicat? (Mat.16:9)

...nici măcar nu vă mai aduceți aminte? Posted Image Posted Image

 logic1, on 20 septembrie 2022 - 18:27, said:

Pentru că venea Împărăția și se repara orice pierdere.

Păi... și a venit Împărăția? Posted Image

 dapix, on 20 septembrie 2022 - 19:45, said:

Nu prea zice asa. Daca citesti cu atentie, vei vedea ca e vorba atat de verbe diferite cat si de contexte diferite.
Daca in prima afirmatie se refera strict la a-si parasi sotia, adica divort, la o adica respectivul se putea recasatori, in ultima afirmatie sunt inclusi si copii si ogoarele. E destul de greu sa divortezi de propriul copil sau, si mai si, de propriul ... ogor. Posted Image Nu-i asa?

Hmm.... ce să zic, dacă ai soție, nu căuta să fii dezlegat de ea, zice Pavel, iar dincoace, în Evanghelie, zice că, pentru cauza nobilă a Numelui lui Isus, o poți totuși părăsi...Posted Image
Cam același lucru! Și în limba română avem verbe sinonime: a părăsi, a divorța, a lăsa, a se despărți... nu indică fix aceeași idee, dar pe-acolo...Posted Image

 dark, on 19 septembrie 2022 - 08:58, said:

Iar dacă comunitatea de creștini avea doar evanghelia după Marcu, ori după Luca, era și mai nasol, fiindcă Marcu și Luca au așa:


Marcu 10:10 În casă, ucenicii L‑au întrebat iarăși cu privire la aceasta. 11 El le‑a zis: „Oricine divorțează de soția lui și se căsătorește cu alta comite adulter împotriva ei. 12 Și dacă o soție divorțează de soțul ei și se căsătorește cu altul, comite adulter.“

-----------------------

practic, dacă Simona Halep îl găsește pe Toni Iuruc cu o manechină în pat, ambii dezbrăcați, trebuie să ... se uite în altă parte, să nu zică nimic, fiindcă... nu poate divorța! deloc! Posted Image

Și să mai amintim faptul că Marcu, evanghelie în care nu apare clauza de curvie, pentru divorț, a fost prima apărută!Posted Image  Dacă nu scria Matei după Marcu, așa rămânea, Toni Iuruc putea călări orice măgăriță și Simona Halep se uita în altă parte! Posted Image Ba chiar putea lua și pumni în cap că a venit prea devreme acasă, ce să facă, rămânea soția lui...Posted Image

Edited by dark, 21 September 2022 - 06:52.


#3883
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,205
  • Înscris: 10.09.2008
Isus a avut discuții ultima dată cu preoții și aceștia nu aveau așteptările ucenicilor. Deci nu poți compara discuția despre fiul omului la persoana a treia cu discuția finala cu preoții, în care subiectul a fost el însuși.


Cei care lăsau case, ogoare și aparținători o făceau și pentru aceștia. Exact cum un soldat nu merge la război doar pentru el personal.

#3884
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,041
  • Înscris: 16.03.2004

 logic1, on 21 septembrie 2022 - 07:12, said:

Isus a avut discuții ultima dată cu preoții și aceștia nu aveau așteptările ucenicilor. Deci nu poți compara discuția despre fiul omului la persoana a treia cu discuția finala cu preoții, în care subiectul a fost el însuși.

Preoții au ținut minte și au înțeles, deși Isus nu le-a predat lor lecția, însă apostolii, nu...:huh:


Dar, dupa ce voi invia, voi merge inaintea voastra in Galileea." (Marc.14:28)
  -----> asta era la Cină, în noaptea prinderii Sale! lecție predată în preziua examenului! și n-au știut la examen!Posted Image

Caci invata pe ucenicii Sai si zicea: "Fiul omului va fi dat in mainile oamenilor; ei Il vor omori, si a treia zi dupa ce-L vor omori, va invia." (Marc.9:31)

Preoții, care nu fuseseră prezenți la lecție:

si i-au zis: "Doamne, ne-am adus aminte ca inselatorul acela, pe cand era inca in viata, a zis: "Dupa trei zile voi invia." (Mat.27:63)

#3885
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,205
  • Înscris: 10.09.2008

 dark, on 21 septembrie 2022 - 06:49, said:

Și să mai amintim faptul că Marcu, evanghelie în care nu apare clauza de curvie, pentru divorț, a fost prima apărută!

Clauza este subînțeleasă in Marcu, așa cum explicitează Matei:

(citat)
31 S-a zis iarăși: "Oricine își va lăsa (apoluo) soția, să-i dea o scrisoare de despărțire (apostasion)".

32 Dar eu vă spun că orișicine își va lăsa (apoluo) soția, afară numai pentru cauză de desfrânare, o face să comită adulter; și cine se căsătorește cu cea divorțată (apoluo, lit. a lăsa, a da drumul), comite adulter.

Ca să parafrazăm aceste cuvinte: Legea spune că ea comite adulter dacă se recăsătorește fără un act scris de divorț. DAR EU VĂ SPUN că orișicine o va lăsa (fără acte de divorț; adică nu după lege) o face să comită adulter (dacă se recăsătorește în asemenea condiții). Astfel cel care îi dă doar drumul din casa lui, fără să divorțeze așa cum este corect, este LA FEL DE RESPONSABIL CA ȘI EA. Și cine se căsătorește cu cea care a fost lăsată (fără acte de divorț) de asemenea comite adulter, pentru că se căsătorește cu soția altui bărbat.

Isus condamnă aici pe bărbații care își lasă soțiile în stilul babilonian (verbal), în loc să le lase în modul prescris de Legea lui Dumnezeu. Sub incidența legilor responsabilității, aceas­ta i-ar face vinovați de adulter dacă ele s-ar recăsători.

#3886
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,041
  • Înscris: 16.03.2004
Da, încă o dovadă că Isus gândea și acționa în paradigma legii mozaice a iudeilor. :)

#3887
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,205
  • Înscris: 10.09.2008

 dark, on 21 septembrie 2022 - 07:25, said:

Preoții au ținut minte și au înțeles, deși Isus nu le-a predat lor lecția, însă apostolii, nu...:huh:


Dar, dupa ce voi invia, voi merge inaintea voastra in Galileea." (Marc.14:28)
  -----> asta era la Cină, în noaptea prinderii Sale! lecție predată în preziua examenului! și n-au știut la examen!Posted Image

Caci invata pe ucenicii Sai si zicea: "Fiul omului va fi dat in mainile oamenilor; ei Il vor omori, si a treia zi dupa ce-L vor omori, va invia." (Marc.9:31)

Preoții, care nu fuseseră prezenți la lecție:

si i-au zis: "Doamne, ne-am adus aminte ca inselatorul acela, pe cand era inca in viata, a zis: "Dupa trei zile voi invia." (Mat.27:63)

Preoții l-au dat la moarte și ieșirea din aceasta era prin înviere. Astfel ei folosesc cuvintele "pe când era încă în viață", dar ucenicii nu au înțeles o aducere înapoi la viață, verbul însemnând ridicare sau revenire. Acest lucru devine clar în pasajul paralel din Marcu 9:

9 Pe când se coborau de pe munte, Isus le -a poruncit să nu spună nimănui ce au văzut, până va învia Fiul omului dintre cei morți.
10 Ei au păstrat în ei lucrul acesta, și se întrebau între ei ce să însemne învierea aceea dintre cei morți.

Edited by logic1, 21 September 2022 - 07:49.


#3888
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,041
  • Înscris: 16.03.2004

 logic1, on 21 septembrie 2022 - 07:45, said:

dar ucenicii nu au înțeles o aducere înapoi la viață, verbul însemnând ridicare sau revenire.

Trebuiau să înțeleagă în felul acesta, din moment ce așa apare în Vechiul testament, că morții se vor ridica, vezi Daniel cap. 12:2

 logic1, on 21 septembrie 2022 - 07:45, said:

şi se întrebau între ei ce să însemne învierea aceea dintre cei morţi.

Păi, :huh: cum a fost și aici, la care au fost martori: :huh:

Ioan 11:43. Dupa ce a zis aceste vorbe, a strigat cu glas tare: "Lazare, vino afara!"
44. Si mortul a iesit cu mainile si picioarele legate cu fasii de panza si cu fata infasurata cu un stergar. Isus le-a zis: "Dezlegati-l si lasati-l sa mearga."
45. Multi din iudeii care venisera la Maria, cand au vazut ce a facut Isus, au crezut in El.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate